Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Calgary

0 bejegyzést írt és 115 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az MJSZ játékvezetői testülete (jt) a bírók toborzása, felkészítése és kiválasztása után egyre nagyobb figyelmet fordít a játékvezetők ellenőrzésére, a supervisorrendszer felállítására. Ebben a szezonban sokkal több meccsen van jelen ellenőr. Feladatuk a játékvezetők…..
Calgary 2010.10.20 23:09:36
@budapestijeti:
Egy tippet az összegre?
Közepesen alapos bejegyzésben emlékeztünk volna meg bő egy órával ezelőtt a Mol Liga mai játéknapjáról, a szövegünk azonban úgy elszállott, mint a fecske, azóta is hiába próbáljuk megtalálni valahol. Roppant dühösek és elkeseredettek vagyunk, még egyszer újraírni ugyanazt…..
Calgary 2010.10.06 11:27:31
@csatoimi: Megnéztem a szabálykönyvet.
Azt kell figyelni hogy a korong gólvonalon való áthaladásának a pillanatában helyén volt a kapu vagy nem. A kérdés itt az a kapus volt aki elrúgta vagy ......, vagy az aki lefúrta trehány volt.
A Jánosi féle lövést nem láttam, lehet hogy igazad van, nem erre gondoltam.
Calgary 2010.10.06 11:37:21
@peterszky: Ebben igazad. De mint már annyiszor elhangzott, bővíteni kell a lehetőségeket, videóbíró, gólbíró.
De ezt a csapatok nem akarják mert hát pénz pénz és pénz.
Lubomir Hurtaj belépője súlyos sérülést okozott Andrew Dertonnak. A HSC Csíkszereda szlovák csatára térddel ütközött a Miskolc kanadai bekkjének térdével. Dertonnál részleges térdszalagszakadást állapítottak meg az orvosok a szerdai kontroll során, ennek következtében…..
A hat első osztályú csapat fontos kérdésekben állapodott meg kedden. A résztvevők egyetértenek a Fehérvár rájátszásbeli indulásával, de az esélykiegyenlítésnek több módját is alkalmazzák. Egyrészt gyengítik a magyar EBEL-csapatot, másrészt megteremtik saját maguk…..
Calgary 2010.08.04 19:06:59
@F. Kapus:
Hát öregem nem irigyellek, de úgy érzem ez neked bejön, kordában tartani ezt az érzelem áradatot.
Remélem teljesítmény bérben vagy mert az órabér itt nem éri meg! :-)
Megint nagy fába vágtuk a képzeletbeli fejszét, elhatároztuk, hogy összerakjuk kedvenc sportunk világtérképét. Összeszedtük a szerintünk tényleg rém fontos linkeket, ezeket kategóriánként rendszerezve ajánljuk olvasóink figyelmébe. A napokban minden élesedik apránként, és…..
Calgary 2010.07.02 11:54:18
@stero: @forestjr:
Témánál vagyunk!

Ismét felütötte fejét a gyógyíthatatlan megalomán született felsőbbrendű Pösti vagyok életérzés.
De ez már annyira így van hogy felesleges ezzel foglalkozni. Ha már a miniszter elnökünk is használja ezt a szót sokkal többet ne várjunk el el zsurnalisztától se.
Bár javították magukat, ami pozitív, de a végére azért oda biggyesztettek egy kis epét!

A cikk egyébként alapos, nekem tetszik, remélem lesz idő használni!
Calgary 2010.07.02 12:06:14
@forestjr:
A második.
Sorry
Idén ünnepelte századik születésnapját a Matthews Arena, a világ legrégebb óta folyamatosan működő fedett jégpályája és multifunkcionális arénája. A Northeastern University tulajdonában álló és elsősorban az egyetem csapatait, így a Northeastern Huskies női- és férfi…..
A szokásosnál lassabban érkeznek a következő szezonra vonatkozó hírek a csapatoktól. Ennek oka lehet, hogy nem dőlt még el, milyen ligában, hány csapattal zajlik majd a bajnokság. Remélhetőleg a csütörtöki rendkívüli elnökségi ülés után több információ lesz erről,…..
Calgary 2010.07.01 11:35:14
@durex26:
Miskolcról a buszköltség 300Ft./km. busszal.
Győr + 35 000 Ft.
Kaposvár + 70 000 Ft.

Azt gondolom nem etikus más pénzén népszerűsíteni a sportágat. Központi pénzre pedig szerintem nincs esély.
Calgary 2010.07.01 12:03:19
@F. Kapus:
Nem a rosszat keresem, ez merő rosszindulat részedről, mert valaki meg meri kérdőjelezni munkásságod termékét. Ezen az elven amit te itt előadsz, a Debrecen el se induljon mert messze van a többieknek.
A Miskolc Miskolcon játszik tudomásom szerint elég régóta miért fizessen kompenzációt?
Nem hallottam róla hogy elvitték a meccseiket mondjuk Kassára.
Egyébként ok vegyük ki a kompenzáció szót,de a többlet költség az megállja a helyét, mert valóban többe kerül az utazás, ez tény.
Még ha sértőnek találod magadra nézve.
Kedden megegyezett a bajnokságokban indulni kívánó négy OB I./B-s és három juniorcsapat, hogy az alapszakaszt közös küzdelemsorozatban játsszák le. Ezután a bajnokság kettéválik. Így a többéves szünet után 2009-ben újjáalakult juniorbajnokság életben marad, a 2010/11-es…..
Lemondott Joós Zoltán, az UTE szakosztályelnöke, nem egészen egy hónappal az új vezetőség kinevezése után. "Nem kívánom hosszan kommentálni döntésemet, rég érett bennem ez az elhatározás, most alakult úgy, hogy véglegessé vált" – mondta blogunknak. Zsigmond…..
Calgary 2010.06.10 07:58:43
@F. Kapus:
Még akár üzemeltethetne egy ilyen állami cég csarnokot, de akkor egyenlően osszák el a jégidőt az összes területileg illetékes csapat között.
Ne csak az Újpesti Dózsa kapja meg egyedül, az összes jégidőt, vagy ha kell nekik fizessék meg.

Ez nem szociális megközelítése a problémának de talán igazságosabb lenne.
Bár az igazság mindig a túloldalon van.
Meggyőződésem, minden magyar játékosnak az kell legyen a célja, hogy a lehető legerősebb bajnokságban edződjön. Ez Magyarországon jelenleg elsősorban az EBEL-ben induló Fehérvárba való bekerülést jelenti. Ezt a gondolatot J. P. MacCallum, a Dab.Docler vezetőedzője, a felnőtt…..
Calgary 2010.06.08 08:54:33
@hüjeliba:
Ez sok utazással járna, ami a nem tudom hogy fér el egy junior korú fiatal életében. És ha nem tanulnak az a legvégén csalódott embereket jelent, bár nem ismerem a fiatal hokisok tovább tanulási hajlandóságát.
Kíváncsi lennék Ocskay Gábor véleményére mennyibe kerülne egy junior csapat versenyeztetése egy klubnak?
A pályák ugyanolyan messze vannak, a rendezésben talán csak a bíróknak kell kevesebbet fizetni, bár ebben nem vagyok biztos, gondolom zsűri, orvos ugyanaz. Szerintem pusztán az utazás többe kerül mint két magyar bajnoki szezon.
J.P. ezt a kanadai tapasztalatai alapján mondhatta, ahol megyén belül megoldható az erős bajnokság.
A magyar játékvezetők megtartották évzárójukat. Az eseményen Árkovics Miklós jt-elnök és Gebei Péter, az év játékvezetője foglalta össze a bírók helyzetét. Utóbbi elismerte, egyetért azzal, hogy a magyar játékvezetés színvonala egyelőre nem üti meg a játék…..
Calgary 2010.05.21 21:39:18
@Tejpalkó:
Többen többször nyilatkozták, hogy a ma mindegyik bíró teljesen amatőr. Munka mellett csinálják.
Mit rontanak el?
Van egy kérdésem Önhöz mint aki már látott ilyet.
Ha eljön a következő szezon, 9 csapattal, megemelt mérkőzésszámmal, sok sok keddi meccsel, ki fogja levezetni ezeket? Honnan lesz ennyi bíró aki el tud utazni akár hétköznap?
Talán Ön is írta a könyvében, hogy ebből nem lehet megélni ma itt. Én úgy látom, hogy ha a privát munkájukból tartják fent ez egzisztenciájukat akkor a hoki itt csak vesztes lehet mert ez ugye hobbi.
Nem látom hogy tud ez kikerekedni oda hogy egy jó minőségű sok csapatos bajnokságunk legyen, minőségi játékosokkal és bírókkal.
Mert az EBEL is "kőkemény üzlet" mint nyilatkozta a vezetőjük.
Hogy nézzen ki a Mol Liga, menjen-e második magyar csapat az EBEL-be, milyen legyen a versenykiírás, mit kíván a magyar hokifan? Már a sokadik évben is olyan folyamatokat és fejleményeket látunk, tapasztalunk ezen kérdések körül, amelyek nem tetszenek nekünk. Ezért a blog…..
Calgary 2010.05.19 10:48:25
@vaze: Túllihegjük ezt a kérdést.
Egyszerű igen nem választ adj.
Igénybe veszel egy szolgáltatást és nem fizeted ki.
Ez tisztességes magatartás vagy nem?
Calgary 2010.05.19 11:43:10
@vaze:
Tényként lett közölve hogy tartoznak.
Ez nem mocskolódás, szerintem.
Ha ezt nem érted meg veled van a baj.
Többen többször leírták itt a blog arra való hogy leírd a véleményed név cím telefonszám nélkül.
Te is így teszel, vagy nem?
Calgary 2010.05.19 13:52:01
@kerusz:
Semmi megelőlegezés, csak vélemény, láttam már ilyet nyilván kisebben, de szerintem más is. Nincs rend, nincs marketing érték, nincs pénz.

Nincs miről egyeztetnem a JT-el, ez a saját véleményem. Nem értem miért keveritek ide folyton a JT-t.
Azt tesznek a bírók amit jónak látnak, ahhoz hogy megkapják a pénzüket. Nekem nem fáj ha nem kapják meg a pénzüket, de attól még tisztességtelen magatartásnak gondolom.
Bpstars kollega felé pedig már léptem.
Október elejére megépül a Ferencvárosi TC új jégpályája – ezt Rieb György, a klub elnöke mondta el blogunknak. A Millenárishoz hasonló mobil jégpálya sátras fedést kap, de a kiszolgáló létesítmények utánpótlás-mérkőzések lebonyolítására is alkalmassá teszik majd…..
Calgary 2010.05.12 11:40:19
@csatoimi:
Nem sok ez?
Mintha a Brassóiak kevesebbet mondtak volna az új csarnok áráról? F. Kapus visszatudjátok esetleg keresni,nektek szerintem könnyebb.
Mindenesetre nekem soknak tűnik bár még nem építettem jégcsarnokot.
Csabai Gábor személyében új szakosztály-igazgató érkezett az Ferencvárosi TC hokisaihoz, feladata a felnőtt csapat menedzselése lesz. A szakosztályelnök továbbra is Al-Daadu Muhanned, de ő a jövőben elsősorban utánpótlással foglalkozik. Az új felállásról, a munkáról és a…..
Calgary 2010.04.30 08:22:17
@jacint70:
Erősíteni fogják valamelyik másik klub csapatát.
Vagy elkezdenek dolgozni mint Te vagy Én.
Nem alszanak sokáig nem napi 3-4 óra hanem 8 óra megfeszített melóval próbálnak egzisztenciát építeni.
Például.
De az is lehet elmennek politikusnak.
Nem tudok ma olyan profi játékosról aki megtudna élni valamilyen polgári szakmából.
de van egy a Peterdi azt nyilatkozta saját maga festette ki a lakását mert ez a szakmája.
Calgary 2010.04.30 10:20:39
@marhahusi: Amit leírtam minden profi hokisra igaz ne vedd fel a vizet nincs miért.
Calgary 2010.04.30 10:24:18
@jacint70: Ebben igazad van, és egyet is értek.
A Magyar Jégkorong-szövetség játékvezetői testülete ingyenes jégkorong-játékvezetői tanfolyamot indít jól korcsolyázó, elhivatott férfiaknak és nőknek. A betöltött 15 éves kor alapfeltétel, a jégkorongos játékosmúlt előnyt jelent. A tanfolyam időpontjai a következők:…..
Calgary 2010.04.29 08:43:50
@qx92:
Pont az amatőrbe a legnehezebb bekerülni.
Ezt az öregek beosztják egymás között,ez egy bennfentes kör, szinte csak vezetőbírók vannak jelen.
Fix és egyben legrövidebb a játékidő, és többet fizet mint egy hivatalos meccs.
Ezt bírók mondták amatőr meccseken, mert én ott csúszkáltam.
Április 20-ig összeállítjuk a koncepciót a következő szezonra, kiderül, Magyarországon versenyzünk-e a továbbiakban, és hogy előre- vagy visszafejlődünk-e – mondta blogunknak Kangyal Balázs, a Vasas Bp. Stars klubmenedzsere. Cikkünkből kiderül az is, a Mol Liga-győztes,…..
Calgary 2010.04.07 16:13:10
@vaze:
Az hogy nem érdekel, nem pontos kifejezése annak ami érzek. Megpróbálok hasonlattal élni.
A következőket olvastam a Heti Világ Gazdaságban.
Debrecenben az önkormányzat kirúgta a városi tömegközlekedési szolgáltatóját jelesül a Hajdú Volánt, aminek tulajdonosa az ÁPV Zrt. ami ugye állami tulajdonban van a mai napig is. Tehát az innen elosztott pénz közpénz,(mindenkié Magyarországon), lásd a helyi szebb napokat látott salakmotor sport.
Van helyette egy a város tulajdonában álló cég talán Civís busz a neve.
Na most ha ott ügyesek és csinálnak egy jobban gazdaságosabban működő céget és az itt megspórolt pénzzel támogatják a helyi sport életet az nagyon jó üdvös és stb.
De az hogy Budapesten,ahol van BKV, ami ugye olyan amilyen, minden egyes Fővárosi cégben megspórolt, kigazdálkodott, forintot ennek, a sok sok jelzővel illethető cégnek a rendbetételére kellene fordítani.
Mert az nekem sánta, hogy a Főgáz vagy a Fő... gazdaságos és az ott megtalált pénzt elosztják maguk között,majd a BKV-t pedig finanszíroztatják az állammal
Azzal semmi baj, hogy valaki támogatja a stars fiataljait, mivel most már tudjuk, hogy nem a felnőtt csapatról van szó.
A folyamatokkal szembeni tehetetlenség ami miatt nem foglalkozom mélyebben a témával.
A kluboknak a közpénzekhez való hozzájutását én helyi, városi kerületi szinten korlátoznám.
Tudom hogy ez Pesten nem megoldható a kerületek közti átjárhatóság illetve a jégpályák miatt.
Úgy hogy nem is akarom megmondani mi a tuti.
Minden forint jó és hasznos ami a gyerekeink sportolását elősegíti a nyíltan lehet vállalni az eredetét és azt is hogy az én döntésem alapján utalta az önkormányzat vagy bármelyik cég ennek a klubnak.

Üdv.

ui:Megyek sörözni Facsipesszel.
Komoly csapatok részvételével zajlott a hétvégén a káposztásmegyeri jégcsarnokban a European Golden Puck 2010 torna. Péntektől vasárnapig játszották a meccseket a 11 és a 16 éven aluliak korcsoportjában. A klubcsapatok gyakran a saját kerettagjaik mellett más egyesületek…..
Calgary 2010.04.06 12:33:31
@tomikak:
"még az MJSZ játékvezetőinek is csurrant némi pénzt amiért hálából a döntőben leküldik az öltözőbe a vezetőedzőjüket is, hát hogy is mondjam, nem tudom mit képzelnek."
Ezek szerint aki kifizeti a tisztelet díjat megnyerte a meccset? Mert csurrant?
Vagy ha nyer a DAB pesten nem fizet a Stars?
Ne haragudj de ezt nem értem, ha elmegy húsvétkor a szabadidejében meccset vezetni, hogy legyen torna akkor nem illeti meg a bírói díj, vagy ezt egyfajta jutalomként kell fel fogni?
Jeget, orvost, bírót, zsűrit, kell fizetni másképp nincs meccs.
Fordítsuk meg, ahhoz mit szóltál volna ha azt mondják nem fújnak mivel erre nem kötelezhetőek, ez egy saját torna volt és nem szövetségi rendezvény. Nyilván lett volna felháborodás ha nem mennek el és akkor ki vezeti le a mérkőzéseket?
Ezt kérdezem a cikk szerzőjétől is mi van akkor ha nem mennek el a magyar bírók mert tegyük fel húsvétkor erre nem kötelezheti őket, sem a stars, sem a szövetség, sem senki?
Jégkorong Miskolc-Újpest 4-6 2010.03.10 20:41:37
A jegyzőkönyv szerint szoros mérkőzésen nyert az Újpest Miskolcon. A hazaiak szereztek vezetést, amit a lilák két perc alatt fordítottak kétgólos előnyre. A Miskolc kapust cserélt, és még a harmad vége előtt felzárkózott egy gólra. Mára is jutott egy 5+20 perces kiállítás az…..
Calgary 2010.03.11 07:55:53
@polarbears:
Tényleg érdekes, hogy a salakmotorosok miért nem kedveltebbek Miskolcon. Nem találtam még olyan jeges embert aki tudott volna 3 nevet egymás után mondani. Ezzel nem lenne baj ha nem a Sziráczki testvérek, Szőke, Berecz vagy Mészáros(meszes) lettek volna az újkor első vitézei.Ezekre a sportolókra joggal lehet büszke minden Miskolci ember, a minimális alapértelmezett lokálpatriotizmust feltételezve.
Emlékszem azokra a csatákra amikor Adorján Hajdú Tihanyi még kisfiúk voltak és próbálták az rutinos Borsod Volán csapatot.
Rég volt, szép volt!!
A Ferencváros a rendes játékidőben verte a Megyeri úton az Újpestet, a Vasas Bp. Stars a hosszabbításban múlta felül a Dab.Doclert az OB I. középszakaszának mai mérkőzésein. Az UTE nehéz helyzetbe került az 2-5-ös vereséggel. Ha a Sapa Fehérvár AV19-nek nem sikerül…..
Calgary 2010.03.02 10:39:53
@Boby80:
Merre található a video?
Légyszi segíts.

Köszönöm
Rég írtunk utoljára az OB I/B-ről és az amatőr bajnokságokról, ideje felvenni a fonalat. Annál inkább, mert mindenhol közeledik a végjáték. Ráadásul pénteken vérbeli Lehel–FTC retrómeccset rendeznek. Négy bajnokságban 28 csapatról adunk körképet. A…..
Calgary 2010.02.19 07:44:46
@Senderos:
Első és legfontosabb dolog, ne oszd be mások pénzét, csak a tiedet.
Második nézd meg utánpótlás csapataik számát, na abból lehet valami, de abból hogy a jelenlegi jászberényi öregek mellé hoznak maximum 3, 4 jó játékost, és kullognak az OB 1 végén súlyos milliókért, na az mennyire jó lenne.
Add össze, a jégbérletet, a zsűrit, az orvost, a bírókat, csak a bírók utaztatásából finanszírozni lehet legalább 2 utánpótlás csapatot egy egész éven át.
Látszik hogy egy, 1 bites buta szurkoló vagy.
Ott lebeghet előtted a Lehel példája, volt 5 szovjet import játékosuk, végig 1 soroztak egy egész bajnokságot, nyertek 1 bajnoki címet, és ennyi, vége, elfogyott a lóvé nincs hoki a városban 20 évig.
Miért nem iszol kannás bort gyógyszerrel, utána rágsz egy kis kavicsot, és a konnektorba vizelsz, és ezzel elérsz a csúcsra, már ami a képességeid alapján neked kijár, akár az istentől, akár a párt titkártól.

Komolyan felbosszantottál ezzel a sok okossággal.
Calgary 2010.02.19 11:06:47
@lakota:

"amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten"

Ha azt akarod hogy célba érjen a mondandód, az Ő nyelvét kell használnod!
Calgary 2010.02.20 14:06:17
@juta73:

Szerintem a lehel 1989-90-ben nyert bajnokságot akkor még létezett a Szovjetunió ebből arra következtetek hogy a szovjet import kifejezés nem hibás.

De félretéve a viccet, nem szándékoztam megbántani senki a Lehel hívek közül. Az viszont tényleg felbosszant, hogy átgondoltan fejlesztik az utánpótlást a városban, sok gyerek sportol, és akkor jön ez a buta egy bites, és okoskodik.

Ha valakit is megbántottam a hozzá szólásommal Jászberényben elnézést kérek nem ez volt a szándék és nyilván volt némi költői túlzás.
Bolgárokról nem sokszor adunk hírt mostanában, a valaha minket rendszeresen felülmúló ország jégkorongsportja mély válságban van, legutóbb is csak egy óriási botrányra kaptuk fel a fejünket. A három plusz egy csapattal vegetáló bajnokságban különös körülmények között…..
Calgary 2010.02.16 16:05:56
@kerusz:

A BS beli felvételeken jól látható Halassy jv. igaz akkor még nem tartozott a karszalagosak dicső kasztjába.
Kíváncsi lennék rá felmenne a jégre a winter classcon amennyiben a farkas caja játékra jelentkezik?
Február 20-án kezdődik a magyar bajnokságok közel hathetes rájátszássorozata. A 14 éven aluliak helyosztói nyitják a sort, végül hat csapat kap aranyérmet a legnagyobbaktól a legkisebbekig. A kölyökbajnokságban Zalai Titánok–MAC döntőt, UTE–SC Csíkszereda…..
Calgary 2010.02.15 15:34:04
A tegnapelőtti Chicago Blackhawks–Dallas Starson Andrew Ladd, a hazaiak hokisa úgy kente fel a palánkra Jere Lehtinent, hogy kiszakadt a plexi. Egyenesen az alatta ülő kisfiú fejére. Az ifjú drukker több okból sem járt rosszul: egyrészt bár megijedt, nem sérült meg, –…..
Reijo Ruotsalainen, a Red Bull Salzburg védőspecialista finn edzője hétfőn megkezdte budapesti programját. Egyórás jeges és kétórás elméleti oktatást tartott a magyar szakembereknek. A jeges edzést követően videóinterjút készítettünk vele, amit tovább után megtekinthetnek. A…..
Calgary 2010.02.10 12:18:00
@csatoimi:

Tudod szülőként nem értek veled egyet, de nincs ezzel baj.
Lehet én sem engedtem volna hogy a gyerekem iskola helyett, hokizzon. Jelen állás szerint ebből nem lehet meg élni, nem lehet egzisztenciát építeni. Nézzük meg mi lesz a mostani 18 19 20 éves játékosokkal. Sorban állnak a légiósok mögött filléreket kapnak, ha kapnak (BERTA ügy) mert az idegenek elviszik a lóvét. És elment az életüknek az a szakasza ahol meg kell alapozni az egészet. Nem kell mindenkinek egyetemet végezni de egy szakmát is meg kell tanulni, és be kell gyakorolni, azt nem 6 évesen kezdik el mint a hokit. Nincs jövő kép, amíg egy szakma egészen más, abból meg lehet élni.
Nyilván ha felnőnek a gyerekeim és sportolni akarnak az én szememre is ráereszkedhet a köd, de jelenleg így látom a helyzetet ahogy leírtam.
Nagyon nagyon hangsúlyozom ez csak az én privát szülői véleményem, nem kell vele egyet érteni