Regisztráció Blogot indítok
Adatok
random

0 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Az év utolsó vendéges adása következik, amiben megint kipróbálunk valami újat - nevezzük mondjuk Checkpoint Retrográdnak. A Retro Gamer csinál olyat, hogy minden hónapban előveszik mik voltak a videojátékos hírek X évvel ezelőtt. Arra gondoltunk, hogy évente egyszer - év végén - podcastben is…..
random 2018.01.12 13:10:26
@Bobby Newmark: aknakat kiszorni, harom geppuskas, akit meg iranyitasz annak pancelokol+K98 es lehet csipegetni. Amugy tenyleg veszett jo hangulata es valtozatos palyai voltak meg egy jo kieg. A masodik resz meg szinte tokeletes lett.

+Mazur kaphatna egy sajat sorozatot Mazur Mini neven, a magahoz intezett intelmei mindig ütnek :D
Van az úgy a techpiacon, hogy mire a kutatómérnökök összeraknak egy prototípust, a piaci klíma már nem kedvez az adott terméknek, és még a megjelenés előtt lelövik az egész projektet. A videojátékipar tele van ilyen sztorikkal, olyan sok soha meg nem jelent konzol volt az évtizedek során, hogy simán…..
random 2017.12.04 09:03:30
Tenyleg valaki elmeselhetne egy olyan eletvitelt amibe egy egy oras podcast meghallgatasa nem fer bele.Szerintem ez senkinek sem föallasu foglalkozasa hogy podcastet hallgat, hanem a hatterben megy.

Megprobaltam felvazolni a checkpoint-keptelen ember profiljat, elegge le tudtam szukiteni a kört:
1.A munkahelyedre eljutni nem tesz ki 60 percet hetente, tehat kevesebb mint 6 percet teszel meg a munkahelyig, vagy kerekparral jarsz, es nagyon helyesen nem dugod be a füled.
2. A munkahelyen folyamatosan fülelned kell tehat mondjuk Legiforgalmi Iranyito vagy, de akkor meg több mint valoszniu hogy 6 percnel tovabb tart a munkabajutas, vagy az eletedet kockaztatod a ferihegyi gyorsforgalmin valo biciklizessel.
3. Nem fozol, sosem takaritasz, nem vasalsz, nem vasarolsz be, nem teregetsz, nem jarsz el futni, edzeni, uszni, setalni, akarmi. Ezek kozben tipikusan jol lehet podcasteket hallgatni.
4. Nincs telefonod amirol hallgathatnal ilyesmit. De ha mar ugy is legiiranyito vagy es kerekparral jarsz egy nagyon veszelyes uton munkaba akkor iszonyatos felelotlenseg telefon nelkul otthonrol elindulni, ha mondjuk defektet kapsz meg Zugloban, akkor hogy szolsz a munkahelyedre hogy nem ersz oda idoben? En meg ülök ott a varoban es ideges vagyok mert kesik a Malmöi jarat te meg közben tolod a leallosavban a csepel tacskot, es mindkettönknek el van szurva a napja.

Szoval:
A: Te egy fanatikus kerekparos legiforgalmi iranyito vagy, aki az ulomunkaja ellenere teljesen felelotlenul nem fordit gondot a megfelelo fizikai eronletre, mindig gyürött ingben jelenik meg, csak gyorskajat eszik, nap mint nap az eletet kockaztatja egy olyan uton amire amugy nem is szabad kerekparral, plane nem egy vörös csepel tacskoval felhajtani. - Ebben az esetben mind szamodra, mind a legiközlekedesben resztvevök szamara hihetetlenul pozitiv hatassal lenne egy kiados eletmodvaltas, es meg checkpoint hallgatasra is lenne idöd: win-win-win+elindul idoben a malmöi jarat.
B: Kb. harom ember szokta nehezmenyezni a podcasteket, ha harom ilyen legiiranyito lenne Ferihegyen, mar reg leszallt volna egy wizzair-jarat az Andrassyn, vagy valami hasonlo.
Konkluzio: Lehet hogy megis lenne ido ra.
random 2017.12.05 13:42:14
@zobor: Amúgy szerintem érdemes lenne készíteni egy mini közvélemény kutatást, ki mikor/hol/milyen körülmények között hallgatja az adást? Ez esetleg adhatna némi ötletet azoknak is, akik szívesen hallgatnák, csak úgy gondolják, mégsem fér bele az idejükbe.

+1
Igen, sajnos kimaradt egy egész hét, Melódémon (16 hit dice-os szörny, kisebb melódémonokat idéz) 20-ast dobott támadásra, én pedig nem dobtam meg a mentőt a mérge ellen. De ami késik, már itt is van, ráadásul további négy adást felvettünk a napokban, egyet pedig már meg is vágtam. Szóval pikk-pakk…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
random 2017.11.15 16:44:07
@Grath: Igen, tenyleg csalas az UT,de az Unreal II, mint eletem legnagyobb digitalis csalodasa (az orosz/thai/sved felesegrendelos bannerek utan persze) megsem kerulhetett oda. XD
random 2017.11.20 08:50:52
@Grath: XDD
Itt a tavasz, Quake az ég és zöld a fű, ebből az alkalomból meghívtuk az egyik legismertebb esportolónkat, aki saját bevallása szerint a mai ligákban már nehezebben boldogulna - na de ő a kilencvenes évek közepén kezdte, pár hónappal azután, hogy az id Software csodálatos Quake-je megjelent...
random 2017.04.10 09:39:30
@Wild Colonial Boy: Jaja, egesz jo volt, egy idoben ugy par havonta csereltek is, egy Lambert nevu arccal kellet nyomulni, teljesen ra voltunk fuggve. Nekem az wolt a Bard's Tale.
Mindig is féltem attól, hogy a tervezett szüneteket leszámítva többé-kevésbé heti rendszerességgel készülő podcastbe egyszer csak belecsúszik valami olyan technikai malőr, amit nem lehet utómunkával elsikálni. Hát most ez történt. Új hangcucc van a stúdióban, és nem volt alkalmunk kipróbálgatni az…..
Boldog új pixeleket mindenkinek! 2017-ben is itt vagyunk, és szokás szerint az év eleji listapornóval kezdünk. Volt ugye már egy Checkpoint-besztof (aki kihagyta, itt pótolhatja), jön majd még egy keresőszó-válogatás, ez a poszt pedig a szokásos év játékai-gyűjtés. A blogban már hagyomány, hogy…..
random 2017.01.11 08:25:48
@mash/the collective: Nezd, a Bartok Radio eves besztofjaba sem fog bekerulni Drake, de talan meg Aphex Twin sem, pedig biztos mindketto több albumot adott el, mint mondjuk a Lyoni Fesztivalzenekar.
+ Az is lehet hogy mobiljatekot nem annyira review/szaksajto alapjan valasztanak az emberek, hanem inkabb hype/kozossegi ajanlas es google play/apple store(?) mainpage alapjan, es talan a folhozatal is sokkal nagyobb, ezert a konzol/pc ujsagiroknak lehet hogy nem is kellene ilyesmikkel tul sokat foglalkozni. imho ofc.
Sok szempontból rendhagyó az eheti podcastadás, például azért, mert televágtam zenékkel, és azért is, mert két vendégünk közül az egyik csak az adás felénél kapcsolódik be a beszélgetésbe. Hogy egész pontosan idézzem őt: az a tetves, nyüves, nyálán nyafott, telibe rakott, félpályásan lezárt,…..
1996 elég brutális év volt a játékpiacon, sok klasszikus jelent meg abban az évben - szóval mostanában egymást érik az évfordulók. Az egyik ilyen a Tomb Raider szülinapja, ami októberben volt, és amit elég fontosnak éreztünk ahhoz, hogy külön podcastadást szenteljünk neki. Eidos, Toby Gard,…..
random 2016.11.22 14:01:18
Péter töltötte fel a lenti képet a Retro számítógép és játék klub Facebook-csoportba, az ő engedélyével közlöm itt is. Érdemes rákattintani és nagyban megcsodálni, mert a Commodore-korszakról sokat elmond. A szocializmus végnapjaiban, amikor még nem tudtunk rendesen angolul, és sokak otthonában…..
Retro videojátékos podcastünk mostani adásában megint kimozdultunk a komfortzónánkból - ezúttal technikai értelemben is, ugyanis először vettünk fel adást távolról, Skype-on bejelentkező vendéggel. Ha tehát apró hanghibák (pár másodperces visszhangos, iszapos részek, távoli kutyaugatás)…..
random 2016.10.03 21:47:51
@Stöki: Koszonjuk a cuccot, meg van mentve a hetem :D
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogy fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
random 2016.09.08 08:33:28
@sirarcheer: +1 @Stoeki: Eleg lesz egy checkpoint nano is, csak eletjelet plz :D
random 2016.09.08 10:22:02
@Stöki: Nyilvan a Diaper Manager 2016 indie gyongyszem kijatszasa legyen a prio (Feed and Burp DLC megvan?). 6 checkpointtal meg karacsonyig elleszunk :D
IDDQD Checkpoint Mini #22: Ōkami 2016.06.12 21:14:54
Üdv minden régijáték-rajongónak, eltelt két hét, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogy fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést…..
IDDQD Akasztják a hóhért 2016.06.04 17:34:34
Avagy nemrég mi voltunk vendégek egy podcastben, konkrétan A Hiányzó Darab címűben, ami gyűjtőszenvedélyről és mindenféle geekségekről szól. Grathtel együtt majdnem másfél órát beszélgettünk a két hosttal, Empével és Lehivel, de gyorsan elrepült az idő. Szóba került az, hogyan kezdtük el a…..
Kicsit rendhagyó a mostani adás, egyrészt meg ez még a múlt heti (bocs, kicsit csúsztam vele, hétvégén utolérem magam), másrészt mert hírek nincsenek benne, ellenben baromi hosszú, ez az első kétórás adásunk (nyugi, nem tervezek ebből rendszert csinálni). Történt ugyanis, hogy elképesztő béna…..
Kis késéssel itt a múlt heti Checkpoint, részben azért késett, mert nagyon sok volt a nyersanyag - ez meg is látszik azon, hogy ilyen hosszú podcastadásunk még nem volt. És nem hangzik el benne szóvicc! Sőt, alig beszélünk benne, csak ülünk, és hallgatjuk vendégünket.....
Helló, retrorajongók és podcasthallgatók, megint itt vagyunk a cikké felturbózott Checkpoint Minivel, méghozzá egy olyan játékkal, amit sokan kértetek. Grathtel jól kiveséztük a Gobliiinst, és szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum…..
Nagyon nem volt időm a blogra a héten, a heti podcastadás is nehezen vágódott meg, de azért még éppen időben. Új stúdióban tettünk próbát, kis türelmeteket kérjük ehhez - az látszik, hogy tök jó minőségű hangot lehet felvenni itt is, de a mikrofonokba egész más távolságból kell beszélni, és a…..
random 2016.02.15 09:56:07
@Terézágyú: Szerintem:

1 a podcast dolog eszmeletlen jo azoknak, akik munka/csalad miatt csak hatterhallgataskent tudjak foldolgozni, remek ingazashoz ez hosszu autoutakhoz is.
2 szerintem olyan temak, meg emberek kerulnek elo, akik irasban semmikepp
4 lehet, hogy ez a formatum Stökieknek is jobb, a maganyos gepelesnel tuti hogy jobb alkotasi folyamat haverokkal / erdekes emberekkel eloben beszelgetni.
3. tenyleg lehetne tobb heti retro, de ez sajna egy hobbiblog ¯\_(ツ)_/¯
random 2016.02.15 11:13:44
@Stöki: mea culpa
Nem túl szimpatikus, amikor az ember saját magát dicséri, de szerintem atomjó lett az idei első vendéges podcastadásunk. Persze ez nem nekünk köszönhető (Grath, ülj közelebb a mikrofonhoz!!!), hanem vendégünknek, Képes Gábornak, akinél többet kevesen tudnak a magyar informatika történetéről...
random 2016.01.18 13:42:39
Egész népszerű lett videojátékos podcastünk; az elején még ezer hallgatásnak is nagyon tudtunk örülni, de most például az esportos adás már 3500 fölött jár (plusz iTunes). Ezt nagyon köszönjük, viszont elég vegyes visszajelzések jönnek azt illetően, hogy milyenek legyenek az…..
Kotakuról futottam bele egy érdekességbe, amikor a blog lehozta a BuzzFeedPop lenti videóját. Angol nyelven értők élvezhetik, felsorolja az 50 legbosszantóbb pillanatot videojátékokban (hol konkrét játékokban, hol általánosságban), és szokás szerint erősen konzolterhelt, szóval…..
Éjfél lehetett, amikor úgy az ezredik kanyar után felültem a sötét alvósbuszon a fogorvosi székemből, hogy mélyeket lélegezzek, elkergessem a klausztrofóbiát, és lehiggadjak kicsit. Úgy éreztem, ha lenne egy AK 47-esem, az összes ártatlan embert lemészárolnám, aki körülöttem…..
random 2014.03.28 17:47:49