Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Deli Norbert - HD

74 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Világszinten és itthon is nagyon népszerű a YouTube-on és az Instán a Beauty/Szépségápolás témakör, így van ez a két platform indulása óta. A hazai szereplők közül emeltünk most ki tizet, akit érdemes közülük követni! (A lista teljesen szubjektív, a Starnetwork és az influencerkereso.hu listájából…..
 Régóta igény volt a Google Analytics-ben, hogy a meglévő rengeteg mutató mellé még lehessen sajátot is felvinni. Ennek hiányában sajnos le kellett menteni a rendszerből az adatokat és táblázatkezelőben függvények/képletek segítségével kiszámolni a meglévő adatokból az üzletileg fontos…..
Minőségi tartalmat előállítani a YouTube-ra nem csak sok időbe, hanem sok pénzbe is kerül. Azon túl hogy egyszeri nagy összegekről beszélhetünk, havonta felmerülő költségek lehetnek. Akkor még nem is szólva olyan "extra" eszközökről, mint egy drón beszerzése, amivel "más…..
Múlt héten jelentette be a Google, hogy - a v4-es felületen még szereplő, de azóta kikerült - ismét szerepelni fog egy benchmark/összehasonlító riport az Analytics-ben. Minden marketingesben jogosan felmerülő kérdés, hogy az ő - alap- és konverziós - számai most jók-átlagosak-rosszak a piaci…..
A Google Analytics felületén az Adwords kampányaink közül a Display Hálózatra célzottakat minimálisan tudtuk csak elemezni. Ez változott a héten, hiszen megjelentek a Display Hálózat célzása riportok! Az adatokat az Adwords felületen már megszokott bontásban tudjuk elemezni, így kulcsszó,…..
A Google Analytics Summit rendezvényt minden évben megtartják - általában ősszel - a cég kaliforniai központjában, a tavalyiról és a tavaly előttiről mi is beszámoltunk.  Azért fontos "mérföldkő" szokott ez az esemény lenni, mert ilyenkor fontos Analytics újdonságokat jelentenek be.  Nincsen ez…..
 Az alapfogalmak elnevezése (és azok jelentése) mindig fontos egy olyan szakmai környezetben, mint a webanalitika. Az Analytics rendszerében 2-2,5 évente történnek ilyen "mélységű" változások, amilyen a mai napon élesedett Magyarországon is.  Most a felhasználókhoz kötődő 7 mutató közül 5…..
Már sokszor írtunk a Google Analytics jövőjéről, az Universal nevű teljesen új mérési rendszerről. Eddig az átállást - a tavaly év elejei publikus béta állapot óta - fennálló hiányosságok miatt nem javasoltuk, de várható volt, hogy a Google hamarosan megszünteti a hiányosságokat.  Ezt meg is tette…..
Még mielőtt videózni kezdenénk, hogy értékes képi tartalmat rögzíthessünk, tartsuk észben a fények és a világítás fontosságát.  Legyen bármilyen csúcskategóriás kameránk, ha a fények nem megfelelőek, a kapott eredmény nem lesz olyan jó minőségű, mint azt várjuk. Ehhez…..
A videós hirdetések a "YouTube.hu" 2 évvel ezelőtti elindulása óta elérhetőek. Egy új riport segítségével ezen hirdetések eredményeit valamint a honlapra érkező látogatásokat tudjuk nyomon követni. A videós kampányok eldugott részen találhatóak meg az Adwords felületén, nem is látjuk az adataikat a…..
Legújabb cikksorozatunk a videók gyártásának technikai háttereit mutatja be, az első részben a felvételi eszközökről lesz szó.  Egy videó elkészítése előtt nagyon sok mindent kell figyelembe vennünk. Ha egy kisfilmet, egy házi videót, vagy esetleg egy oktató jellegű…..
Amint a YouTube Csatornádra érkezik valaki, érdemes rögtön meghozni a kedvét arra, hogy feliratkozzon rá. Bővebben megismertetni vele, milyen videókat is készítesz és milyen tartalmakat szeretnél még közzétenni. A YouTube One Channel tavalyi bevezetésével lehetőségünk is nyílt,…..
Ha videót készítünk, sokszor belefutunk abba a hibába, hogy egy jogvédett zenével próbáljuk közzétenni és így a YouTube automatikusan észleli, hogy valaki más hanganyagát használjuk. Ennek legsúlyosabb következményei, hogy lenémítják, esetlegesen letiltják az egész tartalmat…..
A legutóbbi ráncfelvarrás 15 hónapja történt a rendszerben, akkor mind a főoldal, a csatorna oldalak, mind pedig a videó oldalak kinézete megváltozott. Most a főoldal és kisebb mértékben a csatorna oldalak változtak.   Kinézetben a főoldal sokkal "sterilebb" lett, az egyes…..
A videós tartalmakkal szemben az elsők között említésre kerülő hátrány az, hogy jóval időigényesebb/költségesebb előállítani őket, mint például egy szöveges cikket vagy képi tartalmat.  Ezért szoktuk mindig javasolni, hogy ha van egy felhasználói bázisunk, amit be tudunk…..
Áron beszámolt a Superweek 2014 konferencia szerdai napjáról, amikor Avinash Kaushik vezetésével a web/digitális analitika világszintű szakemberei tartottak előadásokat. Én az ezt megelőző keddi napon vettem részt, azon belül is egy nagyon speciális workshopon, ami teljesen az Universal…..
2013-ban nagyon sok minden történt a cégünkben, ezek közül a webanalitika területéhez a következőek kötődtek:  - Elkezdtük a saját kiscsoportos analitika oktatásokat a pesti Corvin negyedben - Tovább folytattuk a blogírást (37 bejegyzés 2013-ban, ami 9,86 naponta jelent…..
Mindig is tudtuk, hogy a magyar lányok a leggyönyörűbbek a világon. Gondoltam megosztom veletek is, hogy (szerintem) kik a legszebb kanapészörfös magyar csajok 2013-ban. A tavalyi poszt sikere után elkészítettem az idei év válogatását is. (Nem néztem át 25 000 magyar CS tag…..
Webanalitika Ideje váltani... 2013.10.24 09:05:21
Már írtunk az Universal Analytics-ről a bejelentéskor illetve akkor is, amikor elérhetővé vált a felületen, de eloszlattuk egy bejegyzésben a vele kapcsolatos félreértéseket is. A használatával (az ezen típusú mérésre való áttéréssel) kapcsolatban a legnagyobb probléma az volt, hogy nem lehetett…..
Mint azt már egy korábbi írásunkban bemutattuk, sok más témához hasonlóan, a gasztronómia számára is rendkívül jól használható felületet nyújt a YouTube, amelyen bárki könnyedén ismert "gasztrovloggerré" válhat. Külföldön a tartalomgyártók már jóval előrébb járnak…..
Deli Norbert - HD 2013.10.19 18:51:54
@bknn: Sajnos ebben a témakörben nincsen jó minőségű magyar felhasználói tartalom, csak brand csatornák. De ha tudsz mondani ilyet, szívesen bővítjük a listánkat.
@Tomi from Space: A HD marketing a cégnevünk és nem kötődik a High Definition szóhoz.
A hónap elejei Google Analytics Summit rendezvény egyik legérdekesebb bejelentése a Demográfia és érdeklődés riportok bevezetése volt. Miért is? Mert pont abba az irányba tett nagy lépés ez, amiben az Analytics eddig nagyon gyenge volt.  Hiszen a webáruház tulajdonosok korábban csak kérdőívezéssel…..
Legutóbbi vendégem (akiről hamarosan majd írok) elmesélte, hogy a Couchsurfing team-től kapott egy figyelmeztető levelet, miután open requestet posztolt a budapesti közösség falára.  A levél arról szólt, hogy a cég több jelentést kapott Budapestre utazó CS tagoktól, hogy…..
A Google Analytics Summit a legfontosabb Google rendezvénnyé vált az elmúlt években, ahol - korábban csak a jelenlévőknek, az elmúlt 1-2 évben már egyből a nagyközönségnek is - bejelentik a rendszer újdonságait. A tavalyi rendezvényről mi is írtunk egy bejegyzést, akkor 7 újdonságok mutattak be,…..
  Előző bejegyzésünkben megismerkedhettetek a YouTube oldalára való regisztrálás lehetőségeivel és annak módjával. Amennyiben lemaradtál kezdő cikkünkről, akkor érdemes bepótolni, mert ez a bejegyzés azt követi. Alapozó cikksorozatunk második részében bemutatjuk nektek a…..
A couchsurfingesek átlagéletkora kb. 20-25 év, ennek a korosztálynak általában nincs pénze. Utazni tudnak, de olcsó repülőjegyekkel, vonattal, vagy sokszor stoppal. Az idegen városban töltött idejük alatt nem költenek gyakorlatilag semmire az élelmiszeren kívül. A rossz CSerek nem…..