Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ddi

0 bejegyzést írt és 86 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orbán és a marketingesei A magyar miniszterelnök kiváló propagandistákkal, mondhatni a politikai marketing kiváló szakembereivel rendelkezik. Megjegyzem, ez a megállapítás nem feltétlenül jelent részemről tartalmi elismerést.Ez a profizmus általában a képhasználat szintjén is megmutatkozik.Egy…..
Annyian annyi féle érvet sorakoztatnak fel amellett, miért nem szeretnének gyereket.  Mint sokan másokat, engem is borzasztóan bosszantanak az elviselhetetlen gyerekek. Nyilván lehet ezeket a szülőkre kenni, de végső soron a gyerek az, aki bosszant. A legújabb trend, hogy mindent engedjünk meg a…..
Augusztussal nagyjából a határátkelők nyári hazalátogatásai is véget értek, ilyenkor mindig érdekes látni, milyen tapasztalatokkal gazdagodtak a külföldön élő magyarok. Balázs (akinek előző posztját itt olvashatjátok) például egészen pozitívakkal. Te is hazalátogattál? Milyen tapasztalatokat…..
Hat éve még csak 250 ezer, tavaly már 340 ezer ember döntött úgy, hogy maga mögött hagyja a brit fővárost. Csupán a nemzetközi bevándorlás miatt nem csökken drasztikusan London lakossága...
- Te vagy a leggonoszabb anyuka a világon! - vágta a lányom a fejemhez egyik délután.- Utálok itt lakni! Gonosz vagy, nagyon gonosz! Az ajtó hatalmas durranással vágódott be utána...
Valószínűnek tartom, hogy nem én vagyok az egyedüli szülő, akinek hatalmas sokk volt az első szülői értekezlet. Az ember persze adaptálódik a környezetéhez, így ma már nem beszélnék sokkról, inkább egy olyan szituációnak tartom, amibe nem szívesen kerülök. Az itt ért sok frusztrációt azért persze…..
Érzékeny pontján bökték meg a miniszterelnököt azok a diákok, akik a rossz színvonalú nyelvoktatás és az egyetemi felvételihez kötelezővé tett nyelvvizsga-követelmény ellen tüntettek. A több száz tiltakozó fiatal ugyanis ultimátumot adott Orbán Viktornak: 2019. szeptember elsejéig tegyen le egy…..
• A külpolitikai hepciáskodás árát Magyarország várhatóan az európai választás után fizeti meg, bár egyre inkább úgy látszik, hogy ha ezután is elegendő pénzt kap Brüsszeltől, akkor már nem ellenzi annyira, hogy számon kérjék rajta a jogállami elveket  • A Wall Street Journal szerint az…..
A magyar munkamorál, a szaktudás sokat segít a beilleszkedésben – legalábbis Istvánnak ez a tapasztalata Franciaországban, ahol úgy érzi, befogadták és képes egyedül eltartani a családját. Nem nagy csoda, hogy eszükbe sem jut a visszaköltözés Magyarországra...
ddi 2019.02.09 15:37:34
Értem én, hogy hivatalból az Index szereti minél nagyobb felületen közzé tenni az olyan tartalmú írásokat amelyek:
- azt súgallják, hogy a magyar emberek gonoszak, rosszindulatúak ellentétben a máshol élőkkel
- a magyar gazdasági életet, egézségügyet, oktatást negatív színben feltünteti, a világ /ilyen olyan okból/élvonalában lévő országokkal hasonlítgatja
- azt sugallja, hogy a magyarországi boldog élet lehetetlen, ezen változtatni csak távozással, vagy drasztikus lépésekkel lehet.
Ahogy én látom a jelen Magyarországában vannak és lesznek is megoldásra váró problémák, de a dolgozni, tanulni, boldogulni vágyó emberek lehetőségei egyre jobbak. Ugyanakkor kitartás,áldozatok, értelmünk és józan eszünk használata nélkül ne várjunk semmit! / ép emberre nem ismerem azt a szót hogy munkanélküli/
Volt szerencsém 40-50 évet a világ több pontján leélt emberekkel, családtagokkal sokat beszélgetni, ami ezekből világossá vált, és ők is megerősítették, hogy nagy átlagban a világ bármely pontján élőknél nem rosszabb a magyar mentalitás. Persze egyéni sérelmek, tapasztalatok árnyalják a képet. Mindenki találja meg ott a számítását, ahol szeretné! Megjegyzem én Magyarországon is megtaláltam /persze nem sültgalamb formályában/, ami nem azt jelenti, nem élnék szívesen pl. egy tiroli tájon. Erkölcsi normámba viszont nem férne bele, hogy negatívan tüntessem fel magyar embertársaimat, bárhol is éljek.
Hajlék. Nyugalmat, biztonságot nyújtó fedél. Hajléktalan. Egy ember, akinek nincs ilyen. Senki nem él önszántából az utcán. Aki elveszti a biztonságot nyújtó otthonát… azt mi nem tudjuk átérezni min megy keresztül nap, mint nap. Mit érezhet az az ember, akinek nincs olyan, hogy haza menni. Akinek…..
  A TV2 első, "rendes" fikciós sorozatának indulásakor azt írtam, hogy Sablonos, de szórakoztató romkom lett a Korhatáros szerelem (...) nem fogja megváltani a televíziózást és nemigen generál majd késhegyre menő vitákat sem, de szórakoztató, kifejezetten nézhető tartalom, amivel a tévé -…..
ddi 2018.10.13 23:12:56
A házassági szerződés egy olyan rákfenéje a házasságoknak, amiről senki sem beszél szívesen, de a közös életre készülök, egyre nagyobb százaléka látja be, hogy bizony szükség van erre a papírra. Hiába égsz a szerelem lángjától, ha a házasságkötés után néhány évvel egyszerre csak azt veszed észre,…..
A politikai oldalak küzdelmei és versengése nem mai jelenség. Aki küzdelemmel elfoglalja a régóta áhított várat, törvényszerűen annak megtartásában válik érdekeltté. Az uralkodás velejárója a pozíció és a javak féltése, a státusz megőrzése iránti igény, míg akit kiebrudaltak, odakint rendezheti…..
Azt hiszem senkinek sem kell bemutatni az elmúlt napokban történt eseményeket, hiszen a BKK Facebook oldalára érkezett több tízezer 1-es osztályzat és negatív komment elég jól bizonyítja, hogy az emberek tisztában vannak az eseményekkel. Az egyetlen ember, aki nem érti ezt az egészet, az Dabóczi…..
Jelenleg Ercsiben lakom önkormányzati lakásban, határozott idejű bérleti szerződés alapján. Az önkormányzattól májusban kaptam egy értesítés, amely szerint július végéig ki kell költöznöm a lakásból, mert a bérleti szerződés meghosszabbítására nincs lehetőség...
Jön a nyár, és vele az utóbbi években egyre brutálisabb kánikulaszezon, ami főleg a városokban csinálja ki az embereket. Nem csoda, ha egyre többen adják fel a küzdelmet a hőséggel, és a hagyományos módszereket (vizes lepedő, huzat) sutba dobva feccölnek nem kevés pénzt a nyári rezsit is alaposan…..
David Cameron választási ígéretének megfelelően hamarosan kiírhatják Nagy-Britanniában a referendumot az ország EU-ban maradásáról. A „Brexit” támogatottsága folyamatosan nő a szigetországban, ám ha ez megvalósulna, az gazdaságilag elég rosszul érinthetné a briteket,…..
ras2 Kudarc 2015.11.20 20:24:04
Nem jó bevallani – igaz, elszenvedni se kellemes. Két hónapja kezdtem el önkéntesként mentorálni egy 16 éves cigány srácot, aki harmadszor járja az ötödik osztályt, és nem azért mintha értelmi fogyatékos lenne. Budapesttől 50 perces vonatútra, egy kétezres faluban él, és a…..
Amikor a levegő elfogy s a hang elakad: nincsenek szavak a párizsi támadásra. Nincs a világon gyalázatosabb dolog a terrorizmusnál, ártatlan életek kioltásánál, legyen az bármilyen. Durva terrortámadás történt péntek este Párizsban. Koncerten, étteremben, utcán lövöldöztek…..