Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Superuser

1 bejegyzést írt és 84 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egész jól megúszta Orbán tévedéseit eddig a Fidesz, de jól látszanak a párt köreiben a pánik jelei. A nagy stratégiai hibák mellett az sem játszott a kormánypárt kezére, hogy az ellenzék ráérzett a siker ízére. Már sokkal kevésbé szólnak a hírek a kis pártocskák egymás elleni csatározásairól, mint a…..
Superuser 2020.01.01 20:08:16
@droid_:

köszi, ezt jó volt végigolvasni :)))
a lottószámokkal nagyobb találati arányt ért volna el a Kattintós.
Ez így max. nejlonkannás koccintós :DDD
Az ilyen üzletek anyagi kockázatai jól ismertek. De mi a helyzet a társaságiakkal?Szerző: Laura Richards (szabadúszó bostoni újságíró)..
Ahogy az várható volt, élnek az ultrák a maguk teremtette lehetőséggel, újra keményen büntetik a túl nagy kézicsomaggal érkezőket a kapunál. Leginkább Budapesten és a Wizz Air. Írtunk eleget idén a két ultrafapados, de különösen a Wizz csomagszabályainak állandó változásáról, de utoljára azzal…..
Superuser 2019.01.01 19:50:01
@Tehetséges ugandai buzi:

Napernyőt visz a gépre, a síkidom, wazzeg :)))
Köszönöm az újévi megnevettetést :D
Superuser 2019.01.02 06:50:54
@Tehetséges ugandai buzi:

mea culpa, igazad van, a napernyő tökéletes befektetés :)))

a tökéletes nyaraláshoz feltétlenül hozátartozik a napernyővel való 3d tetris az összes tranzitjárművön. magam is a kedvenc bőrkanapémmal szoktam menni a szállodába :D

remélem a további batyukat a súlyhatárig teliraktad jó hazai kirántotthússal, fogja a fene a helóták szuflakiját kóstolgatni, mikor a hentesjóska tud szerezni karajfilét okosba' :D
  A választás után májusban járt le a kilakoltatási moratórium. Nem véletlen történt így, a kormánypártok szándékosan a választás utánra időzítették a gyalázatot. Május óta az Orbán Viktor vezette magyar kormány 1355 magyar családot lakoltatott ki otthonából.   Ezen családok az igazságtalan…..
Superuser 2018.08.20 15:30:18
@0rdas:

a tényleges devizahitelkárosultak több akció keretében ki lettek mentve: előtörlesztés, árfolyamgát, eszközkezelő.

szerintem a jelenlegi kilakoltatások kábé egy 'business as usual' szituáció, bár nem tartom magam az ügyben 100%-ban tájékozottnak. aki valóban önhibáján kívül kerül az utcára, azokon ténylegesen segíteni kellene. szerintem jó páran lehetnek olyanok is, akik nem éltek a forintosítással, hanem várják a facebookon (!) beígért csodát...

bátyámék pl. az eszközkezelőt választották, és havi 12k-ért maradhattak a házukban. életük végéig, tehát nem örökíthető az ingatlanvagyon, ezt tudomásul vették, és egyidejűleg ltp-ket kötöttek a gyereknek, hogy azért valami összejöjjön neki. a törlesztő már a 60k-t nyaldosta előtte...
Superuser 2018.08.20 15:37:56
@Superuser: oké, a blogmotor volt :)

bocsánat a blog-gazdától, hogy paranoid módon cenzúrát vizionáltam :)
ELKÉPESZTŐ TÉNYEK a posztban! Csajozási, barátkozási és életvezetési tanácsok 10 pontba szedve! Én már egy éve saját magam pörkölöm a kávémat, most összeszedtem nektek azokat a tényeket, amikre azóta jöttem rá… ;) 1. A SAJÁTOD Mekkora király az, akinek saját kávéja van? Persze vannak páran,…..
Superuser 2018.08.13 16:25:18
Miután az Orbán Viktort egykor legeciző Simicska Lajos visszaadta a Hír TV-t a Fidesznek, azonnal megszűnt a csatorna legsikeresebb műsora, a Szabadfogás, de a vitaműsor vezetői „szamizdatban” megcsinálták a soron következő, szerda esti adást, amit azóta 151 ezren néztek meg a Facebookon. A műsor…..
Superuser 2018.08.03 13:38:15
@histar007:

nézd a dolgok jó oldalát, nyugodtan verheted a habot a bloghun munkaidőben :D

@poszt:
egyébként mi a rák az a 'diplomás minimálbér'? garantált bérminimumről tudok, ami a szakmunkásnak is jár.
Betöltötte a 18-at Uj Péter valaha készült legcsodálatosabb írása, "A nagy WAP-blöff", ami mai szemmel visszanézve őrületes tévedés, pedig van benne igazság bőven. Az évforduló örömére elvisszük a cikket egy nosztalgikus körre. Hiszen már szabad...
Képviselő választás előtt állunk, ami elvileg azt jelentené, hogy a magyar állampolgárok csoportjai megválasztják azokat az embereket, akik majd a Parlamentbe kerülve képviselik az érdekeinket. Az érdekeinket, amelyek közül egyet nagyon nagyon egyértelműen a pártok tudomásukra…..
Superuser 2018.04.02 12:01:16
@Cpeti654321:

valószínűleg teljesen felesleges írnom szemellenzős/szektásoknak, de legyen itt egy üzenet a kkv-szektorból:

Köszönjük, rohadt jól vagyunk :))) a kata és a kiva igenis Istenáldása. Jómagam, mint szakértő tanácsadó havi 75k-ból letudtam mindent. (lehetne 50 is, de így bebiztosítom magam magasabb táppénzre és nyugdíjra)

Akiknek tanácsokat adok, és magas a munkaintenzitás, meg élvezettel kiváznak.

És barátunk az Adóhivatal. Ez hótt komoly, diszkréten megkérnek a javításra, nem büntiznek ész nélkül.

Ha valaki vállakozott az előző évtizedben, az tudhatja miről beszélek.

És tényleg nem kell csalni, számlát venni, simliskedni. Érezzük, hogy egy hajóban evezünk az egész társadalommal, politikával, hivatallal, essatöbbi. Merünk kockáztatni és bővíteni. És még támogatnak is. Csak kérni kell, és kapunk. Nem, nem NER-lovagokként, "fityisz-csicskákként", egyszerű mezei vállalkozókként.

Annaklőtte egyébként jópáran csak tespedtünk a multi akolmelegében (amely a Bajnai alatt elkezdődött, és később Zorbán által csúcsrajáratott adócsökkentéssel nem is volt rossz, úgyamúgy), de a felhalmozott szakmai tapasztalathoz, kapcsolati tőkéhez egy kivételesen vállalkozásbarát politika is társult, és a kockáspapír, meg a látható pozitív példák a saját lábra állásra sarkalltak.

Egyébként mindenki más is sokat lépett előre (leszámítva a bloghu és faszbúkhuszárokat, akik keseregnek a fékekellensúlyok ,eg a négymillió éhező miatt).

A fizetések emelkednek, a CSAK által szinte nulla az adó az alsó-közép szinten (én mint katás nyilván a nejemre hagyom a lehívását). Saját szememmel látom a korábbi naplopókat dolgozni, essatöbbi.

Az a nagy helyzet drága barátaim, hogy jól mennek a dolgok :)))
Superuser 2018.04.02 15:12:22
@flydomi:

nem vagyok nyelvtannáci, így azon részeit az agymenésednek nem is bolygatom ...

de a matek olyan szinten nem megy nektek, hogy az vmi félelmetes.

lásd az 1300 mrd-os delirálásokat, pl. :)

tudod, létezik egy halmaza a hazai polgároknak, akiknek viszont megy a matek, nem középiskolás fokon :)))
nos, miattu(n)k olyan "powerfull" a magyar gazdaság. miattu(n)k van egy tapintható versenyelőny pl. az IT területén, hogy bizony lényegesen szívesebben rekrutálnak magyar jávást, vagy üzleti elemzőt mindenféle zsíros projektekre (ampervadász és gépész körökből is hasonlatosakat hallok egyébiránt)

ennekokán váltak a magyar gazdaságfehérítési, avagy adóbeszedési technikák modellértékűvé (ekr, online pénztárgép, sőt SÖRALÁTÉT)

A KIVÁLÓ Zindex elkezdte anno a libsi elefántcsont-toronyból fikázni a megoldásokat. Matolcsy az eltolcsi, meg matelcsi, meg fassetuggyamán micsoda. Elindították a munkahelyszámlálót, hogy majd jól kiröhögik a munkahelyteremtést. 3 éve levették, mert lámcsak, teremtődnek azok a munkahelyek.

a vizesvébé is úgy ki lett tavaly számolva, hogy ihaj (rendőrhajók hozzáadva, dátummal beszorozva :D )

a GÁZSZERELŐ

(az is megérne egy flekket, hogy miért fáj annyira a kardigános szabadbőcsészeknek és az Armani öltönyös marxkárolyosoknak egyaránt a szakmunkások PUSZTA LÉTE...)

valamelyik cége ugye a reggel 10 órás czikkely szerint kapott n mrd hitelt (fújfúj), majd a du. 2-es czikkely szerint m mrd a vagyona (benne az n mrd hitellel), skandallum!

őszintén kíváncsi leszek egyébként a jövőben élesedő mnb-s fejlesztésű elektronikus fizetési megoldásra (amelyről kimutatta valamelyik nagytudású belpezs haladó megmondó ember, hogy Elefántcsontparton(?) különb van.

szóval nah, nagyon nem akar a matek menni nektek. a komcsi összefosásnak meg is lesz majd emiatt a sírásrívása, amikor hibádzanak egy hét múlva ama töredékszavazatok...
Superuser 2018.04.02 15:49:38
@Cpeti654321:

nem vagyok profi a közgázhoz, ilyet nem is állítottam :)))

12m -ig katázhatsz, függetlenül az áfától.
ha nem kérsz alanyi adómentességet az áfára, akkor értelemszerűen 12m + áfáig.

a kiva akkor éri meg igazán, ha fejlesztesz. most pontosan hadd ne definiáljam, nem értek hozzá, csak említették kollegák, hogy milyen kikúrt jó :D

a 120 napos fizetést én személy szerint tűzzel-vassal pusztítanám...

meg egy rakás dolgot máshogyan csinálnék, dehát hol lehet konstruktívan vitatkozni, amikor az 1300 mrd-os gyíkemberek varrnak ürgebőrbe gyémántokat, na meg mészárlőrinc...

meglátjuk, hogy lesz a katával a jövőben, annyi bizonyos, hogy a kisadókkal sikerült vhogy "brüsszelkompatibilsen" adózásilag megtámogatni a hazai kicsiket.
2018. március 23-án pénteken 18 és 20 óra között a Tudomány és Technika Háza Kerényi termében (Kecskemét, Rákóczi út 2.) a Lehet Más a Politika (LMP) miniszterelnöknek jelölt társelnöke, Szél Bernadett és a párt kecskeméti képviselőjelöltjei, Vágó Gábor és dr. Tóth Szilárd tartanak fórumot. A…..
Az MTI, ami messziről úgy néz ki, mint egy hírügynökség, és nem a kormány seggéből kilógó budipapír egyik szelete, lassan eljut odáig, hogy a hitelességét a pestisracok.hu és a 888.hu közé lehet belőni, a ripost.hu szintjére, a lokal.hu és a tenyek.hu mellé. Az meg nem olyan társaság, amiben…..
Superuser 2018.01.24 15:08:07
@FDToth:

te vagy az ostoba, bunkó és pirimitív, de legalább magyaroztál egy kiadósat, fajti! :D
A képlet viszonylag egyszerű: minden európai bevándorlás-ellenes pártra akar szavazni. Hogy miért nem tette? Mert a kontinensen nincs demokrácia – szól az orbáni értelmezés...
Superuser 2017.12.24 16:27:38
@azigaziraptor:

már megint vidékizel, basszam azt a pesti kurva anyádat :D

hurkabél vagy, pöcsömöccse! :D
Superuser 2017.12.24 16:31:31
@leapyear: pont a magadfajta emberiségellenes szarság miatt egyre kívánatosabb a keresztény fundamentalizmus.

jah, kurvanyád! :D
Pócs János, a Jászság országygyűlési képviselője mellett Szőcs László, a romániai Hargita megye Etéd községének polgármestere és Kökény Gizella, Jászivány falugondnoka érintett a facebook-on terjeszett kőrispataki disznóperzseléses gyűlöletakcióban.Jászivány 2015-ben azzal híresült el, hogy az egyik…..
Rezsi Szilárd keresztet vet és gyűlöletet arat. Már pénteken a reggeli péksüteményem és gyümölcslevem megvásárlásakor éreztem - nem volt ugyanis a hűtőpultban fagyasztott velőspacal -, hogy ebből gond lesz. Ilyet Csepelen egyetlen élelmiszer bolt nem tehet meg. Tegnap pedig ez fogadott: Most már…..
Immár két napja hivatalosan is tél van - a mögöttünk hagyott ősz minden volt, csak forró nem. Pedig Orbán és sleppje nyáron még polgárháborúval riogatott...
Superuser 2017.12.03 18:28:06
@panteon:

>meleg parlamenti helyek

csak nem jön az újabb kvóta?!? :D
Superuser 2017.12.03 18:33:40
@Janossz:

kedves barátom, a netadó maga úgymond túl progresszív ötlet volt a maga idejében.
majd emlékezz szavamra, amikor a 20-as években egyre-másra vezetik be az államok a (nevezzük így) adatforgalmi illetéket :)))

két okból:

1. a villanyt nem lehet szőkíteni, márpedig az elektromobilitás miatt kieső jövedéki adó bevételeket be köll szedni valahonnan

2. teljes mértékben kontrollálható, könnyen mérhető, könnyen beszedhető, nehezen megkerülhető (mármint az adatforgalom sarcolása)
Superuser 2017.12.03 20:15:43
@HorseFucker:

ez a legendásan toleráncs , el- és befogadó vitakultúra , vagy csak szimplán túltoltad a kannásbort rivotrilra, így ádvent alkalmából? :D
A naiv álmodozó Orbánt lehúzzák a kínaiak...
  1, Az állásinterjú Be sem kell mutatni: itt kezdődik, és itt dől el minden. Többnyire kellemetlen, céltalan és bugyuta. Egy mesterséges, kreált helyzet, amiből közel sem fognak rólad annyit megtudni, mint amekkora feneket kerítenek neki. Állásinterjút csak egyféleképpen lehet jól csinálni: ha…..
Superuser 2017.10.20 17:03:28
@erkölcsi hulla: a profik a liftben, vagy a zsilipszerű lépcsőházajtók között eresztik el a szaftos materiált :D
Katalónia: a jövő elkezdődött. Illetve elkezdődött már a vesztfáliai békerendszerben, de mintha megtörte volna a politikai nemzetek születése a XIX. században -- ám most visszatekerjük az órát? Nagyon népszerű lett az utóbbi hónapokban az a feltételezés, hogy az európai modern politikai nemzetek egy…..
Superuser 2017.10.13 08:56:00
A Magyar Országgyűlés 2017 október 3 -án fogadta el azt a határozatot (140 igen és 22 tartózkodás mellett), mely Csongrád megye nevét Csongrád-Csanád névre módosította, mégpedig 2020 június 4 -től (a trianoni diktátum aláírásának 100. évfordulójától kezdődően). A döntés történelmileg indokolható,…..
Superuser 2017.10.05 15:37:09
@Ylim: Téged is sorszámozni kéne...

az ilyen proli gyökerek miatt nem rendezünk olimpiát, mert köll a pénz lélegeztető csirkefarhátra...
Superuser 2017.07.11 09:53:27
@chrisred: de így nem jön ki a matekod, mert azoktól nem vesznek el, éppenhogy támogatják őket :)))

Ez vmi ostoba komcsi mantra, hogy elvettekaszegényroszorulóktól.

Persze '18 után már ugyanők lesznek a "gazdagok", askik "fizessenek" :D
Superuser 2017.07.11 10:04:50
@chrisred: Az az adó biztosan nem olyan jön. A gyermekesek ippeg hogy alig-alig adóznak, a katából meg nyilván nem fussa komolyabb dolgokra....

Az áfa meg áfa, meg lett mondva 7 éve, hogy a fogyasztási adókra épül a züsztém, nem a munkát terhelőkre.

Ami a lényeg, hogy működnek a dolgok, vidéken óriási a pörgés, adnak-vesznek-felújítanak-építenek. Illetve szülnek-vállalkoznak-dolgoznak.

Kell még mondanom valamit, Ildikó? :D
Superuser 2017.07.11 10:06:31
@Superuser: *nem olyan jön = nem ONNAN jön