Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ismeretlen Autós

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mától a légiközlekedésben is rendkívüli helyzet van. A Wizz Air bevállalta, hogy durván reagál a koronavírus-fertőzés terjedésére: tisztán üzleti alapon, a csökkenő foglalások miatt három hétre lényegében leállítja a járatait az olaszországi útvonalain: annyi gépet reptet, amennyit a máig jeggyel…..
Tolókocsiba nem kényszerült, de megbénult a főváros. Csütörtök este mondott csütörtököt Budapest szíve, a Hősök terét már nem érinthették az autó- és trolibuszok. A Ponyvalegény a helyszínen járt...
Ismeretlen Autós 2019.11.08 23:01:39
@MAXVAL bircaman közíró: Értem én, hogy gúnynak szántad, de majdnem ráhibáztál. Pont Berlinben voltam szemtanúja egy magyar szemmel nézve elképzelhetetlen jelenségnek: kb. hat-nyolc kék villogós fekete autó, előtte négy rendőr motorossal a környező forgalommal együtt haladt. A delegáció előtt és után pár méter üresen maradt, és a mellettük levő sávokba sem ment senki, de amúgy semmi sziréna meg letollak az útról, a lámpáknál is megvárták, míg zöldre vált. Amikor feléjük fordultam a fényképezővel, akkor az egyik motoros egyből kijött kicsit oldalra, talán jelzésként, hogy felfigyeltek rám, vagy beállt a képzeletbeli tűzvonalba, nem tudom. Azt sem, hogy kit vittek és hova. De jó volt látni, hogy ezt így is lehet, nem csak kiskirály módjára.
Van nyári menetrend, meg lógunk még a téli teljes változáslistával, de most mindenekelőtt ami sok utasnak fontos: a Wizz keményen megemelte a diszkontklub-tagság (WDC) árát. A két személyes tagsági 29,99 euróról 39,99-re nőtt, a csoportosé (tag és öt utastárs kapja a kedvezményt) pedig 59,99-ről…..
Ismeretlen Autós 2019.09.12 07:19:35
@[HPhD]Blokkolnam: Hasonlót láttam, sima/kifizetett ülés kavarta meg gépcsere után annyira a rendszerüket, hogy még becsekkolni sem engedett. Olyan sorba vettem helyet a 321-esre, ami a kisebb gépen nem is létezett, valszeg ezt felejtették el lekezelni. Alapdíjas telefonon pár perc alatt ingyen orvosolták.
Nagy nehezen, pár év késéssel belőtte az easyJet a ziccert, februárban indul az Amszterdam-Budapest útvonal. Ők nincsenek oda a magyar piacért, kínkeservesen bővítenek csak. A jegyek 10 ezer forint környékén vannak, sajna ez teljesen reális, érdemes őket megvenni, nem valószínű, hogy érdemben…..
Ismeretlen Autós 2016.09.16 14:54:51
@Fillér B. Gusztáv: 2014 szeptemberében az Eindhoven vasútállomás egyik kék/sárga automatája már elfogadta a MasterCard kártyámat. 2015 decemberében pedig már EIN repterén az érkező csarnokban belefutottam az automatákba, azok is elfogadták az MC-t. Tök jó volt, mert így már a reptéri 401-es buszon is tudtuk használni az OV csipkártyákat.
Olcsó húsnak híg a leve. Ez még áll a Wizzairre, de nem áll a magyar államra (hiszen nagyon is drága a magyar társadalomnak): ennek ellenére a két eset összevethető. Hogyan? A Wizzairt, ezt az ún. fapados légitársaságot, a keleti-európai EU-csatlakozás teremtette piac élteti (a…..
Ismeretlen Autós 2015.09.19 17:26:30
@Punxsutawney Mormota:
Ott a gondolatmeneted hibája, hogy a legacy társaságnál bevált megközelítést próbálod meg egy az egyben átültetni a fapadosok világába, pedig ettől elrugaszkodva a Budapest-Lille útvonal pont a gyorsan és olcsón bejárhatóak egyike. Wizz és Ryan egyaránt jár a belgiumi Charleroi reptérre (Brüsszel-alsó), másfél-két hónapra előre jó árak szoktak lenni. Onnan pedig közvetlen shuttle járat megy Lille-be (Flibco), másfél óra a menetidő, az ára pedig irányonként EUR 5 és 27 közötti.

Üzleti úton, azaz közeli és kötött időpontra nyilván rosszabb/változó a helyzet, de turistaként (akkor megyek, amikor olcsó) simán megjárható oda-vissza 12-15 ezer Ft-ból.
Mclean lejárt MC bankkártyája helyett VISA-t kapott a CIB-től, amiről azonban előtte elfelejtették értesíteni, ezért minden számláját megszüntette cserébe: Körülbelül 12 éve voltam a CIB Bank ügyfele, és több mint 14 éve már dombor nyomott MasterCard kártyákat…..
Dóráéknál az ELMŰ kikapcsolta az áramot, miután csoportos beszedéssel nem sikerült levenniük a novemberi összeget. Pedig még értesítést is kaptak a tartozásról, nem vették komolyan, mert volt pénz a számlájukon: Nálunk tegnap (2014. január 27-én) kapcsolták ki az áramot,…..
Ismeretlen Autós 2014.01.28 17:30:02
@bigmac: "Kapaszkodj meg..lakások többségében kivül van a mérő...."

Gondolom a posztolónál is ez a helyzet, és a távollétében történt a kikapcsolás. És persze nem magában keresi a hibát, hanem az Elmütől várna el egy utolsó utáni figyelmeztetést annak, aki már több ilyenre nem reagált. A személyes jelenlétre vonatkozó javaslatát legalábbis így értelmeztem. Csak ezzel pont azoknak nyitna kiskaput, akik nem akarnak fizetni.
Meglepő húzással a rendőrség is beszállt a Jobbik és az izraeliták közt folyó köztéri installációversenybe. Mi az hogy beszállt! A legmeghökkentőbb ünnepi ajándékkal rukkolt elő, amit csak Budapesten láttam. Nem tudom, hogy máshol is van-e, én csak az Örs vezér terén…..
Ismeretlen Autós 2013.12.19 16:03:39
@Netszamuráj:
Ugyancsak a hatályos KRESZ-ben szerepel ez is:

A gyalogosokra és a járművek utasaira vonatkozó szabályok

Gyalogosok közlekedése

21. §
(6) A gyalogos az úttestre akkor léphet, ha meggyőződött annak veszélytelenségéről. Az úttestre váratlanul nem léphet, köteles az úttesten késedelem nélkül átmenni és tartózkodni minden olyan magatartástól, amely a járművek vezetőit megzavarhatja vagy megtévesztheti.
Nem szeretem a rezsicsökkentést. Egyáltalán nem politikai, hanem egyszerűen környezettudatos megfontolásból. Az energiaárak csökkentése - tekintet nélkül a méltányosságra - nem éppen a takarékosságra ösztönöz, energiát pazarolni meg csúnya dolog. Ehhez képest a BKK…..
Ismeretlen Autós 2013.11.15 07:12:08
BKK honlapján azt olvasom, hogy közületi vásárlásra nem vonatkozik: www.bkk.hu/2013/11/rezsicsokkentes/
Vagyis aki cafeteria keretének terhére kér bérletet, annak nem csökken az ára.
Indulás előtt negyedórával bezárták a Wizzair milánói járatának ajtaját, és közölték naiv ügyféllel, hogy másnap új jegy megváltása után utazhatnak legközelebb. Másnap érdekes módon 10 perccel később zárták be a gép ajtaját, és aznap senkit nem hagytak…..
Húsz éve vezetek, azóta nem tudok rájönni, mi lehet annyira sürgős, hogy csakis egy magányos jármű előtti átrohanással oldható meg? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Ismeretlen Autós 2013.05.03 07:58:39
@rekszem: tipikus hozzáállás, amikor egy komplex probléma megoldásaként csak az egyik felet szivatnád, és ezzel le is tudnád a feladatot. Szerintem sokat javult az autósok hozzáállása, sokszor megállnak a zebra előtt, és már jó ideje nem dudálnak le meg nem húznak el mellettem, amikor én teszem meg ezt. Ha a renitens gyalogokkal is kezdenének valamit (zebrán pirosnál, Hungárián keresztbe stb.), legalább felvilágosítás szintjén, akkor éppúgy segítene a helyzeten, mint ahogy a sebességkorlátozások betartásán is segített, hogy leszerelték/megemelték a limitet, ahol már nem volt indokolt a fenntartása.
Serbia Insajd Burek 2.0 2010.10.17 16:22:00
Vannak kaják, amelyek egyszerűen nem működnek, ha külföldre viszik őket. Az istennek se lehet eladni például a BurekOT Magyarországon. Legalábbis úgy nem, ahogy azt Szerbiában teszik. A topolyai piacon még mozgó burekos is volt korábban, úgy 10-20 éve. Nem valami kis kosárból…..
Olvasónk fix törlesztővel biztosította be magát árfolyam ingadozás esetére, de már megbánta.Szeretném megosztani a saját történetem mások okulására:2009 augusztusában szerződés szerint 20 évre vettem fel 11 000 000Ft összegű hitelt CHF-ben Budget fix opcióval az UCB…..
Ismeretlen Autós 2010.10.12 13:07:32
@timla: Vagy szerződésmódosítás keretében magasabb havi fixet vállalsz be. CIB autóhitelnél legalábbis van erre lehetőség, kérdezd meg a hitelnyújtót.
Olvasónk édesapja hiába volt elővigyázatos, nem tudta elkerülni, hogy hitele a gyermekére szálljon.Édesapám hitelt vett fel 2008-ban a Budapest Banknál. - Hitelfedezeti biztosítást vegyen igénybe (Generali), bármi gond lenne, ez egy "nagyszerű" dolog, hiszen a biztosító…..