Regisztráció Blogot indítok
Adatok
INSIDER

0 bejegyzést írt és 256 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szóval beütött a tavasz és ahogy mondtuk előre, a Margit-hídon alig lehet már elférni. Az északi oldal kétirányú bringaútja és a vele egy szintben lévő szűk járda alig bírja el a tömeget. Teljesen természetes, hogy az egymást kikerülő gyalogosok betévednek a bringaútra,…..
Róma legdrágább lakása 2028 éves Az első csók egy buja kertben Róma közepén, amit három nap és három éjjel díszítettek fel a pápa látogatására, társasjátékozni Augustus császár egykori kőszínházában, bújócskázni ókori római szobrok mögött. Úgy tartják, a…..
Szerda éjjel kezdett el online terjedni egy dal, amiben jól felismerhetően Madonna énekelt. A szerzeményről időközben többen is megerősítették, hogy valóban egy új Madonna-számról van szó, amit újévkor szerettek volna kiadni. Az énekesnő menedzsere, Guy Oseary közvetítette az…..
INSIDER 2011.11.10 22:47:38
@Dr. Schwanzkopf Rudolf: A linkelt videód egy FOS. A többiben nagyjából egyetértünk.
Kettős Mérce RIP ZP 2011.09.22 20:17:00
Ma végleg eldőlt a Fidesz-KDNP és a Jobbik szavazataival megszüntetik a Zöld Pardont, bár én nem vagyok a hely lelkes híve, egy a közösségre nem figyelő,helynek tartom, de figyelemreméltó azt a módszer, ahogy ezt a helyi Fidesz végigvitte.  A végső szavazást megelőző…..
INSIDER 2011.09.23 00:52:09
Az R.E.M. szerdán jelentette be weboldalán, hogy feloszlik. Először csak egy szűkszavú közlemény került fel a honlapra, amiben elmondták, hogy hálásak mindenért, amit a zenekarral elértek, és köszönik a rajongóknak is, hogy meghallgatták őket. Később minden tag hozzáírta a…..
Egy új szereplő megjelenésével eldőlni látszik az évszázados - na jó, régi - vetélkedés: hol van a város legjobb krémese (persze beleértve, sőt első sorban a nagy külföldi rokonokra gondolva, mint a mille feuille és a mille foglie, innen ered a legszebb magyarítása is, az…..
INSIDER 2011.09.12 18:05:21
@Theodoro: Hanem mi?

Ahol trendinek (látszó) helyen, divatmajmok beszélgetnek az élet nagy dolgairól és arról, hogy milyen kurva nehéz (az iróasztal mögött segget mervesztve) a munkájuk?
Az EGY darab emailjüket pedig - természetesen Apple laptopról, telefonról, iPadről küldik el, de persze úgy, hogy még a mosogatófiú is tudja mit csinálnak. Ez neked elegánsnak számít? Akkor jó, járjál sokszor ilyen helyre!
Egyébként kóstoltam ezt a krémest, nothing sepcial, ugyanaz a túlértékelt "valami", mint az összes többi tredni étterem konyhája.
A Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet 2008. január 1. óta minden nemzetközi járatra előírja, hogy a gépek személyzetének és a légi irányítóknak megfelelő angol nyelvtudással kell rendelkezniük, s nem elegendő - a korábbi gyakorlattól eltérően - ha az ICAO által…..
INSIDER 2011.09.11 01:18:37
@altimus: Hát barátom rajtad jót röhögtem.

"a repulesnek megvan a sajat nyelvezete. a turns left az pl. a repulogep szarnyan levo kontrol feluletekre vonatkozik, ezeket hivjak turns-nek."

Ezt hol és melyik mesekönyvben olvastad? Egyáltalán mik azok a kontrol felületek? Flight controlsról beszélünk? Mert akkor ezek sorrendben: csürőlapok (roll), magassági kormány (pitch), oldalkormány(yaw). Turnsről még nem hallottam!!!

"turns left az kb annyi hogy a fordulast szabalyozo kontrol feluleteket rakd balra, (ettol for a gep elkezdeni balra korozni). "

Hogy hova, mit rakjak?

Holding patternről, FMC-s pattern programozásról (irány, magasság, sebesség, holding kör ideje és/vagy távolsága)esetleg várakoztató adó feletti holdingról gondolom még életedben nem hallottál?
Ami nem baj. Én sem értek a fúziós konyhához, de nem is írok marhaságokat egy konyhaművészettel foglalkozó blogra...
INSIDER 2011.09.11 01:23:33
@altimus: Ez csak részben igaz. A gyakorlatban, "hold short" utasítást a taxiút bármelyik részén kaphat a pilóta. Mondjuk, ha taxizol a Limán és a Foxtrotról keresztirányú forgalmat kapsz, akkor a Ground adhat "hold short" utasítást. Ez ebben az esetben annyit jelent, hogy várd meg amíg átcsámpázik előtted a gép, majd haladhatsz tovább a kijelölt holding point felé.
Gyakorlatilag semennyi. Ez nemcsak a baleseteiről hírhedt Andrássy úton probléma, hanem például San Franciscóban is. A kaliforniai közlekedésbiztonságiak nemrég találták ki, hogy a kerékpárutak használóit egy plusz jelzéssel figyelmeztetik a parkóló autók ajtói miatt rájuk…..
INSIDER 2011.08.31 23:53:32
@dukeekud: Anyu, Apu jól vannak otthon? Napi nyugtatódat bevetted, ugye? Biliztetés megvolt mára?
Újabb ellenőri túlkapás - ezúttal a BKV egyik éjszakai járatán. Berilke fiának nem volt jegye, a kallerek pedig az egyszerűség kedvéért csupán lelökték a járműről. 2011.08.08-án fiamnak motor balesete volt. A sérülése nagyon komoly volt, újra kellett éleszteni. Arca…..
INSIDER 2011.08.22 16:36:17
@K0537632: Kurva szar hasonlatokat soroltál fel. Itt ugyanis a kiscsávó egy FIZETŐS szolgáltatást vett igénybe INGYEN.
Ennek fényében: Ha kérsz egy zsömlét, amit helyben megeszel, de nem fizetsz érte, akkor igen; az eladó leverheti rajtad. Ha ez neked nem tűnik igazságosnak, arról sajnos nem én tehetek.
Bigyóblog Biciklitolvajok ellen 2011.07.26 09:04:00
A majdnem tökéletes zár biciklitolvajok ellen. Csak azért majdnem, mert hatalmas lakatot kell cipelni hozzá, egy kisebb táskába nem is fér be. De nézzük, miről is van szó: egy olyan szerkentyűről, melyet egy oszlopra helyezünk, majd rálakatoljuk a biciklit, a szerkezetet ezután egy…..
A Geometrix Design stúdió két alapítója, Michael Miroshkin és Elen Miroshkina az orosz főváros egyik legfelkapottabb belsőépítész-stylist párosa. Munkáik során előszeretettel használják a legújabb nemzetközi trendeket követő high end anyagokat és kiegészítőket, mint például a 3D tapéták, rafinált…..
INSIDER 2011.06.29 13:00:20
@shitgun2: Te valószínűleg a klasszikus magyar vagy, akinek az otthon melege = a fa (mint anyag) és a barna (mint szín) alkalmazásával. Sárga, narancs és középkék színű falakat tudok még elképzelni a lakásodban. Nyilvánvaló, hogy nem te vagy a célcsoport. Persze no offense.
INSIDER 2011.06.29 13:04:26
@dedalon74: Én is. :-)
Mostanában ugye sokat láthattuk ezt az ikont:Látszólag egy viszonylag szabálytalan felhő körvonalát láthatjuk, ami azonban Takamasa Matsumoto számára mégis valamiféle szabályosságot mutatott. Ezért elkezdte jobban megvizsgálni a dizájnstükköt.Először is megrajzolta a felhő…..
INSIDER 2011.06.27 08:21:11
@szucsadam: Ez ütött! :-)
Egy brooklini genget éppen egy térfigyelő kamera alatt ért a vasárnapról hétfőre virradó éjszaka. Üldögéltek, aztán az egyik gondolt egyet, hozott egy fejszét, hogy kivágja a járdán a fát, amihez egy kerékpárt láncoltak. A fa tíz perc alatt meg is adta magát, derékba tört.…..
Hozzá vagyunk szokva, hogy bármely repülőtéren járunk is, nagyjából ugyanaz a (kissé steril) környezet fogad: a terminálok, kapuk, a vámmentes üzletek. A pilóták is így vannak vele: a kisebb egyéni eltéréseket leszámítva minden repülőtér ugyanúgy működik. Általában…..
Keményen megbüntetné Felipe Massa az angolt a hétvégi balesetek után. Hamilton a brazilba belement, majd a megtört Ferrari az alagútban a falnak csapódott. A hajrában Pastor Maldonado Williamsét a gumifalba kényszerítette a mclarenes, de szerinte Massa és a venezuelai is ráhúzta a…..
INSIDER 2011.05.31 15:28:08
@isti77: LOL! Azonos autóval gyorsabb a német nyikhaj?! Melyik kezed lógott a bilibe, amikor ezt álmodtad?
INSIDER 2011.05.31 17:20:40
@Szpájk: Szívemből szóltál! Talán éppen emiatt pattant a mezőnyből Kimi és Montoya is. Erős egyéniségeknek nem igazán fekszik az agyonszabályozott F1.
Debreczeni Zita manapság már nem olyan pletykagép, mint néhány éve. Mostanában azt hiteti el magáról, hogy a celeb fruskából üzletasszonyka lett. Emlékeztek még arra amikor reklámért cserébe műmellet akart, aztán meggondolta magát. Ez ma már bulvártörténelem. Ami viszont…..
Idén nyáron indult volna a budapesti Liszt Ferenc és a kanadai Hamilton reptér között közvetlen járat. A magyar Légi Marketing Alap által is támogatott járatot szervező cég megszűnt, az utasok futhatnak a pénzük után.   A Kanadában bejegyzett Panorama Tours szervezett idén…..
Finnország világbajnok lett jéghokiban. Így fogadta őket a marshaller a helsinki repülőtéren.     A marshallereket más néven előtérfelügyelőknek, vagy éppen forgalmi tiszteknek is szokták hívni, attól függően, hogy ki, hol, mikor, és legfőképp kitől tanulta a…..
INSIDER 2011.05.18 11:15:32
Johnny Herbert, a német volt csapattársa szerint a klasszis tudása már nem elég a fiatalok ellen. "Tény, hogy már nem ő a legjobb pilóta. Semmit nem veszített a képességeiből, csak az új generáció jobb nála. A győzelemhez szükséges tudásszint nőtt, ő már nem üti meg a…..
INSIDER 2011.05.10 22:14:51
@abc: Elmondtad a lényeget.

Egyébként az elmúlt szezonból is látszik, hogy mire is képes "az isteni tehetség", ha csak egy átlagos autó van a segge alatt...
A Fortune-ban elég alapos összeállítás jelent meg az Apple-ről, ami főleg arra a kérdésre keresi a választ, hogy mitől lett olyan sikeres a vállalat. Ezek közt szerepel, hogy Jobs tényleg benne van minden fontos döntésben, hogy a vezetéstől óriási felelősségvállalást várnak,…..
INSIDER 2011.05.09 18:17:08
@Magyarósi Csaba: Mindenki kussoljon, mert MAO utolsó polihisztora azt mondta!
INSIDER 2011.05.09 18:20:46
@version: Ez a lényeg. Az Apple cuccok semmivel sem jobbak az iparági átlagnál, csak tetszetősek, amit persze az átlag user szépen beszop és tejel, ahogy azt kell.
Míg a reptereket városokról vagy híres egyéniségekről szokták elnevezni, addig a fel- és leszálláshoz használt pályákat a Föld északi mágneses pólus alapján nevezik el.     A merevszárnyú repülőgépeknek az a legjobb, ha fel- és leszállás közben szembe fúj a…..
INSIDER 2011.05.08 23:22:44
@Anyádlóháton: "Ez azért így nem egészen igaz. A VOR és a VOR/DME rádió navigációs pontok még ma is a légi közlekedés alfája és omegája."

LOL! Ezen jót röhögtem. Kérdezném, hogy akkor az AIRAC (amit négy hetente frissítenek) mire jó? Intersectionok? Airwayek? Láttál már valaha Enroute térképet? Tudod esetleg, hogy az RVSM légtér mire való? Nem kötözködni szeretnék, csak felnyiti a szemed.

"A másik, hogy bizony a finálon még sokan beállítják az ILS frekit"

Még szerencse, különben nem ILS Approach lenne. Egyébként sem nagyon menne mondjuk egy CAT II ILS freki nélkül, mivel sem LOC sem G/S adat nem állna rendelkezésedre.
Általában különféle cégek szoktak számkijelzés nélkül hívogatni, ami elég idegesítő: dolgozom, vagy épp elmerülök valami fontos ügyben, erre jön egy hívás ismeretlen számról, "ki tudja"-alapon felveszem, és ajánlanak egy fejlettebb, innovációs tampont. Elvileg…..
INSIDER 2011.04.05 22:06:39
@Magyarósi Csaba: Nyilván, hiszen azt mi - mezei olvasók - mindannyian tudjuk, hogy milyen elképesztően megbízható infókra építkezel és szakmailag mennyire helytállóak a cikkeid. Legyen szó éttermekről, repülésről, vagy bármi egyébről. Nincs mese kénytelen vagyok elismerni; te vagy az utolsó élő polihisztor kicsiny hazánkban.... Gratula!
Nagyon erős kontent, üresgyomorra nem ajánljuk...
INSIDER 2011.03.28 23:44:50
@droctor: Akkor azonnal taníts meg lsz.
Valamiért az autókra ragasztott kisebb-nagyobb matricák divatba jöttek mostanában, a reklámblogokon egyre-másra tűnnek fel az ilyen jellegű megoldások. Autómosót hirdető álmadárszaros matrica, a Porschék komplett első szélvédőjére (anyád, tudod kinek a kocsiját piszkáld!)…..
INSIDER 2011.03.24 13:26:28
@Gyárfás: Milyen igazad van. Például ez is egy FOS japcsi előadó....: www.youtube.com/watch?v=aVjgRlto8PI

De ide vehetnénk a koreaiakat is. Ez egy rettenetesen szar filmből van például: www.youtube.com/watch?v=Ufss5ot_vGE

Korlátolt majom.....
INSIDER 2011.03.24 14:13:44
@Gyárfás:

1. Azért érzem szükségét, amiért te szükségét érezted annak, hogy leszóld a távol-keleti kultúrát.

2. Amennyiben az Oldboyt végigszenvedted, az csak téged minősít. Javaslom, nézd meg újra az Avatart, biztosan jobban fog tetszeni.

3. Egyetlen komplexusom van csupán; zavarba jövök a hülye emberektől. Most például nagyon zavarban vagyok...

4. Te már csak tudod mit játszik Krush, jól ismered. A hozzászólásodban NEM a tradicionális zenékről beszéltél, hanem általánosan (keleti pocokfejűek hallgathatatlan zenével) a japán és kínai zenéről. Ennek részét képezi a több száz éves és a kortárs stílus is, vagyis helyénvaló volt a példám.

5. Tipikusan voluntarista ember vagy, akit rohadtul nem érdekelnek a tények, kizárólag a maga igazában hisz. Elég rossz lehet neked, sajnállak is érte.

6. A szitár INDIAI hangszer.
INSIDER 2011.03.24 15:04:26
@Gyárfás: Sajnos kevered a szezont a fazonnal, a bizonyítási kényszert az alapossággal. Vitára teljességgel alkalmatlan vagy (ahhoz ugyanis érvelni kell tudni), így hát én is kellemes napot kívánok!