Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lakos András dr.

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Könyvismertetés (Paul A. Offit: Pandora's lab. Seven stories of science gone wrong. National Geographic, Washington D.C., 2017, 287 old.) A könyvismertetés további részei: 1. rész: Isten orvossága 2. rész: A nagy margarinmalőr 3. rész: Kenyér és halál a levegőből 4. rész: Amerika mindenek felett!…..
Lakos András dr. 2017.10.24 13:14:10
@Hraskó Gábor: A DDT vonatkozásában nem osztom Offit véleményét, azt hiszem, hogy a DDT kártékony hatását nem lehet megcáfolni. Kis mennyiségben, pl. a szúnyoghálók impregnálására nyilván veszélytelen.
Könyvismertetés (Paul A. Offit: Pandora's lab. Seven stories of science gone wrong. National Geographic, Washington D.C., 2017, 287 old.) A könyvismertetés további részei: 2. rész: A nagy margarinmalőr 3. rész: Kenyér és halál a levegőből 4. rész: Amerika mindenek felett! 5. rész: Elmecsavar 6.…..
Lakos András dr. 2017.10.24 12:50:41
@Amanitin3:
1. Narkolepszia. Amennyire én tudom, legalábbis a bakcina által kiváltott forma autoimmun eredetű agyi anyagcserezavar. Amikor az agyvelőgyulladás kifejezést használtam, azért tettem, mert az általánosan használt alvászavar nem írja le a betegség súlyosságát. Olyan, mint amikor a tripanosomiasist álomkórként írjuk le. A narkolepsziások nemcsak a hirtelen rájuk törő "alvástól" szenvednek, hanem kataplexiás rohamaik is vannak, és sok esetben psychiátriai kísérőtünetekkel is jár a betegség.
2. Az 1,45 milliárd dollár, mint a legnagyobb bevétel a könyvben szereplő adat, talán lemaradt, hogy évente volt ekkora a bevétel, de a könyvben sem szerepel. Nem néztem utána, hogy hiteles-e. De atlán nincs is túl nagy jelentősége...
Lakos András dr. 2017.10.24 12:52:29
@Amanitin3:
Lemaradt a 3. pont. A cold turkeynek ez a magyarázata Offit szerint, és én is így tudom. Mi ebben (meg a többiben) a "butaság"?!
Lakos András dr. 2017.10.24 13:05:09
@Amanitin3: Hány százmillió ember életminőségét javította drámaian az évtizedek folyamán?! Van erre adat?!
A narkotikumok csökkentik a fájdalmat, de egyre nagyobb adagokra van szükség a fájdalom csökkentésére, és végül a fájdalom erősebbé válik, mint amilyen valaha volt, és egyre súlyosabb következményei lesznek a droghasználatnak. Túl ezen, nyilván sokan csak élvezetből szoktak és szoknak rá a heroinra és társaikra (nem volt semmilyen fájdalmuk), viszont, ha megpróbálják elhagyni a szert, súlyos fájdalmaik lesznek. Talán nem kell elmagyarázni, milyen következményekkel jár rászokni a morfinszármazékokra. Ki tudja megszámolni hány esetben volt kedvező és hányban kedvezőtlen a droghasználat?
Könyvismertetés (Paul A. Offit: Pandora's lab. Seven stories of science gone wrong. National Geographic, Washington D.C., 2017, 287 old.) A könyvismertetés további részei: 1. rész: Isten orvossága 3. rész: Kenyér és halál a levegőből 4. rész: Amerika mindenek felett! 5. rész: Elmecsavar6. rész: A…..
Lakos András dr. 2017.10.24 12:35:31
@Prof. Mózes: A könyvben súlyos következményekkel járó, jórészt tudományos tévedésekről van szó. Sok esetben a tudományos felfedezést a pusztításra használták fel. Én azt gondoltam, hogy ez igazán szkeptikus téma.
Dr. Lakos András, az orvostudomány kandidátusa Évente akár 30 000 keringési eredetű, idő előtti halált lehetne elkerülni, ha betiltanák Magyarországon az élelmiszeriparban gyártott transz-zsírokat. A margarinok története Az élelmiszeripar a II. világháború során kezdte növényi olajokból…..
Lakos András dr. 2009.01.14 22:00:29
@Izomor Lánya: Ezt most tényleg komolyan gondolja valaki, hogy a TFA okozta károkról szóló eddig összegyűlt adatok a maláriával kapcsolatos ókori tévedésekkel egy lapon említhetők? Valaki itt szofizmust emlegetett...
Lakos András dr. 2009.02.16 20:12:33
@Transzfetti_Acid: De, szerepel a honlapjukon (www.fornetti.hu/oldal.php?belso_id=127).
Egyetlen alkalommal a rádióban is hallottam reklámozni, hogy a Fornetti TFA mentes.
Lakos András dr. 2009.02.19 18:46:58
@kobudka: Pompás! Ez az amiért a blogbejegyzést írtam. Ez volt a célom! A hivatalosságokra várva símán megdögölhetünk, de ha elég sokakat izgat, mi is történik körülöttünk, talán történik valami!
Köszönöm.