Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mangekyo22

807 bejegyzést írt és 964 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Bronz síp, ezüst síp és arany síp. Ha külön-külön fújod őket, akkor bronzpénzt, ezüstpénzt vagy aranypénzt kapsz a megfújt síp alapján. Ha mindhármat megfújod egyszerre? Akkor kapsz egy fanservice által megfűszerezett fantasy animét." Szegasztok! Ha van olyan stúdió, mely a nyolcvanas és…..
"A sziget dzsungelének mélyén senki sem hallja, ahogyan a ritka ronda CGI és agyhalott karakterek ölik az agysejtjeidet..." Szegasztok! Nagyon nem szeretem, amikor a japán anime ipar másolni akarja az amerikai szubkulturális dolgokat, mivel ezekből sokszor semmi jó nem sül. Elég, ha csak a japán…..
Szegasztok! Bár szakítottam a Weekly Shonen Jump magazin termékeivel, megtudtam, hogy véget ért 402 fejezettel azon kevés sorozatok egyike, melyet anno nagyon szerettem, illetve a kedvenc sportomról, a röplabdáról szólt. Gratula a 8 éves sorozatnak!..
"Saraba chikyuu yo tabidatsu fune wa... Uchuu senkan... Yamato" Szegasztok! Hatalmas népszerűségnek örvend a science fiction, röviden "sci-fi" műfaj, amely olyan alkotásokat dobott ki magából, mint a Blade Runner, a Dűne vagy az Alien szériák. Mai alanyom nem más, mint a legnagyobb és egyik…..
Szegasztok! Megérkeztek 2020 első felének eladásai japánból animációs termékek szerint és bevallom, kicsit…..
Szegasztok! Köztudott, hogy videojátékokat adaptálni nagyon nehéz meló, főleg, ha annak rajongó tábora finnyás is. Sajnos eme "átok" nem csak a filmeket, hanem az animéket is sújtja. Még "sikertelenebb" szokott lenni a "küldetés", ha az adott mű folytatás akar lenni egy játéknak. Elég, ha csak a…..
Szegasztok! Végre visszatértem, ráadásul egy új kritikával a 2020-as anime szezonból! Mai alanyom nem más lesz, mint egy újabb gyöngyszem a fantasy és kaland kategóriákból. Ma a Somali To Mori No Kamisama, angol címén a "Somali and the Forest Spirit" animéről írok nektek! (Összes írásos anime…..
Szegasztok! Antológia művekből jó pár akad az anime piacon, s habár legtöbbjük egész jó, sajnos egyikük sem sikerült a "szimplán jó" kategórián túljutni. A mai napon viszont egy olyan "antológia" filmről írok nektek, mely szerintem messze az egyik legjobb. Ma az 1987-es Robot Carnival antológia…..
Mangekyo22 2020.06.21 13:02:01
@Kadmon_: Örülök, hogy tetszett, illetve köszönöm a kiegészítést is! ;)
Szegasztok! Mint írtam, a mostani időszakban ritkán fogok írni, de most mindenképpen írnom kell, ugyan is egy fontos és egyben vidám hírrel tudok szolgálni: Ragnafan1992 alkotása, a "Boku No Hero Academia: Star Knight Deku" elérte az 5000-es olvasottságot! Bár én és xx18Rolandxx csak segítettünk…..
Szegasztok! Elnézést kérek, amiért nem nagyon jelentkeztem, de sajnos a következő időszakban nem nagyon lesz időm a blogra, de ígérem, hogy mihamarabb visszatérek, mert már elég sok anime összegyűlt, melyekből kritikát szeretnék írni nektek. Viszont most nem ezért írok, hanem mert 2 fontos hír…..
Szegasztok! Szeretem a második világháborús filmeket és animéket. Viszont animék terén nincs akkora felhozatal, mint filmek terén, fejből is egyedül a Hadashi No Gen animék, a Szentjánosbogarak Sírja és az Ushiro No Shoumen Dare jutnak az eszembe. Viszont a mai darab szerencsére eme kicsit…..
Szegasztok! Akik ismernek tudják, hogy nem igazán állok jól az "Isekai" animékkel. Nem én nem akarom szeretni őket, csak számomra mind egy kaptafára épülnek. Pedig a mai darab valóban mindent megtett, hogy megkedveltesse velem a műfajt. Lássuk sikerült-e neki! Mai alanyom a Hatage! Kemono Michi…..
Szegasztok! Elnézést, amiért sokáig nem jelentkeztem kritikával, a kritikák jövő hétvégétől visszatérnek, csak gondoltam előbb megosztom veletek, hogy mely animéket nézzem a jelenlegi szezonból!..
Mangekyo22 2020.02.22 10:05:45
@Balázs Szentpéteri:

A Monster Musume nagyon szórakoztató, míg a Shimoneta majdnem zseniális. Rosario + Vampire sorozatokról ugyan elkezdett kicsit árnyaltabb lenn a véleményem, de az első évad mindenképpen a jobb hárem/ecchi/vígjáték sorozatok között van. Jó szórakozást hozzájuk! ;)
Szegasztok! Eredetileg csak holnap akartam írni egy kritikát, de felbukkant egy jelenség, melyen én és Ragna kollégám is igencsak felnéztünk. Történt ugyanis, hogy kiderült, hogy nem is olyan régen a My Hero Academia egyik negatív karakterének a nevére fény derült, s nem volt benne köszönet,…..
Szegasztok! Kevés anime van, ami jól tudja ötvözni a krimit és a fantasy műfajt, ezek közül kiemelkedően jó a Kekkai Sensen anime, sokáig ő is uralta nálam a legjobb fantasy nyomozós animék kategóriát... nem mintha lett volna érdemi kihívója. Viszont 2019-ben megjelent a Cop Craft anime, aminek…..
Szegasztok! Boldog újévet mindenkinek! Ismét eltelt egy év, mely jó sok animét kitermelt! Itt az ideje, hogy megírjam, mely animék voltak e legjobbak és a legrosszabbak a 2019-es évben! Előre szólok, hogy az 1996 után megjelent Weekly Shonen Jump mangák anime adaptációt nem követem, szóval ha…..
Kellemes Újévet kíván az Anime Manga Palota blog írói! Boldogságban teljes 2020-at kívánunk mindenkinek!..
Szegasztok! Rossz hírt kell közölnöm azoknak, akik minden hét csütörtökön, illetve pénteken szokta várni a lekalózkodott, fan fordítók általi Weekly Shonen Jump (One Piece, Bleach, Naruto, My Hero Academia, Black Clover, Kimetsu No Yaiba stb) manga adagjukat: A Weekly Shonen Jump több évnyi háború…..
Szegasztok! Ez is eljött: 10 éves lett a mai napon az Anime Manga Palota blog! Nagyon szépen köszönjük minden olvasónknak, s remélem még jó sok ideig megmarad az Anime Manga Palota blog. Köszönettel, az Anime Manga Palota stáb...
Szegasztok! Íme TomLion, aka CinemaLion videói a Wicked City és a Redline című animékről! Jó szórakozást!  ..
Szegasztok! Hatalmas hírrel szolgálhatok! Végre kiderült, mely mangák fogytak a legjobban ebben a 2019-es évben! Gondoltam a felsorolás mellett sajátos véleményemet is megírom. Egy biztos: ebben az évben megtört egy hatalmas rekord!..
Az indokolatlan Remake-ek sorát hosszabbítja a 2019-es Oroszlánkirály? Tényleg annyira rossz, mint sokan gondolják? HOGYNE!..
Szegasztok! Sokan a Pierrot Stúdiót úgy ismerik ma már, mint a valaha volt legrosszabb japán animációs stúdió. Habár ennek elég sok alátámasztó érve van (lásd amit például a Naruto franchise vagy a Tokyo Ghoul franchise esetében tettek), hiszitek vagy sem, volt egy kor, amikor még a Pierrot Stúdió…..
Szegasztok! Sajnos eme hétre nem készültem rendes kritikával, ezért elnézést is kérek. Viszont úgy gondoltam, hogy addigra is megmutatom nektek, hogy mostanában mely animéket néztem mostanában...