Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kis ember

204 bejegyzést írt és 3928 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
      Vajon akkor is a Sandhurst Akadémia növendéke lett volna Orbán Gáspár, ha a kedves papa nem az ország miniszterelnöke? Biztos, hogy játszott volna NB I-es meccsen? Biztos kapott volna X milliót a fura egyháza, Y milliót a diákszervezete?      Orbán Gáspárról még azt sem gondolom, hogy…..
Kis ember 2021.01.17 01:38:22
@Igéző: Itt nem a kérdésre válaszolsz. Mellébeszélsz és terelsz.
Szerinted rendben van, hogy valaki egy fél év katonáskodás után hirtelen egy ekkora ösztöndíjat kap ilyen helyre? Lett volna rá vajon alkalmasabb jelentkező is?
És itt nem arról van szó, hogy valaki már az oviban is ólomkatonákkal játszott, mindig is ez érdekelte csak nem volt módja megtenni és most végre lehetősége van kiteljesednie, hanem egy hirtelen váltás után mit ad isten azonnal egy ilyen elitképzésben találja magát.
Rendben van ez szerinted?
       "Furcsa dolog ez a német szellem, német szellemiség vagy német társadalom. Ha megnézzük a XX. századi történelmüket, akkor azt látjuk, hogy nagyon fegyelmezettek. Tehát amikor nácinak kell lenni, akkor nácik, amikor liberálisnak, überliberálisnak vagy árjaliberálisnak kell lenni, akkor azok.…..
Hajónapló Vasárnap. 2020.07.26 17:55:05
Aggódom. Ez a blog az Index szerverén és gondozásában fut. Ha összedől az Index nagy kérdés, hogy tudom e tovább folytatni. Informatikához nálam jobban értők, van okom aggódni? Csak azért, mert korábban amikor indítottam ezt a blogot akkor valamilyen más rendszert használtam, aztán az bedőlt és…..
Kis ember 2020.07.27 01:18:59
@A Tengerész: SZia Vilmos!
Vannak erre programok. Hasonló cipőben járok, most mentem a blogomat én is.
Az öcsém lementette az összes szöveget, most a képeket mentem egyesével, de állítólag arra is van program. Én nem bánom, most újraolvasom az a majdnem tíz évet, amit hajóztam. :)
     "Az új igazgatósági tag, Sztankóczy András a baloldal vezető propagandistája."    Ezt bírta leírni ma az Origo. Amit aztán azonnal átvett a Mandiner, nem szemlézte, pártutasítást nem szemlézünk, hanem állunk mereven, mint Roziban a Radnóti Ákos. A kedves Olvasó sajnos nem tudja, hogy kicsoda…..
Kis ember 2020.07.25 00:58:08
@jotunder:
Az a Gerényi Gábor, aki egyfajta naiv rácsodálkozással adta elő, hogy miért lenne jó, ha szétvernék a szerkesztőséget és végig úgy csinált, mintha nem tudná, hogy Magyarországon nem szabad, hanem irányított a médiapiac?
      Nem elhanyagolható esélye van, hogy az index.hu-val együtt a blog.hu-t is beszántja a rezsim. Abban bízom, hogy ez nem fog bekövetkezni, hogy marad az Index és marad a Vincent is, de ez most olyan fifty-fifty környéke lehet.      A posztokat Kettes lementette, és van egy…..
Kis ember 2020.07.23 23:58:44
Franciaország egyik nemzeti büszkesége, továbbá a világ leggyorsabb vonata a TGV. A márkanév természetesen nem egy járműsorozatot takar, hanem a francia Alstom által a francia nagysebességű vasútvonalakra tervezett és gyártott járműsorozatok sokaságát. TGV-hez hasonló motorvonatok közlekednek még…..
Kis ember 2020.05.13 13:53:14
@brlv24:
Jó, akkor hozzuk csak svájci szintre!
Volga, Moszkvics, Csajka, ZIL. A legszebb szovjet autók szinte mind arcpirító koppintások voltak az utolsó domborulatig...
Kis ember 2020.05.12 23:05:22
@Zsoti: "Egyébként ebben van is valami, hiszen rengeteg pénzt lehet így spórolni" - így is nevezhetjük a lopást. Elvégre azzal is rengeteget lehet spórolni, ha a szomszéd hálózatára kötöm rá a trafómat. Csak épp neki kerül pénzbe. Egy termék árának igen jelentős hányada az a mérnöki munka, amit a kutatás-fejlesztésbe tesznek, na ezt spórolja meg valaki, aki ellopja.
      Kövér László deklarálta, hogy nem vagyok a magyar nemzet része.  Hülye-e vagy Lacikám? Az elődeitek már 1938-ban kizártak engem a magyar nemzetből, pedig még nem is éltem. Aztán kiraboltatok minket,  kinyírtátok a családom, és most kezdesz ugrálni, édesöcsém? Honnan akarsz te engem még…..
Hajónapló Péntek. 2020.04.24 13:42:11
Az öreg almafa még mindig meg akarja mutatni mire képes. Tavaly nem sok termés volt, tavalyelőtt rengeteg. Nagyon finom alma, kár hogy kukacos a termés. Persze lehetne permetezni, de ilyesmire aztán végképp nincs időm. Kivágjuk a gyümölcsből a kukacot, a többit megesszük. Bio. Direkt ilyen. Ott a…..
        Christopher Marlowe: Duncan, a skótok királya (részlet)       Macduff, Cawdor thánja:  Jó királyom, a pestis elérte Skóciát. Szavamra, ez pusztítóbb, mint a kéjkór. Már nincs kovács ki megpatkolná lovad, nincs ki a tyúk alól kivenné a tojást, nincs ki az ellent kémlelje váraink fokáról, a…..
Kis ember 2020.04.19 01:36:42
  A tanszék épületét bezárták. Mielőtt hazamentem, felírtam az irodám táblájára:  "visszajövök".  Kétesélyes, tudom.  Vettem harminc ceruzát, egy hegyezőt, hét füzetet és belevetettem magam valamibe. Ez is kétesélyes. A jó dolgok mindig kétesélyesek.   ..
Kis ember 2020.03.22 13:58:59
@jotunder:
Tessék egy viszonylag egyszerű verzió:
www.dropbox.com/s/lr2hjno2vyngwso/Light%20Me%20Fire.pdf?dl=0
Kis ember 2020.03.22 18:14:22
@jotunder: Még egyszerűbb kell? Készíthetek neked egy még egyszerűbbet. A bal kéz nehéz vagy a jobb?
Kis ember 2020.03.23 00:01:58
@jotunder: Készítettem neked egy egyszerűbb verziót:
www.dropbox.com/s/8u5ygdnqgzjifbl/Light%20My%20Fire.pdf?dl=0
       A közbizalom - bizalom a közhatalomban, bizalom a valódi szakértőkben,  bizalom a tudományban, bizalom az orvosokban- az életet jelentheti. Ezek a "legsötétebb órák" és a legsötétebb órákban Orbán Viktor a magyar miniszterelnök. Neki kell megteremtenie a közbizalmat.  A súlyos veszteségek…..
   (Ahhoz, hogy egy járványt le tudjanak győzni, a népnek bíznia  kell a tudomány képviselőiben, a polgároknak bízniuk kell a közhatalomban, az országoknak bízniuk kell egymásban. Az elmúlt években felelőtlen politikusok tudatosan ásták alá a tudományba, a közhatalomba és a nemzetközi…..
              Ez a cikk az egyetemes jogtörténet egyik fontos dokumentuma, Prof. Dr. Carl Schmitt náci jogászprofesszor, akiről a mai napig konferenciák tucatjait rendezik, vezércikkben magyarázta el, hogy Adolf Hitler miért gyilkolhat teljesen jogszerűen, visszamenőlegesen is lepapírozva.     …..
Kis ember 2020.02.05 23:21:13
@jotunder:
" Orbán arra jött rá, hogy Carl Schmitt kiválóan működik Magyarországon. "
        „Izennénk az illetőknek, hogy el fogjuk játszani az ujjaikon az Örömódát  kalapáccsal. Ezt úgy kell elképzelni, hogy ráütünk pl. a gyűrűsujjra, és az egyáltalán nem tisztelt zsurnaliszta kiadja a kívánt hangot, pontosabban: szolmizálva énekel. Arra kérnénk az urakat, hogy gyakoroljanak.…..
Kis ember 2020.01.31 20:37:00
@Secnir:
Ezt nem is értem. Ezek saját maguknak gyártanak műsorokat, amit rajtuk kívül nem hallgat senki?
Kivételesen ebben a posztban nem egy konkrét helyszínről lesz szó, hanem az eddigi kutatómunkám során megtalált különböző archív felvételeket gyűjtöttem egy csokorba és úgy gondoltam, hogy ezeket, így együtt érdemes megtekinteni, ezért nem bontom szét a különböző helyszínek bemutatásához őket. A…..
Hajónapló Szerda. 2019.12.11 23:22:04
Tegnap végső búcsút vettünk Fábián Sanyitól. A "Magyar Szentek templomában" helyezték urnáját végső nyughelyére, előtte gyászmise volt. Nem vagyok miséző, már csak azért sem, mert református vagyok, nálunk nem divat ez a fajta kötött liturgia. Anélkül, hogy mélyebben belemennék, a két keresztény…..
Tavaly nyáron egy hétig vendégeskedtem a Civil Rádióban. Nyikorgott a szék, a hangszigetelt stúdió falából kilógott a tömítő anyag - a hazai médiáról beszélgettünk a műsorvezetővel. Olyan kép tárult elém, amelyet megszoktam a kormány által nem stafírozott szerkesztőségekben. Találkozásainkat a…..
           Amikor a nyolcéves apámat az anyjával együtt elvitték a gettóba, aztán a lágerbe, akkor valahogy nem mondta nekik senki, hogy egy vérből valók vagyunk. Akkor maradjunk talán ennyiben.          Én a marosvásárhelyi Székely Csabával vagyok egy vérből való, mert a Bányavakság a közös…..
       Kedves János,        Tudom, hogy elég szomorú dolog ülni a egy vidéki kúriában a Nemzeti Rágógumi Program első alelnökeként, amikor az emberedet Márki-Zay szecskává verte Beaverfieldmarketplace-en. Nézed a szarvasaidat, gnúidat, azt a pár orrszarvút, ami megmaradt, és arra gondolsz, hogy…..
          Ha valaki azt hiszi, hogy most majd jól nekimegyek Tamás Gáspár Miklósnak, akkor téved. TGM az egyik legbecsületesebb magyar publicista, olyan műveltséggel, amit én már túlzásnak tartok. Igen, ő erősen baloldali, én meg  nem, mondjuk más sem vagyok, de ez teljesen érdektelen. Eszembe…..
Kis ember 2019.09.19 22:20:15
Hajónapló Csütörtök. 2019.08.29 21:58:49
Tegnap piacnap volt, csónakkal mentünk kaprot venni a tökfőzelékhez. Ja meg vettünk még kenyeret és bementem a Viza hajóra a Toldi Mikinek  volt tengerész gépüzemvezető kollégámnak visszaadni a hézagmérőt, amit a szelephézag állításhoz használtam, mert a sajátomat azóta se találom. Sebaj egyszer…..
Kis ember 2019.08.30 14:29:24
Hajónapló Hétfő. 2019.08.26 17:31:07
A délelőtt megint a gépházé volt. Nekiálltam az árvízkárosult elektromos alkatrészek kiszerelésnek. Azzal kezdtem, hogy kikötöttem az indítóakkumulátorokat. Bajuk nem esett az elárasztástól, gondozásmentes zárt akkuk, csak attól, hogy a víz alatt voltak, mindkét  + bronz saru  zöldre oxidálódott (…..