Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sporting1.6

3 bejegyzést írt és 81 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alaszkáról sokunknak alighanem a Miért éppen Alaszka című sorozat jut az eszünkbe, pedig az USA e különleges állama fantasztikusan sokszínű és érdekes hely. Az már más kérdés, hogy mi vonz valakit oda élni, de szerencsére Juditékat valami vonzotta, így megszületetett ez a poszt. (Hogy miért és…..
A Satelles üde színfoltja a magyar zenei életnek. A kvintett úgy tolja az általam kevésbé kedvelt dallamos post-hardcore vonalat, hogy még én is két pofára falom az egészet, tehát igen... Tudnak valamit! A legfrissebb lemezben, a jó ideje készülő 3AM Confessionsben sem kellett csalódnom, ugyanis egy…..
A holland befogadó nép, a tolerancia ezzel együtt is kényes kérdés az országban. Előkerül nyelvtanfolyamon, az ország gyarmati múltja kapcsán és bizony a legutóbbi magyarországi törvények miatt is – mint Vera írja, még az általános iskolában is téma volt...
sporting1.6 2021.07.07 12:54:08
@Matyika Ápolója: Nagyjából egyetértek veled, azt szeretném az elején leszögezni. Nagyjából.
Viszont a templom, ha nem is kötelezően, de bejön az iskolába. Ha a templom (nem kötelezően) bejöhet az iskolába, akkor azokhoz akik nem a templomot választották, az érzékenyítés is bejöhetne. Ha a hittant pap tartja (szerintem kifejezetten érdekelt az ügyben és azon ügyködik, hogy a hittanra küldött gyereket megtartsa, sőt jobban bevonja az egyházba), akkor jogos, hogy érzékenyíteni is érintettek jöhessenek. Ha pedagógus tartja a hittant, akkor az érzékenyítést is tartsa az. Én ez utóbbit támogatnám.
sporting1.6 2021.07.07 12:54:19
@_Alex__: Az erkölcstan óra tartalmát és követelményeit a Nemzeti alaptanterv szabályozza, míg a hitoktatás tartalmának meghatározását és felügyeletének ellátását a törvény az adott egyház hatáskörébe utalja.
Én azt gondolom, hogy hittant se tanítsanak papok. Az egyház is egy lobbiszervezet akinek az az érdeke, hogy minél töübb hívő gyerek (majd felnőtt) legyen. Én legalább annyira féltem a gyerekemet a papoktól, mint az ilyen lobbiszervezetektől és sokkal jobban féltem egy paptól, mint egy homoszexuálistól.
"... nem egyszerűen kijelöli az aktuális szelepet, de arról is gondoskodik, hogy az így levezetett harag az ő aktuális céljainak leginkább megfelelő személyekre irányuljon." Sokan nem értik, hogyan lehet egy szabadság- és vendégszerető ország lakosságának jelentős részét éveken át megtéveszteni, ha…..
sporting1.6 2020.08.03 12:45:21
@Balango: De Te miért gondolod pont ugyanezt? Amikor egy ellenzéki értelmiségi olvassa a kormányoldali médiát, hallgatja a kormányoldali politikusokat akkor nem érezheti joggal ugyanezt? Hogy egy gőgös, mocskos tolvaj banda ami lenyúl mindent? De ha Te úgy gondolod én meg így, akkor mi a franc lesz polgárháború?
De kérdezek mást, mert itt most nem az volt a kérdés, hogy miért nem szavazol mondjuk Gyurcsányra. Hanem az, hogy gondolkodó, érző értelmiségiként mit teszel az ellen, hogy lassan újra egypárt rendszer lesz? Hogy akárhogyan is nézem, amifelé tartunk az jobban hasonlít a Horty, Rákosi-féle Mo-hoz vagy Fehéroroszországhoz, mint mondjuk németországhoz vagy Hollandiához. Vagy tévedek, és a rendszerváltáskor mi Fehéroroszországot céloztuk?
Pizza Blog Elindult a Pizza Blog! 2018.08.09 11:31:59
Azt szokták mondani, hogy az ember ne tegye a hobbiját a munkájává, mert bármilyen élvezetes is, mégicsak munka, és akkor új hobbit kell keresni. Az elmúlt hét évben a nevem összeforrott a burgerekkel, és mióta a multis állásom feladva, tavaly óta főállásban űzöm az ipart; a burgernek, mint hobbi,…..
Reflektor Az Úr érkezése 2018.02.19 13:03:15
- Pisilni kell! - Kata, ezt már megbeszéltük. Felvettük az overálodat, erre most nincs idő, mindjárt megérkezik az államtitkár bácsi. - De nekem akkor is pisilnom kell! - Nyafoghatsz, de az előbb már megkérdeztelek, akkor azt mondtad, nem kellett, most már késő. - De… - Majd máskor jobban…..
A mai bejegyzésben Franciaországba, Elzász régióba látogatunk el. Elzász a mai Franciaország egyik legkeletibb régiója, közel a német határhoz, így gasztronómiájára nagy hatást gyakorolt a német konyha is. A mai receptünk nem más, mint a Choucroute vagyis, az elzászi húsos káposzta. A recept maga…..
sporting1.6 2017.11.22 10:39:46
Bartók úgy határozta meg a népdalt, mint amit „sokan és sokáig énekeltek”. Kalász Máté és Mihó Attila olyan karakterei és prímásai az autentikus népzenei áramlatnak, akikről sokan és sokáig beszélhetünk: a legaktívabb fiatal zenészek közé tartoznak markáns játékstílusukkal és alapos, magabiztos…..
Lassan fel kell vennünk egy embert a Facebook-oldalunkra érkező kérdések, kérések kezelésére, annyira bíznak a blog gárdájában és annyira jól esik olvasni sikereikről, melyben - ne szerénykedjünk - nekünk is van érdemünk egy jó tanács erejéig. Most az eddigieknél is…..
sporting1.6 2017.11.10 12:24:20
„Bízunk benne, hogy a tények mérlegelésével közelebb jut döntésünk elfogadásához.” - milyen szép, eufémisztikus megfogalmazása ez a coki van, öreg!-nek. Kedves Tékozló! Úgy látom, havonta legalább egy, de néha két panasz is érkezik a Nagy Magyar Távközlési Szolgáltatóra, a Magyar Telekomra.…..
Senki sem mond igazat. Fokozatosan szoktam hozzá közéleti tevékenységem folyamán, hogy az ellenzéknek nevezett erő és a kormányzat mind-mind azt mondja, amit az emberek hallani akarnak. Így van ez az élet minden területén de az oktatásban is. Míg az előbbi azzal akarja a…..
Azt gondolnánk, hogy ha valaki emberi lény, legalábbis látszólag, az rendelkezik a logikus gondolkodás képességével. És akkor, az irodám előtt ácsorogva megérkezett egy biciklis ember, aki a fent látható módon, igen gondosan leláncolta a bringáját. El is gondolkodtam azon, hogy ha valakinek…..
Az autentikusat szeretem (ebből is), minimális változtatással.  Vajon még hány generáció nő fel teljesen megtévesztve? :) Nem, a bazsalikom, oregánó, cukor ebbe már nem fér bele, a csillagánizs (emlékeim szerint talán Blumenthal keze nyomán) már inkább, főleg, hogy elsősorban ízfokozó funkciót…..
sporting1.6 2017.04.12 05:27:00
    Hozzávalók: - 500g liszt - élesztő - 2 dl tej - só - 250g vaj - 2 tojás (sárgája a tésztába, fehérje a tetejére) - medvehagyma (izlés szerint) - 125g bacon - 100g sajt Összetevőket összekeverjük, majd a tésztát kb. 40 percet pihentetjük, ezután ki kell nyújtani a tésztát,…..
sporting1.6 2017.03.28 12:11:29
Már elég régen nem képletezgettünk az OfficeGuru berkein belül, úgyhogy a mai posztban egy olyan kis fejtörőt fogunk körbejárni, amibe a mindennapok során könnyen belefuthatunk, hiszen a VLOOKUP kétség nélkül az egyik leggyakrabban használt Excel-függvény. Mi történik akkor, ha a VLOOKUP…..
sporting1.6 2016.09.26 15:43:11
sporting1.6 2016.09.29 16:20:10
@Pic: Sírok... ez meg sem fordult a fejemben, pedig milyen igaz:-)
Ellenben magyarítva sem működik, 'a képlet hibás'. Lehet-e egyéb szintaktikai hiba azon túl, hogy valamit elütök a magyarítás során és nem veszem észre? Van-e más eltérés az angol/magyr között?
Mai Égéstér-adásunk kommentposztja.Direktlink a letöltéshez...
sporting1.6 2013.10.13 23:00:19
@Winkler Róbert: lehet, ez esetben bocs. Viszont, hogy 60+ nappal csúsztál túl, az ugye igaz?
Illetve ha csekket kaptál, akkor vélhető, hogy csekkes-negyedéves díjfizetést választottál kötéskor. Ne tedd máskor! Ez egy igen szigorúan szabályozott dolog lett, a tulajdonos/üzembentartó felel azért, hogy be legyen fizetve a díj. (Ez tán még értehtő is...) Jobb nem adni magunknak esélyt, hogy elfelejtsük.
Technikai okokból az éves díjlehívás sem a legjobb, éves utalás a legycélravezetőbb verzió annak, aki használ pl. internetbankot.
Első versenyzőnk egy totalcaros kolléga, Papp Tibi tulajdona, aki motorozáshoz használja, és igen meg van vele elégedve. A Sperian munkavédelmi boltból származik, a büdös életben nem hallottam róla. ha fogadnom kéne, arra tennék, hogy az olvasó sem, pedig a Sperian a honlapja…..
Már pont nem garanciális az autó, de azért ilyen hibának nem kellene előfordulnia. Kihez forduljak, keressek rögtön ügyvédet? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
sporting1.6 2012.04.04 16:48:34
Ezer+1 éve foglalkozom panaszkezeléssel, közeli témában, vezetőként.
Amikor tiszta sor, hogy ki a hibás, akkor nincs mese. Legyen az ügyfél bármilyen paraszt is, az lesz amit szeretne, meg kell oldani a problémát, ha a szolgáltató/közvetítő hibázott. Ha fáj a zsebnek, ha nem. Egy felügyeleti bírság sokkal jobban fog fájni, a PSZÁF pl. olyanokért szór százezres nagyságú bírságokat, hogy el sem hiszi az ember. Még akkor is, amikor egyébként neked ad igazat, az ügyfélnek nem jár semmi, csak picit hibáztál. Hátmég, ha az ügyfélnek van igaza...
Ha egyértelműen az ügyfél a hibás de esetleg lehet méltányossági megoldás, igenis számít, hogy az ügyfél emberszámba veszi-e az asztal túlfelén ülő alkalmazottat. Ez emberi dolog, így lesz mindig. Nem lehet minden ügyben méltányos az ember, főleg, ha közvetít. Bármennyi ügyet nem tud elintézni. Vagy nála, vagy a szolgáltatónál igenis van egy keret, van egy összeg, van x számú szívességkérési lehetőség. Ezzel kell sáfárkodni. Persze, hogy az kapja, aki normálisan fordul a panaszkezelőhöz. Őt még meg lehet tartani ügyfélként. Aki üvöltözéssel, káromkodással indít, azt pozitív hozzáállással sem tudod megtartani. Az a legnagyobb siker, amikor egy ilyet mégis vissza lehet fordítani, de erre nagyon-nagyon pici az esély.
Aztán van szürke zóna, amikor mindenki hibás valamennyire. No ilyenkor kell ügyesen megosztani a felelősséget, illetve annak költségét. Az ügyfél kapjon egy picit többet mint amekkora hülye volt (amikor pl. egyszer sufniban javíttatott), de tudatni kell vele finoman, hogy mekkora hülye volt és ehez képest mégis mennyit kap. No akkor elégedett lesz.
Külön szakma ez.
Ja, az alkalmazott: Az tisztán a tulaj/ügyvezető felelőssége, hogy kit ültet oda. Ha alkalmatlant, akkor is ő a hibás, bármit is csináljon az alkalmatlan alkalmazott.
Négy vágyott családi autó a ringben, amelyek áruk miatt inkább csak céges flottákban tűnnek fel manapság. Veri a japán a németet? És a koreai hol jön a képbe? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Nem vagyok az a fillérbaszó típus, és nem szeretem az össznépi társasjátékokat sem, mint ez a biztosítóváltósdi minden novemberben. Azt az egy-két órát, amit el lehet szúrni vele, inkább olyasmivel töltöm, amit élvezek is. Eddig meg sem fordult a fejemben, hogy ennek ne örülne…..
Minden évben az utolsó percben, november végén szoktam átkötni, addig halogatom ezt a nyűgöt, amíg csak lehet. Van az embernek fontosabb dolga is, minthogy a díjkalkulátort töltögesse ki a biztosítók számára olyan nélkülözhetetlen adatokkal, hogy van-e napfénytető az autón és…..
sporting1.6 2011.11.16 21:31:28
A CIG először flotta GFB szerződéseket kötne. Lakosságit nem. Ez simán üzleti döntés, szívük joga. Csakhogy a KGFB piacot nagyon szigorúan szabályozzák a törvények. Ha KGFB-t akarsz kínálni, akkor vagy kínálsz mindenkinek, vagy nem kínálsz senkinek. Nincs más lehetőség. Viszont úgy árazol, ahogy akarsz, abba nem szólnak bele. Simán megteheted, hogy a nemkívánt ügyfeleknek akkora díjat adsz, hogy még véletlenül se kössenek nálad. Semmiképpen. Ilyen díjakat láthat az, aki most számol. Egyébként ha valaki kiválasztaná, a CIG-nek meg kéne kötnie. Szintén a törvény miatt.
Egyébként fantasztikus, hogy némelyik ide okoskodó ember 10-15 éve fizet GFB-t, de a hozzászólásából látszik, hogy még alapszinten sem érti az egészet.
Jameg: a biztosítók folyamatosan nézik a statisztikákat, folyamatosan finomítják őket. A finomítás okozza, hogy egyre többféle dolog érdekli őket. Jobban akarják csinálni, mint a konkurencia. Szélsőséges példa: nyitsz egy kocsmát vegyes környéken. Van ott még 10 ilyen, de van közönség, érdemes. Ráadásul van vendéglőd és vegyesboltod is, szeretnéd, ha minél többen, minél több dolgot nálad vennének meg. Viszont nagyon nem szeretnéd, ha a környék összes munkanélkülije és filléres alkesza hozzád járna. Se kocsmába se boltba. De csak a bankigazgatókból nem élsz meg. Valahogy el kéne jól találni a dolgot. Ráadásul kicsit más a bolt, más a kocsma, más a vendéglő... És mondom, még 10 konkurens csinálja ugyanezt. Feszt mind azon agyal, hogyan találja el a megfelelő arany középutat, ami más és más lesz a különböző profiloknál. Hogyan csábítsa el a vevőket/ivókat a többiektől, de ne legyen gagyi híre, viszont minél jövedelmezőbb is legyen. Lesz agyalás , próbálkozás bőven. Aztán máshogy megint, mert valamelyik ellenlábas is kitalált megint valamit...stb. Na ugyanez a biztosítás is.
sporting1.6 2011.11.19 06:55:18
@kamionmentés: 5. § (1) A biztosító a magyarországi telephelyű gépjármű üzemben tartójának, valamint azon gépjármű tulajdonosának, melynek rendeltetés helye szerinti tagállama a Magyar Köztársaság, az e törvényben meghatározott feltételek szerinti biztosítási szerződés megkötésére vonatkozó - a biztosító díjtarifájának megfelelő - ajánlatát a 13. § (1) bekezdésében meghatározott összeghatárok szerint köteles elfogadni.

(2) Ha a biztosítási szerződés a biztosítási időszak tartama alatt a 21. § (4) bekezdésében meghatározottak szerint (díjnemfizetés) szűnik meg, az üzemben tartónak az adott biztosítási időszak hátralévő részére fedezetet nyújtó szerződés megkötésére vonatkozó ajánlatát kizárólag az a biztosító jogosult és köteles elfogadni, amelynél a szerződés az adott biztosítási időszakban díjnemfizetéssel szűnt meg.

(3) A (2) bekezdésben meghatározott esetben az üzemben tartó annál a biztosítónál köteles a szerződést megkötni, ahol a szerződése díjnemfizetés miatt szűnt meg.

(4) Az a biztosító, amely a szerződést a biztosítási időszak végére felmondta vagy a szerződés a biztosítási időszak alatt díjnemfizetés miatt szűnt meg, az üzemben tartónak a szerződés megszűnését közvetlenül követő biztosítási időszakra vonatkozó ajánlatát nem köteles elfogadni.

Tehát ha az általa meghirdetett tarifa szerint teszel ajánlatot, köteles elfogadni!!! Nyilvánvalóan csak akkor, ha nem máshol szűnt meg díjnemfizetés miatt...stb.
A Magyar Biztosítók Szövetségének vaskos kiadványában nagyon kevesen tudnak kiigazodni, de ezt a biztosítók nem bánják: sokszor nem véletlenül sorolják oldalakon keresztül a szerződés feltételeit és a kedvezményeket...
sporting1.6 2011.10.31 20:04:43
@asdf: Teljesen igazad van, de tudod hányan negyedéves sárgacsekkeznek még mindig? És azt hiszik, ha azt mondják, hogy nem kaptak csekket, akkor nem ők a hibásak. Aztán néznek az éves díj kétszeresét jelentő néhány havi fedezetlenségi díjra, amit be kell csengetniük, hogy újra tudják kötni. Szóval kifizetni előre az egészet annak, aki ki tudja fizetni. Ja, a másik: aki díjlehívást választ, az általában az első díjnál nem szokott menni. De nem, nem fizet csekken->DNF. Az új bonusz nyilvántartásról meg ne is beszéljünk...
...a Mercedes-Benz Magyarország meghívott minket egy bemutatóra. Mivel csak a közeli Bécs volt a cél, így az újságíró-hordát kisbusszal vitték ki a tetthelyre. Ez idáig rendben is van. Egy nappal az indulás előtt - késő délután - kaptunk egy e-mailt, melyben közölték, hogy…..
sporting1.6 2011.10.17 21:27:37
@ganxta77: Nem jó az analógia. Mert ha a Te a szomszéd fia vagy és ezt apád vendégei mind pontosan tudják, akkor amikor apád azt mondja, hogy parkoljanak eléd nyugodtan, joggal feltételezik, hogy meg van beszélve. Ha ezek után kivagdosod a gumijukat, egyrészt joggal mérgesek, másrészt megvan a véleményük a családról.
A Cougar már két éve készül. Két szerviz vérzett el rajta, de valamelyes fejlődés azért van. Szép lett a tető, sokat rendeződött a motorház, végre egészen kényelmesek az ülések. Vannak díszlécek, krómok a műszerek körül, szól a duda, működik az index. És Sabc…..
Belsőség Nesze, Mondeó! 2011.09.02 07:00:00
Ez nem egy Aston Martin? Ja, vagy azt már eladták! Mivel a rengeteg program mellett volt hat-hét órányi üresjárat, elugrottunk a közeli műszaki múzeumba, a helyi sajtós Petra szervezett nekünk egy fullextrás Transitot, amihez hasonlót ritkán látni. Nagy élmény volt. Mai…..
sporting1.6 2011.09.02 11:59:02
@Bird_: Sajnálom, Alf-al értek egyet. Tévedésben vagy szerintem, ahogy mindketten írtuk. Elfogadom, hogyha érintett vagy, másként látod.
sporting1.6 2011.09.02 12:22:02
@Bird_: amit írtál, az nagyrészt igaz. csak ami igaz belőle, az nem válasz a kérdésre.
Ne feledkezz meg róla: nem PT a megbízó. A Ford fizet a PR-osnak, hogy 3x nyalja ki a seggét PT-nek, de NEM puszta szívjóságból, hanem, hogy PT jót írjon, vagy legalább ne fikázzon. PT-nek ezt pont figyelmen kívül kell hagynia (sajnos a PR-os egyébként kétségkívül odaadó munkájával együtt) és megírnia hogy jó volt-e vagy szar. Különben megvették kilóra, oda az objektivitás. És az sokkal rosszabb PT-nek és a TC-nek is, mint egy panaszkodó PR-os, aki úgy érzi, hogy most őt bántják. Ha meg a PR-os látványosan 2x kinyalja, de igazából azt gondolja, hogy csak Ctrl+C-Ctrl+V, sőt így is látja helyesnek, akkor miről beszélünk?
sporting1.6 2011.09.02 12:59:16
@Bird_: itt jön az be, hogy normál esetben másnap PT megírta volna a "rendes" (fikázó vagy dícsérő, tökmindegy cikket) de amikor hazaért beszámolt az útról Winkleréknek a maga stílusában. Aztán valahogy az lett a koncepció, hogy legyen ebből cikk, ne a szokásos "kommersz". De ez már csak erősen feltételezés részemről, ennél tovább nem merészkednék. lehet, tök máshogy volt.
Továbbra is tartom: azért mert más egyszer sem jut el egy ilyenre, nem kéne azt fikázni, akinek ez munka. És lehet, hogy 20-ból 1 annyira nem tetszik, hogy hiába az odaadó PR-os, akkor se teccik. Ne legyünk már álszentek. Én pl. tök szeretnék eccer 50 millás ipari berendezést működtetni. Tényleg. Fikázzam azt, akinek ez napi rutin és nem élvez el mindig és mindenkor a munkafolyamat összes elemétől (és ennek néha hangot is ad)? Csakmer nekem nem lehet? Ugyanmá...
Ez egyébként már nem személy szerint Neked szól, hanem úgy általában. Csak ez az uccsó hozzászólásom ma. A személyes érintettségedet meg megértem, nincs harag köztünk.
Csupa autóst (motorost) kell elégedetté tenni, nem érek rá tovább írogatni:-)