Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tuareg85

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A HTC bejelentette új készülékeit. Íme: HTC Flyer. Kezdjük a táblagéppel. A HTC a Flyerrel a kisebb kijelzős, kisebb felbontású szegmensbe lépett be. Kb egy Galaxy Tab-ot dobtak most piacra, egy nagyon szép, unibody házban, és Android 2.4-gyel (friss Gingerbread + HTC Sense…..
Ha már a technikai adatoknál hagytuk abba (első cikk), akkor nézzünk egy kis "mindenki kedvence" Quadrant Andvanced eredményeket. Az SGS install után mérve jobb I/O teljesítményt nyújtott, mint most. Akkor 1250 körüli összesített értéket ért el. A másik két készülék…..
Látom readya kolléga ma már kirohant, csatlakoznék hozzá én is, de előtte leszögeznék egy dolgot. A blog indulásakor még viccesnek találtuk, ha fricskát szórunk az Apple-re, de ezzel rövid időn belül felhagytunk. A mostani cikk célja sem a fricskázás, szimplán objektív…..
tuareg85 2011.01.20 20:21:12
@Asszem: oké, ha ez a többség igénye, nem akarok széllel szemben hugyozni :) Viszont biztos én élek valami buborékban, körülöttem az emberek egy gépen tartják a cuccaikat (fénykép, zene, teló mentés), nem 3-on vagy még többön.
tuareg85 2011.01.21 13:51:08
@bioLarzen: oké, elhiszem, hogy vannak esetek, amikor kellhet a több gépes szinronizálás, (utolsó "de": de nekem is van munkahelyi gépem, napközben azt használom, mégse jutott sose eszembe, hogy arról is kéne szinkronizálni) és nem azért kardoskodok itt az apple megoldása mellett, mert fanboy vagyok (win-t használok, androidra fejlesztgetek, nem véletlenül, és persze iPhone-om van, szintén nem véletlenül), hanem mert az hülyeség, hogy lefikázzunk kategórikusan valamit, ami bár nem jó minden felhasználói szokás esetén, ettől még nem szar és nem az ördögtől való, a _legtöbb_ embernek ez nem korlátozás, hanem pozitív értelemben egyszerűsít a dolgon.
Először is megválaszolok néhány még fel sem tett kérdést. Azért történik ez az összehasonlítás, mert a Telenornak hála, teszt készülékhez jutottam. Az összevetés pedig egyértelműen időszerű, hiszen jogos igény felmérni az ellenfél erejét, ha új kihívó kerül a ringbe.…..
Hétvégi Android híradónk következik. Akit nem érdekel a téma, olvasson például az automatizált vezetésről vagy próbálják ki a legújabb Gmail őrületet. A többiekkel pedig vágjunk bele...A hét végén kezembe került egy Samsung Galaxy Tab készülék. A Samsung táblagépének…..
Nos, végre nekem is lett Priority Inbox-om, és egy nap használat után már azt is tudom, hogy nekem nagyon nagy szükségem volt egy ilyen megoldásra. Miért? Elsősorban azért, mert bár nagyon aktívan használom a levélcsillagozás funkciót, gyakran elfelejtem megnézni a Starred…..
Még most sem hiszem el, pedig igaz: sikerült beszereznünk az Apple forradalmi töltőjét. Képriport formájában foglalom össze, hogy milyen zseniálisan lehet elemeket tölteni ezzel az elképesztő eszközzel: Még most sem hiszem el, amit Jobs és Ive összehozott a cupertinói…..
tuareg85 2010.08.05 11:46:27
Az Appleblog szakértője, i-Doki visszatér, és megmondja a tutit az iPhone-okról. Aki már azt gondolta, hogy a cikksorozatom egyetlen részből áll, azt megnyugtatom, megérkezett a második rész. A mai posztban az iPhone 2G, 3G és 3GS-ről írok, a leggyakoribb meghibásodásokat és…..
Ádám olyan ruganyos mozdulatokkal végzi az iOS 4 tesztjét, akár egy leopárd, a poszt megjelenéséig viszont szedjük össze a legfontosabb híreket az operációs rendszer hétfő esti megjelenése óta. Nem árt tudni, hogy a régi alkalmazások többnyire képtelenek kihasználni az iOS…..
tuareg85 2010.06.22 13:15:29
@arnu: nekem is pont ez volt, és még nem oldódott meg. Első körben írtam a T-nek a facebookos profiljába még északa, reggelre írtak egy üzenetet, hogy restore-oljam megint és hagyjam úgy, hátha így már letölti a megfelelő beállításokat. Gyári állapotban ment is, de amint visszament a backup, már megint nem megy.
tuareg85 2010.06.22 16:37:18
@arnu: és hogy mentek vissza az sms-eid? Pontosan ezt írtam én is, hogy a gyári állapotban megy, csak van pár dolog, amit nem akarok elveszteni, és azok miatt muszály visszarakni a backupot.
tuareg85 2010.06.23 02:19:55
@arnu: megvan, nem volt beállítva az APN ("internet"). btw az iPhone Configuration Utility-vel csináltam egy profilt, amiben nem volt semmi más kitöltve, elküldtem emailben (persze itt épp nem volt wlan, szóval keresni kellett) és egyszerűen fölment

muszáj lenne már megtanulni a helyesírást, pedig máskor meg én figyelmeztetek másokat
Start! Mostantól lehet lerántani az iPhone - iPod touch - iPad új operációs rendszerét, az iOS4-et. Próbálgassátok, írjátok meg a véleményeteket, különös tekintettel az alábbiakra:- Magyar nyelv és helyesírás-ellenőrés.- Multitasking, természetesen, csak 3GS-es kollégáknak-…..
tuareg85 2010.06.21 23:13:34
@PuruttyaIrto: az a lényeg, hogy nem kell kilépni a programokból.
Mivel ez kb 50000szer le volt már írva: amik nem támogatják a multitaskot, azoknak csak az ikonja van ott. Amik meg támogatják, azok sem futnak, csak fel vannak készítve a gyors váltásra.
De lépegess csak ki.
Az újjászületésről meg csak annyit, hogy konkrétan kurvára ujjászületett, mert sokkal gyorsabb lett, éz igenis sokat számít.
Vannak még csodák, az Apple elfogadta az Opera Minit, vagyis a szupergyors böngésző megjelenhet az Apple telefonján. Ez azért is meglepő, mert korábban simán dobott vissza böngészőt az Apple azért, mert ugyanazt a funkciót látja el, mint a Safari.Egy korábbi videóból láthattuk,…..
TakerOne-nak köszönhetően kaptunk néhány igen érdekes képet az új OS fejlesztői bétájáról, amiből megtudjuk, miért fura a magyar nyelv, és miért jó a karakterszámláló az sms-eknél. TakerOne gyorsan letöltötte, restore-olta, feltelepítette az iPhone OS 4-et, amitől…..
tuareg85 2010.04.09 19:22:28
@TakerOne @BKV figyelő.hu: perszehogy nem jön elő lock alatt a task manager, volt is screenshot a keynote-ban, és mondták, hogy a háttérben streamelő bigyókat is lehet vele irányítani, pl a pandorát
Kész, eddig vártam, és a következő napokban döntésre fogok jutni. Az iPhone 3GS és a Nexus One merült fel, mint lehetséges kiszemelt prédák. Az elmúlt időszakban egy sok pro és kontrát olvastam, hallottam mindkét telefonról. Ám továbbra sem tudtam nyugodt szívvel eldönteni,…..
Már itt lenne az ideje a gépfrissítésnek, sokan a januári eseményre várták az új Macek bemutatóját, ez azonban elmaradt, csak egy iPadot kaptunk. Ezzel párhuzamosan szeretnék emlékeztetni mindenkit arra (aztán a hivatalos bemutató után legfeljebb pofára esek), hogy hónapok óta…..
 Az új, hivatalos verzióról amúgy jött ma egy magyar nyelvű közlemény is. Ebből másolom most ide a lényeget: Persona: Újraindítás nélkül, egyetlen kattintással módosíthatók a Firefox témáiBővítményfrissítő: A Firefox jelezni fogja, ha egy bővítmény már…..
tuareg85 2010.01.21 21:11:08
@naive: ha jól tudom, csak ogg-ot tud a firefox, mert csak az open és free, a youtube videói viszont h.264-ben vannak, szóval ez egyelőre bukó
Megmondom őszintén, utálom a lejátszót. Az oké, hogy rengeteg tartalom jelenik meg általa a neten, de a böngészőm összes stabilitási problémájáért a Flash a felelős, arról nem is beszélve, hogy többnyire azonnal túlpörgeti a rendszert, a processzorhűtő üvölt, a Core Duo…..
tuareg85 2009.11.18 15:37:34
Itt van egy jó kis összefoglaló a témában, noha nem mac-re van kihegyezve: www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3678
és tényleg megy ATIval is, és a cikk szerint (nekem nem macem van, nem tudtam kipróbálni) osx alatt is javult a teljesítmény
Több felhasználó is arról számolt be különböző fórumokon, hogy a fehér színű iPhone 3GS készülékek elszíneződtek a néhány hetes használat után. A rózsaszínből barnába hajló (vagy fordítva) csúnyulás a telefon hátlapján látható, ami a telefon masszívabb…..