Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sárgadinnye

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lakos András tagtársunk február 28-án levelet írt Pálinkás Józsefnek, a Magyar Tudományos Akadémia elnökének. Íme a levél: Budapest, 2010. február 28. Pálinkás József A Magyar Tudományos Akadémia Elnöke 1245 Budapest, Pf. 1000   Tisztelt Elnök Úr! Nagy örömmel hallgattuk a Szkeptikus…..
sárgadinnye 2010.05.25 16:19:17
sárgadinnye 2010.05.25 19:37:05
Ami pedig az MTA álláspiotját illeti: én nem láttam ilyet Kindert Judit levelében.

Ebben a levélben az van, hogy

1. Lakos András rosszul tudja, hogy mi van, és tájékozódott volna jobban.

2. "A Semmelweis Egyetem ETK-a angol nyelven, tandíj fizetése mellett biztosít képzést olyan területeken, amely oktatására akkreditációval rendelkezik."

3. "Az egyetem rektora szakemberekből és jogászokból álló ad hoc bizottságot hozott létre, amelynek feladata a (...) szakmai háttér tisztázása volt. Az ad hoc bizottság felvette a kapcsolatot az egészségügyi és az oktatási tárca szakállamtitkáraival, ezt követően kezdte meg az előkészítést, illetve tett javaslatot az egyetem Szenátusának. Az egyetem Szenátusa véleményezte, és egyidejűleg kiegészítésekre tett javaslatot."

4. "Az tény, hogy az Európai Unióban keresik annak a jogi megoldását, hogy a Hagyományos Kínai Orvoslás beilleszthető-e az európai egészségügyi rendszerbe."

5." Az orvosképzést végző egyetemeinken (...) számos német és angol nyelven tanuló diák folytat tanulmányokat. (...). Körükben nagyfokú érdeklődés tapasztalható a bizonyítékokon alapuló „nem-konvencionális” medicina irányába."

Ez nem állásfoglalás, ez egy rizsa.
Semmi konkrétum nincs benne.

Az egyetemen lehet pénzért tanulni.
A külföldi diákokat érdekli a nem- konvencionális medicina és akarnak olyat tanulni.
Az egyetem létrehozott egy ad hoc szakmai bizottságot, amely "véleményt nyújtott be".

Na, mi volt az a vélemény, mondjuk az lenne a lényeg.

A levélnek az az értelme, hogy az MTA-nak az egészhez semmi köze nincs.
Most ezzel mit értsek vagy ne értsek egyet?
Az ATV Hőmérő c. műsorának múlt pénteki adásában arról a kérdésről vitáztak a résztvevők: a természetgyógyászatot vagy a hagyományos orvoslást részesítsük-e előnyben? A vitázó felek: a természetgyógyászok részéről Dr. Taraczközi István, a Magyar Természetgyógyászok Szövetségének elnöke és Dr. Sebő…..
Első alkalommal véletlenül bukkantam rá egy internetes oldalon a Hellinger terápiára, amit egy közismert lélekgyógyító és problémamegoldó, Soma „mamagésa” ajánlott a honlapján egy segítséget kérőnek. Utánanéztem a dolognak, és úgy találtam, hogy az eljárás Magyarországon is egyre inkább…..
A Népszabadság tegnapi cikke szerint a Pécsi Tudományegyetem Igazságügyi Orvostani Intézete bevezeti az alapképzésben az alternatív medicina oktatását. Az első évben még opcionálisan vehetők fel e tárgyak extra kreditpontért, de utána már kötelezően kell választani a manuális medicina, a kínai…..
sárgadinnye 2008.12.04 22:06:15
Kenéz Tamás:

"Lacika, aki eddig nem betegedett meg, most 2 hétig hajt a munkahelyén, keveset alszik. A végén, szokásától eltérően, ő is elkapja az influenzát, mert a kimerültségtől fogékonnyá vált. Mi történt? Lehet, hogy betegeskedő Pistinek túlórázás nélkül is krónikusan olyan állapotban van a testének valamely része, mint Lacinak túlórázás után? Nem kéne valahogy azon is segíteni, amikor ellátjuk az influenzás Pistikét? Nem kéne feltételezni, hogy igazából Pistike is simán legyőzte volna az influenzát, hiszen Pistike szervezetében alapvetően többmillió éves, kiforrott konstrukciót tisztelhetünk; szóval simán legyőzte volna az influenzát, csak...csak valami.

Mi támasztja alá, hogy egy másik gyógyászat hatékony ezen a téren...hát nem tudom, kipróbáltam oszt jó vót."

Ez érdekelne, mit próbáltál ki? És az hogy csinálja? Mert ezt szerintem mind tapasztaljuk: influenza, két családtag kettőt köhög és túlvan rajta, másik két családtag ágynak esik egy hétre.

Én olyanokra szoktam ilyenkor gondolni, hogy két családtag ezen a víruson már átesett egyszer, így védve vannak.
Vagy akik ágynak esnek, éppen fáradtabbak vagy mással is el van foglalva az immunrendszerük, pl. valami kis allergiával.
Igazad van, ha ez rendszeresen előfordul valakivel, akkor érdemes kicsit utánajárni, van-e valami oka.
De ha az orvostudomány nem találja meg az okát, attól még lehet. És az, hogy az orvostudomány nem találja meg az okát, az nem jelenti az, hogy ha egy másik módszer talál egy bizonyítatlan okot, akkor az lesz az igaz.

Ez érthető? Mert rettentő sokat olvasni ilyesmit, hogy a betegségek oka nem a vírus, hanem a szervezet egyensúlyának a felborulása, meg a harmónia, meg minden testi betegségnek alapvetően lelki oka van stb.
De én... hát ... szkeptikus vagyok.
sárgadinnye 2008.12.11 10:34:10
Figyeljetek, van egy angol blog, ahol fellángolt a vita, miszerint bevezessék-e a kötelező oltásokat Angliában.
Ennek fényében:

www.thatsfuckingstupid.com/index.php/2008/11/just-a-quickie-you-wont-feel-a-thing

mit gondoltok?

Én Angliában élek, ezért Tőletek kérdezem: jó rendszernek tartjátok a magyar kötelezőt? Vagy Szerintetek mi lenne jó?
Hátha tanulnának az angolok belőle. :-DDDD