Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Egyetértek, de

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Totti Riccardo Salvatore nagy spíler, de hogy már ennyire messze túl jár a fostalicskán is, az egészen beteges rosszviccek földjén, az csak most világosodott meg előttem. Íme tehát a képvicc, ami romba dönti a Fidesz tutira vett sikerét, teljesen átrajzolva a magyar politikai…..
Egyetértek, de 2010.02.19 13:21:30
Ha az Onedin-család epizódjai megérdemeltek annyit, hogy minden következő előtt legyen egy rövid összefoglaló, talán érthető, miért kell megvetnem itt az ágyat Sipos Zoli barátom Ford Sierra vásárlásának. Az ominózus bécsi kirándulás előtt egy nappal Zoli, alias streetsta…..
Egyetértek, de 2010.01.26 15:27:15
Egyetértek, de 2010.01.26 15:23:11
Az angol csak nálunk világnyelv (ahogyan Kobayashi Ken-Ichiro is csak nálunk világhírű karmester)! Legalábbis mi sokat bizonygatjuk itthon magunknak az angol nyelv fontosságát, holott nyilvánvaló, hogy haladó nemzetek nem is ismerik a világnyelv fogalmát. Sőt, nagyon jól elvannak…..
Egyetértek, de 2009.07.06 20:07:52
>hotel-tulajdonosok és alkalmazottaik, a pincérek, a
>banki munkatársak, de még a hétköznapi emberek sem
>értik meg a legegyszerűbb angol szavakat. Mikor az utcai
>műhímző látványos teljesítménye után

1) Bocs a szőrszálhasogatásért, de mennyi időt töltöttél Olaszországban, Franciaországban és Spanyolországban? Ez alatt hány hotel-tulajdonossal, banki munkatárssal, vagy a hétköznapi emberrel (az utcai
műhímzőn kivül) probáltál angolul beszélni?

2) Az, hogy a különböző kiirások nincsenek angolra leforditva, nem jelenti azt, hogy az adott nép nem beszél nyelvet. Pl Svédország, ahol majdnem anyanyelvi szinten beszélik az angolt, (talán pont ezért?) nagyon kevés dolog van kiirva metrón, utcán, stb. Étteremben akad angol nyelvű étlap, de azt ha jól emlékszem külön kell kérni.Muzeumban is. Semmi hazai Goulaschsuppe, Palatschinken, Zimmer feri, Warenhaus(BFüred központjában, "Áruház" helyett), Apartman(ez meg egyszer nem láttam ugyanugy leirva), Immobilien, 4 nyelvü étlap (jó esetben magyar a default), meg a többi BS. Viszont a hajléktalan alkesz is vágja az angolt.

3) nekem se volt gondom a franciáknál sem(legalabbis nem több mint amennyi az átlag külföldinek Mo-n). Igaz ott csak 4 hónapot voltam, és valamennyire próbáltam a nyelvükön beszélni.

4) Spanyolhonban láttam egy vicces multiliguális próbálkozást:
"Agua non potable" , alatta angolul(!)
"No potable water"
(megfejtás: nem ivóviz)

5) Szerintem sincs miért szégyenkeznünk, bizonyos dolgokban jóval előrébb járunk más nemzeteknél. Pár napos turistaút vagy villámlátogás után pontosan átlátjuk az adott társadalom problémáit és a zemberek szokásait, jellemét, majd józan itéletünket meghozva meg is mondjuk a frankót. Ez nem -feltétlenül- a fenti irásra vontatkozik (nem akarnék túl hamar itélkezni.. mivel nem olvastam : - D)
Egyetértek, de 2009.07.07 19:31:42
@Péter 2: Jár a pont! közben én is leellenőriztem (miután elolvastam a rizsámat..) Valamiért nagyon furának tünt akkor, egy angoltanar szerint is.
Sowieso, már a spanyolok se hülyék :-( vagy akkora nyelvujitók, hogy azóta vették be az angol szótárba :-)
Orbán Viktor nem fogadja el a Reformszövetség javaslatait, mivel azok "egyáltalán nem illeszkednek a Fidesz programjába". Szerinte nem megjavítani kell a gazdaságot, hanem újat építeni. Na vajon mi az a legeslegfontosabb kérdés, amit ez a két mondat felvet?Nem, nem az, hogy…..
Egyetértek, de 2009.03.06 00:27:27
          Jó nagy fáziskéséssel ugyan, de eljött az ideje, hogy Tóta W. Ítéletnap c. posztjára reagáljak.Van ugyanis erre a problémára magyarázat, és - legalábbis az internetes viták szintjén - félig-meddig megoldás is. Első…..
Egyetértek, de 2009.01.27 11:49:51
Egyetértek, de 2009.01.27 11:51:17
@genny: de van benne rendszer
w Kísértet járja be 2009.01.08 07:30:00
Konzervatív fordulat! Megijedtél, mi? Ez most a menő para, ettől kell beszarni. Halloweenre konzinak fognak öltözni a gyerekek, sétapálcával és jelentős megtakarításokkal mennek rémisztgetni. Konzervatív fordulattól tart Gyurcsány Ferenc, és vészcseng a Népszabadságban. Féltve…..
Elmúltál harminc és az az eszement ötleted támadt, hogy pont most fogsz megtanulni élve lecsúszni nem erre tervezett lejtőkön? Csakis a dugás állhat a háttérben. Vagy múlt időben értve, azaz hirtelen gyereked lett, aki előtt ciki lenne, ha a papa nem tudna féllábas trükköket…..