Regisztráció Blogot indítok
Adatok
maitai

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A címbéli mondat fordítása számomra régi rejtély. Amikor elhíresült a "disz isz dö biginning off a bjútiful frencsip" (vagy hogy mondta...) a Macskajajból, én nem igazán értettem, hogy mi ez (nem láttam a filmet, csak idézgették sokszor). Amikor megmagyarázták, hogy de…..
maitai 2017.02.20 22:59:28
@navigare necesse est:
Kérdés: ha egy másik szinkronban az eredeti utolsó sort idézik, akkor hogyan kéne szerinted fordítani, szöveghűen, kockáztatva, hogy a magyar nézőnek nem esik le, vagy az eredeti félrefordítás szerint?
Mindig vicces olvasni a Ryanair magyarázatait akkor, amikor utasszívató-bevételnövelő intézkedést hoznak, amelyeket aztán megpróbálnak úgy beállítani, mintha örülnünk kéne nekik. A legfrissebb döntés és a hozzá kapcsolódó duma alapján ezek tényleg keményebbek, mint a fagyott kutyaszar. De legalább…..
maitai 2016.10.20 09:50:13
@Kukacponthu: Hátizé. Én nagyon-nagyon sokat utazom mindenféle fapadossal, de többnyire csak kézipoggyásszal. Régebben a Wizzairnél, ha volt feladott poggyász és becsekkoltam online, nyomtattak nekem beszállókártyát a pultnál. Na ezt most már nem teszik meg, ha nincs kinyomtatva vagy mobilra letöltve a beszállókártya, szintén lehúznak 15 euróra! Ezt az apró változtatást nem közölték sehol, a reptéren szembesültem vele.
Mahárik nyomában Auto, ma'am? 2012.12.13 06:44:12
Bhubaneswar egy másfél milliós város, Orissa állam székhelye. A menetrendszerű buszos közlekedés azonban lényegében a nullával egyenlő. A helyiek leginkább a motort részesítik előnyben közlekedési eszközként, és mivel hát Ázsiában vagyunk, itt egy motoron elfér papa, mama,…..
Sziasztok!Nem régen ért véget egy több évig tartó komoly kapcsolatom. Utána elég egyedül éreztem magam és az egyik viszonylag konszolidáltabb társkeresőre regisztráltam magam. (Tudom, hogy nem lett volna szabad ott ismerkedni, mégis úgy gondoltam, hogy érdemes kipróbálni. )…..
maitai 2009.06.16 14:29:33
@Normális: Az baromira nem nőiegó-feldobó, ha rájön az ember lánya, hogy nem elég a pasinak, sőt, hogy annyiba se veszi, hogy dobja, ha talált másikat, hanem puncinak tartja tovább.

Egyébként:
Szerintem az a korrekt, ha megengedik egymásnak a "turkálást", és az engedély birtokában egyik sem turkál (telefonban, emailben).

Meg bírom érteni a gyávaságot mindkét oldalról, baromiszar bevallani, hogy már nem szereted a másikat, sőt, hogy találtál jobbat, meg rizikós is (két szék közül a pad alá), de ez így lapát. Sőt, még jobb is, ha a csaj nem a szőkére hivatkozik, hanem "csak úgy" indokkal dobja a pasit.
A Médiaunió létrejöttét mindenképpen pozitív és régóta esedékes dolognak tartom. Annak, hogy ad hoc módon, államtitkárok vagy miniszterek kénye-kedve szerint induljanak társadalmi célú kampányok, amelyek nemhogy szinergiában, de a legcsekélyebb összefüggésben sincsenek…..
Szellemi étkezde Beköszönő 2009.04.24 09:20:00
Üdv minden kedves olvasónak!...ha már korog az agyad;...ha csak egy kis ínyencségre vágysz;...ha kedveled a fehér abrosz (vagyis asztallap) melletti…..
Tegnap vacsorát vásároltam egy sarki boltban. Épp a dumpling-főzésről beszégettem a tulajdonossal, amikor feltűnt, hogy két fiatal srác közül az egyik villával eszik. Ezen teljesen megdöbbentem. Villával enni... Ma szálltam fel a motoromra a suliban, amikor is nem messze tőlem egy…..
Új, tematikus sorozatot indítok, mivel rengeteg félrefordítás érkezett a Jóbarátokból. Posztonként több félrefordítás is lesz mindegyikben, ezáltal is talán rövidül némileg a megjelenésre váró anyagok hosszú várólistája.Egy javaslat: a hozzászólásokban inkább magukat a…..
A passion fruit nem először kerül elő; MartonSz beküldésében viszont nem félrefordították, hanem egyszerűen nem fordították le - ez is egy megoldás: Ezt a szépséget egy Pickwick Fruit Amour doboz oldalán találtam. Úgy tűnik, a Pickwick ferdítőjének is nehézséget okoz a…..