Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mézesbandi

6 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Növekvő tananyag, érthetetlen és rosszul szerkesztett tankönyvek, elavult és túl sok adat, leckedömping és túlterhelt gyerekek. A család és az iskola egymásra mutogat. A tanulás és a boldog, kiegyensúlyozott gyerekek mérlege nem áll túl jól.  Növekvő tananyag, érthetetlen és rosszul szerkesztett…..
mézesbandi 2018.12.03 14:39:22
    Szombaton a negyedik osztályos lányom csapata, a Bolyai matematika versenyen a Kárpát-medencei régióban, a tavalyi 14. hely után, idén 4. helyezett lett. Ez nekem, illetve a hozzánk közelállóknak hírérték, másokat nem hiszem, hogy érdekelne. Amiért viszont ez a bejegyzés született, az…..
Ilyen az, amikor a végére marad a dolgok legeleje. Történt ugyanis, hogy az augusztusi fülledt üresjáratok kellős közepén átfutottam borjegyzeteimet, és arra jutottam, hogy bár utazok éppen eleget, az utolsó tokaji látogatásom időtartománybeli elhelyezkedése a jelentől gyakorlatilag évdimenzióban…..
Ludwig Klárával, a JÓkenyér megálmodójával beszélgettem a dolog lényegéről. Mivel pékárukat többen is napi szinten fogyasztunk, érdemes tisztában lenni azzal, mi is kerül az asztalunkra. A jó kenyérben szerintem ott rejlik a szerénység is. Hogy Klárát idézzem: „mindaz, ami a kenyérhez kell, a…..
Mindig speciális dolog, amikor nem frissen összevásárolt borokból tartok kóstolót, hanem olyan tételek kerülnek terítékre, melyek személyesebbek. A most következő borok zöme meghatározó élmény volt fiatalon, az utolsó palackokat több tétel esetén is immár hosszú évek óta tárolgatom, dédelgetem, hogy…..
Éppen zajlik a középiskolai felvételi vonalhúzása, április körül lesz az általános iskolai beiratkozás – ebben az időszakban újra előkerül, mit is jelent a „jó iskola”. A közvélemény a jó iskolákat gyakran a rangsorok élén álló topiskolákkal felelteti meg. Az…..
mézesbandi 2017.03.23 09:30:36
Köszönöm, hasznos írás, sok elgondolodtató szempontot vet fel. Valóban önmagában a kompetenciamérés alapján felállított rangsor nem sokat mond el az általános iskolákról, igaz a semminél több. Nyilván itt be lehetne vonni más szempontokat is(versenyeredmények pl.:Bolyai, Zrínyi stb., abban résztvevő diákok, továbbtanulók aránya, felvetélit nyert iskolások továbbtanulási helye). Jelenleg úgy látom, hogy ez egyelőre nem lehetséges, több okból sem. Talán legfontosabb ok az iskolák ellenérdekeltsége. Ha egy, egyébként kiváló iskola csak negyedikig tudja biztosítani a legjobb feltételeket a gyerekek fejlődéséhez ( tanári kar, tanári kar motiváltsága), akkor előbb-utóbb a gyerekek elmennek, már negyedikben, aztán hatodikban. Sajnos olyan erős a kiemelkedő gimnáziumok elszívó hatása, hogy ezeknek az iskolákban valamit ki kell találni. Nyilván egy ilyen iskolának nem érdeke, hogy bármilyen adat a végzettekről nyilvános legyen. Ha ugyanis ez kiderülne, akkor gondot jelenthet a felsős évfolyamok feltöltése.

Ráadául feltehetően a legnagyobb gondja egy körzetes iskolának nem a tehetséggondozás, az oktatáspolitika felől teljesen más nyomás érződik, így ebben a végletekig központosított keretben csak a túlélés tud a cél lenni.

Megemelem a kalapom az olyan iskolaigazgatók előtt, akik mindezek ellenére próbálnak egyre jobb iskolát csinálni, még akkor is, ha majdnem minden ellenük van.
Még soha nem tartottunk tramini-kóstolót a klub 7-8 éves történelmében. Mikor közöltem a jónéppel, hogy mi lesz a téma, némelyek részéről vicces volt a reakció. Tramini? Tényleg? Hát ez jópofa! Abból létezik rendes bor is?  Kezdetben én is azt tapasztaltam, hogy a tramini vonzó, olykor kissé…..
Eljött az év vége, itt az ideje, hogy számba vegyük, mik voltak a legszebb borélményeink az elmúlt 12 hónapban. Következnek a már jól megszokott toplisták. A magyar borokkal kezdünk. Természetesen kíváncsian várjuk az olvasók listáit is! Egészségünkre!..
Ich lese gerade The Bilingual Edge .Ich liebe das Handbuch für Eltern, die wollen, dass ihr Kind zweisprachig aufwächst. Es ist ein praktischer Ratgeber, wo vieles geschrieben steht davon, was ich auch denke :)Im Buch steht unter anderem, dass Filme gucken kleinen Kindern nichts bringt. Auch…..
mézesbandi 2013.02.19 13:39:05
Ezt a palackot a borászattól kaptam, és zavarban vagyok, mert nem igazán tetszett. Zavarban vagyok és meg vagyok lepődve: a Vylyan mindig is a kevés villányi kedvenceim egyike volt. A boraikban mindig éreztem egyfajta egészséges klasszicizmust; világpolgári józanságot;…..
Mit szóltok ehhez a Dell laptophoz? Core2Duo T6570 (2100) proci, 4GB ram, 500 GB merevlemez, DVD-író, wifi ... szép. Nettó 129 ezer forint a kicsike. Nos, a képviselőknek nem ilyen lesz. Nem is nagyon szaporítanám a szót: a leendő képviselők nettó 300 ezer forintos laptopot kapnak.…..
mézesbandi 2010.03.24 10:57:31
off: @kovi1970: Például én FSC-t használok és gondolom még sokan mások, Lifebook különböző generációt használom, soha nem volt problémám vele (nem vagyok érdekelt a cégben sem, nem vagyok munkatárs sem), sőt meg vagyok vele elégedve és gondolom mások is. Nem is értem, hogy egy Albacomp-nyerésről szóló cikk kapcsán, néhány embernek miért az jut eszetekbe, hogy milyen rossz, gagyi egy másik márka?
A poszt kapcsán utána lehetne kaparni, hogy az Albacomp hány ilyen megrendelést kapott 2002-2010 kapott. Nem egyet.
A kormány titkolja azt a megvalósíthatósági tanulmányt, aminek alapján közel 75 millió euró (nagyjából 20 milliárd forint) költségvetési forrás odaítéléséről döntött, és készfizető kezességet vállalt további 15 milliárd forintnyi MFB-hitel 80 százalékára. A…..
Túl vagyunk az első karácsonyi napokon (én kényszeresen ide számolom a Szentestét is), fogyasztottunk is. Ám valahogy nálunk úgy alakult, hogy a karácsonyi asztalra nem kerül rengeteg bor; a család messze nem annyira boros, mint én. Mondhatnám, remélem még kellően ironikusan: nekik…..
Talán a legnagyobb ingyen reklámot kapta a magyar prezentációkészítő startup azzal, hogy Bajnai Gordon Corvinus egyetemen tartott előadásában az ő szoftverüket használta. A több mint egy órás műsort a közszolgálati televízió élőben közvetítette. A miniszterelnök egyébként…..
mézesbandi 2009.11.25 13:17:26
@agyvihar: Már a másik legendás komminikátor, Gy.F is rakta, rakta a slide-okat a Közgázon, minden kerek volt, aztán nézz körbe, mennyit is értek.
No, ma van a nagy nap. Gyurcsány megy, Bajnai jön. És jön a "válságkezelő-szakértői kormány". Mu-ha-ha .... de nincs kedve az embernek még mosolyogni sem. Reggel vagy 10 böhöm Tátra teherautó hozta fel a rendőröket az M1-esen Budapestre, a Kossuth téren megint elszórtak…..
A történelmet a győztesek írják, ami nem sok jót sejtet Gréczy Zsolt kommunikációs főtanácsadónak, ha  esetleg nyomot szeretne hagyni az utókornak. Márpedig szeretne, ezügyben egyértelmű bizonyítékaink vannak. 2009 április 3-án az még nem biztos, hogy Gyurcsány Ferenc…..
A lopakodó Gyurcsány-Draskovics (fél)diktatúra még képes meglepetést okozni. A reggeli zászlófelvonáson a kordonon kívüli "ünneplő" tömegben két fiatalember kifeszített egy lepedőt, amire szépen, fekete festékkel ráírták, hogy „Felelős kormányt…..
Egy interjú elméletileg a második legegyszerűbb dolog, amit újságíró a pogácsaevés után csinálhat: az érintendő témákhoz, ugye, eleve ért, hiszen ez a dolga, és innentől fogva csak a jó kérdéseket kell feltennie. Politikusinterjúnál, ha csak egy kicsi tét is van, ez annyival…..
Sajnos, már alig kapjuk fel a fejünket a legújabb Hócipő-ügyre. A legfrissebb hír szerint a Szociális minisztérium 2008-ban 3 millió forintot adott a Hócipőnek, hogy "a 100. nőnap alkalmából emlékező cikket jelentessen meg". Egy darab cikket. 3 millióért. Vajon…..
mézesbandi 2009.02.04 15:36:04
@csakszerényen:hibáztam, nádas györgyöt akartam írni, a komikust. Mentségemre legyen mondva, hogy biztosan az jutott eszembe, amikor nádaspéter önfeledten mentegette az őszödi hazudozót.
Eljött az ideje, hogy mi is megszavaztassuk olvasóinkat arról, szerintük melyik borászunk, netán pincészetünk tette le a legtöbbet az asztalra az idén. Ezúttal másképpen csináljuk, mint tavaly és tavalyelőtt. Egyrészt a létező legegyszerűbb szavazógépet választottuk, és…..
A Dél-Balaton és az ország egyik legszebb és legdinamikusabban fejlődő pincészetének létrehozója nyerte el 2008-ban az év bortermelője címet. A Magyar Bor Akadémia öt jelölt közül választotta ki a lellei mestert, aki immár évek óta ott állt a lehetőség kapujában. Az…..