Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pizo

0 bejegyzést írt és 823 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Posztom következik, Ismét hoztam egy-két gyöngyszemet. A listám részben képzeletbeli, részben, ha valóban lenne rá, vagy lesz rá lehetőségem, elmegyek. Ugyebár, a távolság az egy meghatározó dolog, Németország nagyobb ország, tehát míg Magyarországon könnyebben elugrunk országon belül ide-oda,…..
pizo 2023.11.19 13:19:35
@geegee: A W109 orról pár autógyűjtő lekapkodná a lámpákat, a hűtőrácsot és a lökhárítót... :)

Zoli
Ha vasárnap, akkor a szokásos ajánló rovattal várlak benneteket, amit ezúttal sem kell nélkülöznötök. Szerencsére ismét ráakadtam néhány igazán klassz játékra a hazai aukciós oldalak kínálatában, így azt javaslom ezúttal is tartsatok velem.Merüljünk el együtt egy kicsit a régi játékok világában!..
                       „Mutatott róla képet is, és úgy láttam, nem olyan típusú ember, aki ne fűzte volna őt soha...persze féltékenynek lenni, amikor még kevés történt köztünk, hülyeség” – A csaj kedves, bár néha kritikus és szókimondó, Levélírónk mégis úgy érzi, érdemes érte fellépcsőznie a…..
pizo 2023.06.06 22:40:31
@body_andras: 52 éves vagyok, a 6. emeletig felfutok, a 7.-nél kezdek kifulladni, de még jó tempóben érek fel a 10.-re.

Zoli
1906. A San Franciscó-i földrengéskor megrepedt utca..
pizo 2023.03.09 09:06:49
@queenagi: "Moszvai áruház: az igénytelenség és a lepukkantság netovábbja. Se bútor, se eladó, se áru, se semmi."
Vevő sem nagyon.

Zoli
1990-től új világ kezdődött Magyarországon, egy szabadabb, de vadabb világ. Világútlevelet kaptunk, utazhattunk amennyit akartunk, vagy amennyire futotta. A magnókból már nem a Modern Talking szólt, hanem Bon Jovi vagy Metallica. Megtudtuk mi az a Peep Show, masszázs, tetováló és autó szalonok…..
Újabb csatát vívtunk Mosonmagyaróváron a Hansági Múzeum hadijátékos klubjában, ismét a No end in sight szabályok alapján. Egy képzelt 1985-ös konfliktust, ebből is egy amerikai-német ellenlökést játszottunk le, fókuszban a járművekkel. Ezúttal három M-60-as harckocsiból álló amerikai szakasz…..
A P70-ről szóló cikkben már említettem, mennyire gyakori tévhit, hogy a Trabant motorja egyenesen a P70-ből ered, ahogyan azt is, miért nincs ennek semmilyen műszaki, technikai, vagy akár történelmi alapja sem. Na jó, de akkor hogyan született meg a Trabant motorja? A hős NDK-s mérnökök fogtak egy…..
- prokee - Pablo Escobar Wartburgja 2023.01.16 14:28:06
Fussunk előre: a címben semmilyen barokkos túlzás nincs, Pablo Escobarnak valóban volt egy Wartburgja. Egy szép kék, platós, 311-es púpos Wartburgja. OK, megértem a hitetlenkedést, bennem is felmerült pár kérdés ezzel kapcsolatban, a válaszok alább. Elsőre nyilván azt gondolná a tisztelt olvasó,…..
pizo 2023.01.28 16:49:50
@prokee: A Gracielának hasonló, de más volt a hűtőrácsa és a lökhárítója. A Gracielán nem volt Wartburg felirat soha, ahogy tudom. Szerintem ez egy eredeti 4-ajtós W311, csúnyán átfaragva.

Zoli
pizo 2023.01.28 19:05:45
@prokee: Mivel Kolumbiába exportáltak 562 db. W311-t, esélyes, hogy nem Argentinából került át nehezen egy Graciela W, hanem ez egy helyi jármű. De nem akarlak meggyőzni :)
A történet mindenesetre NAGYON érdekes és klassz, köszönjük hogy megírtad.

Üdv. Zoli
1987. A szovjet KGB 7. főosztályának 'A'-csoportja, azaz az Alfák. Speciális célú, elit terrorelhárító egység. Tagjai lőttek ki a moszkvai amerikai nagykövetség ablakán keresztül disszidálni készülő szovjet állampolgárt, felléptek dezertőr szovjet túszejtő katonák ellen, bevettették őket…..
pizo 2023.01.16 16:18:46
@queenagi: Gépészmérnök vagyok, realista ember. De egyre több bizonyított fura dolog kerül napvilágra, és ebből kifolyólag azt mondom, hogy még keveset tudunk, az emberi testről is. Úgy emlékszem itt is volt szó Albert Stevensről, aki a halálos sugárdózis többszörösét élte túl, és még csak nem is rákban halt meg... :
index.hu/tudomany/til/2016/08/12/a_szobafesto_aki_tulelte_a_plutoniuminjekciot/

Zoli
A Nautilus mindig is kedvelt hajónév volt az amerikai tengerészetben, hiszen legalább öt hajót (tengeralattjárót) hívtak így, de Jules Verne Húszezer mérföld a tenger alatt című regényének megjelenése után még inkább kedveltté vált. Az egyik híres Nautilus a Wilkins-expedíció által használt…..
Ami úgy néz ki, mint egy kacsa, úgy mozog, mint egy kacsa, és olyan hangja van, mint egy kacsának, az minden bizonnyal egy kacsa, tartja a mondás.Oly sok minden történik mostanság a Tesla körül, hogy kénytelen vagyok most is foglalkozni vele. Azt írja a Business Insider, hogy a Tesla egyre inkább…..
pizo 2023.01.10 14:03:52
@miert?: "Még akkor is, ha ez a szűk elit 1 millió embert jelent."

Inkább 50-100 milliót az 1,4 milliárdból.

Zoli
Az elmúlt időszakban azért elég sok műanyag építőjátékot mutattam be nektek, amelyek között megtalálhatóak voltak a szocialista ipar remekei is. Eddig leginkább az NDK PEBE játékokat ismerhettétek meg az oldalon, de most egy számomra is ismeretlen lengyel építőjátékot mutatok be nektek. Azt már…..
pizo 2023.01.07 12:52:33
@Androsz:
"A kockáknak, tengelyeknek, minifiguráknak és a teljes LEGO rendszer összes többi elemének ugyanolyan szigorú minőségi követelményeknek kell megfelelniük. Az összerakásukhoz és szétszedésükhöz szükséges erő pontosan meghatározott, maguktól nem eshetnek szét az összerakott darabok. Ha túl könnyű lenne szétszedni őket, az alkotások nem lennének elég stabilak, ha túl nehéz lenne, az ellentmondana a rendszer alapkoncepciójának, miszerint a modellek szétszedésével újabb modellek építhetők. A megfelelő összetartó erő eléréséhez ezredmilliméteres pontossággal készülnek az alkatrészek (az eltérés legfeljebb 0,002 mm lehet)."

Összehasonlításul: az ezredmilliméteres tűrés az a legkomolyabb gépipari alkatrészek (pl. a dieseladagalók és -porlasztók) tűrésével egyezik meg, ez, és a választott, kémiailag igen stabil anyag )akrilnitril-butadién-sztirol - ABS) indokolja a magas árat.

hu.wikipedia.org/wiki/LEGO

Zoli
pizo 2023.01.07 14:07:08
@Androsz: Bizony, a LEGO játék, de közben az egyik iparilag legfejlettebb termék is.

Zoli
   Kilátástalan helyzetekben is van megoldás   Energiaválságos mindennapjainkban talán hajlamosak vagyunk felnagyítani jelen helyzetünket és velejáróit.  Az ember minden körülmények között a múltban is megtalálta, és a jelenben is megtalálja a túlélésre alkalmas megoldásokat. Emlékeim az…..
pizo 2022.12.09 12:23:17
pizo 2022.12.10 10:48:15
@bordon: Köszönöm! Nekem brassói tankörtársam mondta, de úgy tűnik rosszul...

Zoli
Milyen egy jó háziasszony? - Előrelátó és gondoskodó Tájékozódik, előre felkészül a nehezebb időkre, bespájzol, befőz, feltölti a tartalékokat. Mindenkiről gondoskodik a családban, de ha teheti. akkor nem hagyja magukra sem a beteg rokonokat, sem a nyomorgó ismerősöket. Figyelemmel kíséri a…..
pizo 2022.12.01 07:40:08
@kewcheg: Jó is lenne, ha már kiesne...

Zoli
1917. Osztrák-magyar hadsereg katonái lovaikat fürdetik az olasz fronton..
pizo 2022.11.10 20:00:40
@ZON: A legelső VW-k megmaradt Kübelwagen padlóvázakra készültek (azoknak hátul portálhajtása volt), azért akkora a hasmagasság, és terepes a gumi.
"Az autó szériagyártását a háború előtt már nem tudták elkezdeni, mivel az 1938 májusában alapított wolfsburgi Volkswagen üzem még nem készült el. A második világháború alatt a gyárban kizárólag katonai járműveket és egyéb katonai felszerelést gyártottak. Az akkor Volkswagennek nevezett autó sorozatgyártását csak 1945 nyarán tudták elkezdeni. 1945 végéig 1 785 darab autó készült el, melyeket a megszálló erők illetve a német posta kapott meg. 1946-tól a VW-t 5 000 márkás áron magánszemélyek is megvásárolhatták."

Zoli
                       Az apukaszerep a legtöbb pasi egóját izgatja, egészen addig, amíg nem szembesülnek vele, hogy mennyi lemondással és kötelezettséggel jár. Ha korlátozásnak élik meg, folyamatosan a kiskapukat fogják keresni.                                  Fedezd fel és használd!  Ha…..
1885. Kézikocsi, vitorla meghajtással német Délnyugat-Afrikában, a mai Namíbia területén..
pizo 2022.05.03 16:50:54
@kewcheg: Már 1947-ben reggelente japánok tömegei álltak McArthur szállása előtt, hogy láthassák és tiszteletüket fejezzék ki...

Zoli
Ezúttal egy kicsit elszakadok a Matchboxok világától, de persze az autó marad mint központi téma ezúttal is. Most egy lendkerekes autót szeretnék nektek bemutatni, amit egy ismert francia autó alapján készített sok-sok évvel ezelőtt a Joustra cég.Egy Peugeot 204-es alapján készült lendkerekes autót…..
wagmg Moldova, itt az idő... 2022.04.26 11:34:30
Itt az idő, hogy Moldova behívjon egy hadsereget. Kérdés, hogy melyiket is... Én valami nemzetközi békefenntartó hadseregre gondolnék a helyükbe, valami csapatra, amiben nincs benne az orosz állam. Az UN (ENSZ) nem nagyon menne, benne vannak az oroszok, de mittudomén, akárki. Mert ha nem az oroszok…..
János felkérésére ismételten jelentkezem, egy újabb blogposzt erejéig. Legújabb munkám egy univerzális épületegyüttes, mely elsődlegesen vasútállomás céljából készült, de mint általában az épületeim többsége, nem csak ebben a formában hasznosítható a terepasztalon. Mindenekelőtt elnézést kérek a…..
Vendégszerzőnk ezúttal a 2-es metró elveszett vágányainak és a Puskás Ferenc stadion metrómegállót övező városi legendáknak eredt nyomába...
pizo 2022.04.19 15:32:51
@Tschoro: Ebből nem lehet sokat lopni. Mert többen megértik, hogy a kivitelezés egy nagy része már '53 óta készen van.

Zoli
pizo 2022.04.19 15:40:50
@Tschoro: Olvasd el a tegnap esti hozzászólásomat (a 3.), szerintem egy jó, és viszonylag könnyen-olcsón megvalósítható megoldást vázoltam fel.

Zoli
pizo 2022.04.19 16:00:52
@kvp: Ezeket írtam le én is...

Zoli
Az április 3-i választáson Kádár népe (hej) úgy döntött, nem kell neki többpártrendszer, sajtószabadság, elszámoltathatóság, továbbra is megmarad a Kádár-korszakban már megszokott és az Orbán-korszakban csúcsrajáratott hazug pártállami propaganda, homofóbia, Nyugat ellenesség, és a szovjet birodalmi…..
pizo 2022.04.13 22:15:23
@gigabursch: Főleg hogy a film egyes részeit Bp. XVIII. kerben forgatták, a Lakatos úton és környékén.
https://www.google.hu/maps/@47.4506829,19.1723929,3a,75y,90t/data=!3m6!1e1!3m4!1sNpLkDcKO7HikMNuwwF8Twg!2e0!7i16384!8i8192?hl=hu

Persze 45 év alatt a fák jól megnőttek itt is, ott is, és emiatt még ami nem változott, az is megváltozottnak tűnik.

Zoli
pizo 2022.04.15 08:23:14
@gigabursch: Ok rendben.

Zoli
Orbán és Magyarország sorsa a francia elnökválasztáson dől el Avagy; Vigyázó szemetek Párizsra vessétek! Érdekes hangulat uralkodik az országban, mintha mindenki szép lassan ébredezne egy brutálisan átbulizott éjszaka után, ahol felébredt valaki mellett, akit nem ismer, keresi bizonyos…..
pizo 2022.04.09 16:38:51
@Zionnépe: A GDP-nek kb. a 13,7%-a...

Zoli