Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lancelot0

95 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasónk karácsonyi ajándéknak szánt okosórája sehogy sem bírta a strapát. Hamar lemerült, akárhogy is próbálkoztak a használatával. Az ünnepek miatt nem sikerült az elállási időn belül visszavinni, az üzlet pedig nagyon szabálykövető, nem is vették vissza, úgyhogy megkezdődött a garanciális javítás…..
Lancelot0 2020.01.24 17:02:13
Egy könnyed tortúra a hétvégére, ami erősen emlékeztet a Benny Hill jellegű Praktikeres sztorira. Miért ilyen bonyolult valami, ami ekkora hatással van a vásárolói elégedettségre? Szerencsére nem nagy ügy, ami velem történt az Auchanba, de sok ilyen felesleges elpazarolt fél óra… Szóval egy…..
Sok szombathelyi nem is tudja, hogy itt egykor vár állott; ráadásul egy olyan erődítmény, amely még a török kalandozások ellen is biztonságos menedéket nyújtott. Emlékét azonban mára már elmosta a történelem sodrása. Maga a vár nem meglepő módon a római Savaria IV. században épült helytartói…..
Piszkavas Ma van a Hold napja 2019.07.20 01:20:00
"Kis lépés egy embernek, de hatalmas ugrás az emberiségnek." Mondta pontosan 50 éve Neil Armstrong, aki az Egyesült Államok űrprogramja, az Apollo-program keretében az Apollo–11 segítségével és társával Edwin Aldrinnal 1969-ben ezen a napon a Holdra lépett. Az Apollo-11 az Apollo-program ötödik…..
Évente 300 millió tonna műanyag-hulladékot termelünk, és ennek felét az egyszer használatos műanyagok teszik ki. A kényelmes használat után sajnos hiába dobjuk őket ki villámgyorsan, évszázadokig fogják szennyezni a Földet. És ez nem „csak” unokáink, hanem már a mi problémánk is. Egyszerűen…..
Piszkavas Helyi erők - Vadvágány 2019.07.05 09:06:13
Új sorozatunkban Szombathely és Vas megye kulturális és társadalmi életének szereplőit fogjuk bemutatni, hogy megismerhessük azokat, akik köztünk tevékenykednek. Kezdjük is a sort valami ütőssel, Szombathely rockzenei világának egyik jól ismert bandájával, a Vadvágány zenekarral: A Vadvágány 2013…..
Piszkavas A víz íze 2019.07.02 09:44:54
A vízre még manapság is sokan úgy tekintenek, hogy színtelen és szagtalan. Pedig ez koránt sincs így! Azt már általánosban megtanultuk, hogy a kémiailag tiszta víz (H2O) összetevői a hidrogén és az oxigén elemek. Ebben a tiszta állapotában a víznek valóban semmilyen íze nem lenne. A természetben…..
A Tesco először 1994-ben jelent meg hazánkban, ekkor vásárolta fel a Szombathelyen kevésbé ismert, de Győr-Moson-Sopron megyében több bolttal jelenlévő Global nevű hálózatot, valamint egyéb kisebb üzleteket is (S-market). Ami viszont számunkra érdekes, hogy az angol áruházlánc első önálló…..
Piszkavas Akadémia, de milyen?! 2019.06.30 22:30:21
Az elmúlt napokban az országos média ingerküszöbét is elérte, hogy bár Szombathelynek jelenleg nincs NB1-es csapat, mégis elindult a munka az Illés Akadémia és a Sé közötti réten, hogy mihamarabb újabb focipályák legyenek a városban. A beruházást Mészáros Lőrinchez került építőipari cégek végzik, és…..
A vasi trabisok ismét versenyeztek, ezúttal a II. Arrabona Historic Regularity Rallye győri futamán indultak. A verseny különlegessége a második napi úgynevezett 1/100-as futam volt, ahol a Rábaringen futott első időmérő körrel azonosat kellett másodikra is produkálni. És hogy milyen volt a…..
# Egyik reggel sétálj ki az udvarra, kertbe, erkélyre: teljesen egyedül! Csukd be a szemed és szippants mélyeket a levegőből, közben hallgasd, ahogyan csicseregnek a madarak! # Olvass fura helyzetben! A fűben hasalva, az asztal alá bújva, zseblámpával a takaród alatt, vagy olvass valakinek, aki nem…..
Ismét téma a szombathelyi közéletben a Savaria Hotel, azaz a "Nagyszálló" - most a tetőről potyogó cserepek miatt kellett nemrég lezárni az épület környékét. A fiatalabbak talán már nem is emlékeznek rá, de nem is olyan régen még pezsgő élet volt ebben a patinás épületben. A hotel Vida Artúr…..
A pünkösd sokak számára csupán egy egyházi ünnep, ami miatt egyrészt nem kell dolgozni menni, másrészt nincsenek nyitva a boltok. Pedig természetesen ennél sokkal több. Pünkösd a húsvét utáni 7. vasárnapon, és hétfőn tartott keresztény ünnep, amelyen a kereszténység a Szentlélek kiáradását ünnepli…..
Nemrég megjelent egy cikk az egyik helyi online újságban, pár olvasói fotót mellékelve, miszerint "UFO-t láttak Szombathelyen! - Az olvasói fotó a Haladás pályánál készült a gyereknapon." Mi a Piszkavasnál nem tudunk másra gondolni, mint hogy az egész sztori egy egyszerű médiahack. De azért…..
Tomival évekre visszanyúlik a barátságunk: az első találkozásunk még simsonos korunkban történt. Aztán én később Trabant vásárlásra adtam a fejemet; neki meg véletlenül volt egy ex-családi Trabija egy udvarban, és jól jött minden tapasztalata. Hiába mondom ma is sokszor, hogy "mindent nekem kell…..
Talán lehet, hogy a globális felmelegedés mégsem egy liberális kitaláció, amivel el akarják fedni a valódi problémát, a bevándorlást? Tavaly hosszú idő óta a legmelegebb május volt, idén viszont az egyik leghidegebb. Ennek pedig nagyon leegyszerűsítve egy oka van: a klímaváltozás, azaz a globális…..
Piszkavas Helyesírás vs. tartalom 2019.05.21 09:11:09
Miért érez valaki belső késztetést arra, hogy másokat helyesírási, nyelvhasználati kérdésekben nyilvánosan kioktassanak? Elmélkedjünk egy kicsit. A bully egy angol kifejezés magyarul; úgy fogalmazható meg, hogy egy olyan személy, aki vissza él az erőfölényével. Ezt a szót használják például azokra…..
Mi történik, amikor a világot mozgató gondolkodó eredményeit elkezdik elvenni, semmibe venni különböző eszközökkel? Egy olyan világban, ahol tömegek idealizálják a középszerűséget, ahol összetévesztik a kényelmet a boldogsággal, ahol sokan megvetik a sikeres embereket, és tömegek tapsolnak a…..
Az EP választás közeledtével egyelőre nem árasztotta el plakáterdő Szombathelyet, egyik kedves olvasónknak viszont támadt pár gondolata az egyik kapcsán. --- Munkába menet szembe találtam magam ezekkel a plakátokkal. Van a jövőnknek 3 alappillére aminek az ára brutálisan megemelkedett az elmúlt 9…..
A MÁV időkaput működtet Pécelen? Vagy inkább az automaták nincsenek felkészítve arra a helyzetre, hogy ha nem állítunk be kézzel intervallumot, akkor a 4 órás érvényesség egy retúr jegy esetében a visszaútra is a vásárlás pillanatától ketyegjen. Gyakorlott automatás vásárlók csak legyintenek, mi?…..
Piszkavas Körforgalom 2019.05.08 20:29:01
Bár állítólag a körforgalom elvét Hollandiában fektették először papírra, az első ilyen jellegű kereszteződéseket Angliában, az 1900-as évek elején alakították ki. De elterjedésükre egészen a XX. század második feléig várni kellett, ekkor vált ugyanis olyan mértékűvé az autós forgalom, ami…..
Talán mindenkinek van olyan ismerőse, családtagja, aki a napokban érettségi vizsgát, vagy régiesen maturát tesz. Az érettségi történetét három funkció közötti hangsúlyeltolódás, és ezek körüli vita szokta kíséri, ugyanis:- ez egy tanulmányi jellegű záróvizsga,- állás vagy társadalmi pozíció…..
Az Oladi Általános Iskolával szemközt fellelhető menza egykor szebb napokat is látott. A vakolat jól láthatóan potyog, a nyílászárók is szétrohadnak lassan. A falak és az üvegfelületek összefirkálva, a színezések pedig kifakulva várják további sorsukat.  Ti, vagy gyermeketek járt már…..
Szombathely egyik újabb temploma az Olad lakótelepen található Batthyány-Strattmann László emléktemplom, ami a Fatimai Szűz Mária Szeplőtelen Szíve tiszteletére épült. Felszentelésére 2002-ben került sor, és azóta is jelentős közösségkovácsoló erővel bír. Olad faluban egyébként 1796-ban épült meg a…..
Gyönyörű látványban lehet része mindazoknak, akik a napokban az MMIK előtti sétányon járnak; most virágzik a japán cseresznyefa, a „Prunus serrulata Kansan". A japáncseresznye a közönséges cseresznyéhez hasonló igényű, levele is nagyon hasonló ahhoz. A fák széles koronájúak, és 8-10 méterre is…..