Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dr.justice

0 bejegyzést írt és 1251 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
I.e. 399. Szókratészt halálra ítélik Athénban, mert provokálta az athéniak vallásos érzékenységét, amikor az agorán vitatkozva tanított. Kb. i.sz. 30-ban állítólag egy Jézus nevű embert megfeszítettek Jeruzsálemben, mert provokálta, és sértette a zsidók…..
A napokban a miniszterelnök-helyettesi észkombájn egy tévéműsorban elkezdett az evolúcióról okoskodni.   Először hat megjegyzés magáról a szituációról. 1) Általában én nem tartom helyesnek buta kreacionistákkal vitatkozni, és reklámozni őket, de itt egy olyan emberről…..
Ez a post már jó régen esedékes, az apropója még Csillaghamu egy régi postja volt, amelyben arról elmélkedett, hogy illegálissá kéne tenni a babonás szolgáltatásokat. Több érvet kifejtettem akkoriban még ez ellen. 1) Bizonyos fajta, a törvényben jól definiálható, egyértelmű…..
dr.justice 2014.08.14 09:26:41
@Brendel Mátyás:

Igazad van, de egyrészt nem kötelező Apple terméket venni, másrészt ebben az esetben is nyilván vannak olyanok, aki szerint jobb mint a többi, tehát megéri az árát. Egy dolog ára annyi, amennyit a piacon adnak érte.

Az ezotéria viszont nem egy gagyi dolgot ad drágábban, mint a valós értéke, hanem semmit.
A Korunk c. folyóirat újonnan megjelent számában olvasható az Isten létének kérdésével analitikus filozófiai alapon foglalkozó Szalai Miklósnak egy rövid, tömör, nagyon frappáns és érdekes írása, amely az evolúció és Isten létének összefüggését tárgyalja. Nekem ez az…..
Azt gondolná az ember, hogy a sztárok úgy szoktak hotelszobából tévéket kidobálni, hogy teljesen beállva csak úgy felkapják, és kihajítják az ablakon, ami ideális esetben még zárva is van. Ehhez képest Keith Richards Rolling Stones-gitáros akciója maga a megtestesült…..
Bergoglio beájulna. Illetve be is ájult. A Vatikán nemrégiben egy felmérést készíttetett a szexuális erkölcsről hívők körében. A meglepetéstől hanyatt vágták magukat, mert a felmérés szerint Bajorországban - tehát a legkatolikusabb német államban - a Katolikus Családok…..
dr.justice 2014.01.28 22:27:46
@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:

Te hány %-nál tartasz ? Ezek szerint a dogmák között lehet válogatni ?
Tegnap a baloldalon megalakult a Mesterházy-Bajnai-Gyurcsány-Fodor alkotta "álomcsapat" a Párbeszéd Magyarországért párt csendes unicumos asszisztálásával, és amíg ezen röhögcsélt mindenki.....nos, eközben Orbán Viktor megállapodott Putyinnal Magyarország történetének…..
Különös eszmerendszer a kereszténység. Attól olyan sajátos és furcsa, hogy minden egyes kijelentése, dogmája éles, feloldhatatlan ellentétben áll valamely más nézetével. Ezek az ellentétek a eszmerendszer alapjaiban figyelhetők meg, és olyan ordítóak, hogy értelmes embernek…..
Két éve vonult pihenőre az Isten Háta Mögött, ami kisebb megszakításokkal azóta is tart. A rockzenekar csak néhány koncertet ad évente, úgyhogy ezek mindegyike kiemelt eseménynek számít. Ilyen lesz december 6-án is a Dürer Kert-es fellépés, ami viszont kislemezbemutató is lesz…..
Geekblog Amerikai psycho 2013.11.19 06:00:00
Bret Easton Ellis regénye köztudottan maga a nagybetűs BOTRÁNYKÖNYV. Megjelentetésétől kiadója sokáig elzárkózott, a szerző halálos fenyegetések tömkelegét kapta kézhez a kendőzetlen erőszakábrázolás miatt, női jogvédő szervezetek indítottak dühödt támadásokat…..
Szóval 2003-ban egy nebraskai lelkipásztor négy éves fiával műtőbe rohantak. A kisfiú rövid időre eszméletét vesztette az operáció alatt. Teltek a hónapok, és a fiú, Colton Burpo elkezdett furcsa dolgokra „emlékezni”. A mennyországban járt ugyanis, ahol találkozott a 30 éve…..
dr.justice 2013.11.18 22:05:27
@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:

Azt hiszem a te érvelésedet nevezik Csubakka-védelemnek, és te ezt elég gyakran használod.
dr.justice 2013.11.19 12:45:51
@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:

A gravitáció akkor is működik, ha nem hisznek benne, ha nem emelnek neki templomokat, nem prédikálnak róla, vagy nem gyűjtenek a nevében pénzt.
dr.justice 2013.11.19 12:52:40
Még mindig vannak olyan zenészek, akik ki nem állhatják, ha rossz minőségű felvételek kerülnek fel a koncertjükről a netre, ezért egyes helyeken tiltják a videózást a közönség részéről. Ha csak nem szedetik be az emberekkel a belépésnél a telefonokat, ez a fajta…..
Magyarországon is elkezdték már vetíteni az Antal Nimród által rendezett Through The Never Metallica-koncertfilmet. Összeszedtük a meghatározó és kiemelkedő koncertfilmeket: olyanokat kerestünk, amelyek rendelkeznek valamiféle narratívával vagy olyan megoldással készültek, ami…..
Kedves gyerekek! Gondolkodjatok el az alábbi híren: "A zöldséget egy lelkész hátsójából kapták ki, aki állítólag meztelenül akasztotta fel a függönyt, ám a művelet közben a konyhaasztalra zuhant. (...) A pap az operáció után is azt állította, hogy a zöldség nem egy…..
Űbermegabréking! A Metallica kiadta első kislemezét ahhoz az albumhoz, ami a soundtrackje lesz a hamarosan mozikba kerülő Metallica Through the Never című térhatású mozifilmnek! A klasszikus Master Of Puppets dalt lehet meghallgatni teljes egészében, úgy, ahogy még az soha nem…..
dr.justice 2013.09.04 19:33:25
Subba Legfogyibb rap battle 2013.06.04 09:45:45
Unikális felvétel a pályakezdő Jay-z-ről és Kanye-ról. Az álnevek ne tévesszenek meg senkit sem! ..
Ateista Klub Vatishow 2013.03.11 13:26:06
Ezt a cikket a HVG-nek küldtem be. Felhívtam a figyelmet, hogy szándékosan időzítettem a keddi konklávé összeülése előtt. Hont András az alábbi indokokkal utasította el a közlését: "erről szó sem lehet. Elég szabad szájúak vagyunk, és ha kell mások érzékenységét is…..
dr.justice 2013.03.12 23:27:01
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

"ahogy a Biblia megírása is történt: isteni ihlet alapján, de emberek írták, emberi agyukat használva, ezért lehetnek hibák is benne."

Ti pedig ezt tartjátok mércének. Gratulálok.

Ezzel teljesen egyenértékű az, ha emberek önmaguktól - isteni sugallat nélkül - írnak egy mesekönyvet, más emberek pedig komolyan veszik és követik a hülyeséget.
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy "Warcrafton" nevelkedett fiatalember, aki jórészt abban találta meg az identitását, hogy ateistává vált. Nincs ebben semmi törvénytelenség, a számítógépes játékfüggők és az ateisták általában nem bántanak senkit. Bizonyos mértékig azzal sincs gond, ha…..
dr.justice 2013.03.03 10:58:42
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

"Racionálisan próbálod Istent értelmezni, ez eleve abszurd hozzáállás, s nem is vezethet eredményre."

Ehhez képest te próbálod - nem nagy sikerrel - racionálisan magyarázni a hitet, a vallást, istent. Most egyébként a templomból kommentelsz ? :)
dr.justice 2013.03.05 12:57:25
@Brendel Mátyás:

Jól elbeszélgettek ti ketten.

Nem csak az a fontos, hogy az ateisták nem sikertelenebbek a hívőknél hanem, hogy általános emberi/erkölcsi mércével mérve nem rosszabbak. A hívők pedig tapasztalataim szerint egy fikarcnyival sem jobbak amiatt, hogy hisznek valami természetfelettiben.
Tavaly jelent meg az Angertea Nr. 4: Songs Exhaled című lemeze, amiről a No Computation dal márciusban felkerül majd a neves Terrorizer metálmagazin CD mellékletére. Most viszont nem ennek a klipjét mutatjuk be, hanem a frappáns című Meeting Satan on the Way to Personal…..
Tele van az internet azzal az interjúval, amit az a nemrég leszerelt amerikai kommandós adott, aki lelőtte Osama Bin Ladent. A nyilvánvaló okok miatt csak mint Lövészként emlegetett katona nyilatkozatának a lényege, hogy nem kap munkát, hiába lőtte ő le az USA legnagyobb ellenségét,…..
Fellélegezhetünk, jegyhez jutott Vörös Gábor, az Ossian és a Fahrenheit EGYKORI bőgőse, aki egy múlt heti emlékezetes hiszti után a magyar internetes népművészet legújabb sztárjává avanzsált nagyjából egy délután alatt. Vörös ugye azt szerette volna, ha kap pár…..
dr.justice 2013.01.22 22:40:57
@sixx:

"Egy szót mondok: Heavy Metal." :)

Mindenkinek küldöm. Diktátor - Kőcsirke

www.youtube.com/watch?v=ccmOUWpWDGY
A legelvakultabb Semjén-rajongóknak sem kívánom, hogy esténként Semjén Zsolt doktori disszertációját olvasgassák lefekvés előtt, pedig az egyik fejezet igazán pompás részeket tartalmaz, melyben a Mester éleslátással, hittel, és írógéppel felszerelkezve rántja le a leplet a…..
Jeszenszky Géza, az Antall- kormány volt külügyminisztere, az első Orbán-kormány washingtoni nagykövete és hazánk jelenleg izlandi és norvégiai képviselője a Corvinus Egyetem Nemzetközi Tanulmányok Intézetének magántanára, az egyetem díszdoktora. Az egyetem tavaszi félévében…..