Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Türelmes Autós

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megint durván nyomja a Malév GH a budapesti reptéren. Egy náluk dolgozó alkalmazott is mesélt nekünk arról, hogy milyen bevételkényszer van, hogy emelik egy szolgáltatás díját lényegében a duplájára. Áprilisban volt egy posztunk, amely arról szólt, hogyan húzza le a Wizz…..
Türelmes Autós 2018.10.10 15:56:20
@Kánikula: Nem árulnak zsákbamacskát, a vonatkozó oldal azzal indít, hogy "a földi kiszolgáló cég is felszámíthat további díjat":

wizzair.com/hu-hu/informaciok-es-szolgaltatasok/arak-es-kedvezmenyek/szolgaltatasok-es-dijak#/
Mindig is kíváncsi voltam, hogy mennyire biztonságos Kínából webshopon keresztül rendelni. Hallottam hihetetlenül nagy átverésekről és alig 1 hét alatt megérkező csomagokról is. Épp konyhai kütyük iránt érdeklődtünk, és itthon horribilis áron vannak a pár száz forint önköltségű Kínából importált…..
Ma reggel órát tekertünk, életbe lépett a téli menetrend és a Wizz erre a napra időzítette az új csomagszabályának bevezetését. Nem adott ki róla újabb közleményt, de egy nyilatkozat alapján nagyjából sejthetjük, hogy kitől veszik el a kézicsomagját és kitől nem. A változásról annak bejelentése…..
Türelmes Autós 2018.01.03 22:38:09
@Hotenger: A csecsemővel együtt utazókkal mi a helyzet, ők is garantáltan felvihetik a kézit a kabinba? Először fogok így utazni, honlap szerint ingyen prio jár hozzá, de csak a plusz kézit és az elsőként beszállást emelték ki, a garantált felvitelről nem esik szó. A foglaláson nem látom nyomát a priónak, hozzáadni meg csak fizetősen engedné.
Aki Budapesten lakik, bizonyára ismeri az Erzsébet térnek azt a részét, ahol az Andrássy és a Bajcsy-Zsilinszky út találkozik. Egy nagyon forgalmas csomópontról van szó, ahol az észak-dél irányú közlekedési tengely metszi a kelet-nyugatit. Namost én speciel minden hétköznap kétszer járok erre…..
Türelmes Autós 2017.11.27 18:16:50
@Kergelepke: Pontosan ez a helyzet. Az Andrássy irányából két sáv kanyarodik balra, az onnan érkezők feltöltik a Deák felé felszabadult helyet, emellé jönnek a József Attila felől jobbra kanyarodó egy sávból is, rossz esetben még a buszsáv elejére is beállnak indexelve. És ezek után kap zöldet a Bajcsyról két egyenesen menő sáv. Ha nincs ott rendőr, aki megfogná az Andrássyról kanyarodó forgalmat, akkor simán várhatsz három lámpaváltást is az első sorban anélkül, hogy szabályosan elindulhatnál. Ha mégis elindulsz, akkor jó eséllyel lesz helyed, mert előbb indul meg a forgalom a Deák felé, mint ahogy keresztbe zöldre váltana a lámpa.
Valahogy el kéne osztani a kapacitást, hogy mindkét iránynak jusson belőle, de nincs ötletem, hogyan lenne megoldható. Egyébként az Andrássyn egyenesen haladók is be szoktak állni a túloldalon.
A hét meglepetése volt ez a szmogriadó. De engem nem érintett, mármint autó tekintetében, nem tüdőszempontból. Legalábbis azt hittem. Kedd reggel aztán mégis ránéztem a két forgalmira, és hopp, azt látom, hogy autóm 4-es besorolású. Nem használhatom. (Nem tudom mire jók ezek a kódolt adatok, V.9.-es…..
autózz! Bach csomópont 2010.02.22 15:01:00
Valóságos esettanulmányt küldött András, térképpel, rajzokkal kiegészítve. Tény, hogy három olyan forgalmas út találkozik a BAH csomópontnál, ahol meg kell oldalni, hogy mindenki mehessen bármerre úgy, hogy közben ne álljon be a város. Ja igen, a cím pedig csak azért lett ez,…..
Türelmes Autós 2010.02.23 10:32:10
@zsebtelep:
Hol van ott visszafordulni tilos tábla? A villamos járdaszigeten egy kötelező haladási irány jelzőtábla van, ami a norc.hu-n is láthatóan nem egyenesen előre, hanem kissé balra mutat. A lámpánál vagy ahhoz közeledve nem látszik, kanyarodás közben meg nem elég feltűnö ott a jobb oldalon. Az átlag autósnak egyértelműbb lett volna egy megfordulni tilos tábla a lámpaoszlopon. Persze akkor kevesebb csekk fogyna a benzinkút mellett ;)

Amúgy naponta járok arra, én inkább a 4. típust látom, aki figyel a gyalogosra és a keresztező forgalomra egyaránt. A zebra után pont elfér egy autó, ott szokták megvárni a szabad utat.
Ma nagybevásárlást tartottunk, és ismét beleszaladtam szokásos problémámba: hogy egy akkora hiperszupermarketben, mint a fél kerület, nem lehet citromos joghurtot kapni. Ne röhögjetek, ez tényleg gond, ugyanis nem arról van szó, hogy a D-betűs cég nem gyárt már olyat. Gyárt. Csak…..
Türelmes Autós 2009.01.19 09:15:27
@hüjehalyó: A Mohai ásványvizet palackozó cég felszámolás alatt áll, azért nem kapható sehol, mert nem gyártják. Én is kedveltem, sokáig azt vettem, aztán nemrég egy boltostól tudtam meg az eltűnése okát.
Türelmes Autós 2009.01.20 23:06:03
@cerka: Megnézem a Penny-ben, köszi az infót.

"A felszámolás sorsára jutott a több mint száz éve palackozott Mohai ásványvíz gyártója. Az ásványvízgyártó üzem leállt, az ingatlant két kúttal együtt nettó félmilliárd forintért hirdette meg a felszámoló."
www.hirsarok.hu/node/10539