Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hajdul (törölt)

0 bejegyzést írt és 1094 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Blogkocsma SlambucParty 2012.06.09 07:00:00
Most még üres. Kezdés 10.00-kor, LIVE!:)         Nos, néhány sor, ne a kommentekből kelljen összeguberálni: Délelőtt 11.: A tűz meggyújtva, tűzmester sehol!! Ejnye-bejnye, PO! :P:D Imre Apó azt írta, 10-kor indulnak, ehhez képest Anica hamarabb ideért Nádudvarról, mint…..
Vendégposzt - Babette   Gyerekkoromban klasszikus vasárnapi ebédek voltak, húsleves, rántott hús, sült krumpli. Pedig szegények voltunk, hét közben gyakran volt hús nélküli étel, meg nemmondjukkianevétse főzelék.     Sose felejtem el, egyszer nagymamám melegítette az olajat,…..
hajdul (törölt) 2012.06.08 13:25:19
@1kutya: Meg a foga közül azzal piszkálja ki a rizsát...
hajdul (törölt) 2012.06.08 14:20:44
@1kutya: Akinek meg nincs bicskája, a fülecskét tépdesi.
hajdul (törölt) 2012.06.08 14:32:22
@süllőcske: Csatári, Tarjányi apósa.
Blogkocsma Bréking... reloaded... 2012.06.07 07:00:00
  Naszóval: kétezertizenkettő június havának kilencedik napján blogtali, ami annyit tesz, hogy slambucfőzés az üzletvezetőnél. Koordináták (hogy el ne tévedjetek:): 47.543828, 21.672327 (pontos cím: 4033 Debrecen, Vak Bottyán utca 29.) Kezdés: 10-11 között. Eddig ennyi. Aki már biztos jön:…..
Egyszer rég, egy falunapon, főzőversenyen történt. Készítettem egy élvonalba sorolható szürkemarha gulyást, néhány meghívott íjászcimbora tiszteletére. BigBuffalo komám megkóstolta, majd felpillantott a szemüvege felett és azt mondta, hogy „ez nagyon ott van!” A zsűri is érdeklődéssel…..
Vendégposzt - Anica   Egy palacsintával kezdődött. Tavaly beleguberáltam az anyámtól kapott lekvárok, befőttek maradékába és felfedeztem közöttük egy ’reszelt fahéjas alma’ feliratú kis üveget. Nagyon szép volt, a sárga, reszelt alma olyan pofátlan módon csábított üvegbörtöne ablakán…..
hajdul (törölt) 2012.06.05 12:08:59
@tartetatin: Légyszíves legközelebb akkor szólalj meg, ha már kijózanodtál:-)
hajdul (törölt) 2012.06.05 12:50:51
@bélabácsi2: Annak az a fajtaneve Borízű alma.
hajdul (törölt) 2012.06.05 13:12:04
@Andrass9: van Éva fajta alma is. A Jonathánból lett szelektálva.
Blogkocsma Még mindig spárga 2012.06.04 07:00:00
Hosszúnak és kellemesnek bizonyult az idei spárgaszezon. A télire való elrakásról már írtam, de azóta is spárgát eszünk spárgával. Figyelmes és kíváncsi olvasóim ugyan a fényképek dátumát a télire való eltevés posztjának idejére datálhatják, de ez csupán kóbor apácák megtévesztését…..
hajdul (törölt) 2012.06.04 17:55:50
@Mitzi von Küche: Végül csak-csak eljutunk oda, hogy a blogot átveszi a ....info
hajdul (törölt) 2012.06.04 20:08:13
@Benikuty: Beírtam: vendéglátás. A második találat Vendéglátás online. Onnan már egyenes út. "Csabai módra" szentendrén.

Mondjuk én el tudnék tőled képzelni egy vendégposztot a magyarországi kolbászfélékről. Emlékeimben a Gyulai nem olyan mint amit most lehet kapni.
Egyik hipermarketünk akciósan 560 Ft-ért árult egy liter tejszínt. 1 litert biztos venni kell, mert én úgy innám, mint mások a vizet és még meg sem hajt, nem úgy mint a tej. Sohasem készítettem vajat, de nagyon sokat eszem, igy rövid fejszámolás és a vaj árak ellenőrzése arra következtetésre…..
Valószínűleg nem a címben feltett dilemma miatt tartják sokan riasztónak az operarajongók körében is komolyabb vízválasztónak számító szerző műveit. A vasárnap rögtön egy vérbő Tannhäuser-premierrel elstartoló Budapesti Wagner-napok apropóján ültünk le beszélgetni…..
 Quantum XXL, Szirota Jennifer, Mészáros János Elek. Ha ez egy parlamenti választás lenne alacsony részvétellel és agresszív nyugdíjas hordákkal az urnák előtt, akkor MJE vélhetően zárójelbe rakná az orbáni kétharmadot, és valahol 70-80% környékén állna be a…..
Blogkocsma Fasírttorta 2012.05.31 07:00:00
Újra feltúrtam a mélyhűtőt, mit találok benne. Csoda volna, ha semmit sem találnék, és mint tudjuk, csodák pedig nincsenek. Fiam jelentkezett, hogy kijönne hétfőn, és megegyeztünk, legyen fasírt. Így azután céltudatosan kerestem - és találtam is alapanyagot. A felvágottasban is volt valamennyi…..
hajdul (törölt) 2012.05.31 20:49:07
@Benikuty: Mennyi egy másik fajta vaj? (20 dekás vagy 25 dekás a Lurpak?)
hajdul (törölt) 2012.05.31 20:50:12
@Benikuty:
"aztán meg sose a termelő jár jól, legyen bármennyire magas az ár... "

:-(
hajdul (törölt) 2012.05.31 20:57:19
@Pinka-Panka: Az meglehet. Ennek ellenére nekem ez a vaj ízlik a legjobban, holtversenyben a nádudvarival.

Ha már ennyit tejezünk és árazunk. A kilencvenes évek elején egy technológus kitalálta, hogy csomagoljunk 2 dl-es műanyag flakonkba ivójoghurtot, savóitalt stb. Akkor még jobbak voltak az anyagi lehetőségek. Senkinek nem kellett. Most mindeféle szemetet visznek a népek horror áron, mint a cukrot, műanyag flakonban (probiotikus, kaukázusi stb.) amikor állítólag szarul élünk.
Mondjuk régen magyar ötlet volt, kezdetleges magyar marketinggel, ma pedig erőszakos marketing társul a semmi mellé.
Blogkocsma Copf stílusban 2012.05.29 07:00:00
    Hozzávalók: Egy szűzpecsenye kb. 50 dkg 3 dkg füstölt kenyérszalonna 2 evőkanál mustár Olívaolaj 1 kávéskanál majoranna 1 kávéskanál gyömbérpor 1 késhegynyi szegfűbors 1 kávéskanál őrölt köménymag 1 kávéskanál őrölt feketebors 1 teáskanál őrölt borókabogyó 1 teáskanál őrölt…..
Blogkocsma Csörög-e a csőröge 2012.05.28 07:00:00
Vendégposzt - Anica A férjem csiszolt, glettelt, festett, én inaskodtam. Nem volt nagy meló, takarítottam a lecsöpögött festéket, úgyhogy közben simán belefért a főzés, tébláboltam kicsit, néha beleolvastam a kocsmablogba és azon filóztam, piskóta legyen-e vagy kelttészta, amivel megjutalmazom…..
Ani - culinaris Krumplipaprikás 2012.05.14 08:16:00
Időhiányos hétköznapok egyik fegyvere a krumplipaprikás. Gyorsan elkészíthető, kiadós, rendkívül ízletes és nem utolsósorban pénztárcakímélő. Ne feledjük, hogy ez nem paprikás krumpli, hanem krumplipaprikás! Szóval tejfölös habarással készül, mely rendkívül jól…..
Ani - culinaris Palócgulyás 2012.05.19 11:13:00
A minap, az unokanővérem javaslatára zöldbabgulyást, más néven palóclevest készítettem. Nos, hogy őszinte legyek, számomra ismeretlen területre tévedtem, ezért az alkotást némi kutatómunka előzte meg. Mint kiderült, a palóclevesnek vajmi kevés köze van a palócokhoz. A híres…..
hajdul (törölt) 2012.05.27 21:57:38
@anicum007: Köszönöm, azt hittem ellentmondás, hogy a tk=teáskanál, és gondolom nem mindegy. Ki fogom próbálni, nekem még soha nem ízlett, amit palócgulyásként főztem.
Mostanában sok adósságom gyülemlett fel a bloggal kapcsolatban, igyekszem pótolni őket. Kezdjük egy lassan évek óta halogatott, a bolognaian alapuló raguval, amelynek fő jellemzője, hogy hosszú órákon át főzöm. Általában tésztákhoz szoktam készíteni, ám…..
Vendégposzt - gyvy   Rakott tészta Az eredeti elképzelés bolognai spagetti volt, úgy, hogy a ragu kiegészítésre kerül némi gombával. Sajnos közelben lévő, megközelíthető erdő híján csak közönséges, piacon kapható csiperkével. Innen viszont jött a következő ötlet, akkor ne paradicsomos, hanem…..
hajdul (törölt) 2012.05.27 12:31:10
@süllőcske: Végül is földi vagy.
Degecen születtél :-)
hajdul (törölt) 2012.05.27 12:51:56
@Pinka-Panka:
"Láttam én már ezzel intelligensen közlekedőt is" Mi van? Szembe jöttél az üvegajtóban?
hajdul (törölt) 2012.05.27 13:49:18
@süllőcske: Ez a reizercsvar olyan mint sampinyongomba.
Blogkocsma karaj-variációk 2012.05.26 07:00:00
Vendégposzt - Anica Nos, a disznóvágásnak csak egy hátránya van: még nem találtunk olyan malacot, amibe mindössze tarját, oldalast és karajt szerelt volna bele gyárilag az Anyatermészet. Karajra szükség van, mert azt még a nyammogós gyerek is megeszi, a rántotthús ugyanis az etalon, amit a lurkó…..
hajdul (törölt) 2012.05.27 09:15:04
@Pinka-Panka: Na most, ha mocskos gasztrosznob lennék, beléd kötnék a karaván sajt miatt. :-)
hajdul (törölt) 2012.05.27 09:59:18
@Pinka-Panka: Karaván sajt, a sajtkészítmények legalja. A sajtgyártás során elrontott sajtokat, ömlesztősókkal, kemikáliákkal újra hőkezelik, ömlesztik, s a "kockasajtokkal" egyenértékű terméket állítanak elő.
Érdekes polémia lenne arról, hogy bármilyen élelmiszeripari hulladékot, ha megfüstölnek, mitől lesz piacosabb?

Viszont használjunk mi ketten nyugodtan vegetát, piros aranyat (zsíros kenyérre jó az), erős pistát.
hajdul (törölt) 2012.05.27 10:19:43
@Pinka-Panka: Semmivel. Attól még, hogy tudom miből van, az étel lehet finom amibe belerakod. Ahogy egy régebbi kommentben írtam a zacskós levesnek is meglehet a helye bizonyos alkalmakkor. Esős, nyálkás novemberi estén hazabotorkálsz hullafáradtan, akkor jó lehet. (most már csak azt tudnám mitől különb a "bögrés" leves mikróban melegítve, mint a zacskós tűzhelyen?)
A törpe ma este (05.22) 6-kor felsírt, hogy "Apaaa!!! Palacsintaaa!!!" Mivel nem hagyom magam megvesztegetni - mint András a múltkor -, elkezdtem előkaparni az emlékeket a nemlétező szürkeállományom mélyéről:) ...és beugrott: a franciák sütnek valami lepényfélét palacsintatésztából, amit far…..
Blogkocsma Variációk egy témára 2012.05.24 07:00:00
No, ott kezdődött az egész, hogy pár éve alapítottunk egy kis céget Romániában és elkezdtünk ott is gazdálkodni. Elég jó viszonyt ápolunk a helyiekkel, így aztán a két érintett település, Toboliu (Vizesgyán) és Cheresig (Körösszeg) polgármestere felkért minket egy helyi dzsemborin történő…..
hajdul (törölt) 2012.05.24 23:28:06
@PO: Azért gondold el mekkora dolog a 4 éves szöszi keresztlányodnál bevágódni.
hajdul (törölt) 2012.05.24 23:29:36
@süllőcske: Tyúk és kakaspörkölthöz krumpligombóc (prézlisen, hogy ne csak a hagyma égesse a böndőt)
hajdul (törölt) 2012.05.24 23:30:28
@PO: Mail meg ment.
Blogkocsma Gombhoz kabát 2012.05.22 07:00:00
Naponta többször is képes vagyok világos, ésszerű, átlátható döntéseket hozni. Fölényes magabiztossággal. Ekkor olyan monalizai félmosoly jelenik meg az arcomon, de ez a bajusz miatt nemigen látszik. Időnként azonban felborul a Rend, ami talán évszakfüggő, bolygó-együttállás-függő, mittudomén. De…..
hajdul (törölt) 2012.05.22 08:01:12
A beágyazott kliphez: az új Petőfi adónak azért vagyok hálás, mert megismerhettem a Manu Chao zenekart youtu.be/2j7G4vxoDF8

Szindbádhoz hozzáfűzném, hogy éppen tegnap volt a Comedy Centralon egy feldolgozott jelenet (az étkezős) amelyben Magyar Attila játszotta Szindbádot. Természetesen mai "környezetben"

youtu.be/JMlXugUe4PY

Ezt találtam a tecsőn.
Blogkocsma Almaleves bolondosan 2012.05.21 07:00:00
Vendégposzt - Anica   Miután napok óta hülyeséget hülyeségre halmozok, igazán nem vethető a szememre, hogy pont ebben, a főzésben nem tettem kivételt.  Először is, a gyerek megrendelte a meggylevest, mire közöltem, hogy alma, amivel borítékolhattam volna a szájhúzgálást, persze a…..
hajdul (törölt) 2012.05.21 21:33:42
@Babette_: Kösz. Kipróbáljuk. A krumplit már régóta tepsiben sütjük a Gaben hangján megszólaló szakács műsora alapján. Na kiről van szó?
hajdul (törölt) 2012.05.21 21:45:15
@bélabácsi2: Valahogy pedig biztos megoldható. Én "futószalagon" sült rántott húst ettem egyszer a Hungeritnél. Tényleg hús volt, tényleg panírozva. Hogy azután hova került az homály.
hajdul (törölt) 2012.05.21 21:52:12
@Babette_: Reviczky Gábor játszotta az Üvegtigrisben. Amikor ő szinkronizálta Heston Blumenthalt, nem tudtam komolyan venni.
Gondoltam, hogy az újragondolás olyan népszerű manapság, hogy én is meggondoltam.... Zellerkrémleves másképp   Az eredeti recept Mautner Zsófi blogjáról származik, de úgy éreztem tudnék valamit még hozzátenni. A zeller nagyon megosztó zöldség. Néhány évvel ezelőtt még engem is ki…..
hajdul (törölt) 2012.05.20 12:12:26
@1kutya: Nyersen a férfiasságnak a répa jó! Ha mellé "szixalagozod".
hajdul (törölt) 2012.05.20 13:13:03
@Benikuty: "muraközi seggű" ...?
Blogkocsma Húsos tészta 2012.05.18 07:00:00
Szerelemgyerek. A hagyományos húsos tészta és a sonkás kocka törvénytelen származéka. A sonkás kocka lehet a fiú, az adja hozzá a tejfölt. Kínomban ötlöttem ki, mikor hamar kellett, és sokat. Hozzávalók 6-8 nagyétkű személyre: 1 kg darált sertéshús75 dkg fodros kockatésztavöröshagymafokhagymalecsó,…..
hajdul (törölt) 2012.05.18 11:10:30
@Waka: Karate nekem nem jött be, mert mindig mellé ütöttem a kis tetveknek:-)
hajdul (törölt) 2012.05.18 11:44:22
@1kutya: Anica incognitóban egy tanult hivatalnok felesége?
hajdul (törölt) 2012.05.19 16:21:52
@váj mí: Te akkor oda kommentelj (mármint a káposztához). Itt a "tegnapi társaság van..." :-)
Régen volt, de ezt megörökítettem az utókor számára. Tekintettel arra, hogy ez volt az első, amit készítettem, a leírás jó lesz kezdőknek is, csak mindenki úgy módosítja, ahogyan neki tetszik. Persze az írás stílusa még nyomába sem érhet Poczok vagy Waka írásainak, de a káposzta jó volt úgy ahogy…..
hajdul (törölt) 2012.05.19 15:30:39
@Pinka-Panka: Lehet, hogy ma sem megyek hozzád hajat vágatni :-)
hajdul (törölt) 2012.05.19 15:36:45
@medvedr: Egy barátom a meggyfa hamujából tesz el a hidegebb téli napokra, s szór belőle az ételbe, s állítólag olyan mintha szabad tüzön főzte volna. (Én még nem kóstoltam, mert a nyári bográcsolásra is a kisbíróval kell utasíttatni.
hajdul (törölt) 2012.05.19 16:06:01
@süllőcske: Szerintem a kommentek és az olvasottság között van némi arányosság. Ez azért okoz némi frusztrációt.