Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BékiPeti

0 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Magyar Köztársaság jelenlegi elnöke 20 évvel ezelőtt csalt és lopott, most, 2012-ben pedig minderről hazudott. És erről az elnök úrnak immáron hivatalos papírja is van.A kormánypártok szerint ezzel a "Schmitt-ügy" lezárult, pedig dehogy zárult, még csak most kezdődik.Lassan…..
Subba Anyádat! 2012.02.09 16:27:00
A háta legyen elől ezeknek a szülőknek, akik alsónadrágban és cipőben tornáztatják a négy éves kis Ho Yide-t New York utcáin a térdig érő hóban. Az ostoba apuka magasról szarik az emberek véleményére, az a rögeszméje, hogy ettől erősödik meg gyermeke szervezete. ..
A kormány a költségvetéshez benyújtott módosító indítvánnyal zárolta a BKV-nak 2012-ben szánt 32 milliárdos támogatást, az ORFK 800 millió forintnyi éves bérletet mondott le, az állami cégek közül egyre többen nem vesznek BKV-bérletet a dolgozóiknak, Matolcsy nem volt…..
BékiPeti 2012.01.10 14:40:44
@Transylvanianmixedgrill: A diákoknak - akiknek az iskolába biztosan be kell járniuk - nincs még önálló keresete (a diákmunka bérét inkább hagyjuk), a költségeiket a szüleik finanszírozzák. A diák kedvezmény nem a diákoknak jelent könnyebbséget, hanem a szüleiknek, akik annyit(?) keresnek, mint az egyedülállók, de többfelé megy el a pénzük.
BékiPeti 2012.01.10 15:25:00
@Transylvanianmixedgrill: Értem, hogy mit pedzegetsz és igazad is van. Egy kifinomultabb kedvezményrendszer biztosan takarékosabban működne, de a kialakítása magas egyszeri költséggel járna. Amikor sz@rra kezdünk építkezni és valamilyen csoda folytán nem omlik össze azonnal, később már sajnáljuk a pénzt a visszabontásra és a nulláról újraépítésre. Inkább reménykedünk, hogy nem (mi) leszünk a házban, amikor összeomlik.
A diákoknak azért megtartanám a lehetőséget a tanuláson kívüli egyéb tevékenységekre is - akár támogatott formában. Persze a támogatásra mindig a felesleget használnám, nem pedig eladósodnék belőle. Fesztiválokra pl. adjon kedvezményt a fesztivál szervezője és számoljon el a közlekedési vállalatokkal.
A nyugdíjasokkal hasonló a helyzet. Nyugdíjba nem az elfekvőbe megy az ember (még). A többség szeretne megérdemelten pihenni sokévnyi munka után. A többség viszont nem gondoskodott, vagy nem is tudott gondoskodni saját magának tartalékról ezekre az évekre. Elhitte, amit ígértek neki, hogy majd az állam kárpótolja őt a 40-50 évnyi munkáért. Ha nem lenne olyan kevés a nyugdíjuk, biztos nem ragaszkodnának úgy a kedvezményekhez. Itt is egy okos rendszerre lenne szükség, mint mondjuk, hogy csúcsidőben ne éljen a kedvezmény.
Biztos vagyok benne, hogy a KDNP-t Isten jókedvében teremtette, a nagy adag hülyeséggel leöntött vakhit, ájtatosság, képmutatás és küldetéstudat paródiájaként. Hoffmann és Semjén után most maga a 32 éves alelnök úr, a KIM-államtitkár Rétvári Bence szeretne a Zinternet…..
BékiPeti 2011.12.13 09:40:12
@CyberPunK: Akkor az két családi pótlék? :-P
BékiPeti 2011.12.13 09:43:24
@CyberPunK: Akkor lakcímbejelentés nem jár annyi egyeztetéssel és várakozási idővel, mint ami nekünk az esküvőhöz kellett. No meg nem is olyan ünnepélyes.
Tegnap óta van népegészségügyi termékadó (NET), de már most látszik, hogy nagyjából megbukott.Illetve ha valóban a nép egészségének védelme volt a kormány célja, akkor talán részleges lesz a siker, viszont a valószínűbbnek tűnő 20-30 milliárdos pénzbeszedés nem jön…..
Két hónapja indult a Budapest Cycle Track nevű kezdeményezés, ami mostanra megrajzolt egy használható térképet arról, hogy a főváros melyik útvonalait használják leginkább a kerékpárosok. A „hőtérkép” az okostelefonnal rendelkező bringások mozgását…..
BékiPeti 2011.07.04 10:07:53
@Anti Anyag: Én is a Nánásin járok. A Római "kerékpárút" gyalogosokkal és murvával teleszórt szakaszát az összekötő és a teniszakadémia között sokkal veszélyesebbnek tartom.
A Nánásin 40 km-es sebességkorlátozás van egész évben, az út jó minőségű, az autósok 80%-a sávot váltva kerül, de a többi is vigyáz a bringásokra.
BékiPeti 2011.07.04 10:10:14
@sapienti sat: Az többek között én leszek. :)
Webisztán Nexus S - tényleg? 2010.11.12 16:46:00
Mindenekelőtt nagyon remélem, hogy téves az Engadget azon információja, hogy így fog kinézni a következő Google telefon. Szörnyűséges lenne, ha a Google a nevét adná ahhoz a műanyag borításhoz, amit jelenleg a Samsung Galaxy S képvisel. Én már a Samsungot sem értem, hogy miért…..
Ugye az alapprobléma az, hogy az Androidra fejlesztő magyarok egyelőre nem tudnak fizetős appokat kitenni a Marketbe. A másik oldalról pedig: a hazai androidos telefontulajdonosok nem tudnak fizetős alkalmazásokat legálisan vásárolni telefonjukra.Ezen az áldatlan állapoton kíván…..
w Achtung, Panzer 2010.02.26 03:45:00
Az elközelgő választás főkérdése, vagyis hogy ki nyeri, rendkívüli unalomba fulladt. A Fidesz győzelme egyértelmű, a szocialisták sem kockáztatják, hogy az újrázásra hajtsanak; érzik, hogy az már tényleg pofátlanság volna. A jobboldal mélyen hallgat, holdudvara pezsgőt…..
Jánosék megdöbbenve tapasztalták, hogy bár Magyarországon köztudottan nincsen terrorizmus, ha mégis lett volna bomba a Westendben, mindannyian a parkolóban pusztulnak el, a személyzet ugyanis elfelejtette kinyitni a sorompókat. Sőt még a lepecsételt mozijegy után is kellett fizetni,…..
Egyre népszerűbb és ismertebb a világon a Google op-rendszere, az Android. Perszehogy ki kell használni a népszerűséget és mindenféle kütyüt, babát, kiegészítőt kell piacra dobni. (Hozzáteszem, megőrülök az ilyen haszontalan kütyükért :) Szóval, itt az Android baba. Ennek is…..
BékiPeti 2010.02.03 14:16:30
Ilyen mocsok hidegben muszáj egy kicsit nosztalgiázni, duplán, mert nyár is rég volt meg a tinédzserek sem tegnap voltunk. Egyébként meg tegye föl a kezét, aki meglepődik, ha valaki megagyalnak a ZP kecses kidobói. De azért a törött karú lány gipszelt kezének hátracsvarása kicsit…..
A túlbuzgó biztonsági őrök hergelése remek szórakozás, de Zoli inkább csak aggódva pislogott az őt mindenhova követő őrre, aki persze kifele menet ki is pakoltatta vele a zsebeit. Zoli nyilván gyanúsan viselkedett, de ez még nem indokolja a címben szereplő mondatot és a tapadást…..
A Google magyarországi képviselete ma reggel játékra hívta a magyar újságírókat a Gerbaud konferenciatermébe. Majd ezt követően, 10 órakor jelentik be hivatalosan is, hogy lokalizálják a Google Mapset, vagyis majdnem minden olyan szolgáltatás elérhető lesz a magyarok számára is,…..
Vannabe Svájcban érezte magát, amikor az optikus a próbalencséért nem kért tőle egy fillért sem, ami nagyon nem szokás, hiszen mi van ingyen, ugye. Meglepő kis történet a Mammutból. A történet szempontjából lényeges, hogy eléggé ragaszkodom a lencséhez, szemüvegben nem tudok…..
Hűtőmágnes órával kombinálva. A kis ábrákon mindenféle tevékenység van, ezeket lehet elrendezni az óra körül, amikor megtervezzük a napunkat. Valaki meg tudná mondani, hogy a nagy korongok közül a baloldali milyen tevékenységet jelöl?Via CoolestGadgets..
Az ÖRT elnökségi tagjai azt hiszem hanyatt estek volna ennek a reklámnak a láttán, és olyan határozottan utasították volna vissza, mint vámpír a fokhagymát. A szomszédos Szlovéniában vagy megengedőbbek a hatóságok, vagy a művészi szabadságra hivatkozva bólintottak rá a…..
BékiPeti 2009.09.11 07:33:45
Egy 11 hónapos kisfiú szülei mit is tehetnének, ha egy injekció utáni éjszakán a gyerek vigasztalhatatlanul zokogni kezd. Az aggodalomtól megőrülés után az ügyelet felhívása gergőbáéknak is logikus lépésnek tűnt, ám segítséget nem, csak lebaszást kaptak a rémült szülők…..
A Studio Brussels, egy kisebb belga zenei csatorna szerette volna magára felhívni a figyelmet a nyári szabadtéri fesztiválokon, de úgy, hogy a nagy hirdetőkkel szemben ne másszon a látogatók arcába feleslegesen. Az ügykökség javaslatára ezért inkább a fenekük alá másztak, ugyanis…..