Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mainframe

446 bejegyzést írt és 759 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár éve felütötte a fejét a H1N1 vírus, majd azzal a lendülettel jött a megoldás is rá: védőoltás. A média minden forrásából, óránként erről lehetett hallani. Figyelmünket felhívva a fokozott veszélyre, esetenként megemlítettek néhány áldozatot, amit a vírus…..
Az idei PAX East sajnos sokkal visszafogottabb volt az egy évvel ezelőtti bostoni robbantás évfordulója miatt, de azért szerencsére játékból volt bőven. A legtöbb oldal indie téren mindenhol ugyanazt a 4-5 címet emelte ki, amiket már az előző évben is megismerhettünk. Ez egy…..
Okéoké, már sokszor ígértem a Facebookon, de most tényleg!Újraindul a blog. Meglepetéssel, videókkal és sok képpel.Először visszatekintés a Keletiből Hongkongba útra, aztán jönnek más beszámolók, Afrikától Amerikáig. A hírt természetesen Pjongjangban is örömmel…..
Mainframe 2014.04.15 11:01:07
@Keletiből Hongkongba: Szerintem nincs egyensúlyban, hogy lát téged párszáz ottani ember (akik valószínűleg egyébként is bőven láttak már turistát, ha egyszer a "turistás" részeken élnek), cserébe párszázezer forinttal kitömöd a rezsimet. Plusz ha esetleg rámész erre a "helyiek szemének a felnyitása" témára, és sokat kérdezősködsz meg mesélsz, még bónuszban a helyi karhatalmakról is tarthatnak neked bemutatót, ott ezzel nem szívbajoskodnak, amennyire hallom.
A posztod ettől függetlenül jó és hasznos, mert engem is érdekel, hogy mi lehet az országban (a régi dolgok és az újak egyaránt), és mivel garantáltan nem megyek oda, a net az egyetlen forrás, amiből tájékozódhatok.
A fő baj, ahogy már említettem is, az, hogy egyik nagyhatalomnak sem érdeke megszüntetni a diktatúrát.
Az amcsiknak nincs benne perspektíva, messze van, sokba kerülne pénzelni az újjáépítést, már most is el vannak aprózva mindenfelé. Az oroszok ugye szövetségeseik. Kína részéről erős képmutatás lenne besegíteni egy diktatúra ellenében, plusz nincs szükségük egy egyesített Koreára a szomszédban (a déli részén Amerikai támaszpontokkal), esetleg bónuszban mandzsúriába özönlő, a szeparatistákat erősítő koreaiakkal. Dél-Korea pedig nyilván nem szeretné, ha fél Észak-Korea megérkezne hozzá menekültként vagy bevándorlóként, plusz nekik kéne majd támogatni a szegény rokont, tiszta Kelet- és Nyugat-Németország újraegyesülése, második felvonás.
Addig pedig édeskevés, hogy az elszegényedett, nyomorgó parasztok mit gondolnak az országban. Jó, nyilván nem mindegy, de ők totál esélytelenek megdönteni egy olyan rendszert, ami már eddig is kb. mindent meglépett, amit meg lehetett, és a külföld kollektíve megvonta rá a vállát. Pol Pot, Kim Ir Szen, Kim Dzsong Il, és még sok hasonló arc lazán nyugdíjba tudott menni a diktátori székből. Szerinted nagyon félnek a népharagtól?
Mainframe 2014.04.15 12:50:09
@gigabursch: A totális diktatúra és a globalista vadkapitalizmus között vannak ám átmenetek is. Illetve sokmindenről másképp gondolkodunk ezt illetően, de most nem kezdek el ezen offolni.
Talán az az egy dolog mégis kikívánkozik, hogy pár dolog nem értékrend kérdése, hanem nettó módon jobb, mint az ellenkezője vagy a hiánya, ilyenek a szólás- és sajtószabadság és egyéb hasonló "nyugati mérgek".
Szerintem Észak-Korea helyzetét sehogy sem lehet úgy tálalni, hogy jó nekik a jelenlegi helyzet.
Mainframe 2014.04.15 12:51:58
@Csekkliszt#10: Akkor kezeljétek a dolgot úgy, mint az én véleményemet, talán mert az is. Én nem mennék diktatorikus országba turistaként, és rossz ötletnek tartom, ha más megy. Te nem így gondolod, mentél, ennyi. Te döntésed.
Az őrület határán The Thin Red Line 1998 Terrence Malick az egyik legjobb képköltő mágus a filmiparban. Igaz, hogy nem a legtermékenyebb (bár mostanság már dolgozik rendesen, csak épp a filmek nem sikerülnek olyan jóra), de megéri várni az alkotásait. Az őrület határán az egyik legjobb filmje,…..
A budapesti Váci utca 55-ben lakott egykor népes családjával Schoch Frigyes, aki a Fortepan archívumában is bemutatott 1900 és 1919 között készült mintegy 600 sztereokép alkotója. Schoch Frigyes az Osztrák-Magyar Monarchia sikeres építési vállalkozójaként…..
Pataky Attilát már idén is betalálták az ufók. A Bors szerint a nagy szürkék helyett most egy másik fajjal spanolt. Kölcsönös egymásra mosolygás után megsimizte belülről Attilát az egyébként Edda rajongó lény. A helyszínt nem szeretném pontosan meghatározni, mert nem akarok…..
A „klasszikus” párkapcsolat két ember érzelmeire épül. Szerelemre, szeretetre és sokak szerint megszokásra. De vajon mi fér bele ebbe a személyes, intim szférába? Lehet e két nőt vagy férfit úgy szeretni, hogy mindkettőnek megadjuk azt, amire egy kapcsolatban vágyhatnak. Mi…..
A gyerekeket veszélyeztető kegyetlen ősi rítusok uralják mindmáig az etiópiai Omo-völgy lakóinak életét. Steve McCurry lenyűgöző fotói az itt élő gyermekekről és egy férfi, aki a rituális gyilkosságok megállítására tette fel az életét. A világörökség részének…..
Mainframe 2014.03.08 13:31:17
@kvp: Azért nehogymár ugyanaz legyen az a sokféle változatos kivégzési mód, amiket megszületett gyerekekkel művelnek (akár 10-12 éves korig, ha végigolvastad), meg ha megszakítják egy pár sejtből álló öntudatlan kezdemény továbbfejlődését. Ha meg olyan alapon vizsgálod, hogy végülis abból is lehetne gyerek, akkor légy oly szíves, és soha többé ne maszturbálj és ne használj fogamzásgátlást, mert abból is lehetne, ami akkor kárba megy. Sőt, állapítsuk meg, hogy mennyi idő után kezdenének el elhalni a spermiumok a férfiak szervezetében, és maximum ilyen időközönként legyen kötelező megpróbálkozniuk egy gyerek összehozásával. Persze ehhez nem mindenkinek lesz partnere, de hát itt életek forognak kockán, nem lehet mindenféle újkeletű, divatos kényelmi szempontokat (amiket a liberálisok jogoknak csúfolnak) előrébb helyezni, úgyhogy praktikus módon az éppen ovuláló, egyedülálló nőkből valami központi rendszer sorsol nekik egy párt. Mert ha nem dönthetjük el, hogy hol kezdődik az élet, akkor nem, és kész. Ez az egyetlen lehetséges jövőkép.
Egyébként biztos vagy te ebben a "szuletes utani abortusz"-dologban, amit írsz valami itthoni pártnak tulajdonítva? Mert nekem nettó hülyeségnek hangzik. Igen, tudom, hogy megjelent valami ilyen egy brit orvosi lapban, de nekem abortuszellenzők által írt átlátszó, ócska provokációnak tűnik, épeszű ember nem gondolkozik így.
Sok hűhó semmiért Much Ado About Nothing 2012 Azért jó sikeres, és sok pénzt kereső stúdiófilm rendezőnek lenni, mert ha betalálsz egy vagy akár több filmeddel is, utána garantáltan azt csinálsz amit akarsz. Peter Jackson a Gyűrűk ura után forgathatott álmai majmáról.…..
2012 júliusában a a coloradói Lakewood egyik cukrászdájába tért be a homoszexuális pár, Charlie Craig és David Mullins. Esküvői tortát kértek, de a Masterpiece Cakeshop tulajdonosa, a keresztény Jack Phillips azt mondta, szívesen készít nekik születésnapi tortát vagy…..
Mainframe 2013.12.16 17:22:48
@Irókéz: Hopp, bocsi, megint elfelejtettem a válaszlinket betenni. A fenti neked ment. ;)
Mainframe 2013.12.23 12:24:51
@Írókéz: A fenti linket is neked szántam.
A minap úgy hozta a sors, hogy a Moszkva térről kellett néhány megállót utaznom, így felkaptam egy Combinora oly' szerencsével, hogy még a púpos négyesben szabad ülőhely is volt. Kisszerű boldogsággal huppantam le, amikor kényelembe helyezkedés édes, apró örömét az az üröm…..
1919. Győzelmi parádé Londonban az I. vh. végén...
Azt mondta egy férfi ismerősöm, hogy nagyon könnyű nekünk, nőknek, hiszen bármit elérhetünk, amit csak akarunk, és nem kell különösebben megerőltetni magunkat az ügy érdekében. Elég szépen nézni, mosolyogni, csicseregni és máris a férfiak többsége megteszi, amit kérünk,…..
Mainframe 2013.12.06 23:57:17
@Brix: Ahogy mondod.
Én magam úgy fogalmaznék, hogy mindegy, te (mármint a posztoló és az általánosított nő, nem Brix) miért teszed, amit teszel, az a te fejedben létezik. Ami viszont a külvilágban létezik, azok az ezekre adott reakciók, amikre nem mindig van befolyásod, sőt, többnyire nincs.
Gyk: Felveheted a dekoltázst te bármilyen önmegerősítő meg szabadságérzést adó célzattal, ha attól feláll a férfiak farka (és feláll), akkor te azzal a dekoltázzsal csábítasz, ha akarod, ha nem.
Szinte bele sem gondol az ember, hogy a popkultúrában a képregények és a szuperhősök mennyire összefonódtak, egészen addig, amíg meg nem próbálja elválasztani a kettőt. A nem szuperhősös képregényfilmeket már összeszedte Lisztes kolléga, én viszont a másik végéről…..
ÁJEMDIBI 10 filmes érdekesség 3. 2013.11.25 23:11:56
Hívd az 555-öt!   Nagyjából mindenkinek feltűnt már, hogy az amerikai filmekben minden telefonszám ötszázötvenöttel kezdődik. Ez a szokás a hatvanas években kezdődött, mikor néhány telefontársaság listát állított a stúdióknak arról, hogy mely számokat…..
Meghal Brian, a Family Guy kutyája. (Ha valaki esetleg nem tudná: a Family Guy egy amerikai rajzfilmsorozat, Quahog városában játszódik és egy öttagú család mindennapjait követi nyomon. A család kutyája volt Brian, az egyik legnépszerűbb szereplő. A sorozat…..
Vízfej. Koszfészek. Bunkók. Fenti minősítések előszeretettel kerülnek elő, ha Budapestet kívülről szemléli valaki. Tény, hogy a város nem tökéletes. Tény, hogy a lakói sem azok. De Budapest ettől függetlenül csodálatos. Nem kívánom azonban a Halászbástyától a Galilei…..
NapiApp Ultimate Mortal Kombat 3 2013.10.07 14:00:00
Az eredeti Mortal Kombat 3 játékot jó pár évvel ezelőtt 1995-ben adta ki a Midway árkád játékgépekre, a jobb napokat is látott szoftvercég, mára már nincs az elitben, pedig számos felejthetetlen játékot adtak nekünk. Az Android játékot Kathy GoodFellow készítette, és egész…..
Az idei nyár második legjobb filmje szerintem a Vasember 3. volt (az első naná, hogy a Star Trek). Shane Black és Robert Downey Jr. kétségkívül remek filmet hoztak össze. Már másodjára. Az első közös munkájuk 2005-ben a Durr, durr és csók volt, aminek köszönhetően Downey Jr.…..
A midnight madnessek nem a legjobbat hozzák elő az emberekből, a fantatikus rajongóknál az csak a kezdet, hogy sokszor fél (vagy akár egész) napokat állnak sorba kedvencükért. A GTA V premierjét több, erősen wtf jelenet kísérte, ezeket szedegettük össze a sajtóból. Legrosszabbul…..
Mainframe 2013.09.19 21:44:27
@molnibalage: Látom nem volt elég érthető, de kifejezetten a videón látható résszel kapcsolatban írtam, amiben jól viccelődik, hogy kiadja az e-mail címét, aztán lehet neki vicceseket írogatni. Az oké, hogy ID nélkül nem ad ki korhatáros cuccot, de nem is arról szól a videó(nak ez a része).
Mainframe 2013.09.20 21:43:03
@Limrasson: Remélem, te sem fogsz komolyabb dolgokról döntést hozni életedben, mint hogy mennyire átsütve kéred a steaket. Persze, közösségi igazságszolgáltatás... Aztán hirtelen lesz utcai kövezés is, mint keletebbre, meg lámpavasra akasztás, az hiányzik.
ID-t meg adnia kell, mert ez a törvény. Szerintem is hülyeség, de az USÁban nem ez a legnagyobb.
Egy praktikus, kényelmes jó bőrönd a sokat utazók elegendethetetlen kelléke, ezért a minőségibb darabokra hajlandóak vagyunk akár nagyobb összeget is áldozni. Így aztán, eleget téve az utazók elvárásainak, a bőröndipar is fejlődik, sőt bátran alkalmazza a legújabb…..
Mainframe 2013.09.01 19:08:15
@bestpixel: Mivel a cipzár egy "öngyógyító" dolog, tökmindegy, mekkora lakattal zárod le, egy ceruzával benyomják akárhol, majd a két összelakatolt cipzárkocsit végighúzva bezárják, mintha mi sem történt volna. Egyébként az ujjlenyomatossal is pontosan ez a baj.
Valóban sok a felesleges funkció. A gurulással töltés nekem mondjuk tetszik, az ülőhely is jó lehet, de a levegőszivattyú a legjobb.
Már jó másfél millióan tekintették meg azt a videót a YouTube-on, amin egy brutális rendőri akció látható. A felvétel még vasárnap került ki a netre, egy helyi lakos tette azt fel, aki rögzítette erkélyéről a történteket. Szerinte színtiszta rasszista támadás történt a…..
Mainframe 2013.08.22 15:08:46
@Az igazi Trebics: nem küldelek sehova, az általad ideerőszakolt kotextus függvényében is tartom a véleményemet: nem támadunk rendőrre. (Plusz nem gyújtogatunk, vandálkodunk, garázdálkodunk stb, de az már más tészta...)
Mainframe 2013.08.23 11:19:23
@Make Valamit: Állítólag kenyeret is lehetett kapni akkoriban, aztán nem látom, hogy letéptük volna a boltok polcairól, csak mert az "akkor is volt".