Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Opelfan

0 bejegyzést írt és 76 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kétféle nap létezik egy férfi életében. Amikor autót vesz, meg amikor nem. Az autóvevős: ünnepnap. Hetekig, hónapokig szokás készülni rá, mint egy rendes esküvőre. Tétova keresgéléssel kezdődik, gondolatban ízlelgetjük a szóba jövő típusokat, teszteket olvasgatunk,…..
TComment Nehogy felextrázd! 2012.04.20 06:10:00
Be kell menni a boltba, és négyért megvenni az alapmodellt. A többi csak parasztvakítás. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Opelfan 2012.04.21 23:28:18
@dr. Közbiztonság Szilárd:

Nekünk volt Goldstar videónk. Nem volt semmi gond vele! Amikor tönkrement akkor a mechanika nem bírta tovább, egy műanyag fogaskereket evett meg benne a fene, ezután faterom csinált hozzá bronzból egy másikat. Ezt követően eladtuk, és vettünk egy AKAI-t, meg sem közelítette a Goldstart. Ezt később egy HIFI-Sztereo Panasonic követte ami még sokkal nagyobb hulladék volt mint az AKAI, pedig a Goldstar és a Panasonic vásárlása között 20 év telt el.

Nekem van egy 22"-es LG monitorom, 2ms-os... soha rosszabb ne legyen :D. De ugyanezt mondhatom el a 120cm-es TV-nkről is! Kb 5-6 év lehet az élete(mint minden mai szórakoztató elektronikai cuccnak), ebből már leélt kettőt gond nélkül. Nem értem miért probléma az, ha valami Koreából jön...

Minden további nélkül adnék pénzt olasz autóért! Jelenleg egy Lancia Kappa-t és egy Kia Picantot hajtok, mindkettővel elégedett vagyok. Minden idióta óva intett a Lanciától mert az húúú meg hűűűűű ha elromlik, meg amúgy is ha nem volt eddig bajod, akkor most lesz... mese habbal! Még nem tapasztaltam olyan hibát rajta, amit egy kis kézügyességgel és rátermettséggel ne lehetett volna megoldani, de egy 16 éves Németen/Francián/akármin is elromolhat bármi váratlanul.
Nem mentség a szegénység, és a az sem, ha valakit még soha nem bírságoltak meg. Április 15-től hatályos az új szabálysértési törvény. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Hát ezt is megértük. Családunk mindenkori biztos tartóoszlopa, a feleségem 190-es Mercije, máshogyan mondva - az „újautónk” is megérte a félmillió kilométert. 432 ezerrel vettük 2006 márciusában, tehát mi tettük bele a gyűjtemény közel egyhatodát. Így nézett ki…..
Opelfan 2012.04.15 10:48:02
@Kirby5: Csak annak szabad öreg kocsikon gondolkodnia aki hajlandó bevállalni egy kis bosszúságot, koszt meg néhány autó alatt töltött hétvégét, akinek ez nem megy vagy elképzelhetetlen a szakszervizen kívül más megoldás, annak anyagi katasztrófa egy öreg autó.
Opelfan 2012.04.15 11:04:14
@ColT: Nagy kérdés, hogy milyen autód van. Ha tucatautó és van hozzáértő ember akkor oké, de ha egy viszonylag ritka kocsi azt a szerelők is csak távolról ugatják.
Opelfan 2012.04.15 18:03:21
@ColT: Nem biztos, hogy egy új Swift rosszabb helyzetbe kerül egy kamionos találkozáskor mint egy öreg kis Merci ami már rohad.
Újszerű autót márkaszervizbe viszek, eddig rendben. De hova menjek, ha már nem köt röghöz a garanciafüzet? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Opelfan 2012.03.29 21:45:00
Tökéletes cikk volt. Teljesen egyet kell értenem!
Mindig magam szerelem az autómat, azonban nem régiben a Lanciámmal adódott egy kicsi probléma... kormányszerelés után a légzsák lámpám világítani kezdett. Hibakódot nem tudom otthon kiszedni, megpróbáltam mindent, nem ment... Innen-onnan hallottam egy jó szakiról hogy "hódmezőre vidd el az autót a Varga Jóska szervizébe az ért minden ilyesmihez". Ez egy általános szerviz, elmegyek, mondom megkérdezem tud-e neki "ártani" valamit. Az ügyfélváróban köszöngetek, végül valaki a raktárból fogadja a köszönésem, be nem szabad menni a raktárba kint van a tábla, az ürge vagyis "Varga Jóska" ácsorog a szgép előtt, nem jön oda, de elmondhatom mit akarok, végül is szemkontaktus nélkül... Erre nem tud semmit mondani, lehet hogy megtudják csinálni majd megkérdez egy szerelőt, kb hallottam mit beszéltek jó volt a visszhang... visszajött nekem mást mondott mint amit hallottam, "olyan 3-5000Ft lesz ha megtudjuk csinálni de jöjjön vissza ebéd után". Köszönöm szépen, nem mentem vissza, maradjatok a Swiftnél meg az F Astránál a faék egyszerűség való nektek, ne kalamoljál bele a kocsimba inkább -gondoltam-. Telefonáltam... majd autóztam még 70km-t a Békéscsabai FIAT szervizig ott úgy fogadtak, hogy "a Lanciás úr megérkezett" 8000 pénz volt +1000 borravalót adtam a fiatal srácnak aki foglalkozott a kocsival meg válaszolt minden kérdésemre, illetve együtt átnéztük az autót, felemeltük alul is felmértük a gépet, kérdeztem válaszolt, teljesen korrekt volt az egész cég...
Egy biztos, hogy többet az életben nem fordulok általános szervizhez ha ennyi pénzel kérnek csak többet a szakavatottak, arról nem is beszélve, hogy emberként kezelnek és nem egy darab szarnak néznek, aki majd az ajtóból beordibálja hogy mit akar... nekem ez megéri a többlet költséget.
Opelfan 2012.03.30 09:41:55
@ratsche: Nem az volt a gond, hogy nem vettem le a sarut, amikor szereltem hanem az, hogy nem volt középen a kormány, amikor egyenesen ment a kocsi, így aztán már harmadik szerelés alkalmával nem tettem vissza a légzsákot és mentem egy kört vele (persze elfelejtettem, hogy előjön a kód), utána pedig nem aludt már el a kis lámpa hiába tettem a helyére a légzsákot. Gondoltam majd megcsinálom házilag aztán találtam is egy viszonylag bonyolult megoldást... inkább elvittem szervizbe, gyorsabb, egyszerűbb volt.
...akkor a lábadból is fog. Reméljük, hogy erre a Shark-ra ez nem igaz. Egy olvasónktól kaptuk a képeket. Ízig-vérig magyar tuningvas. Az M3 tükör mellett csak úgy suhan el a levegő, mikor a Lada kiáltja, Rednááá!Közhelyek és cápák.Itt egy sokkal erőteljesebb, markánsabb…..
Profi szerelőtől vettem, teljes volt a bizalmam hozzá. Én hülye. Életem egyik legnagyobb fejtörőjének bizonyult, de persze, a lehetőségek is szűkösek voltak. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Nézek ki aranyvasárnap az ablakomon a kertbe, és a teremtés egyetemességén, a lét hiábavalóságán, továbbá a diós bejgli metszetének és a spirálgalaxisoknak az alaktani hasonlóságán merengek. Szabadidőm eltöltését a felületes szemlélő semmittevésként, a beavatott taoista…..
Belsőség Az enyém a leghosszabb 2010.12.08 08:11:00
  ..
Opelfan 2010.12.09 11:07:04
@!Ace!: Tök igazad van, nyilván csak néhányan vagyunk akiknek feltűnt az, hogy Winkler zabál a videón és teleszájjal beszél, nagy paraszt mindenesetre.
Már szidtuk eleget a hazai viszonyokat, most egy dicséret következik. Szenvedtünk a szlovákoknál, de a magyarok egyben jobbak. Vélemények az azonos című írásunkról...
Opelfan 2010.11.11 12:42:09
A magyarorszag.hu-n kell regisztrálni ezután bármelyik napra lehet foglalni időpontot az okmányirodába, és az embernek van saját kódja amivel soron kívül szólítják. Nekem soha semmi gondom bajom nem volt az okmányirodával (kopp-kopp-kopp) :).

Akit érdekel itt egy elgondolkodtató történet az okmányirodákról, egy tehetetlen, felháborodott hülye szemszögéből:

cl0ne.blogspot.com/2009/06/autoatiras-igazi-burokratikus-magyar.html

Ezt tegnap olvastam el, kicsit ledöbbentem mert én ugyanígy jártam 2 hónapja amikor kocsit vettem, azzal a különbséggel, hogy nem voltam balfasz mint ez az ürge aki leírta az esetet, és nem is futottam ki a 15 napból. Szóval biztosan vannak olyan ügyek amelyeknél sok gond előfordul, de az okmányirodák a rossz hírüket az ehhez hasonló horror történeteknek is köszönhetik holott ha az ember maga intézkedik, ésszerűen cselekszik akkor lényegesen kisebb az esély arra, hogy gubanc legyen.
Ön nem taxizik, de nem is rokkant de szeretne híres lenni legalább öt percre? Szeretné, ha önről szólnának a hírek? Úgy gondolja, hogy a biztonsági öv csak egy tudatalatti szolgalélek-kreátor? Itt a megoldás. Vélemények az azonos című írásunkról...
Jó rég írtam utoljára Dezsőről, a Svédországból általam ideráncigált, 48 éves Ponton Mercedesről, volt is okom rá. Mármint arra, hogy ne írjak. Amikor ott, Härnosändben, a március eleji dermesztő svéd éjszakában megtolta Dezsőt a finn kamion, akik ott voltak, mind arra…..
Opelfan 2010.09.15 14:11:07
@Csikós Zsolt:
Valamit nagyon félreértettél, őszintén nem is értem ezt mire írtad...

Annyit mondtam, hogy sokkal több szívás lesz egy ilyen kocsit "nem féltősként" kezelni mint mondjuk a w123-at. Ezt meg azért mondom mert látom a különbséget a kettő közt, egyikhez tudsz bontóból szerezni alkatrészt a másikhoz meg külföldről kell rendelgetni már ha egyáltalán kapsz hozzá, vagy Te ezt nem így látod? Mert mintha az írásod egy része pont erről szólna, az alkatrészek keresgéléséről. Ha a városi forgalomban is akarsz vele menni, (mivel nem féltős), fel kell készülnöd arra, hogy valami barom beletolat meghúzza stb, aztán vagyonokért kapsz hozzá új alkatrészt ha kapsz egyáltalán.
Karotta Közlöny Sajtóközlemény 2010.06.02 23:28:00
Budapest, 2010. 05. 29.Azonnali közlésreA magyar blogoszféra két jeles kiadványa, a zamat.blog.hu és a karotta.blog.hu szerkesztősége ünnepélyes keretek között fuzionált. Az összeolvadás előkészítése során a felek feltárták a kínálkozó szinergialehetőségeket és…..
  A többsávos körforgalom jobb, mint az intelligenciateszt. Azonnal megmutatja, ki a hülye. Vélemények az azonos című írásunkról...
Opelfan 2010.03.31 10:18:46
@Hammer: Természetesen egyet értek az olyan megoldásokkal, amikor több sáv megy be egy jön ki, de az elveszti a funkcionalitását amikor 1 sáv be egy sáv ki és bent van kettő. Engem az oktatóm anno megtanított használni normálisan, az persze más kérdés, hogy a körforgalomban szinte mindenkinek csőlátása van és nem hajlandó kiengedni a belső sávból, volt 1-2 ilyen alkalom amikor plusz köröket mentem azóta nem megyek belülre.

@cork77: Rendben van, hogy máshol kötelező, de szerintem itthon egyszerűen tudatlanságból indexelnek befelé, mert nem tudják mit kell csinálni bent.

@Zsomatograf: Egy ugyanilyen borzalmat építenek jelenleg szeged belvárosába. 3-4 alkalommal jártam ebben a győri körforgalomban de szerintem tiszta hülyeség, mert ha az embernek nincs helyismerete, könnyen behajt a többi kocsi elé, gondolok itt arra, hogy belül a kör közepén is kaphat pirosat az ember, első alkalommal, a normál körforgalmi szabályokhoz igazodva egyszerűen átmentem volna a piroson amikor már bent voltam, szerintem ezzel teljesen el is veszti a funkcionalitását a körforgalom. Félek is hogy szegeden a román kamionosok hogy kezelik majd a helyzetet :).
Belsőség V8 hang 6 rugóér?! 2010.03.09 14:52:00
Kicsit sok mostanában a svéd téma, de nem tehetünk róla, ha egyszer a svédek nagyszerű témákat biztosítanak. Múlt héten pontonoztunk, most jöjjön egy kis V8. A SoundRacer működő prototípusa a tavaly januári CES szórakoztató elektronikai kiállításon mutatkozott be Las…..
  A svájcifrank alapú autóhitel halott. De mi történik azokkal, akik még törlesztik? Mit tegyen, aki nem tud fizetni? El fogja veszíteni az autóját? Ki kaphat mostantól hitelt, és mennyit? És vajon melyik márka vevői a legmegbízhatóbb, illetve a legrosszabb törlesztők?…..
Opelfan 2010.03.09 10:18:23
@KPC: Oké legyen 1 milla amit felveszel egy kocsira, legyen az egyik kocsi 0km-es a másik pedig 6 éves. befizetsz a 0km-esbe mondjuk 800-at történetesen én ezt tettem amikor megvettem az enyémet az ismerősöm 200-at fizetett bele az 1 millára taksált 6 éves kocsijába. Futamidő ugyanannyi, én 20-at fizetek ő valamivel 30 fölött casco miatt stb de ebbe ne menjünk bele. A kifizetett pénz a banknak ugyanannyi vagy egy nagyon kicsit kevesebb az ő esetében, olyan 1 milla. 12 évesen az ő autója most ér közel 300-at ha eltudja adni ennyiért... az enyém meg 1 millát (hozzá teszem ha én is eltudom adni ennyiért)úgy, hogy tudom senki nem taknyolt bele stb. Akkor én kifizettem 800.000+1.200.000-t. 2 milla hitelestől mindenestől a haver meg 200.000+1.000.000 kamat hitel stb 1.200.000-t mindenestől. A kocsim még ér mindig 1 millát az övé csak 300-at mert már 10 év felett van. 700-zal az enyém még mindig többet ér, holott csak 600-zal fizettem be többet induláskor mint ő. De mondhatom úgy is hogy 800-zal az enyém többe volt de most 700-zal többet ér még mindig...
Opelfan 2010.03.09 10:44:17
@KPC:
1,6-ért jutottam hozzá (szerintem ez közel beszerzési ár) egy Picantohoz amikor a Kia Véró kisöpörte a Picantokat, ez az az időszak volt amikor az új Rio jött és inkább abba ruháztak be... A kocsi akkor 2.3 volt az Ikesz autó kft-nél szegeden. Ismerősöm egy 3 ajtós B Corsát vett akkor 1 milláért 98-as vagy 99-es kocsi nem tudom pontosan, ez az egész 2005-ben volt.
Opelfan 2010.03.09 13:01:56
@KPC: Nem full fapad, Young kivitel, metál színnel, riasztóval, központival, ez is benne volt az árban.
Tehát nem a hátsóablaktörlő nélküli fényezetlen lökhárítós Base-ről van szó.
Szépen csorogtunk dél felé, csodásan purrogott a Merci motorja, jöttek egymás után a falvak városok, közeledett az evés hely és ideje. Mi mentünk hátul az Insigniával, Zsolték elöl, hogy lássuk ha van valami baj, ne kelljen tolatgatni. Egyszer csak mögénk került egy tartálykocsi, elég közel volt, az…..
Opelfan 2010.03.06 21:58:09
@105tc: Gondolom te is egy ilyen nagy dögöt vezetsz ha ennyire a szívedre vetted, és úgy látom a többség hallgatólagosan egyet értett velem. Iq-nak inkább te vagy hiányában mert nem azt mondtam, hogy nem tudnak vezetni bár tegyük hozzá, hogy a gázt egy tégla is tudja nyomni... hanem azt mondtam, hogy az közlekedésben az alja népet képviselik. De aláírom, nem vezettem még 1.000.000 km-t és nyilván nincs is annyi tapasztalatom, de nem érzem, hogy BÁRMIBEN is kevesebb lennék egy ilyennél.
Pár napja szegeden, nyugiba vezettem, kb. 70-nel elhúzott mellettem egy kamion úgy, hogy majdnem a tükrömet leverte, rádudáltam és a pirosnál pofázott... zöld... elindultunk utolért és szándékosan rám húzta a kormányt. Hát a kurva rohadt anyját az összes ilyen féregnek! (ezt itt bárki magára veheti aki ehhez hasonlókat művel) Kelj csak nyugodtan a védelmére, biztosan a kocsim színével felidegesítettem és én voltam a hibás!

Üdv
Hétvégén megjelent egy poszt arról, hogy kis híján megőrültem egy vén Merci miatt, ami a sarkkörön épp csak innen lakik, és pár nappal korábban eladó volt az ebay aukciós portálon, konkrétan annak a német oldalán, s ez az eladó szempontjából hiba volt. Szerencsére a kocsinak csak az indulóára volt…..
A Tehénnel nincs semmi. Na jó, a rohadt Toyotája csak elromlott egyszer: tolatáskor hátrafelé néztem, ne akadjak össze valakivel, közben az autó orra beleakadt egy betonoszlopba.Hogy valami tudományos publikációt mégis fel tudjak mutatni az autómmal kapcsolatban, elkezdtem keményen…..
Idén tízéves a Totalcar, és ez a jubileum tökéletes okot nyújt számvetésre és tervezésre. A jövőképhez azonban kellőképpen ellazult testre, lélekre és agyra van szükség. Ezért csoportosan elvonultunk Tiszafüredre, hogy a helyi wellness-központban (tudják, a wellness az, ahol…..
Opelfan 2010.02.18 14:21:12
@Fakapa:
Teljesen jó volt a népítélet régen, azt csak össze b*szni lehetett, meg is tették. Ha ritka típusokat keres az ember jól neki kell gyürkőzni hogy a sok 1.4-es 1.6-os kocsi közt megtalálja az ember függetlenül attól, hogy a modell szerinti rendezést választotta ki...
Belsőség Csúnya gazdagok! 2010.02.03 11:34:00
  Egy 30 milliós ház után 75 ezret kellett volna fizetni. Egy félmilliós Saab vagyonadója: 61 ezer. Vélemények azonos című írásunkról...
Opelfan 2010.02.08 13:46:55
@KuKori:
Az jó, csak én nem tudom mit kezdhetnék eggyel aminek német rendszáma van vagy tudom is én hogy milyen. A lakótelepen egyből feljelentene valami gané, hogy külföldi rendszámú kocsim van és adócsaló vagyok.
Opelfan 2010.02.14 23:39:48
@tuningaruhaz.hu: Ne aggódj! Hülyének fognak nézni akkor is!
Tudod mit mondanak? Tüntetnek? Na és? Majd haza mennek ha megunják!
Ezzel le is van zárva az egész!

Blokád kellene!