Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vuximaxi

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1874 kilométeren tervezi megszüntetni a vasúti közlekedést a decemberben esedékes menetrendváltáskor az Antali Károly közlekedési kormánybiztos vezette csapat. A mellékvonalak nagyobbik felén állnának le a vonatok. Olyan városok maradnának teljesen vasút nélkül, mint Baja,…..
vuximaxi 2009.08.24 18:28:36
@maat: Hát abban igazad van, nem sokan utaznak Nagyatádról Szegedre. Csak tudod, ha megszűnik a Nagyatád-Somogyszob szakasz, egy 13 ezres város marad vonat nélkül nem csak én. Ezzel pedig a Gyékényes-Kaposvár viszonylatban is csökkenni fog az utasszám. Az egy óra plusz éppen erre a vonalra vonatkozott. Dombóvártól Kaposvár felé ugyanis leminősítették a pályát, így mindenkit érint, aki Budapest felől erre utazik. Vasutas ismerőseim mondták, hogy a Monarchia idején gyorsabban leért a vonat mint most. Pár éve ment még nemzetközi gyors Horvátországba, most viszont Kaposvártól lentebb az egy darab IC-t leszámítva csak személyvonat. Bár csak az én egyedi problémám lenne, tudok menni busszal is Szegedre. Ha viszont a Bátaszék-Baja-Kiskunhalas vonal is megszűnik, Budapesttől délre sehol senki nem fog tudni vonattal átkelni a Dunán. Nem hiszem, hogy mindenki buszra tudna szállni. Bocs, ha úgy érted, az én egy órás plusz utam a probléma, az a legkevesebb.
vuximaxi 2009.08.24 18:35:47
@kontroltéma: Mondtam én egy szóval is, hogy hetente mentem haza egyetemista koromban? Igaz, az első félévben kéthetente, utána két vagy három havonta. És képzeld, volt két olyan szobatársam is a kollégiumban, aki félévente egyszer. Hegyeshalom, Vas megye messze van. Ja és a jegyemet minden esetben az ösztöndíjamból vettem meg. Gondolom, hogy ők is, ugyanis tanultunk. Én azért is, hogy az elvált nyugdíjas édesanyámnak kevesebb gondja legyen. Lehet, hogy a te idődben mások voltak az egyetemisták, zárójelesen ebben van is valami, de most is vannak ám sokan, akik tanulni mennek oda és nem szórakozni. Ez a blog viszont a vasútról szól és nem arról, hogy személyes megjegyzéseket vágjunk a másik fejéhez, anélkül, hogy tudnánk arról, amit bírálunk. Ha az én utazási eseteimet hoztam, az meg azért van, mert sajnos Nógrád megyében, vagy Nyíregyháza környékén nem vagyok ismert.
vuximaxi 2009.08.24 20:12:02
@combo: Köszi a tippet. Én már sajnos pár éve nem vagyok diák. (A diákos hazautazós megjegyzés a heti utazásra irányult, egy kommentelő bírált, hogy egyetemistaként biztosan hetente utazgatom.) Atádról reggel 7:25-kor van Pécsre, 8:58-kor érkezik, szerencsés esetben 9:00-est elérem vagy 10:30-kor van busz, szoktam is használni, de sajnos nem mindig tudok délelőtt visszamenni. Utána csak a vonat, régen diákkoromban Baján még át tudtunk szállni. A délutáni pécsi buszok Atádról azután érnek Pécsre, hogy az utolsó elindulna Szegedre. Ajánlottad a kaposvári átszállást, én is utánanéztem, de talán percre pontosan épp akkor ér oda a vonat, amikor a busz indul. Ha összehangolnák a MÁV-Volán menetrendet, vagy akár csak a távolsági buszokét, tökéletes lenne. Tudom, hogy reggel is van egy zalaegerszegi busz, csak Böhönyére nincs rá innen csatlakozás, legalábbis a volánosok ezt mondták. Ezért szoktam legtöbbször a vonatot használni, meg mégis vasutas blog, nem bírálhatom a Volánt. De mindenképp köszi a kommentet és a segítő szándékot.
A múltkori bringás sajtótájékoztató után most egy helyi SZDSZ-es politikus gondolta úgy, hogy fel kell lépnie Kaposvár jobb vasúti összeköttetéséért. Szögezzük le most is, eddig neki igaza is van, a somogyi székhely gyorsabb kapcsolatot érdemelne a fővárossal. Csakhogy…..
Csaknem másfélszeresére emelték a bérleti díjat. És most valami egészen más. Olvasom a Vas népében, hogy Celldömölk vasútállomás étterme bezárt. (Azóta újranyitott kocsmaként, de meleg étel nincs.) Ez szomorú, mert vonatozás közben, előtt, után lehetett ott enni, ami egyre…..
Olcsó, B kategóriás tufát (sci-fit) nézünk. Az utolsó jelenetben a gonosz, de buta szörny maga is megsül a fortyogó lávában, de még látja, ahogy ördögi mesterkedése nyomán elpusztul az emberek világa. Tekintete nem a fájdalomtól homályos, hiszen nem érez fájdalmat, nincs…..