Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jane Multijoy

64 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ahol a kultúra követelte ki a suttyóságot Közel másfél év kihagyás után újra porondra léptem. Remek alkalomnak ígérkezett ehhez a Pannon Bormustra Közönségnapja, ahol a frissen díjazott 50 legjobb magyar bort lehetett (volna) korlátlan mennyiségben megkóstolni a nem…..
2011-ben a Borászok Borásza Kaló Imre. Az egri borvidéken dolgozó "szomolyai remete" legalább annyira ismert extrém világképéről, mint extrém borairól. Nem mintha a borai nem volnának sokkal figyelemreméltóbbak, de azok elvileg csak a pincénél, Kaló Imre maratoni…..
A statisztikák szerint a gépjárműbalesetek 23%-át olyanok okozzák, akik alkoholt fogyasztottak. Tehát a 77%-át olyanok okozzák, akik vizet, kávét, üdítőt, tejet, energiaitalt és egyéb alkoholmentes italokat fogyasztanak. Ezek az emberek háromszor olyan veszélyesek. Kerüld a…..
Ha nem magam kapom, nem is hiszem el. Dúzsi Tamás igazi Kultúrsuttyó. Minden konvenciót és jószokást figyelmen kívül hagyva, úgy tűnik önmagát adva kíván ezzel a homemade képeslappal minden kedves ismerősének boldog karácsonyt. Szemet…..
Megnyugvással tölt el bennünket, hogy Magyarország egyik legismertebb bordisztribúránál is igazi Kultúrsuttyók dolgoznak. (egyről tudunk, de ez nem az ő munkája:)Télapójuk ugyanis egy gumicsizmába rejtette a St Andrea pincészet csúcs borát, egy Merengő Egri Bikavér…..
...és nem borfesztiválon, bortúrán vagy borkóstolón. Na ez ám a haladás! És ez így is lesz még egy darabig, legalábbis részemről, hiszen május 27-ig még van 6 hónap, utána pedig még minimum ennyi ideig nem ihatok, vagy tovább... de ez most jó, sőt a legjobb (igazán…..
Amely valóban kapható, a már többször emlegetett kenesei Honvéd Üdülőben, és amely trendi színvilága, ám suttyó italpárosítása miatt méltán várományosa az "Év koktélja" megtisztelő címnek is!Kenese koktél: Blue curacao - Finlandia vodka - Egri bikavér -…..
..és vele együtt a Kultúrsuttyók hajtóereje is, mintha kicsit visszaesett volna. Voltak jó bulik, persze, de, hogy a hagyományos szigligeti hétvégénken nem sikerült rendesen berúgni, ez kritikán aluli teljesítmény..Az okokat nem kell olyan sokáig keresni: beléptünk a 31-be, ami…..
Kultúrsuttyó Önkínzás 2010.06.24 15:15:15
Sakál másnaposan alkohol témájú (albert gazda) szájtra klikkelni a neten = önkínzás.3 másodpercig bírtam gyomorral...
Ha nyár, akkor vízpart. Ha vízpart, akkor bizony jó magyar embernek hekk és lángos dukál. Az előbbi koviubival és puha kenyérrel, az utóbbi sajtos tejfölösen és persze fokhagymával. Sok fokhagymával. Ha pedig igazán nagy dőzsölésre vágyunk, a kettőt együtt is fogyaszthatjuk…..
Időutazás I.: Egyrészt mert elkészült az autópálya, háztól házig 1h 10 perc!Időutazás II.: Másrészt pedig sikerült megszállnunk a Gemenc Hotelben, ahol talán '89 óta senki másnak. Pedig ismerősek vagyunk Szekszárdon, megvan a bejáratott szállás (Gyógygödör) és…..
Kultúrsuttyó Automatikus tagság 2010.05.12 15:39:00
A kivételes után, automatikus tagfelvételt is hirdetünk itt és most. Bárki (ha nő nemű) Kultúrsuttyó lehet, ha az alábbihoz hasonló kinyilatkoztatást tesz egy, már meglévő tagunk körében:"Mit is igyak, mit is igyak, na jó: kérek egy pohár sört és egy bakárdi…..
A harmadik napra már elegünk lett abból, hogy kamuzunk a borászoknak és tényleg azt hiszik, hogy borboltunk van. És tessék: itt még azokra is gondoltak, akik szintén ugyanígy éreznek mint mi! Kialakítottak egy "101 Taste of Italy" névre keresztelt…..
A pénteki szakmai nap után szombatra láthatólag felhígult a tömeg, és az exponak kezdett semi-fesztivál hagulata lenni. Ezt persze mi nem bánjuk. Kevesebbet kell bájologni, és vetíteni az állítólagos "bizniszről". Rutinosabban és lazábban indultunk neki a…..
Ma arról álmodtam, hogy a böjt vége előtt 4 nappal, megszegve a fogadalmat, piszkos módon berúgtam: nem tudom hol aludtam, elhagytam egyes ruhadarabjaimat, és még aznaposan, kölcsönkapott szedett-vedett ruhákban próbálok hazafelé botorkálni úgy, hogy forog velem a világ..…..
Jane Multijoy 2010.04.22 15:24:20
@Ildi_: a röhely az, hogy azóta is csak gyűlik, gyűlik, ugyanis vagy borkóstolót szervezünk, vagy borkóstolón veszünk részt. Ott pedig minig csurran cseppen valami. Ráadásul kedves és jófej rokonoktól is kap az ember ilyeneket, mint például Kopár cuvée 2006..! :)
Az olasz popborélet legnagyobb rendezvénye az évről-évre megrendezésre kerülő Vinitaly borexpo Veronában. Méreteiben sem hasonlítható a mi "kis" őszi borfesztiválunkhoz a Várban: itt 10 000 négyzetméteren, kb. 4200 borászat, több mint 105 000 hazai és 45 000…..
..és elérkezett a nagyszombat, amikor is letelt a fogadalom. Időközben kiderült persze, hogy hivatalosan este 6 óráig tart a nagyböjt, de hát mi KS-k vagyunk, így tartottuk magunkat az eredeti fogadalomhoz: szombatig nem iszunk. Azaz szombaton már igen!Ha húsvét, akkor család -…..
Kéretik beírni a Google képkeresőbe, hogy szekszárdi borfesztivál. (Ami ugyebár a kedvenc borvidékünk kedvenc borfesztiválja. A kedvenc magyar borfesztivál is egyben. Nem is győzöm hangsúlyozni..!)Az első találat, hogyhogynem, a Kultúrsuttyók kis csapata, amint, ha jól látom, a…..
Pontosabban: MÁR CSAK 11 nap húsvétig!! Ugyanis fordulópont következett be a hozzáállásunkban: visszafelé számolunk. Kezd elhatalmasodni az eufória rajtunk, hogy mennyire jók is vagyunk, hogy kibírjuk, megcsináljuk és milyen jó lesz utána elmondani, hogy vazze, SIIIMÁÁN…..
Kultúrsuttyó KS kémia óra 2010.03.18 16:50:00
Íme egy lehetséges KS periódusos rendszer valahonnét a netről nyúlva.Egy élelmes (nem KS) tag összeszedte a magyar nép kedvenc italait, majd azokat lerövidítve, egy periódusos rendszer alakú négyzetrácsba tette. És milyen jól tette! Mi is fogyasztjuk őket…..
A nem ivás tök jó! Már négy hét eltelt hamvazó szerda óta, és gyakorlatilag kijelenthetem, hogy abszolút nem hiányzik az alkoholizálás, sőt! Szinte kifejezetten rosszul esett beleszagolnom egy pohár fehér és egy pohár rosé borba a pénteki buliban.. Egyedül a testes vörös…..
Az elképzelhetetlen is megtörténik néha. 3 vérbeli kultúrsuttyó már 2 hete nem iszik alkoholt a húsvéti böjt és a megtisztulás jegyében! Ez mondjuk nem kultúrsuttyóság, de az mondjuk igen, hogy a két hét alatt több szeszt vettem / kaptam, mint valaha. Lassan…..
Kultúrsuttyó Napi gagyi 2010.02.19 10:49:00
Egy újabb hatttalmasss sláger, ami simán feledésbe merült volna, ha nem hangzik fel váratlanul egy füstös csehóban csütörtök este. Ja, és egyúttal megvolt az első alkoholmentes beülés is! A KS team egy része (P+L+J) ugyanis nem fogyaszt alkoholt…..
Folytatva a tavalyi forgatókönyvet, a Mangalicafesztiválra idén is kilátogattunk. Ez alkalommal elég naívak, vagyis inkább tipikus kultúrsuttyók voltunk. Miért is gondoltuk, hogy fél 8-kor, a hatalmas hóesésben még hömpölyögni fog a jónép a forraltboros…..
Azaz, edzés Kultúrsuttyó módra.A csütörtök esték a legjobb alkalmak a barátnői csevejre. Még mindenki Pesten van, másnap a pénteket már féllábbal is, úgyhogy bátran megnyílhatnak a borosüvegek. Aznap Szopi látott vendégül, ahová 1 ü. Pócz Pince SB-Ch…..