Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Barbaar

0 bejegyzést írt és 106 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több millió bevándorlót kellene befogadnia Magyarországnak a következő öt évben, mert így tudja biztosítani a gazdasági növekedés ütemét - jelentette ki Orbán Viktor kormányfő 16 éve. A társadalom elöregedésétől egész Európában tartanak.   2001: Magyarország akár 14 millió embernek is megélhetést…..
Barbaar 2017.07.31 09:20:49
@tesz-vesz:

A KKV-k nagyobb támogatást éveznek, mint a multik, innen indulj újra.
Hatékonyság kell, túlnyomórészt ez határozza meg a bérszínvonalat.

Így van, azt írtam, hogy minden rendszernek velejárója a korrupció, amire bizonyíték is a korrupciós lista. Így teljesen irreleváns, hogy te mit értesz "ugyanúgy" lopás alatt, hiszen én csak annyit írtam, hogy minden rendszerben van.

Így van, te tetted be a korrupciós listát, miután felhívtam a figyelmedet arra, hogy van ilyen. Mert kétségbe vontad, hogy mindenütt lopnak, ahogy most is teszed a második hozzászólásodban...
Deansdale Matekozzunk 2017.07.27 16:09:12
Szeretném, ha valaki megcáfolná a következő eszmefuttatást, de nem az apró részletek terén, hanem lényegében. Ha valahol valami egy évet vagy egy százalékot csúszik, az a lényegen nem változtat. Vegyünk két ma született leányt, az egyiket egy modern, liberális eszmeiségű családból, a másikat egy…..
Barbaar 2017.07.31 09:13:13
@kiknekX:

Én is nagyon haragszom a szocpolra/CSOKra, de olyan ok miatt, ami nem az egész országra jellemző. Nekem az a gondom, hogy a környékünket lepik el ezáltal a kisebbségiek.
Feminista frontról egyfolytában azt halljuk, hogy néhány radikális mérgezi csak az összképet, de a feminizmus valójában egy kedves, aranyos mozgalom amit kizárólag az egyenjogúság érdekel. Vessünk hát egy pillantást a közelmúlt feminizmushoz kapcsolódó eseményeire, vagyis…..
Barbaar 2015.06.05 07:15:11
@Deansdale: Én sem követem a bulvárt, és számomra sem szimpatikus Damu, de épp az után a műsor után kezdtem el foglalkozni a témával, amiben mellékesen szó volt erről. Ráadásul feministákkal történt vita során is szóba került már ez természetesen, de nem tudták felmutatni, hogy milyen bizonyíték alapján ítélték el.
Az viszont kifejezetten szemléletes, hogy a fellebbezés után már nem foglalkoztak az új bizonyítékokkal, mert az nem feladata annak a bíróságnak. A bemesélt nemi erőszak cáfolatára vitt filmre pedig azt mondta a bíró, hogy ha egy filmen Bud Spencer állon vág valakit és az felkel, nem biztos, hogy a valóságban is így lenne. Csak azt felejtette el, hogy ez nem egy szórakoztató film lett volna, hanem erre a célra készített bizonyító erejű videó.
Nézem az ünnepi műsort a királyi tévében. A mostani rezsim a Kádár-rendszer szidásával akarja legitimizálni a saját aljasságát. Bemutatják a vasfüggönyt, kijelentik, hogy ma mennyivel jobb, hogy szabadon utazhatunk. Igen, ez igaz, sőt, a nyitott, schengeni határok segítségével…..
Barbaar 2014.07.30 10:48:30
@Brendel Mátyás:

A túl nagy szabadság/liberalizmus egyszerűen anarchiához és káoszhoz vezet, nem hosszú távú emberi civilizációhoz.
Ugyan hogyan igazolhatnám a negatív hatásokat? Ahhoz többéves tanulmány kellene. Ezzel szemben viszont van egy speciális képessége ehhez az embereknek: a gondolkodás.
Nem tudom pontosan hogyan szól a reklámadó, de tudtommal az össze adónak adóznia kell, ha nyereséges.
Szerintem meg szabályozni kell a műsortartalmakat, mert az esetleges szexuális jelenetet rosszul értelmező, vagy értelmezni nem tudó gyerek is láthatja, ami káros hatással lehet későbbi életére.
A valódi pornó viszont nem érhető el csak úgy az éterből.
A szeszes párhuzamos éppen rossz így, pedig nagyon jó is lehetne. A tömény italokon komolyabb az adó, nem lehet reklámozni, ellenben a sört lehet és az adója is kisebb. És ennek olyan egyszerű a magyarázata, hogy a sör káros hatása kisebb a társadalomra (illetve bizonyos mértékig pont nem káros), mint a tömény szeszeké.
Tudtommal nem tiltották ki a kereskedelmi adókat a kampányból, csak olyan feltételeket szabtak, amiért nekik nem érte meg. Az elméleted folytatása pedig azért téves, mert az RTl Klub kb. semmi kárt nem okozott a kormánypártnak a műsoraival, ellentétben például az ATV-vel.

Örülök, hogy a vitastílusod fényéveket javult, remélem minimum ezen a szinten marad.
Ki legyen a miniszterelnök-jelölt. Nehéz kérdés, nagyon nehéz. És a jelölt személyétől nagyon sok függ. Például a győzelem is 2014-ben. Bár a közvélemény-kutatások az MSZP fölényét mutatják az Együtt 2014-el szemben, a nem hivatalos közbeszéd, a baráti eszmecserék és a…..
Barbaar 2013.08.27 12:00:44
@iii:

Bírom (viccesen), amikor valaki a saját véleményét a köz véleményeként adja elő. Vagy legalábbis a többségéként.
Barbaar 2013.08.27 12:47:32
@iii: Igen? Milyen kutatások?
Barbaar 2013.08.27 20:23:36
@iii: Ebben szintén nem az van, hogy a Bajnai kormány volt a legjobb...
Elolvasod te ezeket, mielőtt belinkeled?
Nevelek A nagy pedagógus-átverés 2013.07.20 23:17:09
Az Orbán-kormány rendkívül intenzív, hosszú és fordulatokban gazdag kommunikációs hadjárata lassan végére ér: már a legeldugottabb magyarországi tanya, tömegkommunikációval alig találkozó lakója is tudja, hogy rettenetesen jó lesz most már a pedagógusoknak, mert iszonyatosan…..
SERTEPERTE A zsír dícsérete 2012.01.31 20:31:00
Igazi hungaricum, bár jelenleg éppen nincs divatban, sőt talán soha nem is volt. Ennek ellenére nem hiszem, hogy akad olyan magyar ember, aki ne evett volna már zsíroskenyeret, amely rövidesen lehet, hogy ismét a népélelmezés number one-ja lesz. Lehet, hogy az írás olvastán az egészséges étkezés…..
„Amikor már azt hittem, nincs normális (nekem való) nő, és kész, ezt fogadjam el, akkor jött egy hívás. Egy ismerősöm szülinapi bulijára” - hepiend érkezik. A szakítás után Levélírónk hamar lebirkózza önbizalomhiányát és néhány rossz randi után beújítja az…..
Semir Osmanagić nem adja fel. Hiába tartja sarlatánnak gyakorlatilag az egész tudományos világ, hiába nem veszi már komolyan senki Bosznia-Hercegovinán és Szarajevón kívül, ő rendületlenül folytatja az „ásatásait”, újra és újra megtalálva Visočika hegyét. Korábban már megjelent egy erről…..
Barbaar 2012.01.09 11:54:04
@Dream_walker:

2. Ezek a bizonyítékok csak a hívőknek bizonyítékok. Valós bizonyítékok nincsenek. Bizony az emberek is függnek a természettől, nem véletlen a mostani fejlettségünk, 13-15 ezer évvel ezelőtt túl szigorúak voltak a körülmények ahhoz, hogy komoly civilizáció jöjjön létre.

3. Igen, voltak ilyen esetek, viszont a fordítottja még többször bizonyosodott be, csak az nem kap olyan hírverést, érthető okok miatt.
Előre le szeretném szögezni: nem hiszek az olyan fekete-fehér felosztásokban, hogy "szegény" vagy "gazdag". A világ ennél - hála Istennek - sokkal árnyaltabb és bonyolultabb. A "szegény" szót azért bátorkodom majd ma többször is alkalmazni, mert Te húzod magadra ezt a jelzőt…..
Barbaar 2011.12.08 09:50:02
@Répa89:

A kitörés egyáltalán nem lehetetlen. Ma már sima juttatások (segély, CSP) mellett ingyenes az oktatás és az iskolai étkeztetés a rászorulóknak. Ingyen kapnak mindenféle taneszközt. A szülőnek csak annyi a dolga, hogy az állambácsitól kapott pénzt nem elbagózza, elissza és eljátssza, hanem megteremt egy olyan hátteret, amellyel a gyerek egy jó szakmunkás bizonyítványt szerezhet.
Barbaar 2011.12.08 11:24:19
@Répa89:

A hozzászólásomban egyértelműen leírom, hogy kikre gondolok, nem általánosítok. Aki a pénzét elissza, elbagózza és eljátssza, az nekem ne mondja, hogy nem tudja a családot fenntartani...
Férfiként nehéz ha nem egyenesen lehetetlen elképzelni, milyen lehet nőként arra kényszerülni, hogy prostitúcióval keresse meg valaki a kenyerét. Ez a kifejezetten merész, sőt szándékosan botrányos kampány épp ebben próbál segíteni, és a perspektíva megváltoztatásával, egy…..
 „A gyermek és a tanuló nem vethető alá testi fenyítésnek, kínzásnak, kegyetlen, embertelen megalázó büntetésnek vagy bánásmódnak”. – áll a mondat a törvényben amit Michl Ferenc a KDNP képviselője törölne. Természeten odáig nem merészkedik…..
Barbaar 2011.11.30 09:49:02
@angnag:

A saját példádból kiindulni nagyon kevés. Az, hogy egy gyerek kezelhető-e vagy sem, az egyáltalán nem csak a neveléstől függ. Arról nem beszélve, hogy ha az órát zavarja egy gyerek, akkor utána hiába beszélget el vele a szülő (ha egyáltalán ér az vmit), már megtette káros hatását.
Az biztos, hogy én is fel fogom hatalmazni a gyerekem tanárait a megfelelő nevelésre.
Így jár az az ember, aki nyolc éven át hazudik. Aki azzal áltatja az országot, hogy adócsökkentésből lesz több állami bevétel, hogy marad az eva, meg a magánnyugdíj, hogy nem lesz ingatlanadó, ráadásul a népnek semmit sem kell tennie, csak rájuk szavazni, és máris lesz 7…..
„Ma már a huszonéves elvileg érett srácoknak nem garancia egy, sőt több csók sem. A férfiakat messzire kerültem, begubózva töltöttem napjaimat” – Levélírónk szerint a mai huszonéves srácok nem tudják, mit akarnak, csak szédítik a lányokat és többnyire…..
Bármennyire is szerencsés lenne, félő, hogy a válás nem lesz békés, bármennyire is ez lenne a célszerű és hasznos. Az MSZP kiásta a csatabárdot a Demokratikus Koalíció ellen. Mesterházy Attila - talán nem is önszántából -, de történelmi hibát vétett.Pedig úgy is…..
Várható volt, hogy valamilyen módon a Fidesz is kifejti véleményét az MSZP lehetséges szakadásával kapcsolatban. A Nézőpont Intézet egy gyors kutatással igyekszik orientálni - elsősorban az MSZP tagjait és híveit.Az intézet alapítása kapcsán idézzük a nol-t: "A Nézőpont…..
Barbaar 2011.10.13 13:39:40
@midnight coder:

Ugyan mindegy, hogy kinek akarják eladni magukat, amíg a magújulás náluk annyit jelent, hogy a személyek maradnak és azt mondogatják, hogy megújultunk.
Egy generációváltással simán eladhatnák magukat egy valóban megújult szocialista pártként, akik a nyugdíjasok, és egyéb a szociális hálóból élőket képviseli.
Azaz, hogyan tartja életben a murder, a hgyi, és a hazugság, ez a három pft-s feminista-ellenes alkesz, az azért klubosított femi topikot, hogy ne írhassanak oda valódi feministák. Mert pusztán azok, akik oda írtak eddig, semmi másért nem tették, mert velem akartak beszélgetni a…..
Barbaar 2011.10.10 21:07:33
@forintocska:

Mégis onnan a hivatkozás erre a honlapra.
Továbbá, ha nem te lennél, azok a nickek, akkor nem írnád le ilyen pontosan azt a második nicket, mert azt senki nem jegyzi meg csak úgy, hacsak nem ő hozta létre.
Barbaar 2011.10.11 07:35:08
@forintocska:

Igen ismerem, csak éppen egy normális ember nem tököl ilyesmivel.
Barbaar 2011.10.11 07:38:38
@forintocska:

"Nem az én nickem volt a rengeteg helyesírási hibával. Azért, hagyták eddig a modik, mert nem az én nickem volt!"

Nyilvánosan megengedték, hogy visszatérjél, visszatértél, és most ez nem elég neked, mert kicsi a klubtopik nyilvánossága.

"Abszolút nem az én stílusomban."

Dehogynem. Abszolút a tiéd, így aztán vagy te vagy az, vagy annyira egyszerű vagy, hogy ilyen könnyű utánozni.
Adhatnék neked hitelt, de nem adok. El is mondom, hogy miért. Fasza kis hitelkonstrukció lenne, nem kamu thm, változó kamat ilyesmi. Törleszthetnéd úgy, hogy nem rokkanna bele a családi kassza. Adhatnék ilyen hitelt, de nem adok és elmondom miért nem. Magyar vagy Csalsz, lopsz, adót…..
Az állítás meredek, de egy tucat kérdés és öt szempont vizsgálata alapján a Newsweek ezt állítja. 165 országban kutattak. Izlandi nőnek lenni a legjobb, csádinak a legrosszabb. Magyarországnál 111 jobb hely van a nőknek!  Öt szempont köré csoportosították az adatokat,…..
 Fizessenek a gazdagok? Társadalmi szolidaritás? Megbukott a matolcsyzmus? Majd mi elmondjuk, valójában hogy van ez.A 16%-os, egykulcsos adóval már idén is havi 52 ezer forintom maradt a borítékban; a szuperbruttó kivezetésével pedig további 25 ezernyi többletbevételem fog…..
Barbaar 2011.09.21 07:19:48
@tocibacsi:

Persze értem, hogy miért ennek a rétegnek a fogyasztásától várják a fellendülést, de egyre több helyen kárognak, hogy ez nem valósult meg, bár ezt én is korainak tartom.

Azért olyan helyeken, ahol ilyen jó a kereset, és olyan a beosztás, a céges kocsi is adott, meg egyebet is el lehet számolni, akár az éttermet is.
Emellett persze tudja, hogy a gyereke jó iskolából fog jó helyre kerülni, de tudja ezt a szegényebb is és szeretné is, de nem teheti meg.

Egyébként nem hiszem, hogy a jelenlegi formájában fog maradni ez az adótervezet, a kormány nem fogja magának megengedni azt a politikai ballépést, hogy tömegek szavazatait veszítse el.
Barbaar 2011.09.21 07:22:02
@Nihilista Semmi:

Csak hogy itt most a cikkről beszélünk, ahol azt írták hogy ezek együtt járnak a magasabb fizetéssel, holott nem jár ez együtt, csak a 16%-ossal jól járók megtehetik.
Barbaar 2011.09.21 07:55:35
@tocibacsi:

Már most azt olvasom mindenütt, hogy nem járhat rosszul senki, ezért "átmenetileg" bevezetnének 202 fölött egy új adónemet, amivel az alatta lévőket kompenzálják.
Ennek meg így már nem sok értelmét látom, hiszen úgy tűnik mint ha így csak átneveznék a dolgokat, esetleg lehetséges, hogy apránként akarják beadagolni a népnek.
Ebbe a posztba azét vágtam bele, mert az elmúlt évben elég sok olyan komment született a blogon, amelyik Budapestet egy gyámságra szoruló, csorgónyálú hülyegyereknek próbálta beállítani. A hozzászólásokból az is kiderült, hogy a város a vidék segítsége nélkül egy pillanat…..