Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AgentO

0 bejegyzést írt és 536 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régóta tervezem ezt az írást, de valahogy sohasem tudtam rászánni magam. Talán azért, mert a reklámszakmában nőttem fel, itt lettem gyerekből felnőtt, több, mint harminc évet töltöttem benne, és nincs az a pillanat, amikor ne érezném saját érintettségemet a kérdésben. A jelenség ellen évek,…..
Magyarország egyetlen ásványi kincse, amellyel bőséggel megáldatott, a bauxit, a "magyar ezüst". Mégsem lett belőle bőség. A magyar bauxitból mindig máshol vették ki a haszon nagyját. Először Svájcban, aztán Németországban, végül a Szovjetunióban. Mire a nemzetközi kötelezettségeink alól…..
Akárhányszor járok a budapesti reptéren, ezen a szakaszon a kijárat felé ez az arány. Pedig a bőröndkiadás még odébb van, és a lépcsőzés élethosszító hatású. Dehát amondás úgy tartja: 100.000 légy nem tévedhet! A kép amúgy Athénból visszajövet készült. Megfogadtam, hogy nem írok beszámolót az idei…..
AgentO 2022.10.17 11:52:23
@milena2000: Nah, ez azért tényleg súlyos félreértelmezés, de most komolyan, ha egy nő kért volna sört/bármit férfi kísérőtől és elutasításba ütközik, az a te olvasatodban minek számított volna? Ugyanilyen beképzelt "önvédelemnek" a vélelmezett "zaklatás" ellentételezéseként, vagy szimpla bunkóságnak/érzéketlenségnek? Érdekelne ez. Másrészt, egy ilyen vagy hasonló futóversenyen azért jól leinformálható, rajtszámmal és névvel ellátott (én a 129-es voltam) egyedek sertepertélnek akiknek egyébként sem kenyerük bármiféle zaklatás - pláne nem kilencven akárhány kilométer után. Ha tőlem egy ilyen esetben elkérnék mondjuk a cipőmet, mert éppen passzol a méret és a segítségkérőé szétszakadt, akkor odaadom és jó utat kívánok, mert ebben a közösségben - általában - továbbra is ez a norma. Nem azért mert kötelesség, inkább valamiféle bajtársiasság, önzetlenség, egyszer neked, egyszer nekem. Ez a bicaj itt nagyon túl lett tolva és az ilyen túltolások vetnek árnyékot az értelmes határok között maradó törekvésekre is.
Túra a Cuha-patak kanyargós völgyében A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google Térképen A túra útvonal GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel: 14,39 km (GPS)- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel: 244/133 m (GPS)- Nehézség: 3/10 (Félnapos gyalogtúra…..
1982-ben a televíziózás jelentette az egyszerű emberek mindennapos szórakozását. Ahogy ma, egy jól sikerült Playstation játék kalandos pixeleibe bújva próbáljuk túlélni a hétköznapokat, úgy a 80-as években mindenki a TV távkapcsolóján szörfözve igyekezett kikapcsolni az agyát, remélve, hogy ha nem…..
Egy rövid nyári szünet előtti utolsó bejegyzésünket olvashatjátok ma. Tényleg nem hagylak benneteket sokáig lógva, az "őszi" első bejegyzés augusztus 23-án fog megjelenni. Mielőtt bárkiben felmerülne, a szünetnek nincsen köze az index körüli "felhajtásnak". A blog addig marad itt ezen a felületen,…..
Ahogy a kocsik esetében is, az első telefonunkra mindig emlékezni fogunk. Sokszor egy alapvetően fapados vagy leharcolt darab volt: sokan egy rokon levetett készülékével indították el a mobilozós pályafutásukat, mások hónapokig gyűjtöttek egy akciós darabra. Régebben meggyűlt a bajunk az antennával,…..
Néhány napja leltem néhány képre Chris Niedenthal fotós gyűjteményében, aki a nyolcvanas évek jellegzetes kelet-európai mindennapjait is megörökítette. Rengeteg fényképet találhatunk tőle Lengyelországról, de van nála Csehszlovákia, Szovjetunió, Románia, és szerencsére Magyarország is. Ma ezt hoztam…..
1886. Decens házaspár egy kvadrociklin a washingtoni Fehér Ház előtt  ..
AgentO 2017.03.06 04:51:37
@kulalak: az egy autómosó/szervíz a kólás csaj mögött, a texaco olajcég kenőanyagait hívták így anno.
www.brandlandusa.com/2010/01/23/marfak-lubrication/

A golyóállós témánál pedig ha jól tudom konkrétan a feltaláló bújt be önszántából az üveg mögé, így is bizonyítandó annak a hatásosságát.
Mára néhány képet hoztam a lakókocsik, lakóautók és amúgy általában a kempingezés témaköréből, annak is a hőskorából, a huszadik század elejéről-közepéről. A gépesített kempingezés, mint amolyan úri hóbort a húszas-harmincas években kezdett terjedni a polgárosodó rétegekben, az európai kontinensen…..
Néhány kép a Getty kimeríthetetlen képtárából. Sosem látott képek a zschopaui MZ-gyárból és az eisenachi Wartburg szerelőcsarnokából. NDK autó- és motorgyárak,1968-69...
Vár a természet. 1981. Vidám rajzokkal, őrsöknek, rajoknak, nyári táborozóknak. Skála szatyor, fényes és matt iskolaköpeny, úttörőnyakkendő megvan?..
Sajtológia Sajtból kenyér 2015.07.20 07:26:55
Kukoricából kenyér, rizsből kenyér, krumpliból kenyér.... banánkenyér, mandulakenyér.... különböző országokban különböző alapanyagokból készítenek kenyeret, vagy olyan – legtöbbnyire – süteményeket, péktermékeket, amelyeket valamilyen hasonlóságnál fogva kenyérnek…..
A repülőgépen az utasok szeme elől elrejtve történő dolgok egy része tipikusan az, amiről jobb, ha nem tudunk semmit. Legalábbis ha hihetünk a Reddit egyik threadjének, amiből most kiválogattuk a legérdekesebb állításokat. Evés-ivás A víz kényes kérdés a repülőgépeken,…..
AgentO 2014.06.02 15:00:31
@pushup: az Austriannál legalábbis pár hete már nem kell kikapcsolani a tableteket, telefonokat flight mode-ban, mp3 lejátszókat, csak a laptopokat, illetve minden másnak flight mode-ban kell lennie, a fedélzeti magazin szerint, igaz a felszállás előtti szöveg még a régi és ellentmond ennek, de a sztyuvik már nem basztatják az embert a zenehallgatás, e-book olvasás miatt fel-leszálláskor.
Magyarországon kettő, nagy jóindulattal három féle wc típussal találkozhatunk: német, angol, meg a jó öreg pottyantós. Azt hinné az ember, hogy sokal több variáció nincs is - és persze nagyon, nagyon, nagyon nagyot téved. Rengeteg megoldás van, ami európai szemmel nézve bizarr…..
Modorosblog 2002 2014.04.05 22:23:34
2002. A mágikus-misztikus év. Kinek mit jelentett ez az év? A legendás koreai-japán rendezésű világbajnokságot? Derék északi szomszédaink jégkorong-világbajnoki címét? Az Oasis legcsodálatosabb lemezének, a Heathen Chemistrynek megjelentét? Nekem 2002 a győzelem évét…..
Ma küldtem pár üdvözletet ismerősöknek és a képeket keresgélve, lassan el kezdett derengeni, hogy karácsony van. ( Virtuálisan meggyőződtem.) Az elmúlt napokban lefényképeztem pár helyen a karácsonyi forgatagot, de azokat a képeket mind gépiesen lőttem el anélkül, hogy…..
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
napszemüveg MIB 3 2011.12.31 08:58:00
MIB 3 - ismerős? Melyik minden idők legnapszemüvegesebb filmje? Ha össze kéne állítanunk egy listát, nem biztos, hogy az első háromba raknánk a Men In Blacket (amennyiben egy filmnek vesszük), márpedig mindenképpen pluszpontok járnak azért, ha az adott filmben a napszemüveg nem…..
AgentO 2011.12.31 16:14:14
@Littlerock: BREI bazmeg BREI!!!!! Eli meg vak volt, ennyi:)
Százharmincegy ékszercsörgető orosz turistával a fedélzetén leszállt a sármelléki reptéren az első, Moszkvából érkező charterjárat. A Fly Balaton Nemzetközi Repülőtér (név egyelőre marad!) főként Németországból fogad gépeket (az angliai gépek valahogy elmaradtak), de…..
AgentO 2011.05.28 12:04:38
@n_gery: Nem hát, nekünk a nagytestvér Ausztria és Olaszország északi részének betámadását írta elő, ez volt az egyik fő támaszpont erre az esetre, illetve volt még egy szükség esetén rögtönzött repülőtérré alakítható széles nyílegyenes útszakasz Szombathely és Szentgotthárd között, érdekes is volt, hogy azon a pár kilométeren az út szélétől pár száz méter szélességben ki volt irtva az erdő, gaz, minden.
AgentO 2011.05.28 12:11:02
@AgentO: pontosabban Egyházasdaróc és Körmend között a 86-os. Kerek 6 km nyílegyenes út.
  A Csíbor zenekar Taxi című lemezéről szeretnénk ajánlani Nektek egy pöpec kis nótát, melynek címe Zacc. A dalt letölthetitek, megoszthatjátok, rongyosra hallgathatjátok és ha kíváncsiak vagytok a következő szerzeményre is, akkor nincs más dolgotok, mint hétfőn a…..
Subba Reptéri lehúzás 2011.05.11 16:37:00
Jó szájízzel érkezz, vagy hagyd el kishazánkat! Lehet ennél jobban bemutatni Magyarországot?Számla a reptéri Leroy étteremből: Egyé ezeröccázé bundáskenyeret, és fizess még egyszer annyit a felszolgálásért! Reakció az étterem vezetőjétől:És egy EPIC Handrástól…..
Egy oldalon találtunk egy gigantikus posztot, amiben Sheen összes nője benne van, tessék, jó szórakozást a galériához. Volt azért pár mellényúlás, na. ..
AgentO 2011.03.05 10:12:38
retro gastro Habkarika 2010.12.17 06:26:00
A habkarika nem a '70-es, '80-as évek kizárólagos terméke volt, akkor azonban mégis valahogy dominált a karácsonyfák díszitésében. Fehérben és rózsaszínben árulták kemény, papírdobozos kiszerelésben, kizárólag a karácsonyi időszakban. Jelentős termék újításnak…..
Cukorral vagy cukor nélkül? – szegezték nekünk napköziben, amikor káposztás kockát kaptunk ebédre. És ez a kérdés valójában több volt, mint egy egyszerűen megválaszolandó kérdés, itt valódi értékrendek feszültek egymásnak. Többségünk, akik a mézédes…..