Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Warlimont

0 bejegyzést írt és 1096 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A neves magyar járműgyártó idén lenne 120 éves. A jubileumra való tekintettel összeszedtük a tíz legszebb Ikarus buszt. 10. Ikarus V127/Modulo M108D, formatervezett ARC Szoknunk kell még a Modulo M108D nevet Nem sokáig viselte az Ikarus márkanevet az ARC V127 típusú busz, de a…..
Ki volt Lumumba, Dimitrov vagy éppen Osztapenkó, és miért viseli ma is egy kommunista vezető nevét egy magyar falu?  ..
MovieCops CSILLAGOSOK, KATONÁK 2022.02.21 06:00:00
Jancsó Miklós Csillagosok, katonák című filmje volt az első magyar–szovjet koprodukció, amely az 1917-es orosz bolsevik forradalom (akkori nevén: nagy októberi szocialista forradalom) ötvenedik évfordulójára készült. Kis híján meghiúsult, akárcsak a korábban tervezett koprodukciók, mivel a szovjet…..
Az orosz állami hírügynökség a TASS, egy rendkívüli cikket tett közzé, amiben megvádolják a NASA űrhajósát Serena Auñón-Chancellort, miszerint érzelmi összeomlást szenvedett el a Nemzetközi Űrállomáson való tartózkodása során, ami hatása alatt megrongálta az orosz Szojúz űrhajót, hogy mielőbb…..
2019-ben kis túlzással a vízcsapból is Leonardo Da Vinci folyt. Egész évben voltak megemlékezések, kiállítások, könyvek, filmek, cikkek jelentek meg róla. Közben marketing-eszközzé is volt, számos termékhez asszociálták. Lehetett Leonardo-bort kortyolni a szőlőjében, megcsodálni az építményeket,…..
Warlimont 2021.03.23 12:22:33
@Dan da Man: "A nagy leleplezések korát éljük, amikor minden mítoszt igyekszünk ledönteni. Amivel alapvetően nincs is baj, hiszen ez elvileg arra kényszerít, hogy szembenézzünk a realitással."
.
.
Tulajdonkeppen az a baj az regi dogmakkal, hogy nagyon elkopnak a reszletek. Leonardo a vilag legnagyobb zsenije, aki mindent feltalalt, csak pechere nem volt gyar, ahol ezeket megcsinalhatta volna. Ez borzaszto egydimenzios Leonardo kep, amiben egyszeruen reg nincs ott az ember, kikopott belöle, egy ures dogma lett az egesz.
Vagy pl annyit mantraztak gyerekkorunk ota Petöfit, Kossuthot es tarsait is, hogy ök is elvesztettek minden emberi vonasukat, es tökeletesen egydimenzios figurakka valtak, akikröl kötelezö mindenhol utcat elnevezni.
Warlimont 2021.03.24 12:06:48
@horrorpornó bábszínház:
.
Tőled is megkérdezném, hogy ki az a Leonard.
Mivel ö betűd van, gondolom, megvan a többi ékezetes is. Akkor miért nem használod?"
.
Hinnye baratom, jol raereztel a mondanivalom lenyegere. :) :) :) De ha mar ennyit fogtal csak, akkor maradjunk ennel. A titok nyitja, hogy sved billentyuzettel irok (na talald ki ebböl, melyik orszagbol), es itt van ö betu meg ä, meg å is, de kb ez a kinalat.
De mar egy atlagos intellektusu ember is gond nelkul el tudhatja olvasni igy is.
Az egykori MDP-pártház jól bejárható föld alatti összeköttetésben állt az Erkel Színházzal, a metróval, a Fiumei úti temetővel, az Orczy- és a Baross térrel is.Kutatóásás a Munkásmozgalmi Pantheon előtti egyik posztamensnek tűnő építménynél. (Fotó: Jamrik Levente/Falanszter.blog.hu)..
Szintező félméteres hibával, motorblokkok az almaraktárból és öntvény 16-ik próbára. A hazai gyáripar sötét középkora...
A két hete kezdett sorozatot a Nemzeti Múzeum fotógyűjteményéből folytatom tovább, hiszen a múlt héten nagy többséggel megszavaztátok. De hogy a hagyományos random válogatás híveit se hagyjam pácban, jövő héttől megint lesz néhány belőlük, aztán hamarosan ilyen összeállítást is láthattok majd újra…..
Egy bizonyos kor felett már minden férfi emlékszik a Simsonokra, melyekkel a 70-es, 80-as és 90-es években is hasítottak az akkori tizenévesek. Jómagam sem voltam kivétel. Alig 17 évesen, 1990-ben kaptam meg életem első Simson kismotorját, rögtön egy Electronic típust. (Jó, bevallom, előtte volt egy…..
Warlimont 2020.11.20 09:11:26
@fkv.115: A Romet Kadet minden "gyerek" remalma volt. Sajnos en ilyet kaptam a szuleimtöl anno, bar nagyon akartuk a Simsont mi is öcsemmel, de Romet lett, mert edesanyam szerint annak szebb szine volt a boltban. Egy tenyleg elenk es nem rossz narancssarga, a boltban allo Simsonok eleg faradt, öreges kekjehez kepest, ez tenyleg megteveszthette a joszandeku, de az akkori "divatot" nem nagyon ertöket. Talan meg a formaja is jobb volt, mint a Simsone, de ezt felve irom le. De mi tudtuk öcsemmel, hogy a latszat csal, szoval volt tenyleg öszinte döbbenet es meglepetes, amikor ezt a nem vart Rometet toltak haza nekunk ajandekkent.... :) A Romet borzalmas volt, nem viccelek, minden alkalommal ugy indultam el vele barhova, hogy jo esellyel hazafele tolva hozom. Egy darabig szervizbe hordtuk, de semmit nem segitett, a vegen a szervizesek mar sajnaltak is, volt, hogy ingyen megcsinaltak valami kisebb bajt, megmutattak javitasi trukköket, stb. Vegul, es ez volt az egyetlen haszna, magam kezdtem szerelni, es sokat lenditett a muszaki erzekemen. Neha osztalytarsakkal,baratokkal szerelgettuk a vasat, a tarsasagi eletnek jot tett. :) Erdekes modon a motor megbizhatosaga akar meg javult ettöl, de minimum nem lett rosszabb, mint a szervizesekkel. Vegul azert meguntam, hogy allandoan olajos a kezem, meg alkatreszekre verem el a zsebpenzem, illetve a vajpuha anyagbol keszulö csavarok is rosszul viseltek az allando szet es összeszereleseket, igy azutan a garazs melyere kerult az egesz xar, en többször javasoltam, hogy siman gyujtsuk fel az udvaron, de vegul edesapamnak sikerult elpasszolnia valami ismerösenek egesz turhetö aron. Akkorra mar az autos jogsi lett az alom es a Simson tema nem kerult elö többet.
Az igazi Star Wars fanok és Csillagok háborúja mániásak (vagyis a komplett 2,3, 10 és 11 rajongói csoport) elfogadja azt a tényt, hogy a franchise egy olyan világot teremtett, mely meseszerű és amelyben nem érdemes belekötni a realitások hiányába. Ugyanakkor érdekes végiggondolni, hogy mi az az 5…..
A nyár utolsó Napi érdekesét láthatjátok ma. Szerdán még jön egy bejegyzés, ám utána kis szünetre vonulunk el mi is. Szeptember 15-én vasárnap láthattok újabb Napi érdekest, aztán egy 300., jubileumi monstre válogatás érkezik majd.  Szükség van a pihenésre, a fotók felfrissítésére, és ígérhetem…..
Sokan sokfélét írtak és mondtak már a kormány eddigi tevékenységéről a koronaválsággal kapcsolatban. Ideje összeszedni a meghozott intézkedéseket, és mérlegre tenni a döntéshozók eddigi teljesítményét. Szerintünk szabad kritizálni a kormányt koronaválság idején, de ugyanúgy fontos, hogy a pozitív és…..
Az előző két részben felsoroltam, hogy mit szeretek, illetve hogy mit nem szeretek Svédországban. A sorozat befejező részeként jöjjenek azok a svéd dolgok, amikre pusztán csak nap mint nap rácsodálkozom, olyannyira különlegesség számba mennek: 1) Långtradare - az extra hosszú kamionMindenki ismeri…..
Elég komoly felzúdulást keltett múltkoriban Világpolgár angliai posztja, finoman szólva is kapott hideget-meleget, de legalábbis alaposan megosztotta az olvasókat és a kommentelőket. Összeszedte az akkor és azóta felgyülemlett válaszait és posztban reagált a véleményekre...
Belláék egy hónapja élnek Berlinben, ilyenkor még minden új, minden utca és nap tele van meglepetéssel. Miként ő is írja, még csak ismerkednek a várossal, de szerintem ezért is érdekes, mi az, amit kiemelnek tapasztalataik közül...
Warlimont 2019.09.18 14:32:27
"Amikor megyünk az utcán a belvárosban (Mitte) naponta többször szólnak valami kedveset a gyerekünknek. (...) Kifejezetten üvöltözést, mutogatást nem láttunk a közlekedésben, sőt, balesetnél is nyugodt embereket láttunk eddig."
.
En Svedorszagbol irok, nekem is ez volt az elsö eszrevetelem anno. De sajnos azt kell mondjam, ez rövidtavon kellemes, de teljesen ne dölj be ennek. Majd rajössz, hogy ez a nyugati kip szmajling kultura resze, es ahogy megismered öket pl munkahelyen, kiderul, hogy nagyon is be vannak am feszulve, söt mivel nem illik rola beszelni es kiadni a gözt, akar meg jobban is. Egy idö utan arra is rajössz, hogy az otthon latszolag idegesebb emberek valojaban öszintebben kommunikalnak. Nem azt mondom ezzel, hogy jok az ideges emberek, csak kint majd rajössz a dolog ezen oldalara is, minden rosszban van valami jo alapon. Az öszinte kommunikacio hianya a svedknel pl azzal jar, hogy nagyon resen kell lenni, mert a kedves mosolygos svedek zsakszamra kepesek irni a feljelentest egymas ellen. A legviccesebb az volt, amikor (nem vicc!) az egyik növerunk önmagat (!!) jelentette fel irasban a vezetösegnel, mert valami jelentektelen dolgot elfelejtett. Az öszintetlen kommunikacio masik velejaroja indulasnal, amire jobb ha a latvanyosan optimista poszter is jobb ha figyel, hogy mindenki dicserget, mosolyog, es nehezebben derul igy ki, hogy pontosan mit is varnak töled, mit gondolnak rolad. Vicces reszlet, de egyik magyar kolleganknak ugy esett le, hogy valojaban elegedetlenek a svedek a nyelvtudasaval, hogy meg evek mulva is dicsertek, hogy nahat milyen jol tud mar svedul. :)
.
.
"Hidegebb, szelesebb, felhősebb. Igazán kedveljük!"
Hat ezt betudom az erkezes köruli elsö lelkesedesnek. A sved idöjaras is hideg, szeles es felhös. Svedorszagot több ok miatt is kedveljuk, es nem rossz itt, de az idöjaras biztosan nem tartozik ezek köze.
.
.
"A plusz díj miatt, ami egy részükön rajta van, a pet palackok és üvegek bedobhatók a nagyobb boltokban egy olyan gépbe, ami - a gyerekünk számára - vicces hangon veszi be azokat, és ad értük egy bónt, amit a pénztárnál fel tudsz használni. "
Ez a svedeknel is pont igy van. Arra nem art vigyazni, hogy legalabbis itt nalunk nagyon ravasz a gep, mert a blokk kiadasanak a gombja mellett közvetlenul es sokkal latvanyosabban van egy masik gomb is, amivel az egesz penzt egyböl felajanlod a Vöröskeresztnek! A dolog megoldasa igy itt kisse megtevesztesre jatszo, mondhatni lehuzas szagu.
A dolog környezetvedelmi erteke is kerdeses, mert egyreszt viszel egy zsak palacok autoval pöfögve vissza, majd azt ujabb teherautok elviszik valahova, ahol ujabb gepek feldolgozzak, jo lenne latni, hogy ez igy összessegeben segit vagy valojaban art a környezetnek.
.
"Nincs sehol műanyag zacskó kitéve, csak papír. Bár mi itt is sokat használjuk a vászonszatyrainkat, azért jó, hogy van biztonsági tartalék."
Svedorszagban is egyik pillanatrol a masikra kitört a klimahaboru, a szivoszal es par aprosag meg lett teve fögonosznak. Masreszt viszont a svedek rengeteget pazarolnak sajnos, szoval ez a klimahiszteria kisse alszent is. Mondok par peldat: hazamegy a sved, a lakasban az összes lampat körbe felkapcsolja! Mindenhol eg valami. A sved tarsashazak este vilagitanak, mint a karacsonyfa. Es ha nincsenek otthon egy sor lampat akkor is egvehagynak, pl minden ablakban kis hangulatfenyek vilagitanak ejjel-nappal, kulön kulön csak par watt, de hosszu tavon, es orszagos szinten.... :) A munkahelyen, egy korhazban vagyok orvos, hazameneskor nem kapcsoljak le a lampakat, söt a többseg a szamitogepet is bekapcsolva hagyja....!! Szoval lehet a szivoszalakkal baxakodni persze, de itt pontosan az van, hogy a fatol nem latjak az erdöt, es az atlagsved szemeben környezetszennyezes=szivoszal meg najlonszatyor, es ha azt megoldotta, meg a palackot visszahordja, akkor minden rendben van. :) :) :)
.
.
Egyebkent ne ertse felre senki, nem akarok negativ lenni, mert Svedorszag szerethetö es szeretem is, de azt erzem, hogy az indulasnal kezdetben jopar vargabetu es felreertes megsporolhato lett volna, ha pl anno a nyelvtanfolyamon Budapesten nem csak a nyelvtanra keszitenek fel, hanem lehet öszinten beszelni a kulturalis dolgokrol, akar az arnyoldalakrol is bizony, mert a vilag nem fekete-feher, vagy a komoly felreertesekbe esetleg torkollo elterö dolgokrol is, amikre figyelni kell, hogy muködjön gyorsabban a dolog.
Warlimont 2019.09.18 14:32:35
@Arthamyr: "A probléma, hogy elég nehézkes elkerülni a csomagolást. Itt a legtöbb boltban be vannak csomagolva a dolgok"
.
Nem a csomagolas a fö baj, hanem az, hogy a vilaggazdasagot a növekedes kenyszere hajtja, es ezert egyre több targyat kell eladni. Ez a baj, a felesleges termeles. Es hogy megvedd, egyre szarabb a minöseg, keves kivetellel minden max par evre van belöve. Ez az igazi környezetszennyezes. Es ha a vilag tenni akar a klimaert az iparbol ujra ki kell kenyszeriteni a minöseget. Vagy az is egy felesleges környezetszennyezes, hogy veszel egy tetszöleges muszaki cikket, amihez a politikai korrektseg? globalizacio? jegyeben a vilag összes nyelven mellekelnek lexikonnyi hasznalati utmutatot, aminek a 90%-a automatikusan megy is a kukaba persze, kar volt a papirert hozza.
.
Lehet mestersegesen a szivoszalban es a nejlonszatyorban meglatni a vilag minden bajat, de az csak tunet, apro reszlet, kar ennyire ezt felkapni.
.
Mi lenne, ha pl a keretlen reklam szorolapok ellen haborodni fel a vilag? Mennyi jo papit elmegy a sok kukatöltelek xarra? Vagy pl a közteri oriasplakatok? Vizualis es tenyleges környezetszennyezes mindegyik.
Lássuk milyen Xiaomi kütyüket érdemes ezen a héten megvásárolni!..
Warlimont 2019.09.18 11:16:27
A Roborock S50 porszivobol kettöt is hasznalunk, a haz ket emeleten kulön-kulön. Nagyon jo tipus, az elözö, jopar evvel ezelötti LG Homebot-hoz kepes oriai fejlödes a vezerlese intelligenciajaban, ez mar tenyleg hasznalhato munkat vegez, es lehet ra szamitani, bar el tud akadni neha ez is. VISZONT: a termek kinai ugye, ne felejtsuk el, igy kb bö fel evvel a vasarlas utan az egyik elromlott, a ventillator modulja adta meg magat, E18 hibakod, fan error. A neten vettem, helyben boltja, szervize nincs, igy rendeltem a neten Kinabol az Aliexpressen potalkatreszt. Az alkatresz filleres tenyleg, de az erdekes elmeny, hogy a (sved) itteni vamhivatal jol megvamolja a dolgot, es az alkatresz araval összemerhetö vamot dob ra, amit a postai atvetelkor kell befizetnem. Meg igy is jo az ar persze, plane egy uj porszivo arahoz kepest nem is kerdes. Otthon nekialltam szetszedni a porszivot, es bar kivulröl nagyon preciz, szep darab, es belul se rossz az összkep, de gyorsan talal par dolgot az ember, amiben bele van kodolva a porszivo varhatoan rövid elettartama. Pl a csavarok belul olyanok, hogy a fejuk nagyon könnyen elmallik, ovatosan kell veluk banni, masreszt izgalmas volt latni, hogy a csavarok a vaz muanyagjaba vannak belehajtva, szoval hogy hanyszor lehet a keszuleket szetszedni es javitani, az elegge rizikos. A ventillator modulhoz hozza lehetne ferni elvileg hatulrol kivulröl is, HA olyannak terveztek VOLNA, de az elörelato kinaiak ugy oldottak meg, hogy az egesz porszivot atomjaira kell szedni. Ezzel is megvoltam, kezemben az ominozus ventillator modul, ez olyan mint egy kis turbina, beszivja, masik vegen kifujja a levegöt, egy csigahazalaku muanyag dobozban forog egy muanyag lapatsor körbe es hajtja a levegöt. Namost ez a muanyag mar messze nem a kulsö burkolat igenyes kinezetu muanyagja, hanem a klasszik medincsajna muanyag, puha, gyenge, es hogy biztosra menjenek, mauanyag forog muanyagon, igy a turbina lenyegen törvenyszeruen bedaralja önmagat, csak szerencse es a hasznalat surusegenek kerdese, ez meddig tart. Nalunk kutya is van, meg ket gyerek, igy naponta mennek a porszivok egy kört, amugy teljesen jo munkat vegezve. Namost a potalkatreszt beszereltem, összeraktam, most rendben muködik ismet, de mivel ugyanaz a ventillator egyseg, igy max 1-2 ev es ujra lehet szerelni. A masik, hogy a forgokefek nagyon gyorsan kopnak, a gumijuk törik, ezekböl mindenkeppen be kell kalkulalni suru csereket, saccra kb evente-ketevente, hasznalat fuggvenye.
Kevés olyan designer akad, akinek a szakma vitán felül elismeri tehetségét, egyedi karakterét, de ennek ellenére a nagyközönség visszafojtott sziszegéssel hátrál szinte minden alkotását látva. Ilyen, illetve ilyen volt a szeptember 16-án Karlsruhéban elhunyt Luigi…..