Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Don_Jay

30 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
11 évvel ezelőtt, 2002-ben volt utoljára nagy árvíz. Azon kevés alkalmak egyike volt ez a magyar szcientológia életében, amikor tényleg hasznára voltak a magyar társadalomnak. Akkor még az "egyházban" dolgoztam. rengeteg ember mozgósítottunk, sőt az egyház központjában dolgozók…..
Aktuálpolitikai üzengetés, halottnak hitt, de nagyon is élő és tűzrőlpattant anyuka, párhuzamos valóság - mozgalmas évadot zárt a Hawaii Five-0. A poszt írásának pillanatában a Twitteren éppen csak nem dobogós a #H50 tag, vagyis meglehetősen sokan beszélnek odaát a hétfő…..
A  Fent és Lent szerkesztőségén belül heves vita alakult ki a röghöz kötésről. Mivel mi egymás véleményét nem fegyelmezni és egységesíteni akarjuk, hanem örülünk az ellentétes álláspontoknak, vitarovatot indítottunk. Kérdés: a röghöz kötés elvben helyes-e vagy nem?…..
Don_Jay 2013.05.19 04:51:34
Sosem értettem, hogy miért jó a kormánynak az, hogy a jövő munkavállalóit megpróbálja egy olyan helyhez kötni, aholl sokkal kevesebb lehetőség adódik számukra, és azok is sokszor rosszab színvonalon és körülmények között, mint ugyanaz a munka más országban. Ha ennyire nagyon a pénzt féltik, amit az okatatásba öltek bele, a pénzt, amiből bizonyos diákok ingyenes tanulhatását biztosították, akkor nem lenne egyszerűbb, ha simán visszafizettetnék a vele a képzés költségeit, ha nem itthon vállal munkát? Nyilván nem egyben, de nem is mondjuk 25 évre elnyújtva. Így mindenki jól járna: a diák ott vállalhat munkát ahol akar, nincs megkötve a keze, hogy a diploma után egyből x évet kötelezően le kell húznia itthon, a kormány meg megkapja a pénzét. Ez szerintem így lenne ideális. De persze ez meg sem fordul a döntéshozó fejkeben. Mert szerintem ez sokkal inkább a személy feletti kontrollról szól. Egy huszonéves fiatal sokkal könyebben választja azt a lehetőséget, hogy külföldre megy, mint egy harminc akárhány éves, aki már letöltött vagy 10 évet valamelyik itthoni munkahelyen, akinek esetleg már családja is van, feleség, gyerek. Egy újabb szerencsétlen, aki itt fizeti az adót. Itt fizet az állami nyugdíjkasszába, itt vásárol az állami akármilyenboltban. Egy szerencsétlen, aki végig melózik egy életet, hogy a családjának megélhetést biztosítson, egy olyan helyen, ahol egyre kevésbé védik a dolgozókat és mire nyugdíjba megy talán egyből megy a sírba, így még a nyugdíját sem kell kifizetni.
Sikerült előbányászni a (még mindig) bomladozó elmém mélyéről az indás jelszavam (na jó, ez nem teljesen igaz, mert az a jelszó, amit kb. 12 éves korom óta használok).... és sikerült már az első mondatommal megidézni a teátrális(nak szánt) baromságot, ami az írásaimat…..
Megérkezett a rebootolt Pókember első előzetese. Érdekel ez itt valakit?..
Na, az amerikai reality-gépezet megint kitermelt egy olyan kezdeményezést, amit egyrészt csak dicsérni lehet, másrészt pedig üvöltve kívánkozik a magyar megvalósításra. Arról van szó ugyanis, hogy a 495 Productions, a Jersey Shore és a Tool Academy (Gyökér akadémia, még egy…..
A LEGO hivatalos gyári virtuális tervezőprogramjának legújabb változata tegnap óta letölthető az ldd.lego.com-ról. Kicsit becsapós a dolog, mert a jobb oldalon úgy tűnik, mintha még mindig a 3.1-nél tartanánk:De bátran odaklikkelve már a legújabb, 4.0 változat csordogál lefelé…..
Tegnap még csak annyit pletykáltak, hogy még az idén jön a Nexus Two, ma már a gyártót is tudni vélik. Állítólag a Samsung és a Google közös sajtótájékoztatót tart november 8-án New Yorkban és bejelentik a közös mobilt. Ezen természetesen Gingerbread lesz. Addig is,…..
Don_Jay 2010.10.28 17:19:22
IDDQD Budapest Game Show 2010 2010.09.26 18:56:00
 Volt némi kavar az idei videojátékos seregszemle körül, de a napokban kaptunk egy levelet, benne két csatolmánnyal, amiben tök részletesen leírta nekünk a rendezvény szervezőbizottsága, hogy mikor lesz, meg hol, meg mennyiért. Lássuk, jól emlékszem-e.Hol: Budapest,…..
Geekblog GeexKomix 36. 2010.09.24 18:00:00
Weird War Tales #1 Történet: Darwyn Cooke, Ivan Brandon, Jan Strnad Rajz: Darwyn Cooke, Nic Klein, Gabriel Hardman Kiadó: DC Comics A DC újabb régi sorozatát porolta le, és öltöztette új köntösbe. A Weird War Tales 12 évig futott 1971-től, és antológiaformátumban mesélt olyan…..
Geekblog Pancser Police 2010.09.24 11:28:00
Ismerik azt a viccet, hogy két zsaru bemegy a befektetési ügynökhöz? Nem? Akkor most elmondom: adott Gamble nyomozó (Will Ferrell), az Excel táblák szelíd, környezettudatos megszállottja és társa Mark Wahlberg, akik a többi rendőrrel együtt csak asszisztálnak New York hőseinek,…..
Megjött a tél, ami a MÁV-ot szokás szerint olyan meglepetésként érte, mintha a cég előző ötven évében szubtópusi vonalakat igazgatott volna. De most nem ez a téma, hanem egy szenyó hókotrós, aki a Blahán kicsinálta egy buszmegálló utasközönségét. De a webkettes 2009-ben…..
Don_Jay 2009.12.21 01:00:41
 These are the word of a hopeless man. Though you might think of them as the words of someone whose going to die, the're not. In some ways I'm already a dead man and in some ways I want to die. I want to die to get away form this life I'm living. Die to get a chance to redeem myself. Now you…..
Mielőtt még megkérdeznétek, nem, nem haltam meg (ilyen könnyen nem szabadultok meg tőlem) és remélhetőleg most nem kell a töredezett elmém társaságát élveznetek. Nem tervezem hosszúra ezt  bejegyzést, mert nem nagyon van miről írnom, legközelebb valószínűleg egy nem…..
-Alll riiight boys and gals, let’s recap. It’s been more than t.... whoa wait a sec! I already did this.-Needs a genious to figure out.-Who was that?-Who do you think it was?-Crap. How the hell did you get in here?-And the genious strikes again. You know, sharing the same body gives you…..
Don_Jay 2009.07.28 02:11:45
@Pippi: Nem rekesztem be a blogolást, a héten valamikor kikerül a következő post, csak egyszerűen nincs annyi minden amiről írhatnék. Most már lassan ott tartok, hogy képregényekről fogok írni (ami egy ideje már foglalkoztat). Amúgy mintha te minden nap frissítenéd a blogodat;).Igen én is figyelek ám és én vagyok a nagyobb, mégha nem is testvér hehe.
Mélyen tisztelt Nagyérdeműm!Megszaporítanám egy kicsit bejegyzéseim számát... Az életem röviden összefoglalva (cöh, ez máris rosszul hangzik...) nem áll másból -jó egy hónapja-, mint vizsgázásból. Csűrhetjük, csavarhatjuk a dolgot, de a végén ugyanoda lyukadunk ki: a…..
Egy régebbi (link-és-okosság-)gyűjteményem álljon most itt, melyet eredetileg az utókornak szántam, de nem garantálta még senki, hogy lesz utókor, tehát itt az ideje. (Meghát... jelenleg nem írhatnék másról, mint a vizsgaidőszakról, de az meg az élet Sötét Oldala, s jelenleg…..
Alll riiight boys and gals, let’s recap. It’s been more than three weeks since the last post and I feel quite sorry for my hiatus (well not that much, it just bugs me a little). I’ve been through three really fucked up and waaaaay too long weeks. In some ways a lot of things…..
Vizsgaidőszak ide, vagy oda, azt muszáj volt megosztanom a hozzám hasonló szakavatatlanokkal:Szótár OlinhozUrban Dictionary... Ez kell nekem, nem a BakosIdegenszavakéskifejezések. Itt jósokat böngészgettem, ennek eredménye képpen azért rögzítenék egypár okosságot:a:whut chu doin?…..
Tipo vizsga kísértett napok óta. készültem-készülgettem, bár közben túl sok Hetalia járt a fejemben. Erre, mikor odamegyek szépen felkészülve, mi az egyik kérdés? Ki fejlesztette ki a TeX rendszert? (Ez tulképp. egy olyan szövegszerkesztő, mint a html-kódolás. Nem WYSIWYG (Amit…..
Mert a szív a gondolkodás központja -az ókori egyiptomi felfogás szerint. A mai nap jó híreit nem tudom nem megosztani mindenkivel... Első pozitív esemény: Boszim közölte, hogy az egyik zh-m 2-es, a másik 3 lett, ergo mehetek alapvizsgázni! Második: a lokális Atyaúristennek…..
Tényleg bocs, hogy nem írok gyakrabban, de piszok módon el vagyok havazva már itt a vizsgaidőszak elején. Egyszerűen nem is az, hogy tanulnom kell, hanem dolgozatot írni, nekiállni a kutatásnak, dolgozatot írni, na meg valamikor játszani (már ha nem fagy le a gép, mint most) és…..
Subba Hülye tánc: Robo 2009.05.07 12:51:00
Gay Robot tánc a világ legunalmasabb munkahelyéről. Senkit se tévesszen meg, hogy több alkalmazottat is lát amint bekapcsolódnak a koreográfiába, PHOTOSHOP! Aki megtanulja a táncot, és lekamerázza a produkciót Subba polót kap!  ..
Már megint eltelt vagy egy hét mióta utoljára életjelet adtam magamról ezen oldal virtuális hasábjain, pedig lenne miről beszélnem. Volt minden: vizsga (-szerű izé), álláslehetőség felcsillanása, az érettségik kezdete (ami engem egyáltalán nem érint) MÁV sztrájk (ami…..