Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bander_

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ebben a pillanatban zuhant be a postafiókomba a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium várva-várt közleménye a január elseje óta létező megyei-alapú autópályadíjakkal kapcsolatos változásokról. Sajnos továbbra is fizetősek lesznek a fontos autópályakivezető-szakaszok, így például…..
Bander_ 2015.01.29 21:32:58
@Prakt!: Nem, nem kell lehajtanod! A komáromi matrica érvényes a Bicskei lehajtoig, a Pesti matric meg már megint csak érvényes idáig, tehát a Fejér megyei matrincát nem kell megvenned, ahogyan az a cikkben is le van irva...
Tehát Gyor-Bp megoldhato 3 matricával (Györ, Komárom és Pest)!
Lassan, de biztosan telnek a napok, és egyre felfokozottabb a kedélyállapotom.Igen, újból Mexikó. Most már biztos, mármint az indulás időpontja(nov 14).Újból indulunk, Gyurci sógorommal-most egy hónapra.Meghódítjuk Mexikót. Szeretném, legalább is.Bár a vidék gyönyörű, az…..
A hétvégén kirándulni voltunk a Tátrában. Igen, a múlt héten, amikor annyi sok hó leesett. Pontosabban nem is a hétvége volt, hanem egy csüt-péntek-szombat, szerda esti leutazással. Éppen ezért, mivel két nap szabinkba került a megmozdulás, eszünkbe se jutott lemondani a…..
Információink szerint nem mindenki örült felhőtlenül annak, hogy a magyar kereskedelmi rádiózás önjelölt istenei, azaz a Boros-Bochkor kettős ismét hallható az éterben: a Sláger rádió egykori reggeli műsora ugyanis legalább nyolc (más források szerint tíz) korábbi Neo…..
Bander_ 2010.01.21 09:49:44
Ez, itten, tényleg mellbevágja majd azt, aki elviszi. Lehetőleg ne Ticóval jöjjön érte, mert nem fér be a csomagtartóba. Egy közel félméteres hosszúságú, négycsatornás távirányítóval vezethető helikopterről van szó. E-Sky lama V4 - tényleg szenzációs. Persze helikoptert…..
Nem nagyon macerálták a rendőrök eddig a járdán kerékpározókat, a többség nem is tudja, hogy lehet-e a gyalogosok között kerekezni, vagy sem. A tisztázatlan helyzet részben a fővárosi vezetésnek is köszönhető, hiszen a budapesti kerékpárutak jelentős része a járda…..
Bander_ 2009.10.06 11:42:53
@Mike36: Nem gyűlöletből írtam, ez a fejlődés rendje. Nincs semmi bajom az autósokkal sem, csak a mocskos levegő zavar, amihez mindenképp a közlekedés motorizált résztvevői a felelősek. Igazad van, valóban egyenlőre kevesek vagyunk a svédekhez és ez többnyire a politikusokon múlhat. Nekem is van autóm! csak nem járok vele, mert nem szeretek a dugóban ülni minden nap órákat. És hogy kifejtsem a dolgot... Nyugaton ezt úgy csinálják, hogy a város tisztasága érdekében, az autósokat nem engedik csak a városhatárig. Itt P+R parkolókban egy vonaljegy áráért parkoltathatod az autód és tovább utazhatsz a parkolóban kapott jeggyel a tömegközlekedés járatain. Így nem kell vagyonokat fizetned, a parkolódíjad egyben a tömegközlekedés dija is. Aki pedig mindenképp, ennek ellenére is autóval akar menni, na az fizessen.. Igy megy ez Stockholm-ban. Tudom, hogy ez komoly fejlesztéseket igényel amiktől még messze vagyunk, de a jó példák meg vannak. Egyébként októbertől ha jól tudom a sárga matricás autók ki vannak tiltva a városból (jogszabály), csak ezért merészeltem ezt írni. Bocs ha gyülélködést véltél benne felfedezni.
Bander_ 2009.10.06 12:49:03
@galoooshka: egyetértek...
Bis Hannover bin ich noch mit einigen anderen Stipendiaten zusammen gefahren. In Hannover musste ich umsteigen, dass hat aber gut geklappt, da mein Zug nach Leipzig von den selben Bahnsteig abgefahren ist. Es war ein grosses Glück für mich, da der Handgriff meines Koffers gestern zerreist…..
A hétvégén túlélőversenyen voltunk. Legjobb lesz, ha a verseny honlapjáról idézek, hogy képet alkothassatok arról, hogy miféle is volt ez a megmozdulás:  „Szeretnél részt venni az Evolúció nagy versenyében? Szeretnéd kipróbálni túlélőgénjeid hatékonyságát?…..
Bander_ 2009.04.21 10:08:12
Nos meg van az eredmény! Sajnos csak másodikok lettünk :( De nem vagyunk letörve, sőt!!

tuleles.elte.hu/te24/TE24_eredmeny_nagyhalal.htm

Gratulálunk elsőként a Merev Tagok (NH) és a Buckalakók (KH) csapatnak, amiért a legjobbak voltak és a többieknek is, akik teljesítették még a túrát.
Úgy látszik az élmezőny elég erős, jók a csapatok!! Jövőre is találkozzunk!

Addig is nevezzetek a 25. versenyre:

tuleles.elte.hu/aktualis.html

ui: HUBI-ék ! Mit csináltatok ???
Ádám barátom a munkahelye által hozzájutott egy hatalmas, fekete kombi autóhoz havi 3000km-el. Mikor mesélte, hogy a „hullaszállító" autójába hátra befér akár 3 kerékpár is, egyből elkezdtem gondolkodni. Ha már lúd, legyen messze, irány a Zemplén hétvégén! Bandert…..
Persze aztán ahogy leszálltunk Pécsett, és elindultunk Harkány felé az 58-ason, néhány pillanatot még kaptunk a nyeregben ülve is azokból a bizonyos aranysárga sugarakból. Ó, a reptér balra, Bander fényképez, neki ez a szakmája, de még én is telepítettem itt routert a…..