Regisztráció Blogot indítok
Adatok
veiszi

5 bejegyzést írt és 136 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Forma 1-et irányító brit milliárdos üzletember szerdán átutalt 99 millió dollárt a bajor igazságügyi minisztériumnak, további egymilliót pedig a német gyermekhospice alapítványnak, és így az ellene 44 milliós vesztegetés miatt indított büntetőeljárást szépen…..
veiszi 2014.08.15 16:50:00
@bömböcz: akkor mégegyszer: ilyen esetekben az állam azt mondja, hogy oké, ha a terhelt beismeri, hogy bűnös, de a sértettel meg tud egyezni arról, hogy jóvá teszi az okozott sérelmet, akkor nem költök egy csomó pénzt arra, hogy lefolytassam az eljárást, hanem menjenek békével. Ha most elvonatkoztatunk a bajoroktól és elképzelünk egy olyan szituációt, ahol Marika néni tyúkjait lopták el vagy Géza bácsit ütötték el, akkor Marika nénit vagy Géza bácsit nem fogja boldoggá tenni, ha az elkövetőt börtönbe rakják, mert attól még neki ugyanúgy nem lesz másik tyúkja vagy nem forr össze a törött kulcscsontja. Viszont amint az elkövetővel találkoznak a mediáció keretében, ott az elkövető beismeri, hogy ő volt, bocsánatot kér és még megállapodnak valami jóvátételben is, ott az áldozat számára sokkal jobb végeredmény születik, mint egy bírósági tárgyaláson. A jóvátétel amúgy nem feltétlenül pénz, lehet az is, hogy az elkövető vállalja, hogy egy éven át füvet nyír Géza bácsinál, tök mindegy. Tehát az erkölcsi-társadalmi súlya valóban nagy, csak nem úgy, ahogy te gondolod, hanem éppen az áldozatok érdekét szolgálja. Hogy ebben az ügyben az áldozat az állam volt és jól lehúzta a kőgazdag elkövetőt? Hát ha én bajor állampolgár lennék, kitüntetném akitől az ötlet jött!
veiszi 2014.08.15 16:59:43
@bömböcz: hát ez meg hogy jön a tevékeny megbánáshoz? :D
A katakombaszentek csontvázait dobozokban küldték északra, ahol apácák öltöztették drága kelmékbe, aranyba, ezüstbe azokat. Az Indiana Bones-nak elnevezett művészettörténész kincsvadász, Paul Koudounaris morbid gyűjteményt fedezett fel Európa különböző városainak…..
Casa della Repubblica A Bázis 2012.08.08 15:35:15
Szervusztok kispajtások! Íme néhány kép a Casa della Repubblicáról. A képeket Bella lőtte: 1. A távol-keleti terem. A Ming-kori tusrajz alatt minimalista stílusú, a kulturális forradalom idejéből származó kisasztal. 2. Kőmozaik padló, a nápolyi Museo Archeologicóban…..
Andrisnak kezd lebomlani az egyéves szemüvege, amire a Vision Express azt mondja, hogy régi modell, már nincs hozzá csavar (!), más boltokban meg nem akarnak hozzáérni a kerethez, nehogy magától elpusztuljon a maradék:Körülbelül 1 éve vettem a Vision Expressben egy szemüveget, sőt…..
veiszi 2011.08.08 13:07:38
@Okusaba: hát te aztán tényleg szakértő vagy (legalább akkora mint az eladó lány volt...) :) láttál már vision express márkájú lencsét? Vagy vision express lencsegyárat? A saját lencséjük is valamelyik ismert gyártóé volt, ilyenből gagyit nem árulnak.
Végre minden tisztázódott a március 15-i ünnepségen az Orbán Viktort körül álló 500 fiatal ügyében. Az Origo szúrta ki március 15-én a sorban álló fiatalokat (videó), akik elárulták, hogy 1500-2000 forintot kapnak a "munkáért". Mint utólag kiderült, a szervező…..
veiszi 2011.03.23 14:11:18
@zero: nap mint nap: pl. amikor veszek egy csokit a boltban. De ráutaló magatartással is kötök, amikor felszállok a BKV-ra.

@Apafarkas: mert a szó elszáll, az írás megmarad
Az első és a második rész után a sorozat folytatásaként ezúttal különféle hadihajók és tengeralattjárók - olykor szomorú - sorsáról olvashattok. Kellemes időtöltést!   Az illusztrációkon azok a hajók láthatók, amelyeknek a neve kiemelttel íródott. Azt…..
Jaj, de megnevettetett a Sportgéza! Párszor már írtam bakijaikról, de ez most csupán a véletlenek nevettető összejátszása. Adott ugyebár ez a cikk, miszerint lehetséges, hogy Gera a Liverpoolba kerül. Szép álom, ő talán még játszana is a csapatban (mekkora körbenyalást kapott a…..
Mandiner blog Tory tor helyett 2010.05.07 09:28:00
  Az igazi győztesek a választók, meg a demokrácia - hangzott el a jolly joker mondat BBC dögunalmas választási műsorában tegnap este. Igaz, más győztesről nem is lehet beszélni. Ahogy körvonalazódik a végeredmény (ami megfelelni látszik az exit polloknak), meg lehet…..
veiszi 2010.05.07 20:18:28
veiszi 2010.05.08 11:59:33
@Sawyer_: ez az ún. west lothian question (vagy english question), már a 70-es években felmerült elméletben, de 1999 óta konkrétan alkotmányos visszásságként él. Valamelyik neves brit alkotmányjogász egyébként azt mondta, hogy ennek a kérdésnek a megválaszolása Nagy-Britannia bukását jelentené, amiben van is igazság. Vannak ötletek amúgy arra, hogy legyen a skót, az északír meg a walesi mintájára külön angol parlament is, de az azért már túlzás lenne :) Egyébként nem adok 10 évet, és Skócia független lesz szerintem.
@csi: igen, a munkáspárt azért népszerű, mert ők támogatták és valósították meg a skót parlament újjáélesztését, Thachertől ill. Majortől meg csak a poll taxet kapták :P
  Nem csak verekedést láttunk ám az MSZP majálisán, hanem egy csomó más érdekes és izgalmas dolgot is. Zagyva Gyula vezetésével néhány tucat jobbikos vonult fel és alá a réten, Lendvai Ildikó nyugdíjassimogatót nyitott, lehetett venni fokhagmás szeletet, és láttuk…..
veiszi 2010.05.02 16:33:51
@dark future: szerintem a súgógép

És mi az, hogy kicsoda???!!! Hol jártál az elmúlt három és fél évben? :)
    Szanyi Tibor nehezen küzd meg a vereség élményével. A szocialista politikus választási csalást emleget: „Nem véletlen, hogy pont a 13. kerületben - ahol mindig szocialista jelölt vezetett - jelent meg ennyi igazolással szavazó” - mondta el az MSZP-s politikus.…..
veiszi 2010.04.14 18:26:48
@megvagy hadnagy: én igen! viccen kívül: Brenner Kálmán aka Koloman Brenner dolgozott valami tanulmányon, amiben a Volksbundot mutatta (volna?) be, és az ő elmondása szerint a Volksbund céljai teljesen rendben voltak, a német kisebbség jogait védték-őrizték. de ez nagyon OFF, bocsi
veiszi 2010.04.14 18:28:25
@veiszi: ja, ez igazából Kenguru 16:39-es kommentjére ment volna, de már ittam egy pálinkát, mert fáj a torkom :)
Lendvai Ildikó után Verebes István is cáfolja Regőczi Miklós szavait, mondhatni teljesen elgurult a faszi gyógyszere. Emlékeztetőül az interjúrészlet: "– Mely médiumok voltak még fontosak Lelovics Ottónak és a pártnak? – A Klubrádió és a Nap-kelte. Lelovics…..
veiszi 2010.03.24 18:53:49
@sorokinV: majd két évtizedig nekik fújt a média szele, már egészen elszoktak attól, hogy milyen amikor nem nekik áll a zászló, hogy milyen, amikor már nem kérdeznek alájuk mindig és mindenhol (ha egyáltalán tudták valaha)
  Nagy rajongói vagyunk a stand-up comedynek. Azt is örömmel konstatáljuk: szinte havonta tűnnek fel újabbnál újabb tehetségek, hogy gyógyírt találjanak a posztmikroszkópszínpadi traumában szenvedő nagyérdemű rekeszizmaira. Íme a legújabb tehetség. Első fellépését…..
Alig kapcsolódó izraeles utalással nyitjuk a posztot, hátha az épp jobban látszó hazai rasszizmus talaján néhány új látogató érkezik. Nő a hasonlóságbűnözés!Mai párosunk igazi jómunkásemberek, akik nem átallnak odaállni téglát pakolni, ha éppen arra van szükség.…..
  Popkulturális EPIC FAIL az MSZP kongresszusán, és ezt egy bukott párt politikusától kell megtudnunk: Coldplay-jel szembesíti Mesterházyt a kiábrándult eszdéeszes. Ajánlónkban rendszeresen szemlézzük a szebb múltra visszatekintő, kissé megkopott dicsfényű balliberális…..
Ha ennyi volt az élet„Megmelegszem kicsit ebben a versben,ha már a szemetekben is tél van, hófúvásés a fölburogatott asztalokon is jégcsap.Jöttök-mentek, siettek, a forgóajtókszűk rekeszében ott esetlenkedikközöttetek a halál, de ti már őt seveszitek észre, mint akik…..
  Vasárnap meghalt az apám. Skrabski Árpád. Évek óta beteg volt. Álmodtam már azt, hogy meghalt és nekrológot akartam írni róla, de annyi mindennel foglalkozott, hogy nem tudtam összeszedni.   Nehéz írnom egy ennyire fájdalmas és személyes témáról, de az…..
Mandiner blog 500. 2009.12.29 19:01:00
  Üdvözöljük a Reakció Facebook-klubjának ötszázadik tagját, akivel már beelőzzük a Fidesz FB-s táborát, és lassan a Jobbik-klub is érezheti tarkóján hideg leheletünket, vagy hogy is mondta anno Pokorni.  Arra biztatjuk Facebook-profillal rendelkező többi olvasónkat…..
  Nácik vagytok? - kérdezte a legenda szerint az újságíró a Laibach tagjaitól. Csak amennyire Hitler szobafestő-mázoló volt - válaszolták a legenda szerint a Laibach tagjai az újságírónak. Az ő Jesus Christ Superstar című lemezüket nyúlja a Rammstein folyamatosan.…..
  Mélyélmények Sörisztánból 4.    A minap egy brit kistelepülés külvárosának pubjából jelentkezett a BBC riportere. Onnan konferálta fel saját magát, amint éppen az Irán által letartóztatott fiatal jachtosok aggódó szüleivel beszélget. Az alacsony…..
           „Ne mosolyogj, Iljics,              Nem tart ez örökké,              Százötven évig…..