Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DeMenor

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fotó: Sziget galéria  Most, hogy a barokkos progrock Muse-zal búcsúzik a 2010-es Sziget, induljunk el a fesztivál múltjának ősködéből pár nappal ezelőttig egy-egy videófelvétellel. Kíváncsi vagyok, kinek mik az ős-szigetes élményei, ki mire emlékszik - vagy nem emlékszik a…..
DeMenor 2010.08.17 09:27:28
Én 35 éves vagyok. Nekem az első Siget élményem 1994-es amikor Eurowoodstock néven is futott. Még emlékszem, hogy a Music TV-n is ment a hirdetés róla amikor a Beavis and Butthead és a Headbangers Ball is műsoron volt. Akkor még inkább alternatív, rock és punk fsztivál volt. Én akkor is csak 1-2 napra mentem ki, ez most is így van. 1994-ből a legemlékezetesebb nekem a Byrds fellépése. Ők a koncert közben mesélték, hogy még az eredetin ('68) is felléptek. :-) Maradandó élmény még úgy 1996-ból a Prodigy, akiken akkora tömeg volt, hogy egy idő után már csak a tömeg fogott és a lábam sem érte mindig a földet. :-)
Volt pár év kihagyásom, de visszatértem a 2000-es évek után és azóta is minden évben kimegyek.
Élményileg számomra azóta a csúcsok: Clawfinger, Slayer, Saxon, Accept, Anthrax, Faith No More, Iron Maiden. Azoknak, akik meg állandóan a hangminőségre panaszkodnak, csak azt tudom mondani, hogy ha benn vagy a tömegben, nem a hifi minőséget fogod keresgélni, hanem ugrálsz, tombolsz, élvezed a közös örömöt. CD-t majd otthon hallgatok.
Aki sosem járt kinn az nem tudja megítélni, milyen jó a hangulat és csak a sárt meg a mocskot látja, de belül pont a fesztiválhangulat és a mindenki jól érzi magát életérzés adja meg azt a többletet, amiért még mindig hajlandó vagyok 12 ezer Ft-ot kiadni egy délutántól hajnalig tartó szeánszért.
Persze elüzletiesedett, de manapság ilyen világot élünk. Ingyen nincs semmi. Szóval jövőre is tuti kimegyek és ismét letolok egy lávakövön sült hot-dogot a nagyszínpad előtt ülve.
Kérem tisztelettel, pontosan 40 évvel ezelőtt, ezen a napon (naná, hogy péntekre esett, és ha engem kérdezel, biztos vagyok benne, hogy mocskos-szar, esős idő kellett, hogy legyen) Európában megjelent a Black Sabbath első lemeze. Igaz, ezt egy brutálisan erős sor követte (1975-re már…..
Tim "Ripper" Owens énekes úgy érkezik Magyarországra a Crazy Mama Music Pubba március 5-én, hogy nem hoz magával zenekart. Ez viszont nem gond, ugyanis összeáll egy alkalmi csapat, amiben magyar zenészek (Cool Head Clan- és Akela-tagok) játsszák majd a Judas Priest-…..
Az Aerosmith egyik leghíresebb száma vagyon most a terítéken, a Dream on,  pár nagyon jó feldolgozással, mely különösen aktuális a vérzivataros "ki lesz az Aerosmith énekese?" időkben. Alábbiakban ismét a Feldolgozás alatt blogról érkező egyik vendégszerzőnket…..
Mostanában rákaptunk a Pokolgépre. És ha már meghallgattuk, hogy „Bőrruhában, talpig vasban nyeregben már a rockernemzedék”, meg „Nagyváros utcáiban sok motor áll, arra vár, hogy a bőrös srácok újra berúgják” (Stress), be is ugrott a 80-as évek motoros…..
 Miután a terézvárosi MSZP- és SZDSZ-frakciót (köztük Verók István polgármestert) gyakorlatilag kollektíve gyanúsították meg a hatóságok, érezhető volt, hogy ezt nem lehet elintézni egy nem nyilatkozom közleménnyel, vagy kamerába fejeléssel. Valamit mondani kell. Vagy…..
DeMenor 2009.01.20 22:16:38
@knor:
Te képes lennél a mostani hatalommal összetartani??? Az az egész demokrácia és rendszerváltás meghazuttolása lenne.

Most is csak a felelősség megosztása megy. nemzeti csúcs, válságtanmácskozás, stb. Így kell belerángatni azt a felet is, aki nem is felelős az országért.
DeMenor 2009.01.20 22:42:03
@knor:
Persze valami tenni kellene közösen. Ezt én sem vonom kétségbe, de ha már az egész válság megoldására is homlokegyenes más a módszer, azt elég nehéz összeegyeztetni. Az ellenzék felpörgette volna a gazdaságot, a kormány pedig mindig fékezésben, adóemelésben gondolkozott. Tüzet vízzel nehéz összekeverni.

Amúgy meg az ellenzéki javaslatokat még napirendre sem vették. Úgy bajos az együttműködés, ha csak azért is a saját fejük után mennek.

Bár ahogy tegnap olvastam már a kormány is adócsökkentésről (szja, tb) beszél (amiről az ellenzék 6 éve papol). Csak én már nem hiszem el nekik.
DeMenor 2009.01.20 22:49:01
@knor:

Lehet, hogy minden párt valamelyes felelős a 20 éve kialakult helyzetért, de akik hatalmon vannak mégiscsak azok a tényleges okozói a bajoknak.

Emiatt káros az a hozzáállás, hogy mindkét nagy párt korrupt és felelős. Régebben én is ezt vallottam volna, de ráébresztett az utóbbi pár év, hogy nagyon nem mindegy és nagyon nem összemosható a két oldal. Persze haszonélvezők mindenhol vannak, meg visszeélések is, de hogy az egyik oldalon CSAK az legyen az már minden határon túlmegy. Lassan nem lehet az élet olyan területére nyúlni, ahol ne lenne valami korrupció, visszaélés, lopás. Ilyen a világon nincs sehol.
A dolog egy sérülés sámánisztikus kezelésével kezdődött…Nem. A dolog korábban kezdődött, ha jól emlékszem valami agykontrollos tanfolyammal. Az efféle hóbortra persze még a legjózanabb materialista is azt mondja, hogy hmmm…talán van benne valami, ártani meg biztosan…..
Egyszerűen nem tudok napirendre térni Chris Cornell imázsváltása felett. Aki olyan klasszikusokat tett le az asztalra, mint pl. a Soundgarden Badmotorfingerje, vagy Superunknownja (és azért az Audioslave-nek is voltak jó pillanatai, a Temple Of The Dogról meg ne is beszéljünk), az…..
B-oldal TOP5 lemezeladás EVÖR 2008.11.28 08:31:00
Álljon itt egy számokban mérhető fekete-fehér TOP5, egy ADAT, hogy végre ne az ízlésen kelljen vitatkozni. Egy olyan ötösfogat, amilyen a változó világnak köszönhetően többé nem áll össze. Nem hiszem, hogy 500 millió lemeznél többet valaha újra el lehet majd sütni, hacsak a…..
léggitár Dallamos mészárlás 2008.10.04 15:03:00
Carcass Heartwork 1993 Earache Records Réges régen, egy messzi-messzi galaxisban, mondjuk úgy a 90-es évek közepén, mikor Viva TV még javában Z+ volt, vagy még Z+ sem volt, akkor volt a német Viván egy olyan műsor, hogy Metalla. Minden csütörtök este 11 után,…..