Regisztráció Blogot indítok
Adatok
házipálesz

0 bejegyzést írt és 112 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orbán Viktor ismét tudott önmagát alulmúlva a szemébe hazudni mindenkinek aki képes volt végignézni az EU parlamentjében történt szétcincálását követő sajtótájékoztatót. Ezt a képességet azért nem mindenki képes elsajátítani, kell hozzá némi gátlástalanság,…..
házipálesz 2013.07.08 00:38:21
@Pan Modry:

Ha már elhagytátok az országot nem értem mi a francért fáj neked, hogy mi történik itt. Elmentél és tetszik ott nektek: Örülj!
Mi is örülünk, hogy elmentél, az ország is jobban járt, szóval mindenki happy, akkor meg mit fikázol? Légy boldog...

Akárhány magát haladó gondolkodónak képzelő bértollnok fröcsög az az igazság, hogy nekünk csak a szar és szarabb közül lehet jelenleg politikai téren választani és ebből a liberálbolsevik duó Bajnaistól mindenestül a szarabb kategória. Ez pedig bárhogy nézzük azért lejön az átlagembernek is. Reménytelen küzdelem ez fiúk és lányok. Újabb négy szűk esztendőt jósolok...
házipálesz 2013.07.08 00:54:39
@zsotti:
Barátom! Mindenhol szolga vagy! Hívják azt az országot Kínának, Magyarországnak, Amerikai Egyesült Államoknak, Izlandnak, bárminek.
Csak vak, vagy ostoba vagy (ha már így látatlanban ostobázol), hogy ezt felismerd.
A különbség mindössze annyi, hogy az egyes országok anyagi téren mit tudnak biztosítani a szolgáik részére...
Az évi 80 milliárd forintból gazdálkodó MTVA ma ismét kitett az esti Híradóval. Az egész Híradó megnézése semmilyen körülmények között semmilyen korosztálynak sem ajánlott, mivel minek néznék az "alternatív univerzum" híreit?Röviden összefoglalva: azzal kezdték, hogy…..
házipálesz 2013.07.07 00:56:39
@Amocsok: Tévedsz. Teljesen lejött, hogy min háborogtok. Alapvető problémátok, hogy bántják a magyar demokráciát megvédő libapásztort ezek a csúnya köztévések, miközben az aktuális hatalom seggét nyalják. Csakhogy, ahogy arra korábban már nem egy kommentelő utalt: a köztévé mindig is az aktuális hatalom seggét nyalta. Nem volt ez másképp a libás idejében sem és nem lesz másképp a következő választás után sem.
Felpofozta a 4-es villamos elé lépett nőt a vészfékkel még éppen megálló sofőr, miután kiszállva szóváltásba keveredett vele: Tegnap este 6 óra előtt két hölgy a kijelölt gyalogátkelőhelyen a Mechwart ligettől a Széna tér végállomás felé haladó 4-es villamos elé…..
házipálesz 2013.06.19 01:26:57
Szerintem van az a helyzet, amikor egy galamblelkű embert is ki lehet hozni a sodrából.

Lassan 40 éves vagyok, házas, gyerekek stb. Soha nem ütötten neg nőt, remélhetőleg nem is fogok, de egyszer nagyon közel áltam hozzá:

Január közepe, kb. egy km hosszú teljesen egyenes utca, a közepén lámpával. Az út a szó szoros értelmében tükörjég. Szeretek tempósabban haladni, de téli gumival is a 40 km/h már elég merész volt.

Állok az egyébként baromira sokáig piros lámpánál és a visszapillantóból már messziről kiszúrom, hogy egy citromsárga Stiloban valaki baromira gyorsan közeledik:
- amikor kb. 150 m-re lehet azt gondolom: hát elkezdhetne lassítani...
- kb. 100 m-re most már tényleg lassíthatsz haver...
- kb. 50 m-re b.meg ez nekemjön...
- kb. 20 m-re a.nyád p.csája nekem fogsz jönni b.meg...
- majd bang, természetesen belémjött és rálökött az előttem állóra, akinek a biztonság kedvéért még volt vonóhorga is... Így kampec az első lökhárító és a hűtő, lambdaszonda és pár apróság is.

Majd kiszállt a szöszi és a k. telefonját az ülésre lerakva sápítozik, hogy dehát ő fékezett, nem érti, hogy miért nem állt meg az autó... Nézem a kocsiját: nyári gumi (január közepe), majd elkezd pofázni, hogy egyébként is lassan idultunk el mert közben már váltott a lámpa, meg ilyesmik. Ergo Ő nem hibás. Huzavona 10 percig, a végén hívom a rendőrséget, hogy ki kellene jönni, mert a szöszi nem ismeri el a hibáját, erre közlik vele a rendőrök telefonon, hogy biza Ő a hibás, de mivel nincs személyi sérülés és sok dolguk van intézzük már el egymás között ha lehet.

A szöszi a végén: jó-jó akkor Ő a hibás. Majd közli velem: nincs a kötelezője befizetve vagy megkötve, nem is tudja... Na ekkor szorult a kéz ökölbe.
Van az abszurditásnak egy olyan foka, amin túl már csak röhögni lehet, önfeledten, teli szájjal, mert másnak, sajnálkozásnak vagy ejnyézésnek, esetleg együtt érző sóhajtozásnak semmi, de semmi értelme nincs. Ha a magyar tévében gondolkodunk, mondjuk ott van a Bűnök és…..
házipálesz 2013.04.08 23:48:58
@remixer: Viccelsz? A sárkány birodalma részt linkeled be ember? Az én generációm, akik akkor gyerekek voltak kivétel nélkül majd befostak miatta...

Akkoriban, amikor ezt adták másodikos általános iskolás voltam és még egyik héten délelőtt, a másikon délután jártunk suliba. Télen, a délutános héten már sötét volt esténként, a buszmegálló és a házunk között volt vagy 150 m, néhány régi tányéros, hagyományos izzós - fényt alig adó - lámpaoszoppal. A mai napig emlékszem, hogy ezuán a rész után hetekig egy zabszem sem fért volna a seggembe azon a rövid úton...
Vöröshajú lányok Katarina 2012.12.05 19:00:00
..
házipálesz 2012.12.06 12:17:58
@Joske: Az asszonynak nem ilyen van? :))
Fospisztollyal lövöldözik a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala, hatástalan nyilatkozatot ad ki, közben a szlovákiai magyar pártok mélyen kussolnak. A szlovákiai közvélemény szemében, lassan, de biztosan Vona Gábor-féle Jánosíkká válik Marian Kotleba. A magyar nacionalisták keresik…..
házipálesz 2012.10.01 13:25:36
@Csehszlovák Kém:

Hmmm...
Hagy kérdezzem már meg, hogy Borsodnak melyik vidékét is ismered pontosan? Hány évet életél ott és mikor?
Illetve szeretnélek segélyosztást követően meginvitálni, mondjuk a laki telep környékére egy kis kora esti sétára, majd beülnénk bulizni, iszogatni egy kiskocsmába. Csak mi ketten, meg a majré...
Benne vagy?
Az invitálás komoly, nem poénnak szántam... Privát üzenetként lecsekkolhatjuk a találkozó időpontját.
házipálesz 2012.10.01 16:03:24
@Csehszlovák Kém:

Nem igazán jött át az info: akkor a '80-as évek végén több évig Encsen éltél?

Egyébként ha akkor "keménynek" találtad a környéket, most egyenesen imádnád... hogy úgymondjam a rendszerváltoztatás után némileg romlott a helyzet...

Na mindegy Lak az a hely, ahol jómagam jártam általános iskolába, mivel 18 éves koromig a szomszéd faluban Tomoron éltem, és azóta is két-háromhetente járok haza a szüleimhez. Mivel azt a környéket én ismerem úgy, mint a tenyeremet a futás során helyzeti előnyben lennék...ergo én nem félek, csak az ajtó közelébe kell leülni.
Mert nem kérdés, hogy futás lenne a vége...
Egyébként látod, Te magad is rákérdezel, hogy mivel kopasz vagy be merek-e veled ülni egy kocsmába egy olyan környéken, ahol cigányok élnek. Elvileg miért is kellene, hogy ez probléma legyen? Csak nem azért, mert az előítéletes kisebbségünknek erről a "bőrfejűek" jutnak eszükbe és azonnal belénk kötnek?
Miért kellene félnem a saját országomban beülni egy kocsmába? Miért mutogatja a seggét a 4 éves cigánylurkó, ha elsétálok mellette, és miért akarnak megverni a szülei, ha rá merek szólni, miért panaszkodnak a szüleim, akik a szegénység ellenére szeretik azt a környéket és ott szerettek volna maradni halálukig, hogy már nem bírják tovább (mert mindenüket ellopják) és inkább elköltöznének, de az elértéktelenedő ház miatt már úgysem tudnak?

Abban a kis faluban, ahol most élek nincs kisebbség (fontos szempont volt a hely kiválasztásában). Igazad van. Ott is megnéznének, mert ez a kis közösségek jellegzetessége, de nem kellene cidrizni attól, hogy a megnézésen kívül más is történik.

Nézd nekem már általános iskolás koromban mennem kellett a laki telepre temetésre, mert osztálytársamat (aki egyébként maga is cigány volt) 12 évesen megkéselték, miközben boldog új évet ment kívánni egy másik házhoz.

Ennek ellenére a mai napig azt mondom: leszarom, hogy milyen valakinek a bőrszíne csak EMBER legyen és hagyja, hogy én is az maradhassak, de elhiheted, hogy nagyon "gáz" ám ott az élet.

Egyébként gondolom átjött, hogy az ajánlatot gonoszkodásnak szántam, nem kívánom senki vesztét, legyen az mégoly menthetetlen egysíkú liberálisan gondolkodó, mint Te... :))

Még valami: hogy egy filmből idézzek:
"Miami barátom még nem Kuba." Ennek analógiájára: A '80-as évek Encse barátom, még nem a mai Borsod...
Tisztelt Bíróság! Kérdések egész sorával vagyok kénytelen a T. Bírósághoz fordulni. A T. Bíróság által a közelmúltban, Dr. Dániel Péter úr ügyében hozott ítélet olyan problémákat vet föl, amelyekre jogkövető állampolgári igyekezetem dacára sem találok választ. A T.…..
Bár a leláncolt kiflicsücskök, meg a lemerült szadomazó akkuk foglalják el a híreket mostanság, azért jusson eszünkbe egy igencsak, valószínűleg végletekig elfáradt és elkeseredett polgártársunk, Zoltai Bence esete, aki pár napja már az Ír Köztársaság Legfelsőbb Bírósága…..
házipálesz 2012.07.13 19:14:09
@Counter: Nem is a konkrét esetre gondolok, hanem úgy általánosságban hogy tudsz nem szándékosan, hanem műszaki hiba miatt 80-al menni 40 helyett ha nem akarsz?

Fékhiba lejtőn?: Kissebb sebességi fokozatban lassítasz + kézifék?
Beakadó gázbovden?: Üres és fék...

Szóval nem értem, magyarázd el légyszi...
házipálesz 2012.07.13 19:23:28
@Counter: Nem személyeskedni akarok, de van egyátalán jogsid, vagy inkább úgy kérdezném vezetsz autót?
Mert egyre inkább úgy tűnik úgy osztod az észt, hogy nem tudod miről beszélsz...
A kéziféket is lehet úgy behúzni, hogy nem lesz belőle a klasszikus kézifékes forduló: lassabban, finomabban... ennyi...
Ghostwriter Csak a bunkóság 2012.02.18 11:22:00
Mostanság egyre többször van részünk abban az örömben, hogy magyar filmesekre figyel fel a világ. Tegnap óta Fliegauf Bence van soron: Csak a szél című, a 2008-2009-es romagyilkosságok által ihletett mozija a berlini filmfesztivál egyik esélyese. Lenne? Lett volna? Történt ugyanis,…..
házipálesz 2012.02.19 00:56:54
@sárkányfő:

Ez nem szembeállítás, hanem párhuzam. A Te megvetésed nekem viszont őszinte elismeréssel ér fel, úgyhogy: köszönöm!
házipálesz 2012.02.19 01:04:52
@kurgan:

Természetesen, hogyne örülnék neki. Egyensen "élveztem" a magányugdíjpénztári pénzem lenyúlását, az égbe szökő törlesztőrészleteket, a külpolitikai balfékeskedéseket stb. stb.

De egy dolgot ne felejtsünk el egyik kutya, másik eb. Ez nemzeti színekbe öltözteti magát és úgy nyomorít meg. A másik vörösbe és kékbe. Nincs különbség.
Nagyszerű hírt közölt a Hollywood Reporter: az ITV Studios America és a HDFILMS bejelentette, hogy remake-t terveznek az 1970-es évek kultikus űroperájából, az Alfa Holdbázisból. Az eredetileg Space: 1999 címre hallgató, két évadot (48 epizódot) megélt sorozatot Gerry és Sylvia…..
házipálesz 2012.02.11 00:06:25
@spontan: Na igen... Alfa Holdbázis - A sárkány birodalma. Ma már csak röhög rajta az ember, de kisgyerekként...

A mai napig emlékszem a filmre. Meg arra is, hogy általános másodikos voltam. Akkor még egyik héten délelőtt, a másikon délután jártunk suliba. Télen adták le, vagy legalábbis már olyankor, amikor este hatkor sötét volt. A busztól a házunkig volt vagy 100-150 m-es sötét szakasz, semmi közvilágítás, de ami volt az is az a régi tányéros lámpájú hagyományos izzójú semmiség. Egy szó mint száz töksötét.

A film megnézése után az első hét minden estéje maga volt a pokol hazafelé...
Szakított a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióval, és lemondott az Újkorcsoportban betöltött ügyvivői posztjáról is Polgár Dóra - járt körbe a ropogós Népszabadság a Képviselő Funky szerkesztőségében, a sokat látott, füstös pulóveres öreg rókák pedig…..
 (A cikk eredetileg a Népszabadságban jelent meg.) Az elmúlt néhány évben a cigányság helyzete vált hazánk legégetőbb társadalmi problémájává. Ez a helyzet nem egyik pillanatról a másikra keletkezett. A magyar társadalom évtizedes lejtmenete azonban, amit…..
házipálesz 2012.01.18 23:37:57
A magyarországi cigányság problémája, illetve az ország részben ebből fakadó etnikai-demográfiai összeomlása már nem oldható meg, hogy egyik kedvenc filmemből, a Mátrixból idézzek: "Ez szükségszerű."

A cigányok és a magyarok közötti feszültség 10-15 éven - illetve ha a jelenlegi világgazdasági helyzet tovább romlik hamarabb - belül minimum a kelet-szlovákiai éhséglázadáshoz hasonló zavargásokká, de akár polgárháború közeli állapottá fajulhat. A szakképzetlen, a XXI. századi követelményeket nem kielégítő, társadalmi együttélésre alkalmatlan nagy tömegű cigányság pedig ugyanennyi idő alatt egy olyan kritikus tömeget ér el, amely nem orvosolható, de még kordában sem tartható.

Természetesen mint sok egyéb mást is, részben ezt is a politikai elitünknek (az 1970-ées évektől napjainkig) és a struccpolitikának köszönhetjük. Sajnos a jelenlegi kormányzat is csak rendészeti jellegű intézkedésekkel és értelmetlen, irtózatosan alacsony hatékonyságú közmunkaprogrammal próbál tenni valamit, de ez már csak tűzoltás.

Hogy mire alapozom mindezt?
Jómagam a társadalomföldrajzi tanulmányaimat már több mint 10 éve fejeztem be. A tanáraim - véleményem szerint teljesen megalapozottan - az akkori hivatalos statisztikai adatokkal ellentétben (melyek 500 000 főre tették a cigányság lélekszámát) már akkor kb. 800 000 főről beszéltek. A szám nagysága önmagában semmit sem jelent, de ha figyelembe vesszük a cigányság természetes szaporulatát, akkor mostanra a lélekszámuk - a folyamatosan fogyó összes népességen belül - jócskán meghaladta az egymillió főt. Figyelembe véve a családokon belüli, nagyon jóindulatúan mindössze 4 fős gyerekszámot elmondhatjuk, hogy nagyon fiatal korösszetételről beszélünk, ami már rövid távon is tovább gerjeszti a folyamatot.

Az egyik legnehezebb helyzetű régióban élek. Több kórházban van szülészeten dolgozó ismerősöm, akik egybehangzóan állítják: itt a születő gyermekek már több, mint fele cigány származású. Olvastam ezzel kapcsolatban olyan dokumentumot (a forrás hitelességében nem vagyok meggyőződve, de nem mernék mérget sem venni arra, hogy nem igaz), amely azt taglalja, hogy országosan minden 4. születő gyerek cigány.

A cikk írói megállapították, – egyébként helyesen – hogy az azonos iskolázottságú cigány és magyar nők között nincs nagy különbség a szülésszám tekintetében a probléma mindössze az iskolázottsággal van. 10 évvel ezelőtt 10 %-uk nem fejezte be az általános iskolát!. Szakmát kevesebb, mint 20 %-uk tanult, középiskolai végzettsége alig több mint 5 %-uknak volt. A felsőoktatásban pedig kevesebb, mint 1 % végzett. Ilyen, dinamikusan szaporodó, iskolázatlan népességgel indulunk neki a XXI. századnak.

Gondoljon csak bele mindenki, ha nem változnak az arányok és tendenciák (márpedig eddig ennek jele sincs) a lakosság 30-40 %-os részarányát is elérik és az aktív korú népesség nagyobb részét már ők adják. Bízik itt valaki a nyugdíjban? Mert ha igen az vagy a világ legostobább, vagy legoptimistább embere.

Mondhatja valaki, hogy oké-oké de csak okoskodom én is, de mi a megoldás? Tarthattok pesszimistának, de sajnos már nincs megoldás. A jövő fájdalmas lesz ennek az országnak és van egy olyan érzésem, hogy a jelenlegi gazdasági válságot vissza fogjuk sírni.
 Na, ezek a lelki toprongyok sem tudtak kimaradni a dologból :D. Íme a méltó, keresztényi, konzervatív, jobboldali és kulturált válasz nem kevés magyar ember nevében, az én magyarellenes, Himnusz gyalázó, SZDSZ módszereket idéző és fölforgató BAZMEGEMRE...No…..
házipálesz 2011.10.28 18:46:46
@DopeManTV:

Öööö-izé...
Konkrétan leszarom, hogy a Himnusz is benne van ebben a bazdmeg-özönben. A művészi (muhaha :)) szabadság, meg minden...
Az ember úgyis az aktuális rendszert szidja, én is ezt teszem most is és ezt tettem 5 éve is.

Azért annyit megkérdeznék ártatlan ibolyakék szemekkel, hogy hol itt a "nóta"?
Mert valljuk be őszintén a klipben én csak egy benga állatot látok, aki egy énekhang nélkül folyamatosan pofázik. És mellé beraktatok kontrasztnak egy bambán bámuló fekát, mert az jól mutat...
Egy igen tanulságos történetet küldött Eszter az Office Deponál meghosszabbított notebook-garancia érvényesítéséről. Olvasni is fájdalmas, ahogy terhesen hónpokon keresztül küzdött, először, csak hogy megnézzék a gépét, aztán hogy kicseréljék a merevlemezt, aztán hogy…..
házipálesz 2011.10.24 15:47:27
@Rosszindulatú Vászka:

az ki van zárva, mer azt nem tudom.

Ez így nem helyes! Klasszikust csak pontosan, szépen...

"Az kizárt dolog, mer nem tudom."
  ..
házipálesz 2011.08.22 18:34:20
@Thug:

A szívemből szóltál...
 Szépséges hungarikumunk, Mihalik Enikő most a török Harpers Bazaar-ban mutatta meg magát. Az anyag gyönyörű. Enikő is. A fotózás igen pompás környezetben, Isztambulban, a Ciragan Palace-ban zajlott, a fényképész Koray Birad volt. Azt már nem tudjuk persze, jártak-e az…..
Subba Dzsudzsiék Dagesztánban 2011.06.08 18:00:33
Máris beilleszkedtek!..
házipálesz 2011.06.09 08:58:51
@Marschieren gehen mit Maschienengewehr:

Szia!

Komolyan mondom, ezeket a hivatkozásokat le kellene venni innen. Én erősebb idegzetű emberkének tartom magam, de elkapott a hányinger és kivert a veríték. A ruszkis változatot már nem bírtam végignézni. Ha álltam volna lehet, hogy összeesek. Nem kell ez egy olyan blogra, amit kiskorúak is bámulhatnak. Ez tényleg nem.
házipálesz 2011.06.09 09:14:40
@Viktus:
Biztos le vagyok maradva a korral, cartoon network-ünk pedig hála az égnek nincs.

Van egy alapvető különbség a film és ezek között a videók között: tudod, hogy az fikció ez pedig a valóság. És ezt tudja egy 10 éves is.
Nem tartom magam álszentnek sok mocskot láttam és nem vagyok megbotránkozó típus, de filmtől (nem keveset láttam) még nem volt hányingerem...
Megint zargattak. Persze ismét egy DH-s. Biztos volt benne, hogy meggyőz. Hát nem. Lelkesen ecsetelte, hogy nincs semmi kockázat, írjuk alá vele a szerződést, 1-1,5 óra az egész. Galád módon a szavába vágtam, hogy ácsi, ez nem egészen így van, az általam ismert DH-s szerződés…..
házipálesz 2011.03.01 12:16:43
Tudom, hogy nem szép dolog az általánosítás, de számomra az ingatlanközvetítős szakma egy életre elásta magát még 2002-ben, amikor elkezdett "dübörögni" a lakáspiac. Megnéztünk ugyanis egy lakást, ami nagyon megtetszett. Még a megnézés napján az esti órákban visszahívtuk az ingatlanközvetítőt, hogy megvesszük a lakást. Mondta, hogy rendben, senki más nem jelentkezett, holnap délelőtt telefonáljak újra, egyeztetünk időpontot amikor a szerződést megköthetjük, ő addig megszervezi az egészet az ügyvéddel és az eladóval.
Másnap délelőtt felhívtam, hogy akkor egyeztessünk. Közölte, hogy közben talált olyan vevőt, aki 200 000 Ft-al többet kínált a lakásért, úgyhogy sorry. Kb. köpni, nyelni nem tudtam, annyit sikerült kinyögnöm, hogy erről az első jelentkezőt azért illett volna értesítenie, de szinte röhögve lerázott.
A párom természetesen hasonlóképpen kiakadt és eszébe jutott, hogy ő már hónapokkal ezelőtt is mintha látott volna hasonló hirdetést. Előkotortuk azt az ezeréves újságot és kiderült, hogy akkor még más telefonszámon futott a hirdetés. Kíváncsiságból felhívtuk, a tulaj volt. Elmondta, hogy valóban hívta az ingatlanközvetítő, de szó sincs arról, hogy drágábban adták volna el a lakását, ergo ha volt is rálicitálás, azt a közvetítő pluszként nyúlta le. Persze dühös lett Ő is, de mivel a lakás megnézésekor a papírokat aláírtuk, ezért sem Ő, sem mi nem tehettünk semmit.
Ezt követően sem a lakás vásárlás, sem az öt évvel későbbi eladás során nem álltunk szóba ingatlanközvetítővel és nem bántuk meg.
Bocs, hogy hosszúra nyúlt, de még ennyi év után is dühít az eset.
Talán ez az egyetlen megoldás a közelgő demográfiai katasztrófa és az annak hatásait előrehozó eltartotti csapda kivédésére. Radikális megoldás, de a maga korában az általános választójog vagy az amerikai polgárjogi törvény is az volt. (Fotó: syracuse.com) A hírek…..
Ön jó néven venné, ha a nappalijába bejönne a szomszéd Pistike távirányítós helikopterével, és lekaszabolná a kristálycsillárt, vagy benyúlna a hűtőbe és megenné a sonkát? Ugye kérdőn nézne? Esetleg akkor is ellenérzései volnának, ha Pistike pár év múlva a kocsiját…..
házipálesz 2010.12.22 10:17:11
Üdvözletem!

Az eset még kb. 15-16 éves koromban történt. Akkoriban az már "menő" srác volt, akinek volt egy S51-es Simsonja. Vidéken éltem egy kis faluban. Imádtam földutakon száguldozni, már amennyire egy ilyen járgánnyal száguldozni lehet. A környék földútjait mind jól ismertem, gyakran motoroztam rajtuk. Egy másik sráccal éppen versenyeztünk az egyiken, én vezettem, mi lehet ennél szebb? :)
Kb. 60 km/h-ás tempónál pár méterre előttem egyszer csak az úton keresztbe kifeszítve felbukkant egy villanypásztor. Esélyem sem volt megállni. Hatalmasat buktam. Centimétereken múlt, hogy esés közben a gerincemmel nem egy bazi nagy kőre estem. Lehorzsoltam mindenem, a bőr nagy felületeken elég cafatos lett, de törés nélkül megúsztam. A motor rendesen összetört. A villanypásztor erejét jelzi, hogy úgy kitépte a kezemből a kormányt, hogy az a kis fém pöcök, ami a kormányszerkezethez volt hegesztve és azt a célt szolgálta, hogy a lengéscsillapító villája ne ütközzön a tanknak kitört és a villa a tankot is szépen összetörte. Később a levágott villanypásztorral húzott haza a barátom.
A villanypásztor sárga színű volt semmilyen jelzés nem volt rajta, mégis azt kell, hogy mondjam a kezdeti néhány perc káromkodás után már nem hibáztattam azt, aki kifeszítette, mert tudtam, hogy én is hibáztam. Bár jól ismert terepen jártam mégis rutinból száguldoztam.
De belém belém nevelték (egy-egy szomszéd cseresznyefa megdézsmálás után) belém verték a másik tulajdonának a tiszteletét. Sajnos mivel egyre inkább következmények nélküli országban élünk, illetve az elkövetőnek több joga van mint az áldozatnak, a tolvajnak, mint a tulajdonosnak az emberek többsége már természetesnek veszi, hogy arra kóricálok, azt teszem, amit akarok.
Illés Zoltán az MTI tudósítójának azt mondta: ilyen katasztrófa még sehol a világon nem történt. Néhány éve Korzikán egy alumíniumgyárból ömlött a tengerbe vörösiszap, de lakott területre még soha, sehol. Egészen tegnap kora délutánig, mikor a zagytározó gátszakadása…..
házipálesz 2010.10.05 15:16:58
Első és legfontosabb amit tehetek: részvétnyilvánítás az elhunytak családjának és mielőbbi, teljes gyógyulásra való jókívánság a sérülteknek!
A második: Ez az ország nem veszhet el, ha ennyi okos ember van, aki a számítógép mellől meg tudja állapítani, hogy mi a fene is történt egy komoly és összetett műszaki létesítménnyel.
Lehet persze, hogy gondatlanság (nem megfelelő karbantartás, felügyelet stb.), ez sem kizárt, de baromi gyorsan pálcát tör itt majd mindenki anélkül, hogy a leghalványabb fingja lenne ehhez a szakmához. Azt az icipici körülményt pedig igenis nem lehet elhanyagolni, hogy idén eddig leesett az éves átlagos csapadék kétszerese, helyenként háromszorosa. Egy gátszerkezet pedig a legritkább esetben készül vasbetonból, ergo ugyanúgy át tud ázni, mint egy folyó gátja. Aki nem a betonvadonban él az tudja, hogy a most lehulló csapadék le is folyik. A talaj semmilyen vízvisszatartó képességgel nem rendelkezik már.
Lehet tervezési vagy kivitelezési probléma is: nem megfelelő, vagy az alapkőzetbe nem megfelelő mélységben rögzített agyagmag, nem elég erős támasztótöltés. Nem megfelelő tömörítés, nem megfelelő mentett oldali vízzáróság stb.-stb.-stb.
Egyébként pedig ha ez az időjárás tovább folytatódik, majd jön egy kemény fagyos, de ugyancsak csapadékos tél a tározók alatt élők kezdhetik előszedni a gumicsónakot és a mentőmellényt.
Ui: Nincs semmilyen érdekeltségem, kapcsolatom a MAL Zrt-vel. Nem tisztem sem elítélni, sem védeni őket. A helyszín és a körülmények pontos ismerete nélkül pedig képtelenség ilyen sommás posztokat írni. A feketén és fehéren kívül sajna létezik a szürke is. Bármilyen fájdalmas...
Bár úgy tűnik, hogy a hadipiar mélységi felderítői leginkább lézersugarak, önjáró robotok és a hiperugrás fejlesztésével vannak elfoglalva  - de most egészen elrugaszkodtak a valóság talajáról: a repülő Humvee képe kissé groteszkre sikeredett. A hadsereg harcrakész és…..
Borsodban kampányolva nem lehet mellényúlni egy jóízű cigányozással. Százból százszor üzembiztosan hozza a hangoskodást, a bátrak vállon veregetését. Nem csoda. Aki Miskolcon egyszer is életében utazott a tizenhatos buszon a bányáig, a hatoson a kolóniáig, aki egyszer…..