Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kreativ

22 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
nagyszoba Befürdés? 2012.01.12 20:05:15
A Hír:„Szezonon kívüli nyitva tartásra áll át az Aquarius Élményfürdő!Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Aquarius Élményfürdő 2012. január 16-tól a nyári szezon kezdetéig (várhatóan május vége) szezonon kívüli nyitva tartási rend szerint működik.Hétfőtől -…..
  FUTUROBI, a kis robot a jövőből megérkezett Nyíregyházára és 2012 januárjától a világ első interaktív, multimédiás ökojátszóházában várja a gyerekeket.A kicsik két szinten, 400 négyzetméteren fantasztikus környezetben, fűtött belső játszótérrel, mászó…..
Úgy tűnik igen. Legalábbis az önkormányzat szerint semmi rendellenes nincs abban, ha egy építési vállalkozó különösebb engedélyek nélkül több ezer köbméter földet pakol egy pár száz négyzetméteres területre. Egy belvárosi telken a hónap folyamán közel 100 kamionnyi föld…..
Egy belvárosi felnőtt férfi panaszkodott néhány napja, némi nosztalgiával a hangjában, hogy az utolsó füves pálya, amin még egy jót focizhatott a barátaival az István utcai futballpálya volt. Az OBI ezért a pályáért építette meg kárpótlásképpen, 250 millió forintért egy…..
nagyszoba Virágos Nyíregyháza? 2011.09.17 17:30:00
Nyíregyháza éveken keresztül virágos belvárosáról volt híres, már-már kritikák is elhangzottak, hogy vajon fontos-e 100 millió forintból két hetente új egynyári növényekkel beültetni a várost. Idén azonban úgy tűnik a ló másik oldalára estünk át. A városban járva…..
Továbbra sem tudnak semmit a közügyek iránt érdeklők a nyíregyházi cégek irányításáról, pedig elég komoly kérdésről van szó, hiszen a városi cégek milliárdos vagyont kezelnek, milliárdos pályázatokat menedzselnek, esetleg milliárdos adóssággal rendelkeznek. Persze,…..
kreativ 2011.09.03 08:24:36
kommentár nélkül:"Milyen dalokat tiltsanak be a fideszes települések?(...)Nyíregyháza: Hallod-e te kis kovács? A szabolcsi óvodákban eddig valóságos lázítás folyt Dr. Kovács Ferenc nyíregyházi polgármester ellen, ami nem is csoda, hiszen a dadusokkal…..
Két fontos kérdésről tárgyalt nyíregyháza közgyűlése az elmúlt időszakban. Elfogadásra került városunk 2011-es költségvetése és megváltozott a város SZMSZ-e azaz átalakításra került a városháza felépítése. A kettő kérdés szorosan összefügg, hiszen a költségvetés…..
2011. február 18-án sajtótájékoztató keretében Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere bejelentette hogy felmentette Gyöngyösi Szabolcs vezérigazgatót és Dr. Podlovics Rolandot nevezte ki a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatói posztjára. A város első embere azzal…..
A Nyíregyházi Civil Fórum, mely 238 szervezettel működik, 2010. december 14-én tartotta tisztújító közgyűlését a következő eredménnyel: Elnöknek választották: Váradi Zsuzsannát, az Első Nyírségi Fejlesztési Társaság operatív igazgatóját Alelnökök: Tóth Miklós,…..
Itt is szeretnénk felhívni a Kedves Olvasók figyelmet, hogy jövő héten ülésezik Nyíregyháza Város Közgyűlése. A napirendek letölthetőek és elolvashatóak. A korábbi cikkünkkel ellentétben nem állíthatjuk, hogy nem lesznek érdekes előterjesztések a képviselők előtt. Hiszen…..
nagyszoba Faültetési verseny? 2010.12.04 10:05:00
Hír a szon.hu-n:A belvárosi terek integrált funkcióbővítő fejlesztésére több mint 1,8 milliárd forint uniós támogatást nyert Nyíregyháza, a városfejlesztésen belül jelentős közlekedésfejlesztési beruházások is megvalósulnak. A kivitelezési munkák részét képezi a…..
nagyszoba Nem túl sok izgalom! 2010.11.24 18:26:00
Már olvashatóak is Nyíregyháza közgyűlésének előterjesztései a nyirhalo.hu-n. Sajnos az elképzeléseinek beigazolódni látszanak. Az város életét befolyásoló kérdések közül mintha nem sok minden kerülne a közgyűlés elé. Például óriási izgalmak között nyitottam meg azt…..
kreativ 2010.11.26 11:36:36
@bann: elnézést félreérthető a cím, a napirendek nagy része nem izgalmas, miközben a városban őrült sok dolog zajlik, valahol csak hoznak döntéseket, de valószínűleg ez nem a közgyűlés...
A hármonegyedéves beszámoló az bizony izgalmas, csak kár, hogy ezek a beszámolók csak utólag mutatják be a város helyzetét.
Politikai támadás és figyelem elterelés vagy valós visszaélés feltárása? Ez a kérdés fogalmazódott meg bennem amikor Kovács Ferenc „rendkívüli” sajtótájékoztatójáról szó hírt olvastam. Polgármesterünk ugyanis bejelentette, hogy az önkormányzati választások…..
Az elmúlt években szépen hozzászokhattunk, hogy formálisan és informálisan kik felelnek a döntéskért, kihez kell fordulni információért és esetleg kinél kell megpróbálni nyomást gyakorolni, ha bizonyos döntéseket meg kíván az ember változtatni. A régi „jól…..
Sok lakossági fórumon jártunk már a város területrendezésével kapcsolatosan, a mostaninak pikantériája, hogy a régi vezetés által megkezdett ügyben az új városvezetés hallgatta meg az érintettek gondjait. A téma a már általunk is oly sokszor tárgyalt kis"kör"út…..
kreativ 2010.11.15 19:33:39
@prixi: hát csak részben igaz, mert ugye a Szegfű utca és Bocskai utca közötti szakasz kellett ahhoz, hogy a Dózsa György úton a nagy sétáló utca kialakításra kerülhessen. Így lett egy nem túl szép sétálóutca, és egy nagyon ronda kiskörút szakasz...
nagyszoba Lakossági fórum 2010.11.10 16:34:00
Lakossági fórumot tartanak a Szent István úton folyamatban lévő építési munkálatokról. A belvárosi terek integrált funkcióbővítő fejlesztése Nyíregyházán projekt keretében pályázati pénzeszközök felhasználásával kerül sor a városközponti terület…..
nagyszoba Nagyszoba a facebookon 2010.11.09 17:07:00
Haladva a korral, a nagyszoba blog már elérhető a facebookon. Ezáltal is lehetőséget teremtünk az interaktív részvételre az oldalunk munkájában, hiszen lehet folyamatosan fórumokat indítani, fontos új ötleteket, témákat megosztani. Várjuk tehát az érdeklődőket a…..
Sok vitát váltottak ki a városlakók körében a jelenleg zajló kerékpárút építések. Egyesek a parkolóhelyek számának csökkenését rótták fel, mások a fák kivágása, a csökkenő zöld területek miatt aggódtak. A kerékpározás szerelmesei persze türelemre intenek, a…..
nagyszoba lakossági fórum 2010.10.24 21:32:00
A rendezési terv jóváhagyása előtt a módosított tervvel kapcsolatban lakossági Fórumot szervez a városháza, melynek időpontja: 2010. október 28.  (csütörtök) 16,30 óra. Helyszín: Polgármesteri Hivatal Krúdy-terem. Tehát itt a lehetőség, hogy megtudjuk, miért is épül…..
Ahogy korábbi cikkünkben írtam úgy tűnik, hogy a választásokat követően a nyilvánossági kritériumok nem sérülnek. Azaz a közgyűlés előtt közel két héttel már felkerültek az előterjesztések a nyírhálóra. Természetesen az első közgyűlésen mi máshoz is nyúl a…..
Lezárult az önkormányzatai kampány. Észre sem vettük, csendben jött a választás, és csendben lecsengett. Mára már mindenki másra figyel. Ennek örülni kellene: senki sem szerette a választási kampányok sárdobálását, a lejáratásokat, az ígérgetéseket és persze elég…..
nagyszoba Igrice nyaralófalu 2010.07.26 14:31:00
Ha minden igaz, sikeresen értékesítette Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Önkormányzata az Igrice Kempinget, a Blaha Lujza sétányon. Emlékezhetünk az esetre, hiszen Nyíregyháza Városa éveken keresztül próbálta megszerezni az ingatlant, kellett volna a hely az állatpark bővítéséhez.…..