Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kispilota

0 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nosztalgia özön a Bengáli és a Fogas 138 éves nyári kocsija után se csillapodik: vasárnap az egykori 56-os villamos útvonalán, a Széll Kálmán tér és Hűvösvölgy közt ingázott kedvenc nosztalgiakocsim, az idén száz éves 1074-es, azaz a favázas "Ezres". Az persze egy dolog, hogy személyes meglátásom…..
kispilota 2012.06.27 22:25:34
@Kicsi Kacsa: Igen ez az. Nekem 1966 és 70 között vitt arra sokat az utam, oda jártam suliba. Akkoriban még a favázasok voltak csak. A nyitott, paralellogramma rácsos peronnal. A vezető meg nagykabátban állt végig.
A legőrültebb megoldások nem zsenik fejében születnek, hanem a szükség szüli őket – erre jutottam ennek a szörnyetegnek a láttán. Harminc henger dolgozik öt sorban, hogy összejöjjön az a háromszázegynéhány lóerő, ami a végén megmozdíthat sok tonna halálos vasat. Az…..
  Jót nevettünk az Opel ötletén, amikor felkértek minket, hogy nem lenne-e kedvünk körrekordot beállítani a Hungaroringen. Naná, hogy lenne, hogyne, de mégis, mivel? Hah, ha nincs rekordod, csinálj egyet! Remek ötlet, menjünk körbe ezzel az autóval, a siker garantált. Mókának…..
Puli Space blog A napelem-sztori 2012.03.26 09:30:00
Jelenleg kétféle napelem közül válogathatunk, egyikük sem űrálló. Ez a földi teszteknél nem is probléma. Főmérnökünk azonban kísértésbe jött, és jól körülnézett egy olyan cégnél, amelyik már űrképes napelemeket gyárt: olyanokat, amik műholdakra kerülnek. Ez a cég…..
kispilota 2012.03.26 20:17:34
@bértollnok: Azért nagyon javul a helyzet. A kínai ipar nyomja lefelé az árakat. A jenkik nagy bánatára.
Ha felére esik, már lehet távoli helyeken alternatíva. Ez szerintem 1, max 2 év ismerve kis ferdeszemű földlakó társainkat. Persze a napelemen kívül a többi cucc is, aksik pl, amik hasonlóan olcsóbbodhatnának.
Vízhajtásúvá alakítjuk Winkler tehenét. Házilag, fillérekért. Felezzük a fogyasztást, kitisztítjuk a kipufogógázt. Vagy csak simán felrobbantjuk. Mai cikkünk blogposztja...
Péntek reggel láttam a DS-t. Ha motor lenne, Baowah azt mondaná, hogy patkány, lehet pár ilyenből válogatni a Sebesség Oltárán. Most én mondom erre a Citroënre, hogy patkány, de nem koszspray-vel és kamurozsdával, hanem igazi rohadásokkal, évtizedek horpadásait magán hordó…..
Racing Dream Ez a DTM, nem az a DTM 2011.11.20 06:30:00
Mindannyian örömködünk, hogy a BMW visszatér a DTM-be. De biztosan visszatérés ez? Sőt, ez a DTM az, amitől mi elaléltunk, amikor bekötötték a műholdat, vagy amit láttunk a külföldi autós újságokban a 80-as években? Hát nem egészen. Vagy inkább egészen nem! Ha azt halljuk,…..
Minden évben az utolsó percben, november végén szoktam átkötni, addig halogatom ezt a nyűgöt, amíg csak lehet. Van az embernek fontosabb dolga is, minthogy a díjkalkulátort töltögesse ki a biztosítók számára olyan nélkülözhetetlen adatokkal, hogy van-e napfénytető az autón és…..
Régi, jó barátunk, Gyuri (tudják, ő az a furcsa srác a döbbenetes motorjaival) küldte az alábbi képeket. Csehországi barátjától kapta őket, nem is tudom, mit lehetne tanulságként levonni belőlük. Az biztos, hogy a mopedautók konstrukciós sajátossága a pillekönnyű műanyag…..
kispilota 2011.09.23 19:41:19
@Lookie: Nekem egy ideig Ligier Ambra volt. De a jogi rendezetlenség miatt akkoriban eladtam. Szerintem elsősorban nem nagyvárosi dugózásra való. De kisvárosban, vidéken igazán elemében van. Felesleges 1,5 tonna vasat gyorsítani és fékezni 2 cekker krumpliért. Sajnos nincsenek igazán kicsi és EGYSZERŰ autók. Ma egy kis mutyuki is 1 tonna minimum. A sportosság és lóerőmaximalizálás egy nagyvárosi ficsúrnak fontos. Egy falusi bevásárlókocsinál kevésbé. Nem ázik meg, keveset kajál. De sok embernek nem a sebesség az életcél. A Ligier pl. alu csőváz, LEXAN burkolat. Nem rohad. A Kubota vagy Lombardini kisdiesel pont olyan mint a kertitraktorában van. Csak Magyarországon nem arra akarják a dolgok jó részét használni, mint amire a szülőatyjai megtervezték.
kispilota 2011.09.23 19:45:42
@lujo405GL: A vellanyszék boltban bárki által megvehető. Persze SZTK-ra olcsóbb.
Sajnos nagyon rosszul láthatóak a forgalomban.
kispilota 2011.09.23 19:52:13
@fegyvervideoponthu: Tökéletesen igazad van!!!
Wolfgang Ziegler neve jó eséllyel nem mond sokat nekünk, ellenben ha megnézik az alábbi kis videót, akkor sok sört nyerhetnek, hiszen ki fogadna egy kéthengeres, hatszáz köbcentis Trabantra egy E30 M3 ellenében a széles, hosszú Hockenheimringen? Senki.   Kivéve, aki tudja, hogy…..
Belsőség Low battery 2009.10.11 05:33:00
  Egy 80-100 km hatótávolságú elektromos autó lítium-ionos akkumulátora mai árakon számolva legalább négymillió forint, és ennyiért még kereke sincs. Vélemények az azonos című írásunkról...
kispilota 2009.10.11 19:48:46
@skip22: Minden pincében ott lesz a kis fúziós erőmű. Saját maga töltögeti a pógár az autója aksiját iccaka.
oszt egy évben eccer kitolja az öreg Oldsmobil-t és a család körülállja mikor 3 percre beindítja a jóöreg röfögőt. Egy havi fizetés áráért. Így mulat egy jenki úr.
kispilota 2009.10.11 19:55:55
@Kopasz szuzukis: Viszont felszáll pillanatok alatt és nem ül be a mélyebb helyekre mint a mostani autógáz.
A nagyobb gond a tartály mérete és súlya.