Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kártékony

0 bejegyzést írt és 105 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár nappal ezelőtt az alkalmazások ikonjait rendezgettem a telefonomon és ekkor jöttem rá, hogy az autós szekcióba bekerült jó sok app, de koránt sem használom mindet. Jöjjön most a top 10, vagyis azok az alkalmazások, amelyeket több-kevesebb rendszerességgel használok vagy azt gondolom, hogy…..
Csetényi Csaba, Rogán Antal szomszédja a Pasa parki luxusingatlanban kegyvesztetté vált - mutatják a számok. A Rogán-vonal megroggyant a helikopterezős botrány óta. ..
kártékony 2017.05.26 18:12:58
Amióta próbálok spórolósabban élni úgy, hogy közben ne éljek rosszabbul, megtanultam néhány dolgot: mi az, amit könnyebben tudunk nélkülözni és mi az amit nem, mi hiányzik igazán és mi az, ami nem annyira. Megtanultam azt is, hogy néha pénzt költeni az igazán spórolós megoldás. Ez egy hosszú és…..
kártékony 2017.03.23 23:13:17
@Hortenz: A kuponozás gáz. Racionális, de szuper gáz.
Mármint azon kívül, hogy 20-25 közötti fiatal vagy,  és igazából még fingod nincs róla, hogy mit akarsz kezdeni az életeddel. 1. Tanulsz? Miért nem keresel már pénzt? Miből fogod kifizetni a diákhitelt? Minek tanulsz bölcsésznek, a Mekiben akarsz dolgozni? Komolyan otthon laksz még mindig? 2.…..
Kedves Őszinte Ingatlanos! Jelenleg Budapesten egy albérletben lakok párommal, de szeretnénk saját lakást venni. Mivel hosszú távon gondolkozunk, egy 3 szobás, legalább 56m2-es újépítésű vagy újszerű lakást szeretnénk, amihez 5 millió forint önerővel rendelkezünk (CSOK-ot nem szeretnénk igénybe…..
kártékony 2016.06.28 15:14:42
kártékony 2016.06.28 15:40:37
@Kicknick: Az általam linkelt cikk alatt elég hosszan megy az érvelés a lakás vásárlás vagy bérlés témában. Itt most nem ismételném meg.

5M-val lakást akar venni egy nagyon felelőtlen döntés.
Tényleg nem emlékszik már senki, hogy pár éve óriási gond lett abból, hogy az emberek erőn felül költöttek ingatlanra? Tényleg ennyire rövid mindenki emlékezete?
kártékony 2016.06.28 16:54:45
@Kicknick: Nem, nem a svájci frank hitelekre gondolok. Az kelet-európai jelenség volt. Arról beszélek, ami a 2007-es válságot okozta. Ész nélkül költekező lakosság, meghamisított hitelminősítések és ezek következtében kialakuló apróbb pénzügyi válság. :)

Ettől függetlenül most tényleg elérhetőek kedvező kamatozású, hosszú kamatperiódusú hitelek. Érdemes is felvenni őket, ha van elég tőkéd. De 20 (!!) évre eladósodni úgy, hogy 5M-d van, óriási felelőtlenség! Arról nem is beszélve, hogy az 5M valójában inkább csak 4M, mert illetéket, ügyvédet, stb-t azonnal fizetni kell. És akkor még egy WC deszkát sem cseréltél ki az új szerzeményben.
(Újabb vendégposzt, ezúttal Zugav Olga úrhölgy, exhiéna tisztelte meg dolgozatával a Szabad a taxi blogot.) Hát, drágáim, ismét sikerült bizonyságot szereznem arról, hogy a magyar társadalom mentális állapota, valamint átlagos intelligenciája olyan mélységekben jár, hogy félő, előbb-utóbb áttöri a…..
(Történelmi pillanat: a blog első vendégposztja. A szerző Palotás Gábor kolléga – City Taxi). Először is megpróbáltam megbecsülni az Uber forgalmát. Állításuk szerint 80 ezer regisztrált felhasználójuk van. Ha ők havonta csak kétszer utaznak, 160 000 megrendelést feltételezhetünk. Átlagos 2500…..
kártékony 2016.01.18 21:17:50
@Punxsutawney Mormota: A fidesz pártkasszába landoló befizetések vajon érnek? :)
kártékony 2016.01.18 22:04:23
@CsakMintTe: Erre írtam már fent, hogy elég naivnak kell lenni ahhoz, hogy azt gondoljuk, a politikusok egy hirtelen ötlettől vezérelve alkották meg a taxis rendeletet illetve törvényt. A fővárosi rendelet gyakorlatilag tollbamondással született a főtaxi és a city által. Hasonlóképpen az országos törvény is, aminek például van olyan paragrafusa, ami 1 db cég ellehetetlenítésére került be. (Ami nem az Uber.)
Budapest legközpontibb zónáját (Bajcsy-Andrássy ütközése) elfoglalta a sárga birodalmi horda, akit szent meggyőzősédüket próbálják éppen nyomatékosítani. Harcolnak az igazuk és az elmúlt 50 év berögződései mellett. Amíg ők tüntetősdit játszanak, addig senkinek nem fog TAXI osztályrészül jutni, tehát…..
kártékony 2016.01.18 20:07:58
@mikmaq: Ugyan már, be ne szopd ezt a szar dumát. Az egyik legkorruptabb city taxi embere írta a bejegyzést. A számításból ugyanis hiányzik egy tétel: a pénz, ami az Uber-rel utazó zsebében marad!!

A taxisok jól tökönszúrták magukat, egyék meg, amit főztek! Szokásos magyar sztori: dögöljön meg mindenki, aki okosabban, jobban csinálja. A taxisok elérték, hogy legyen rendelet, hogy minden olyan applikációt, ami segítette volna őket, betiltsanak, vagy tönkretegyenek. Tegye fel a kezét, aki elhiszi azt a szar dumát, hogy a fővárosi döntéshozók üldögéltek az irodájukban, kávézgattak, majd az egyikük a homlokára csapott és azt mondta "Hé, csináljunk egy taxis rendeletet!". Életszerű, mi?

Tönkretettétek a kis társaságokat, akik olcsóbban mentek, tönkretettétek az innovatív mobil app fejlesztéseket (iTaxik, TaxiLike, TaxiMost, stb...). Mindez köszönhető a elsősorban a főtaxi, citytaxi maffiának, akik nokiás dobozokkal tömik a bkk-t és a döntéshozókat. Lehet jelentkezni a taxitársaság tulajdonosoknál!! Akik, nem mellesleg, kis kivételtől eltekintve a 70-es években szocializálódtak, amikor még egy sima feljelentéssel a "megfelelő helyre" be lehetett tiltatni a nekik nem tetsző dolgokat. Hát ez ma már nem működik!

Most szerencsére emberetekre akadtatok az Uberrel!! :) Lehet próbálkozni betiltani!!! Mit gondoltok, mi? Hogy Orbán ír egy levelet az Apple-nek, a Google-nek, meg a Microsoftnak, hogy vegyenek le egy applikációt, ami nektek nem tetszik? Ebből is látszik, hogy mennyire rettenetesen SÖTÉTEK vagytok....

Btw, a Google tulajdonos az Uber-ben, szóval lehet próbálkozni!
kártékony 2016.01.18 20:51:54
@mikmaq: Én elolvastam, arra reagáltam. A post hazugság.
Te is az adócsalókat támogatod? Isten hozott Magyarországon!   Tudjátok, hogy miért versenyképes az Uber? Mert nem fizet semmilyen adót és nem felel meg semmilyen szabályozásnak. Egy csaló cég. Az Ubert minden felelősen gondolkodó embernek utálnia kellene... (fotó: csmonitor.com)..
kártékony 2016.01.18 19:45:06
@halaloszto: Nézd meg a társaságok saját app-jait. Szánalom a köbön. Külön figyelmetekbe ajánlom a legnagyobb pofájú city applikációját. Egy vicc.
Izé, eszem-faszom megáll, de menten. Ezt így hogy? ..
Ugye te sem taxival jársz haza a péntek esti bulikából? A taxi annyira 2014...Budapesten is hódítanak a közösségi taxik. A legnagyobbak, mint az Uber és a WunderCar - bár hivatalos statisztikáink nincsenek - a hírek szerint havonta több tízezer fuvart bonyolítanak. Aki esetleg nem…..
Arra szó szerint emlékszem, hogy kis k***-nak nevezett, és arról beszélt, hogy biztos már rengetegszer kellett ilyen tabletta nekem Tisztelt blog! Egy ideje olvaslak titeket, de most sajnos saját magam is kénytelen vagyok írni egy történetet. Nőgyógyászati problémáim akadtak,…..
kártékony 2015.03.08 16:34:45
Kína a világ egyik legerősebb gazdasága, márpedig a lendületes fejlődéssel óhatatlanul együtt jár egy dúsgazdag réteg kialakulása. Az ő gyermekeik olyan összegek felett rendelkeznek, amit mi még elképzelni is nehezen tudunk, most viszont kicsit beleshetünk a kulisszák…..
kártékony 2015.01.13 17:00:20
Kamuból sosem elég, ha meg akarod tartani a hatalmadat! - vallja a magyar kormányzópárt. A Fidesz eddigi ténykedése ékes bizonyítéka annak, hogy ha elég sokszor, elég sok helyen, elég sokan elmondanak valamit, akkor attól függetlenül, hogy van-e köze a valósághoz, a népek…..
kártékony 2015.01.12 16:07:57
A villában valamilyen oknál fogva közellenségnek kikiáltott VV Rafinált Zsuzsa (nem ezen a néven anyakönyvezték) 73-27 százalékos arányban picsázta el a villába túlfűtött szexmacskaként betrappoló, de ezzel szemben társai közül csak kibaszott állandó trágárságaival…..
A mai „Az én városom” egy a legtöbbünk számára kevéssé ismert világba, Szaúd-Arábiába, Al-Khobar városába kalauzol el minket, nem csak képekben. Érdekes bennfentes, az általában létező sztereotípiáinknak éppen ellentmondó, információkat is megtudunk ott élő…..
100.000 dollárnyi befektetést gyűjtött össze nemrég Észtország egyik legígéretesebb startupja a Taxify. A 20 éves Marcus Willig által alapított cég úgy indult útjára, hogy először sikerrel elnyertek egy 5000 eurós támogatást az észt vállalkozásfejlesztési alaptól, majd az…..
kártékony 2014.06.17 15:11:20
@promontor: A TaxiMost-nál a társaságtól rendelsz. (Ez az egy alkalmazás tudja egyébként elég jó közelítéssel megmondani a várható fuvardíjat)

A többi app:
TaxiLike, iTaxik, TaxiQuick, BestTaxi
kártékony 2014.06.17 15:17:34
@whale: Egyetértek. :) Én csak a TaxiMost-ot használom, a többi alkalmazásban nem bízom. Egyébként iPhone-ra most jelent meg nemrég új TaxiMost verzió, elég jó lett!
kártékony 2014.06.17 15:19:36
@whale: Majd minden társaságnak van saját appja. :) 6x6, Taxi200, Főtaxi, City, Budapest, de szerintem nagyon gyengék.
Na, hosszú téli álom után Ninjáék megint előkerültek így tavasz derekára. Ez több dolgot jelenthet: 1. elhagyták a rehabot 2. gyorsan kell nekik sok pénz 3. megint előkapartak valami levitézlett olcsó breakbeat dj-t Egy ilyen hajós Adam Freeland bulival szerintem mind a három…..
Megkaptuk ezt a fasza kis taxistörvényt, nem tagadom  érezzük is a hatását, egyik nap hopp a másik nap kopp. A törvény nem csak a taxisokra hanem a fuvarszervezőkre is vonatkozik, bár ebbe azért nem mindig vagyok biztos.A fuvarszervezők egyelőre nem mindent tudnak teljesíteni az…..
Az előkészületek kitárgyalása után mai témánk ismét az interjúkkal lesz kapcsolatos, ráadásul egy vendégírás keretében. Engineer001 összegyűjtött néhány pontot, amire érdemes odafigyelni egy ilyen meghallgatás során. "Igen, igen, tudom, hogy volt már itt egy hasonló…..