Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szénhidra

569 bejegyzést írt és 111 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nyugdíjasok minősítgetéséről valóban sok minden elmondható, egyetlen dolog azonban biztosan nem: hogy az lehetetlenül távoli volna az állampárt lánglelkű harcosaitól. De arról valamiért nem beszélnek, hogy róluk vajon mennyire mutatott pontos képet és mi mindent árult el az a bizonyos másik,…..
Az értelmiségi nyavajgás és a kormánypárti féltés egymásra talált a napokban. A téma a sztrájk és a multik Magyarországon. Ez annyira kellett, mint egy falat kenyér. Az Audinál január 24-e óta áll a munka és a bál is. Pár fordulón túl vannak a felek, közeledés egyelőre nem nagyon látszik, hírek…..
Valamiért az, hogy a politikusok mit és mennyiért esznek a parlamentben, képviselői irodaházban és most már a várban nagy közérdeklődést váltanak ki Magyarországon. És hát lássuk be, eléggé szemöldökfelhúzós volt már a parlamenti menza menüjében szereplő fogások ára is, de ez a Gundeles húzás azért…..
Vajon Orbán "akormányamunkásokkalvan" Viktor miniszterelnök melyik mesét hallgatja?..
  Rabszolgatörvény. Valószínűleg nem is olyan erős kifejezés ez, ha arra gondolunk az évi 250 túlóra helyett a jövőben 400 lenne a plusz órák száma, amit elvárhat alkalmazottaitól a munkáltató. A kifejezés pedig még inkább stimmel, ha az ellentételezésre gondolunk, a túlórák után járó pénzt ugyanis…..
  Horváth Csaba is hozzászólt az elektronikus jegyrendszer fiaskójához, amivel sikeresen bebizonyította, hogy mindössze két dolgot nem ért: hogy mi történik a fővárosban és, hogy mit gondolnak a választók. Miközben az establishment-baloldal folyamatosan azt mondogatja, hogy de Budapesten még…..
Reflektor A szabad szólás az mi? 2018.11.28 09:23:55
  Orbán Viktor(Fidesz) Magyarország miniszterelnöke mondta, hogy "mi sohasem vetemendénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk." Aztán szolgalelkű Lezsák Sándor megoldotta neki okosba', és elhallgattatta a munkavállaóknak hátrányos túlórák ügyében felszólaló egyet nem…..
  Sokan csodálkozunk azon (a kormánypárt hívei természetesen nem), hogy miként képes a magyar miniszterelnök valamint a külgazdasági és külügyminiszter olyan határozottsággal nekimenni Németországnak, az unió és világ egyik vezető gazdasági hatalmának?A kormány feltétlen hívei egyértelműen a…..
A Sargentini-jelentés már régóta sláger volt mind Magyarorszzágon, mind az egész Európai Unióban. Lehetett érveli az arra valóhivatkozással, lehetett lobogtatni, nem figyelembe venni, teljes politikai stratégiát arra alapozni. A jelentés mindenképpen mérföldkő az Unió és Magyarország történetében…..
Vendégszerzőnk, Horváth Zoltán írását olvashatják. Miközben a jelenlegi kormány az indentitásunk, hagyományaink, meglévő közösségeink megerősítését célzó kultúrpolitikát hangoztat, a közkulturális dolgozók (könyvtárasok, múzeumi dolgozók, levéltárosok, közművelődési szakemberek) ebből nagyon…..
  Szeretném előrebocsátani, hogy amennyire lehet megpróbálom kerülni az autós közlekedést és nagyobb távokra a távolsági buszt vagy a vasutat veszem igénybe. Többször is belefutottam az utóbbi időben a pofonokba, de azt csak bugnak tartottam. Jóhiszeműen. Ma már fícsör a lerohadás, a késés, az…..
Híre ment, hogy az LMP-ben „rendkívüli ülést tartanak az LMP ellen indított médiahadjárat" miatt. A belső levelezésből kiszökött hír majdnem igaz (az ülés nem rendkívüli), az annak nyomán született felháborodáshullám azonban a saját farkába harap: az elnökségi ülés ugyanis pont azzal kíván…..
1999-ben még hetedikes koromban Újvidéken, a szülővárosomban éltem amikor a település 3 Duna-hídját lerombolták. Különleges vonzalmamat ezekhez az építményekhez  innen eredeztetem, és ha nem fedezem fel magamnak a hangszer készítői szakmát, akkor hídépítész lettem volna. Ezért is érzem fontosnak,…..
Van itt ez az írás, ami arról szól, hogy a csalódott ellenzékiek csak sírnak-rínak („Brühühű, elmegyek, brühühű mindenki hülye, brühühű”), bezzeg a 2002-es Fidesz a vereség után elkezdett tábort építeni. Amellett, hogy a mostani ellenzékhez hasonló, csalódottságból és frusztrációból fakadó, nem…..
Van az a mondás, hogy a mór megtette kötelességét, a mór mehet. Esetünkben Gyárfás Tamás játszotta el a hiperlojális hülyét, hogy aztán azt higgye, hogy megúszhassa a múltbéli dolgait. Persze ebben a történetben nem csak a mór érdekes, hanem maga a leszámolás, ami tökéletesen hozza egy politikai…..
Orbán Viktor meglepően őszinte politikus, mert mindig előre jelzi, hogy mit fog tenni. 2010-ben azt mondta, hogy forradalom zajlott a szavazófülkékben, s az eredmény feljogosítja a kormányt, hogy politikai akaratának korlátlan érvényesítésével az addigi közjogi kereteket lebontsa és újat (értsd: a…..
Mindenki tudja, hogy azokban az időkben, amikor sem (az) idegenek, sem belső ellenség pudvás foga nem rágja, tépi, marcangolja kicsiny országunkat, könnyű hazafinak tűnni. Azonban az igazi kiválóságot, a Dobogókővel (ugye senkinek nem kell magyarázni, hogy ma már a tudósok körében is nem pusztán…..
Vendégszerzőnk írása egy lehetséges szavazói magatartásról: Ha a címben feltett kérdést egy szóban akarnám megválaszolni, akkor annyit mondanék: igen. Vagy annyit: lehetséges, esetleg: megfontolandó. De miért is szavazhat egy konzervatív beállítottságú polgár egy olyan pártra, amelyet 2010-ben még…..
Reflektor Kire érdemes szavazni? 2018.03.19 11:06:53
Hatalmas a tolongás a választáson indulni kívánó jelöltek és pártok között. Igen komoly szinten megy a helyezkedés, beszólogatás és az egymás nyírása. Még 3 héttel a választás napja előtt is tárgyalások, egyeztetések folynak, azonban ezt most már be kell fejezni, irány a startvonal. A legutóbbi…..
Ahhoz, hogy az ellenzék nyerjen, nem baloldali koordináció kell, hanem 70 százalék közeli részvétel a választásokon. A múlt héten meghiúsult az MSZP-P-DK és az LMP egyéni választókerületekben történő koordinálása. Az LMP vezetése elmúlt időszakban tárgyalásokba kezdett az MSZP-P vezetésével, az…..
Megismétlődni látszik 2014, amikor a szájkarate baloldali, összefogáspárti szervezetek folyamatosan az LMP-t savazták. Aztán a számok mégis azt mutatták, hogy a nem nekik volt igazuk. Azóta sok változás történt Magyarországon, ami biztos az az, hogy a baloldalon ezek ugyanazok, a Jobbik erősödött,…..
  Nem elég, hogy tódulnak hazafelé a svédországi magyarok mert nem kapnak munkát és naponta atrocitások érik őket, a magyar kormány is alig tudja fogadni és elhelyezni őket (vö. északon nincs határzár), ráadásul az ottani szörnyűségeket további vad állapotok rontják. Semjén Zsolt vadászni ment…..
Reflektor A Jobbikról 2018.03.05 17:43:37
A jobbiknak nem csak a múltja, a jelene is erősen problémás. A múltat a többségnek nem kell ragozni, össze lehet foglalni röviden: véresszájú cigányozás, zsidózás, gárda, EU-s zászlóégetés mindenféle konstruktív szakpolitika nélkül. Ehhez képest mára a párt elvileg valami néppártosodásba kezdett,…..
Reflektor Az a baj…. 2018.02.27 15:15:52
  Hallottam Gyurcsány Ferenc szájából a Belga zenekar által felismert össznépi kezdőmondatot, majd tű pontosan megmondta a baj okát. Utána azonnal elkövette a bajt szemem előtt. Miért? Ennyire buta, vagy erkölcstelen? Nem, csak rég olvasott elalvás előtt az ágyban Imanuel Kantot, vagy ennél…..
Sziasztok, áttelepültünk, oda pedig erre a linkre kattintva juthattok el. LMP Heves megye..