Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Désiré

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy hete már megírtam első benyomásaimat az újonnan beszerzett HTC Desire-ról. Azonban szükség volt még egy hétre, hogy részletesebb és biztosabb tapasztalatokkal rendelkezzek új okostelefonomról. Nézzük akkor, hogy mik voltak a szempontok. És miért döntenek a geekek egymás után…..
Egyik nap valamiről eszembe jutott Hakapeszi Maki, és nyomban fel is mentem a Youtube-ra, hogy megnézzem, van-e róla anyag. Sajnos elég gyér volt a választék, csak részleteket találtam a műsorból, és azok is Levente Péteresek voltak, nem az általam jobban ismert Gyabronka-féle…..
Mint bizonyára már értesültetek róla, elindult a Szörcs.hu magyar kereső privát bétában. A Szörcs.hu egy kereső, ami kicsit dinamikusabban próbál változni aszerint, hogy mik a magyar felhasználók igényei. A cuccot jó barátaink, Zerkingék fejlesztik, úgyhogy tegnap leültünk a…..
Magyar idő szerint szombaton hajnali 6 órától lehet nicknevet választani a Facebookon. Első körben ez arra lesz jó, hogy a profil url-je nem egy random számot, hanem egy nicknevet fog tartalmazni. Vagyis ha valakit Larry Page-nek hívnak, akkor könnyebb lesz megtalálni. Hisz…..
Net + Tech Első 2009.05.29 23:09:00
Már több mint 11 éve blogolok (bár régen nem így hívták) saját szerveren, saját domain alatt. Most ért be nálam a gondolat, hogy belépjek a cloud-ba, használjam a web2-t immáron blogolásra. Amikor először lett saját domainem (1998 körül), azért állítottam be egy szervert egy…..
Először is nézzük meg együtt a (nagyon hosszú) videót, aztán majd jól le is írjuk, mit gondolunk a Google újabb nagy dobásáról... Az emailt máskor és másra találták fel, mint a csetet. Ám az online kommunikáció az elmúlt években olyannyira életünk részévé vált, hogy…..
Désiré 2009.05.29 19:25:21
A sok nagyokos közül valamelyik mondja már meg nekem, hogy ki és mikor mondta azt - a kommentelőkön kívül-, hogy az e-mail ki fog halni?

A Google csak azt mondta, hogy meg fog változni a használat módja. És persze nyilván nem kötelező jelleggel, és mindenkire kiterjedően...

Aki nem nézte meg a videót és igazából gőze sincs a doogról az meg minek okoskodik?

Akkor pár pontban azért:
- Nyílt forráskódu fejlesztés
- Készíthetsz saját szervert
- Több szerver is összekapcsolódhat (ezt egyébként be is mutatták)
- Ez nem egy termék (az is, de nem csak az), ez egy platform, amin keresztül egyszerűbben tudsz kommunikálni.
- A fentiekből következik, hogy nem kell hozzá meghívó sem és google account sem... A 'hullámokat' nyilván ki lehet majd küldeni mezei ímélcímekre is... (ez nem volt benne, de nem hiszem hogy bonyolult featúra lenne...)
- Nem nyilvános! A 'hullámokat' csak azok látják, akiknek megengeded. És a 'hullámokon' bellül is meg lehet szabni, hogy egyes komenteket ne lásson minden résztvevő...
- Ahhoz hogy valaki bekapcsolódjon a hullámba, nem kell feltétlenül regisztrálva lennie, erre a twitteres modul jó példa, vagy a blogposzt kommentálás!

Teesék már kicsit informálódni és gondolkodni, mielőtt okoskodunk...

(ui.: valószínűleg @hírbehozó választott szerencsétlen címet, ezért hitte minden nagy okos azt hogy a google kitörli az ímél fogalmát még a történelemkönyvekből is...)
Désiré 2009.05.30 13:03:05
@is: Működésében lehet, hogy hasonló (ugyanaz?) de felhasználását és megvalósítását tekintve teljen másról van szó.

Gondolj csak arra, hogy ma kik és mire használják a CVS-t. Ha viszont a wave télleg elterjed, akkor egység sugarú userek is a hétköznapjaik részévé tehetik, úgy hogy gőzük sincs arról, valójában hogyan működik.

Meg azért van pár olyan lehetőség a rendszerben, ami nem része a CVS-nek. Pl a live fordítás, és a sok kis alkalmazás, amit könnyedén rá lehet majd építeni a rendszerre.
[S60v5 BLOG] Google Maps v3.0.1.6 2009.05.16 20:54:00
Google Maps progi frissített változata 5800 -ra.GoogleMaps ..
Désiré 2009.05.17 14:36:14
Hali!

Nem egészen értem, hogy miért így linkelitek be a letöltéseket...
Meg is mondom miért:

1- a feltöltőoldal, amit használtok, tele van felugró reklámokkal, és ráadásul fél percet várat arra, hogy elkezdhessem a letöltést, ráadásul (ha jól emlékszem) telefonon keresztül nem is működik, pedig ha már képes lenne a telefon egyből onnan letölteni, akkor miért ne?

2- Ha ingyenes (és legális) programról van szó, akkor az általában elérhető a fejlesztő oldaláról is. Márpedig ott mindig a legfrissebb verzió lesz megtalálható, így ha valaki a post beküldése után 4 hónappal nézi majd meg, akkor nem a régebbi, esetleg még kicsit gagyi programot fogja megkapni.
Arról nem is beszélve, hogy ezzel a szoftver készítőjét is megtisztelitek, és az érdeklődőnek is megadjátok a lehetőséget, hogy másik programokat is megtalálhasson.

3- Az előző ponthoz kapcsolódva: Elég nyilvánvaló, hogy a programokat ti is egy másik oldalon, fórumon találjátok, ahol szintén nem a gyártó oldaláról lehet letölteni a progit. De biztos vagyok benne, hogy nem kerül sok fáradtságba megtalálni a gyártó oldalát (tudom, mert ha tehetem, én mindig megkeresem) És ha ezt megkeresnétek, az sokkal nagyobb igényességet sugallna, mert valljuk be, végigolvasni pár nokiás fórumot és onnan leszedni a cuccot, nem nagy tudomány.

(ne higgyétek azt, hogy ha valakit elvezettek egy másik oldalra, ahol esetleg több programot talál, akkor az nem fog visszajönni!, pont ellenkezőleg: emlékezni fog, hogy itt találta azt a remek linket, és visszanéz ide, ha megint keres valamit.)

Szóval, ha lehet akkor légyszíves ne egy közvetlen letöltést linkeljetek be, hanem a gyártó letöltési oldalát, ha nincs ilyen, vagy nem találjátok akkor pedig egy olyan fájlmegosztóra tegyétek, ahonnan könnyen egyszerűen és 125 reklám megtekintése nélkül lehet letölteni...

Ez csupán építő jellegű kritika akart lenni, remélem segített picit.

És a lényeg, amiért mindezt írtam:
Egy Google által kiadott programhoz mért nem a Google oldalára linkeltek? Mert nekem nem tűnik túl meggyőzőnek, hogy a Google mobilos blogjában sem láttam még ezt a progit, és most rákeresve sem találtam hivatalos letöltést, tehát minimum gyanús...
Szóval: tudnátok nekem adni egy linket, amiből tudni fogom, hogy ez valóban egy megbízható, eredeti Google program, és nem valami kamu?

további jó blogolást!
Máma má annyira fejlettek és oly grafikussak a Linugzok, hogy a felhasználói lassan el is felejtik, hogy létezik olyan, hogy parancssor. Sokan a Windowsról áttérők közül boldogan pörgetik a kockát, aztán ha esetleg át kell nevezniük 100 fájlt, akkora) Nekiállnak egyesévelb)…..
1. Nyiss ki egy Internet Explorert. (Bizony, rosszul kezdődik, de ez van. Firefoxszal nehézkesebb, Chrome-mal meg egyenesen kínszenvedés lesz végigmenni a folyamaton.)2. Lépj be a Live ID-ba. (Ha nincs, akkor regisztrálj egyet előbb.) És hagyd is nyitva ezt a tabot. Majd egy másik fülön…..