Regisztráció Blogot indítok
Adatok
baraonda

18 bejegyzést írt és 185 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyszer meg kellene írni azt a nagy szökést. Mondják, nem is igaz, legenda csak. De Kassa tele van titkokkal és a Molnár utcában megvan még a ház, a Maléter-palota, ami előtt egy este talán tényleg megállt Márai és ölbe kapta az erkélyről leereszkedő Lolát. A szülők tiltották őket egymástól; egy…..
Január nyolcadika óta az Emberi Erőforrások Minisztériumának fiatalokért felelős helyettes államtitkára Rácz Zsófia,  aki jogi diplomája megszerzése előtt, mindössze 22 évesen tölti be ezt a pozíciót. Lassan két hónapja felel az ifjúságügyért, de a nagy ritkán meghirdetett nyilvános eseményeken és…..
Szinte minden, háborúban résztvevő nemzet hadereje fel tud mutatni olyan alakulatot vagy éppen fegyvernemet, amely az adott konfliktusban kiemelkedő katonai teljesítményt nyújtott, s amelyre az utókor később tisztelettel és megbecsüléssel emlékezik vissza. Mexikónak ott van a Szent Patrik-zászlóalj,…..
Tökéletes önéletrajz nem létezik. Ha azért kattintottál ide, hogy megtudd a titkát, akkor nagyon sajnálom és egyben elnézést kérek, de ha már itt vagy, van pár jó tanácsom, hogyan is hozd ki a legtöbbet az…..
Csak egy újabb olaszos hely – ezt is gondolhattam volna legyintve, amikor megláttam az első Bellozzot annak idején a városban. De komolyan, miért van ez? Oké Itália, Csáó Itália, Boungiorno Itália, Buona sera Itália, hagyjuk már. Mi ez az olaszmánia?..
Szerette a szépet. Színekkel és szívekkel játszott. Angyalokat festett, egyikkel-másikkal ágyba is bújt. Sűrű élete volt. Az urbinoi herceg udvarában nőtt fel, olyan reneszánsz legendák között forgolódott, mint Bramante, Leon Battista Alberti. Alig töltötte be a húszat, de már a perugiai Szent…..
baraonda 2020.01.07 18:59:47
@Dinamuki: van olyan forrás is, ami szerint megmérgezték. Az életvitele alapján a szifilisz sajnos benne volt a pakliban, de talán nem is ez a fontos, hanem hogy mit hagyott itt maga után, és mikor mi már rég nem leszünk, ő még mindig lesz. A színek talán fakulnak idővel, de az az életmű, amit 37 év alatt összehozott nem fakul soha. :-)
Az elmúlt napokban biztos vagyok többen is gyermekkel mentek a temetőbe. Hogy mi járhatott a gyermek fejében? Alighanem valami hasonló! :)Az alábbi részlet Marcello D'Orta könyvéből érkezik. Ő az arzanói (Nápoly melletti) általános iskolai tanár, aki kiadta az elemisták házi feladatait. Magyarósi…..
Magyarország legkisebb vármegyéjével alaposan elbánt a sors, kétszer Bécsből egyszer Budapestről számolták fel, kettévágták, hozzátoldottak, lefokozták, új országhatárt húztak rajta keresztül, majd végül a földrajzi nevek közül is eltüntették. Eltűnt vármegyékről szóló sorozatunk második részében a…..
Mozgalmi egyenruha, iskolaköpeny és kezdés 6 évesen. Vajon jobbak voltak az előző rendszer kötelező dolgai?..
baraonda 2019.09.04 15:06:54
@Nem taggyűlés volt: Dolgozatíráskor nekünk fel kellett tenni a padra, hogy ne lessünk egymástól. Az iskola előtt vagy buszra várva pedig simán rá lehetett ülni, szóval a dipó többfunkciós táska volt. De még mindig sírva röhögök, mennyire nevetségesek lehettünk 9-10 évesen diplomatatáskát vonszolva. :-) (egy számzárasért '86-ban a fél karomat odaadtam volna szerintem :D )
Nem véletlenül tévedtetek az oldalamra, valószínűleg ugyanannyira szeretitek Olaszországot, mint én , és az olasz nyelvet is elképesztően fülbecsengő melódiának tartjátok. Ha pedig így van, akkor muszáj megtanulnotok egy-két olyan kifejezést, amikkel az olaszok előszeretettel pakolják tele a…..
baraonda 2019.06.15 17:46:11
Hat utca a Szamos meg a Öreg-Túr ölelésében. Csupa haragos zöld, csupa gyümölcs, csupa szív valahol fél úton Namény meg Gyarmat között. Ha nem lenne az Elixír, tán csak a postások, meg az erre élők tudnának arról a 600 lélekről, aki panyolainak vallja magát. Goethe nem járt erre, de az itt élők…..
Amerikai Plán Carlito útja 2019.01.16 11:42:20
Brian De Palma munkásságának értékelésekor inkább a szerzői - zömében hitchcockiánus - thrillereket (Sisters, Gyilkossághoz öltözve, Halál a hídon, Alibi test) szokás számba venni, pedig az új-hollywoodi generáció egyik legismertebb képviselője a szervezett bűnözést tematizáló bűnfilmjeivel is…..
„A győzelem nem fontos. A győzelem az egyetlen dolog, ami számít.” (Giampiero Boniperti) Mert a győztesekre emlékszünk, a többieket általában elfelejtjük. Talán a nagy bukások még, azok maradnak meg, mint sajgó sebek. Az elvesztett döntők, a kihagyott helyzetek, az ablakon kirepülő tévék. Ám a…..
Három hónap után recsegve kezd mosolyogni. Pedig egyetlen poénra sem emlékszik. Hosszú álom volt. Csipás szem. Egy sárkány egyfolytában kiabált vele. Lángot fújt, sakkban tartotta. Majd egy fura májusi délután kábán, kócosan, ólomból öntött végtagokkal ébredt. Pulyaként zokogott, ha egy ilyen…..
 Fesztyné- Jókai Róza (1861-1936)    Barátok, 1920 körül   61×64cm olaj, vászon Jel.j.l. Feszty J. Róza Adva van egy száz éves festmény, de vajon kit takar a szignó és milyen idők lehettek akkoriban. Találtam egy nagyszerű blogot hozzá.  Olvassátok BARAONDA  írását, parádés a szereposztás !  …..
baraonda 2018.02.22 16:51:49
Kevés megosztóbb város van Nápolynál. A lelkendezők áradoznak hangulatáról, mely legtöbbjüknek a száradó lepedők látványát jelenti; a fújolók szidják a mocskot, a bűzt és a hangzavart. Mindenkinek igaza van. Ez a város azonban jóval több ennél. De nem való mindenkinek. Szigorúan szubjektív…..
Magyarország történelmében fontos szerepet játszott a székely származású Andrássy család, akik közül tábornokok és miniszterek kerültek ki. Az Andrássyak – miután Erdélyből a XVI. században menekülniük kellett – rövidesen megszerezték a mai Szlovákia területén található Krasznahorkát, majd a…..
Az olasz média után a hazai hírgyártók is foglalkoztak azokkal a magyarokkal, akik Pompejiben a régi romokon bohóckodtak, vicceskedő pózokban idétlenkedtek. Olaszok gyakran sértésről és károkról beszéltek.Valamennyi általam olvasott hírből kimaradt, hogy a pompeji leletek között voltak Igor Mitoraj…..
Másodszor estem neki ennek a szédületes városnak. Határozott célokkal érkeztem Campania székhelyére: megnézni a Napoli sotterranea (Földalatti Nápoly) program második részét és a Márai házat, valamint eljutni végre Pompejbe. Közben sikerült még apró csodákat látnom: bicikliről a templomba…..
A mindentudó Wikipedia összefoglalja helyettünk az indulást. ’69-ben született, játszott a Torinóban, ott lett válogatott ’91-ben és ’92-ben aláírt a Milanhoz. Ha minden igaz 2012-ben készült a kép, Lentini oldalán Dino Baggio és Eranio. Az aláíráshoz kellett egy…..