Regisztráció Blogot indítok
Adatok
oleandro

0 bejegyzést írt és 486 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Provokálni ma menő dolog, ezért állítható, hogy a Macdonalds okosai jól kitalálták ezt a reklámot: a milánói világkiállítás előttre időzítették reklámjukat, amelyikben egy egy pizzériában ülő kisfiú egy cuccmányt választ magának. A kolosszus az Expo főszponzorai közé…..
Olasz fórum Négy nap Nápoly 2015.03.12 08:28:01
Nehéz Nápolyról röviden beszélni, mert rengeteg oldala van. Négy napom volt, hogy valamennyire megismerjem a várost – igaz, hogy előzőleg sokat olvastam róla, nem csak útikönyvekből. Egy példa rögtön a szervezetlenségre az eszelős szétszórtságra. Megérkezés után rögtön…..
Olasz fórum Az Ördög Hídja 2014.12.21 10:07:29
Van itt az olaszfórumon egy hidas sorozat, a minap pedig láttam a neten egy olyan hidat, amelyiket lehetetlen nem megmutatni. A helyszín Lucca megye, Toszkána. A csoda neve az Ördög Hídja, vagyis Ponte del Diavolo, hivatalos nevén a közelben lévő templom miatt Ponte della Maddalena. A…..
Idén kevés jutott mbembának az olasz partokból - bármilyen partokból -, mert még szebb élmények jutottak neki. Ugyanakkor egyik blogbarátjának (madbalee) nyári emlékei kegyetlenül megfogták. A kalábriai Cetraróban lifttel is le lehet menni a partra. Ezt kínálja a San Michele…..
oleandro 2014.11.12 17:54:33
www.campinglatimpa.com/il-mare/
ebben a kempingben sátraztunk anno, itt is csak lifttel lehetett lejutni a ministrandra
oleandro 2014.11.12 18:27:01
@mbemba: nem látom a különbséget. Ez is "Áfricá", az is :)
Olaszországban a nemzeti minimum Jovanotti! Mindenkinek rokonszenves, ami szerintem azért van, mert megőrizte egyéniségét, egyszerűségét és egy kisgyerek eredetiségét. Ezúttal az itthon főleg repperként emlegetett Jovanotti édesapját üdvözölte a facebookon a 80.…..
Hiányzott az eltökéltség, hiányzott a minimális frissesség, hiányzott az ötlet, ráadásul a sors is ellenség volt! Az első félidőt elcsalták a csapatok! Olaszország részéről ez érthető is volt, hagyománytisztelő is, Uruguay részéről viszont teljesen érthetetlen. Nem…..
Buffon mellett Salvatore Sirigu (PSG) és Mattia Perin (Genoa) utazik Brazíliába. A védők sora a következő: Ignazio Abate (Milan), a Juve hátsó sora: Andrea Barzagli (Juventus), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), majd Matteo Darmian (Torino), Mattia De Sciglio…..
Prandelli bejelentette, hogy kik közül válogatja ki a Brazíliába utazókat. Szerintem van szépen meglepetés. Palettának nagyon örülök, szerintem tud bőven hozzáadni. Ők a kiválasztottak: Gianluigi Buffon (Juventus), Salvatore Sirigu (PSG), Mattia Perin (Genoa). A védők: Giorgio…..
Bizony, ez akár a Roma fordulója is lehetett volna, ha az összes EL csapat bukik ebben a fordulóban, hiszen a farkasok szombaton Nainggolan góljával és újabb győzelemmel nyitották meg a fordulót Bolognában. Még jobban leszakadt tőlük a Parmában igen paprikás meccset játszó…..
In bocca al lupo per il nuovo anno, kívánhatjuk olaszul. Őszintén megmondom, számomra egy kicsit mindig idegesítő volt hallani ezt a fordulatot: In bocca al lupo! Valahogy úgy hangzott, mintha az illető, aki mondja többet tudna, esetleg sejtetni akarna valamit, amit nekem sejtenem…..
A Juve és a Nápoly ledobta magáról a Bajnokok Ligája terhét (pontosabban őket dobta le magáról a BL), viszont otthon tovább masíroznak. A harmadik BL-szereplő továbbjutott Európában, s szerintem komoly életjeleket mutat: a Roma ellen egészen jól fociztak elől-hátul és…..
Szóval, rendesen potyogtak a gólok a fordulóban, összesen 33 találat született, míg csupán két csapat, a Livorno és az Udinese maradt gól nélkül. Ehhez a nagyszerű számadathoz hozzájárult a két hétfői meccs is, amelyből az egyik szerintem nemcsak a játéknap meccs címét…..
oleandro 2013.12.04 17:33:10
Itt az igazi, nem a valódi :) táblázat
sport.panorama.it/calcio/classifica-senza-errori-arbitrali
asszem ideje volna, hogy a Roma és a Fio vezetősége végre keményen beszóljon - a digóknál ez szokott hatni - ideig-óráig csak persze .....
A minap azon elmélkedtem milyen szép lehetett a Rákóczi út, mikor szekerek zötykölődtek rajta. Ilyenkor persze minden agyonidealizált - például: csak a legritkábban van lókaki ezeken a révedezéseken.S egy-két napra rá ezt a képet láttam a neten: Éjszaka a milánói Dóm téren…..
Ez egy akciókönyv! Ez jutott eszembe többször is olvasás közben. Sőt, bármikor, amikor letettem Dan Brown új könyvét, az Infernót! Sokan mondják, hogy ez egy olyan könyv, amelyik olvastatja magát, vagyis könnyen át lehet futni rajta. Nekem nem sikerült! Többször eszembe jutott,…..
oleandro 2013.11.26 18:16:59
@mbemba: Ja, a tanárnak elég csak 1 órával előbb járni :)))))
Én még csak ott tartok, hogy letöltöttem a "Teach yourself Turkish" könyvet meg a hanganyagát
Valahol a sors keze is benne van abban, hogy a Farkasok nagy menetelésének útjába, pont egy saját nevelés állt belé vasárnap este a torinói Olimpicóban. Arról az Alessio Cerciről van szó, aki üldözi a góllövőlistán Giuseppe Rossit, hátán cipeli a Granatát és nagyon be akar…..
Ritka az, hogy egy csapat a Juve ellen negyedóra alatt négyet vágjon! Az olasz források szerint a Juve hozzáállásával volt gond, a király meztelen, mondják. Buffon már nem az a Buffon, de Barzagli sem a régi! Szerintem nem szép dolog egy ilyen 4-2 után csak a Juve zsengeségeiről…..
Mindig örülök, ha bármi kapcsán szülőföldemről, Székelyföldről mondhatok valami szépet, jót vagy izgalmasat. Ezúttal inkább csak izgalmasat. De most Olaszország, Toszkána! Tudni kell, hogy Toszkána sem csak napsütés és habos kávé. Ott is van és volt nyomorúság és vannak…..
oleandro 2013.10.20 16:23:46
@mbemba:
ott sem :(
egyébként 2005 v. 6-ban, amikor arra jártunk, még megvolt a templom tornya, pont úgy, mint a déltirolin
De először még egy kicsit tekintsünk vissza az előző fordulóra, hiszen ezzel még adós vagyok. Sajnos túl sok meccset nem tudtam megnézni, leszámítva a Genoa - Napolit, a Toro - Juvét és néhány percet sikerült még elcsípnem Tottiék KO-jából is. A forduló nagy meglepetés…..
oleandro 2013.10.06 19:55:00
@.Frajti: ERRE NINCSENEK SZAVAK!!!!!!!
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Szerintem a címben szereplő csapatok legvérmesebb szurkolói sem reménykedtek ilyen kezdésben: semmi ámítás, a Roma és a Napoli fej-fej mellett haladva, eddig 100 %-osan osztoznak az arany- és az ezüstérmen - Tottiék jobb gólkülönbséggel elsők jelenleg. És az is sokat mond, hogy…..
oleandro 2013.09.25 23:48:26
Pár éve kezdődött egy szokásom, miszerint december végén kitalálom, hogy a következő évben milyen bringás célokat szeretnék teljesíteni… Kezdődött egy egyszerű Fertő-tó kerüléssel, Dobogókő megmászásával. Aztán már nagyobb vágyak jöttek: egy nap alatt…..
Egy szűk napot voltunk Ferrarában. Tudtam, hogy ez édeskevés egy nagyobbacska olasz városban, de ezúttal ennyire volt lehetőség. A pénzszűke a ferrarai éjjelezésnek is akadályt jelentett, s annak is, hogy megkeressem, megkóstoljam a helyi fogásokban gyakran feltűnő angolnát.…..
Olasz fórum Híd a középkorból 2013.09.12 09:10:00
Ha olaszországi híd, akkor számomra nem a Ponte Vecchio a maximum, vagy a római hidak valamelyike, hanem a veronai Castelvecchio-híd. Ezt nem csak azért írom, mert pár napja ott botladoztam, hanem, mert a macskaköves, kicsipkézett, vörös híd mesébe való (utólag jutott eszembe, hogy…..