Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gyingizik

0 bejegyzést írt és 1117 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1974 egyik legjövedelmezőbb amerikai sikerfilmje nem egy romantikus komédia vagy egy látványos sci-fi, de még csak nem is egy komoly dráma volt, hanem egy karrierje elején tartó direktor, Tobe Hooper mélydélen összeeszkábált putrihorrorja, A texasi láncfűrészes mészárlás, amely megteremtette a…..
A magyar #stoner​ színtér időnként a felszínre dobál olyan előadókat, akiket hallgatva percekig csak a "holafaszbavoltatokidáig" című örökbecsűt tudjuk magunk elé mantrázni üveges szemekkel. E vonulat legújabb képviselője a #MUDI​, akik legújabb EP-jükön már az abszolút nyugati szintet karcolgatják.…..
Időnként vissza-visszatér a késztetés, hogy egy mini "tündérkertet" építsek. Na, jó vágyhatnék sziklakertre is, de az erkély azt hiszem nem a legmegfelelőbb hely erre. A hétvégén beszereztem az első pozsgás növényt is a kerthez. Elkezdtem nézegetni, hogy hogyan kell szakszerűen megépíteni egy ilyen…..
Gyerekként a 60-as, 70-es években számtalan dolgot használtunk közlekedési eszközként. Mai szemmel ezeknek a tárgyaknak egy része tökéletesen alkalmatlan volt arra amire mi használtuk őket, de mégis nagyszerű szórakozást nyújtottak nekünk.Ebben a bejegyzésben ezekből a tárgyakból igyekszem néhány…..
Gyingizik 2021.05.10 16:11:57
@sako: nem 77-ben? Én azért nem írtam, mert a fotón a 80-as évek motorjai láthatóak.
Amúgy tényleg robogó szerű volt, megbízható, erő is volt benne, de nehéz volt a kaszni az 50 cm3 motorhoz.
Azért olasz vagy japán robogó mellé nem tenném oda, ahhoz túl lomha volt. Még most is látok párat idős embereknél, de ezek nyilván ritkán használják és van idejük bütykölgetni.
Gyingizik 2021.05.11 08:12:28
@sako: Valahol olvastam, hogy 1980-ig gyártották, persze a szoc. kiskereskedelem bugyraiban simán elálldogálhatott évekig egy-egy új darab. A Trophy is legendás volt, az apósom gyakran áradozott róla!
 A Szovjetunió űrkutatás témájában született propaganda posztereinek  újabb csokra. Dicsőség a Hősök Hazájának!..
Az 1960-as években Amerika a Hidegháború mellé bekapcsolódott a Vietnámi háborúba is, politikai és kulturális forradalmat hozva ezzel az országba. A háború és a gazdasági fellendülés, a szabadság és a rabság harcában a tudatmódosító szerek egyre nagyobb teret nyertek a 60-as évek amerikai…..
InuYasha - Sesshoumaru kontra Kagome Az én az InuYasha csapatában és a Sesshoumaru holdfényes éjszakája ráadása InuYasha rezervátum   Miután összegyűjtötték a Shikon No Tamát, a négy lélek ékkővét, és legyőzték Narakut, a főellenséget, InuYasha csapata elhatározta, hogy mindenki örömében elmegy…..
Dakota Johnson lesz Jane Austen 1817-ben bemutatott regénye, a Tartózkodó érzelem filmes adaptációjának sztárja, melyet az elsőfilmes Carrie Cracknell készít a Netflix-re. Ron Bass és Alice Victoria készítik az adaptáció forgatókönyvét. Cracknell egyaránt a rendezője lesz a Jake Gyllenhaal…..
Utolsó nagylemezéhez ért a #Cadaveres​ sztorija, de a csapat nem tűnik el a színtérről - ami különösen örvendetes egy olyan remek lemez után, mint amilyen az #ArsMoriendi​ lett. Körmiék az utóbbi anyagokhoz képest lényegesen keményebbre vették a figurát - az új dobosgeneráció talán legtehetségesebb…..
Sziasztok, A második rész első posztjában a Nyugat-Európai rpg kiadásokat nézzük meg. A téma terjedelmét figyelembe véve inkább csak szemezgettem a termésből önkényes módon és több részre bontottam. A következő részek a Skandináv piacot, Dél- és Kelet-Európát valamint a többi kontinens egyes…..
Az első ipari porszívót, egy angol mérnök, Hubert Cecil Boot alkotta meg 1901-ben. Találmányának ötlete akkor született, amikor megfigyelt egy tisztító berendezést egy vasútállomáson, mely kifújta a port a vonatkocsikból. Az eljárást nem tartotta túl hatékonynak, ezért Boot létrehozta „Puffing…..
A mai naptól kezdve hivatalosan is elérhető a Greta Van Fleet második albuma, a The Battle At Garden's Gate. A csapat persze bőségesen megpromózta az albumot már előzetesben is, a kiadott dalok közül a Heat Above lett a fő single. Ezt a lehető legtöbb módon megmozgatták, hogy nehogy elkerülje az…..
Gyingizik 2021.04.17 00:49:44
Fancher és Scott között még a forgatókönyv írása közben nyílt meg az újabb front a főszereplő, Deckard kiválasztása okán. Scott mindenáron a negyedik jelölését végre a Kramer, kontra Kramer főszerepével Oscarra váltó Dustin Hoffmant akarta megnyerni a szerepre. Elképzelése szerint, Dekard karaktere…..
Ha egy katalán kérdezünk meg erről, egyértelmű igen a válasz erre, és nem csak az öntudta miatt van ebben igazság...
Gyingizik 2021.03.03 16:12:42
@buszrajongó: Érdekes, én is voltam (egyszer) Barcelonában, de én láttam spanyol feliratokat. Mivel az törvényileg kötelező. Azonban mindig a katalán feliratok alatt voltak, miniatűr, halványszürke betűkkel...
A mai napon ismét egy érdekes régi 'játékot' hoztam nektek, aminek más funkciója is volt a szórakozáson kívül. Ez pedig nem más mint a gyerekkoromban nagyon népszerű trafikokban árult kulcstartó pisztoly.A kulcstartók mindig is nagy divatnak számítottak, amelyekből számtalan különböző változatot…..
Nemrégen írtam két értékelést a szerző általam olvasott könyveiről, a Kozmikus főnyeremény-ről és A tizedik áldozat-ról. Közben (ingyen reklám jön, mert tegnap ők is jó fejek voltak velem!) a regikonyvek.hu-n akció volt, meg közel is vannak a munkahelyemhez, még két könyve landolt a kocsi ülésén,…..
Ha már az előző irománnyal ide hoztam a sivatagot, folytatás következik az ott tett túra további szereplőivel. Egyikük sem talált ki semmi újat, ahogy ez eleve ritka is, azonban a hozott anyagot igen élvezetesen és szépen formálják erre érzékeny kezeikben. A sivatag pedig lehet a hollandoknál (igaz,…..
Ez a mostani - kicsit hosszúra sikeredett - szösszenet elsősorban az Amerikában jelenleg gyermekeket nevelő szülők számára készült. Ők azok, akik valószínűleg nemcsak, hogy hallottak már ezekről a veszélyforrásokról, de talán könnyebben is tudnak majd viszonyulni azokhoz. Azért remélem lesz egy-két…..
Gyingizik 2021.02.09 15:47:39
@Szubrina: Nézd meg a Troll 2 c. mesét, hemzsegnek benne az ilyen karakterek.
Évek óta egyre jelentősebb érdeklődés övezi Timothy Dalton 007-es ügynökét, illetve az el nem készült James Bond-filmeket. Dalton a negyedik Bond volt, és az 1987-es Halálos rémületben, illetve az 1989-ben készült A magányos ügynök c. kémfilmekben tűnt fel. A színész harmadik Bond-szerepe…..
Peter Boyle vágó emberfeletti munkával próbál valami értelmeset összerakni a forgatott anyagokból, miközben az egyik oldalon Costner sajátos művészi elképzeléseinek, a másikon meg a stúdió öltönyösei elvárásainak próbál megfelelni. Egy hónappal a bemutató előtt egy 2 óra 45 perces változatot újra…..
Nevetséges frizurák, borzalmas színpadi ruhák és elképesztően jó, slágeresen is komplex rockzene önironikus humorba csomagolt társadalomkritikával. Nagyjából így jellemezhető legérzékletesebben, mit is képvisel a Styx, amely 1972-ben alakult Chicagóban, és 1975 óta az amerikai hard és prog rock…..
A nem egészen egy éve kitört világjárvány alapjaiban írta át a mindennapi életünk menetrendjét és ez alól a filmgyártás sem volt kivétel. A mozik bezárása, a forgatások és az utómunkálatok leállása miatt a filmforgalmazó óriások teljes premier menetrendjét borította fel, így jó néhány várva várt…..