Regisztráció Blogot indítok
Adatok
elckerlyck

17 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lövésem sincs, hogy ez most akkor vicc vagy nem vagy de, mert ez maga a tökély, kötelező végignézni és igen, régi, össze na karmold magad. Pacsi Karajnak! ..
Felnőttként közlekedési eszközök iránt rajongani alapvetően csodabogárságnak számít, mégis van pár olyan jármű a világban, amit fotózni-videózni nem számít aberrációnak. Ilyen a San Francisco-i cable car vagy a londoni tube. A berlini metró rajongói viszont valamiért még a…..
Vitorláspferd Blöd város 2010.05.06 14:30:48
Még tavaly nyáron köpte el Macó, de most jut eszembe:Velence:- Papa!- Igen, Macó?- So eine blöde Stadt! (Milyen fura város!)- Miért? Olyan szép, mint egy mesebeli város, nem?- Nem! Minden utca csupa Wasser, aber kann man nicht baden! ( Az utcák vízböl vannak, de nem lehet sehol…..
Maxi a dacosságán túl válogatós és türelmetlen. Ritka alkalom, hogy nyugodtan, cirkusz nélkül lezajlik egy családi étkezés, ami nekem nagyon fontos. Ezt próbáltam elmagyarázni neki vasárnap este, amikor elég jó formában volt. Azt kapott, amit kívánt, nem turkálta az ételt,…..
Vitorláspferd Dackorszak 2009.06.18 17:45:30
Maxi dacosságánál csak a szája nagyobb.Ma a reggelinél:- Csillagom, szeretnék veled beszélni.- Liest du mir was vor, Papa? (olvasol nekem valamit?)- Nem, Macó! beszélni szeretnék veled, komolyan. Te már nagyfiú vagy, lehet veled komolyan beszélni!- Ja, ich bin ein großer Junge. Ein…..
Isten nevét hiába ne vedd! („Az Úrnak a te Istenednek nevét hiába fel ne vedd“ - protestáns szöveg, ott 3. parancs)    Igazából nem vagyok mocskos szájú. De ezt a gombot nem varrhatom más kabátjára, mástól nem hallhatta Maxi azt a nyelvi fordulatot,…..
Vitorláspferd Madárlátta 2009.02.26 14:01:00
Maxi az utóbbi idöben nagyon apás. Egyik oka az, hogy hétközben csak reggel látjuk egymást, maximum, ha szerencsénk van, még érte megyek az oviba, de egy fél óra után szaladnom kell vissza a munkába.  Másik oka:  Maxi már az ágyban van, alszik. Hazaérek, elsö dolgom…..
- Papaaa! Felmegyünk a teraszra? - Minek, szivem? Nagyon hideg van, jól fel kell öltöznöd elötte! - Ich will Kran anschauen! (Meg akarom nézni a darut) A szomszéd telken építkeznek, ami éppen kapóra jön Maxinak: a TV-ben Bob, az építömester második kedvence a Sandmann után. -…..
Vitorláspferd Szülöi tekintély 2009.01.14 10:11:00
Max kihúzza a dackorszak minden regiszterét. Mindenre „nem“-mel reagál, rutinból, ha csak hallja a hangunkat, már üvölti a „nein“-t vagy a „nem“-et. -Maxi megyünk ebéd elött még kezet mosni! -Nein, Papa! -Mi „nein“, édesem? Nem vagy…..
Vitorláspferd A hó illata 2009.01.08 12:45:00
Tegnap hazafelé jövet Maria, a babysitter lány és Maxi építettek egy hóembert . Amikor Maria elmesélte, mit mondott közben Maxi, elolvadtam:- Der Schnee riecht, wie Papa! ( A hónak olyan szaga van, mint a papának! )Szebb bókot még életemben nem kaptam! Köszönöm drágám!Hogy jut…..
- Papa! Adol csokit? - Nem kaptál éppen az elöbb a mamától? - Mama deutsch. - Hogy jön ez most ide, Macó? - Mama Schokolade, papa csoki!   Élias, TóbiásCsiga-biga gyere ki!Megy a vonat Kanizsára..
Vitorláspferd Ego 2008.12.15 13:08:00
Maxi újabban mindent tud. Öltözni, szerelni, összerakni, szétszedni. Pénteken a nagyiéknál aludt, ott rájött, hogy ajtót is tud kinyitni-becsukni:   -   Tschüß, Papa, bis Morgen1! – ajtó be-ki – Guten Morgen Papa, egy jóreggeltknutschi2? -   Jó…..
Vitorláspferd Adventi naptár 2008.12.05 14:01:00
Új reggeli rituálé az adventi naptár. Érdekes módon idáig sikerült fegyelmezni magunkat, csak az aznapi kis cszmácskát raboljuk ki, és örvendünk a kis ajándéknak. A maiban egy kis stanecli gumimacit talált, amit rögtön magával is hozott a reggelihez.  …..
Vitorláspferd Lila repülö 2008.11.27 11:30:00
Még egy esti telefonbeszélgetés: - Papa abeiten. ( Papa dolgozik ) - Jó éjszakát, kicsi drágám, reggel látjuk egymást! - Mond. - Mi van a holddal, Maxi? - Masszi annszt. ( Maxi fél ) - Ne félj a holdtól, Maxi! A hold egy nagy sajt, éjjelre kiakasztják az égre az egérkéknek. Látod,…..
Vitorláspferd Telefon 2008.11.27 11:28:00
Éjszakás vagyok, ilyenkor olyan 1/2 8-8 tájban csörög a munkahelyemen a telefon: - Tü-tüüüüüü - Macó! Te vagy az? - Nem. Trombita. - Milyen volt ma az oviban? - Papa at eekoht. ( Papa fözött ) - És? Izlett a vacsora? - Kater Haccefoc. (Kater Ratzepetz, egy bölcs macska egy…..
Vitorláspferd Telihold 2008.11.27 11:26:00
-         - Keeeze! - Kinek a keze Macó? - Ott, oben! - Aha, a telihold! - Nem. Mond! - Mindjárt jönnek a kisegerek és megrágcsálják. Holnap már nem lesz ilyen kerek. - Kann man nicht essen! (Nem lehet megenni) - Akkor hogy lesz minden nap kisebb? -…..
         - Papa! Paaapaaaaa! - Jó reggelt, aranyom! - Papaaa ?! Hol a hajóbuch1? - Biztos a többi könyved között. Gyere, megkeressük! Eljátszadozunk a könyvvel, Maxi megmutogatja a kedveceit: a tüttatamotorrad2 – ot, az ürhajót, az ürhajóst…..
Vitorláspferd Bemutatkozás 2008.11.27 10:13:00
Maximilian János két éves. Német mamájával, magyar papájával Németországban él. Egyéves kora óta bölcsödébe jár, 99%-os német nyelvü környezetben él.Én, a papa, sokat beszélek vele magyarul. Már a mama pocakjában is hallott magyar altatódalokat, ha kettesben vagyunk,…..