Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gramofonhardcore

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Mint ismeretes, nemrégiben Kiskunlacházán megerőszakoltak és brutálisan meggyilkoltak egy 14 éves kislányt. A rendőrség hírzárlatot rendelt el, ennek ellenére számos információ jelent meg a borzalmas ügyről. Ezek közül a politika mezejébe az a részlet emelte a…..
gramofonhardcore 2008.12.01 20:16:13
azt gondolom, hogy egy pár dolgot azért még át kéne gondolnotok.
a bűncselekmény az bűncselekmény ezen nincs is vita. Azonban mi is szeretünk elmenni pár kérdés mellet ami a cigányságot illeti.
könnyű mondogatni, hogy tanulni, tanulni...
mi olyan környezetben nőttünk fel, ahol anyának, apának, nagypapának, nagyinak... volt/van munkája. a cigányság nagy része sajnos nem így nő fel (erre szokták mondani:"dolgozzon a köcsög), és ez nem feltétlenül az ő hibájuk. egészen a kilencvenes évekig nekik is volt munkájuk. ők látták el azokat a feladatokat amiket mi nem szerettünk elvégezni: sitthányás, kavicsbánya, téglagyár. sajnos a rendszerváltáskor ezek az üzemek bezártak, így szélnek eresztve a tanulmányok nélküli, kisegítőmunkát végző cigány sereget. hatalmas embertömeg került ilyen helyzetbe, amiből a fent említett okok miatt a mai napig nincs kiút. cserben hagyták őket mondván, élj meg ahogy tudsz, ez a kapitalizmus. jelenleg a helyzet az, hogy bármilyen munkát, tudást sajátítanak is el általában visszautasítás a válasz. még mielőtt azt írná valaki vissza csuklóból, hogy ez műpara azonnal szolgálok némi bizonyítékkal. Cégem négy évvel ezelőtt alkalmazott cigány munkatársat üzletkötőként (kereskedelmi főiskolai végzettséggel). hónapokig próbált ügyfeleket szerezni vajmi kevés sikerrel, míg a gimnáziumot is alig végzett munkatársunk két hónap alatt tizenöt-húsz céget hozott. persze lehet cinikusan a rátermettségről beszélni, de tudjuk mindannyian, hogy mi történt: "cigány bejött a céghez! ez el akar adni! hát engem bizony nem basz át a palánkon. volt olyan ügyfél aki felhívta a cégemet és kikérte magának, hogy cigányt küldünk, és ellátott minket azzal a jó tanáccsal, hogy alkalmazunk inkább egy becsületes magyar gyereket. tehát szerintem ott tartunk, hogy nem tetszik jobban a kiművelt cigány, mert okos, szorgalmas. mi azt szeretjük, ha a cigány az tipuscigány (lop, csal, öl, hazudik, zenél, kocsmázik), a magyar meg tiszta mint a hó. szeretünk álszent módon beszélni arról, hogy mennyivel másabb lenne a helyzet ha tanulnának, és dolgoznának, hogy integrálódjanak. ja szeretnénk, de nem teszünk mi sem érte semmit (természetesen a kormányoknak nagyobb a felelősségük) legalább kicsiben, hogy azok a cigányok akik a bűn útját járják lássanak alternatívát, meglássák a kitörés lehetőségét.
arról pedig külön posztot lehetne nyitni, hogy jelenleg az általunk oly becsben tartott becsületes magyar gimnazista gyerekek mekkora "cigányok", és hogy bizony egyre több "cigánybűnözés" körében elkövetett bűncselekmény van a rovásukon: tanárverés-köbdösés, mobillehúzás, kábítószerárúsítás...
nincsen már messze az a jövő amikor Európa cigányai a magyarok lesznek. ez ellen mit cselekszünk?
gramofonhardcore 2008.12.01 20:32:07