Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Panzej

285 bejegyzést írt és 206 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Panzej blogja Benn 2016.06.02 22:55:26
Ma megtettem Bent az elképzelhetetlent, visszautasítottam a visszautasíthatatlan ajánlatot. És nagy megdöbbenésemre megértéssel fogadta a vezetőség - a kollégáim kevésbé. Nem értik. Igazából én sem, nem is akarom megérteni, valahogy zsigerből jött, hogy nekem most pontosan hol is van a helyem. Aztán…..
Panzej blogja Helló, Zombinéni! 2016.05.17 12:44:52
Sosem gondoltam bele, mekkora mázlista vagyok, hogy a gyerekeim sosem fakszniztak különösebben az éjszakákkal. Nem kérték, hogy az ágyuk mellett égve hagyjam a lámpát, nyitva maradjon éjjel az ajtó, égjen a villany a folyosón, vagy csak üldögéljek az ágyuk mellett kezüket fogva míg el nem alszanak,…..
Szombat reggel van. Kinyitom a szemem, gyönyörűen süt a nap, és mintha nem is lennének gyerekeim. Végigfut az összes kellemetlen dolog, tennivaló a fejemen, próbálok valami kapaszkodót találni, elvégre szombat van. Nagy a csend. Itthon leszünk, vagy elmenjünk valahová? Szép az idő. No de egész héten…..
Panzej blogja Fight 2016.02.29 23:10:33
Minden nap küzdöm a "milyenanyavagyokén" érzéssel. Küzdöm vele akkor, amikor L azon sóhajtozik, hogy több időt kellene tölteni a gyerekekkel, és persze épp kettesben vagyunk kimenőn; küzdöm akkor, amikor Benn a kollégáim faggatnak, hogy "ugyanhogybírodteezt?" (várnak rám, tudjátok) , aztán akkor,…..
Panzej blogja Macskajaj 2016.03.17 17:03:53
Azt mondják, a macskáknak kilenc életük van. És a nőknek vajon? Elég nekünk kilenc élet ahhoz, hogy az utókor kimondja felettünk: teljes életet élt? Mindig van min aggódni. Lesz-e barátom, lesz-e munkám, lesz-e karrierem, lesz-e férjem, lesz-e gyerekem, lesz-e elég gyerekem, lesz-e munkám megint,…..
Szétszórt nő vagyok. Nem találom a telefonomat, hatszor visszaszaladok a sapkámért és a bérletem, az mindig a másik táskámban marad. Az életem fele kereséssel telik. Előfordul néha viszont, hogy találok valamit, olyasmit, amit nem is kerestem. És mondjuk örülök neki, és kézbe veszem, és szorongatom,…..
Panzej blogja Panzej 2. 2016.02.01 22:54:32
Brékó, brékó! Itt Panzej, a négy gyerekes dolgozó anya, szerető férjjel és valóban megértő, új szomszédokkal. Bizony, nyár közepe óta csodálatosan megváltoztak a körülmények, a demenetorok már nem szívják alattunk az örömöt és a boldogságot, ami meg is látszik rajtam négy (na jó, nem fogok hazudni,…..
Panzej blogja Nem megy.. 2013.06.01 10:50:16
Nem megy, ne haragudjatok, nem megy. Pedig a blog látogatottsága még most is elég magas, és mondanivaló is lenne bőven, de itt már nem megy. Nem arról van szó, hogy elhagyott az erőm, vagy teljes depresszióba hulltam, egyszerűen csak nem biztonságos úgy írogatnom ide, hogy akárki…..
Panzej blogja Életpálya 2013.04.10 13:29:46
Isti egyre izgalmasabb. Annyira más, mint a többi gyerekem. Eddig ugyanis ilyen kis világpolgár kölkeim voltak, akik minden helyzethez rendkívül jól alkalmazkodtak, mindenkire szélesen mosolyogtak, ritkán szégyenlősködtek és általában minden földrészre telitalppal érkeztek. Isti…..
Panzej blogja Szabadidő 2013.03.17 23:43:09
Régen valahogy úgy írogattam, hogy észrevettem a pozitív dolgokat, kicsit elgondolkodtam rajtuk, aztán szépen megfogalmaztam a gondolatokat, érzéseket. Néha a negatív dolgokról is volt véleményem, ilyenkor búsongtam, emlékeztem, kritizáltam, de mindig megtaláltam a szavakat,…..
Panzej blogja Tavasszal 2013.02.19 13:52:42
Én úgy szeretnék megint fiatal lenni. Lobogó hajjal, hátizsákkal, mappákkal a hónom alatt, világmegváltó gondolatokkal a fejemben, megint, újra fiatalnak lenni. Érezni a rám nehezedő súlyosnak vélt gondok gondtalanságát, az értetlenkedést, mikor valaki kimondja a felelősség…..
Panzej blogja Emész dógozni! 2013.01.17 23:39:26
Most már naponta hallom a "ha majd elkezdesz dolgozni" szlogent és idegesít. Mindenki elmondja, hogy úgyis nemsokára munkába állok, most már el kell mennem dolgozni és úgysem lesz időm magamat marcangolni munka közben, mert ugye nem akarok itthon maradni, az olyan negatív, nem illik…..
Panzej blogja 2013 2012.12.30 23:14:50
Már régóta azon fohászkodom, hogy véget érjen ez a 2012-es esztendő. Valahogy mindig úgy érzem, ennél már csak jobb jöhet. Aztán egy ismerősöm rávilágított, hogy dehát ez 2013 lesz, azaz szerencsétlen, mert 13-as ugye. Be is paráztam rendesen. Ennél ócskább? Valami nagy…..
Panzej blogja Karácsonyi vacsora 2012.12.19 09:17:29
Vergődöm a karácsonyi menü miatt.  Régen, gyerekkoromban a rántott hal, általában ponty, krumplisaláta és valami torta volt a menü, aztán ahogy férjhez mentem, hol nálunk, hol a férjem családjánál vendégeskedve ettük amit kaptunk. Anyósoméknál pulyka van, ezért amikor…..
Panzej blogja Advent 2012.12.17 13:26:53
Napok óta karácsonnyal kelek, karácsonnyal fekszem. A célszalag pedig, ami eleinte olyan megnyugtató távolságban rejtegette magát egyre közelebb kerül, már-már az arcomba kiabál. - Jön a karácsony! Hány nap van még karácsonyig? Mennyit alszunk még? - nyaggatnak a kölkök, és…..
Panzej blogja Per 1. 2012.11.30 21:59:40
Egyszerűen hányingerem van és fizikailag rosszul vagyok, amikor ránézek az első tárgyalás jegyzőkönyvére. Erre kell most választ írnom, így, péntek este, full magányosan. Persze valahol ott a lakás hátuljában ott szuszog a négy buksi, félreértés ne essék, de mégis... L már…..
Panzej 2012.12.13 23:58:47
@Bagiraa: Hoi! Hoe gaat het met jullie? :-)
Panzej 2012.12.14 00:02:18
@januar18: @kavarodás: @nyúlmama: van ügyvéd, teszi a dolgát, nagyon rendes. De azt kerek-perec megmondta, h nincs jogbiztonság Magyarországon, ugyanarra a peranyagra az egyik teremben a felperesnek, a másikban meg az alperesnek adhatnak igazat, ahogy a bíró napja/kedve diktálja. Persze mi azért nagyon bízunk az igazságszolgáltatásban.
Panzej 2012.12.14 00:06:11
@zsomica: Az önkorm. egyáltalán nem marasztalt el minket, sőt, az önkorm.-i tárgyaláson a jegyzőnél leplezetlenül hülyének nézték őket. Aztán fellebbeztek a bíróságon, miután az arcunkba lihegték, h biztosan lefizettük az önkorm.zatot, azért nyertünk abban a körben. Persze ez nem igaz, be se mentünk, csak egyszer iratbetekintésre, majd a tárgyalásra. Jó lenne, ha ez a bírósági ügy is hamar lezáródna, bár asszem erre semmi esély. Lehet, h évekbe fog telni.
Panzej blogja Röpke 2012.11.30 08:14:12
Karrierépítés, harminc évesen házasság, majd két gyönyörű gyerek. Na persze, bontom szét egy ironikus fintorral a harmadik és a negyedik kölkömet, majd elképedve nézegetem az ordító Palkó karján a szabályos, kör alakú harapásnyomot. Füstölögve csapom a hónom alá…..
Miranda barátnőm mindig tudja, mikor telefonáljon. És hogyan rúgjon úgy belém, hogy ne csak fájjon, de még meg is köszönjem.  Van egy hatodik érzéke, ami csalhatatlanul jelzi, ha megfelelő a pillanat, így aztán ma este, mikor a tegnap kézhezkapott bírósági jegyzőkönyv…..
Panzej blogja Kulacs 2012.10.17 00:14:11
Bár továbbra is nyakig a trutyiban, és most már nem is panaszosként, hanem alperesként éljük a hétköznapjainkat, azért mindennek ellenére kötelességemnek érzem elmondani, hogy talán-talán sikerült visszakapaszkodnunk egy kicsit az örvény aljából. Financiálisan mindenképp,…..
Panzej blogja Valami.. 2012.08.26 00:37:49
Annyiszor, de annyiszor meg akartam írni, hogy hiányoztok. Hogy vége. Hogy mégsincs vége. Hogy gödörben vagyok. Aztán mire a mondatot leírtam, bejelentkezett a rákos ismerősöm a netre, kaptam egy hogyvagy sms-t a két gyerekkel frissen elhagyott szomszédasszonyomtól és inkább…..
Panzej blogja Írtam én.. 2012.07.31 09:15:05
Nos, hát mire éppen megírtam, hogy bajok vannak, de mégsem nagyok, frappánsan be is fejeztem, addigra éjjel egy volt. Aztán emiatt, vagy az általam valószínűsített rajtam ülő átok miatt, mindegy is, mert a lényeg, hogy az egészet  egy laza kézmozdulattal véletlenül…..
Panzej blogja Szarügy 2012.04.23 14:29:58
Nem múlik. Hiába telt el másfél hónap, hiába forgatom az agyam, igyekszem megváltoztatni a gondolkodásom, és hozzászokni a szituációhoz, egyelőre nem megy. Nyolc kilót fogytam, csak lézengek, és mindig az jár a fejemben, hogy mikor lesz ennek vége, mi lesz a vége, egyáltalán…..
Panzej 2012.05.12 13:13:22
@IxChel: Ez teljesen kizárt. A fickó diktálni akar, nem beszélgetni, a felesége pedig rágalmaz, hisztérikus és a többi szomszéd szerint is sajnos bolond.
Képzeld el azt, mikor még be sem költöztünk, csak épp költözködtünk, és egyik este könyveket pakolásztunk L-lel egy polcra, a két nagy gyerek a kanapén fekve könyvet nézegetett, Isti egy pici szőnyegen gyakorolta az üldögélést, és Palkó, nahát Palkó egyetlenként ide-oda tipegett.
Csengetnek, L ajtót nyit, ott áll asz asszony. Se jónapot se semmi: - Ugyan már, nem lehet halkabban? Leszakad a mennyezet! - förmed L-re, majd miután értetlenül egymásra néztünk, és karunkat széttárva mondtuk, hogy dehát nem csinálunk semmit, ahogy jött, úgy el is ment.
Öt perc múlva éktelen rohangálás a fejünk felett a padláson, az egész család felment szaladgálni a koszos, poros, galambkakás padlásra a sötétbe, majd beállítottak, hogy na most adtak egy kis ízelítőt abból, hogy mit hallanak.
Nagyon őszintén mondom, fura volt ez az őrült rohangálás, de engem nem zavart volna, ha nem tudom, hogy micsoda és miért.
Ezután L kiabálásba hajló beszélgetést folytatott a fickóval, aki utasítgatott, keménykedett mind a 160 centijével, majd megegyeztek abban, hogy egy hónap türelmi időt kapunk, hogy legalább berendezkedhessünk egy kicsit.
Azt hiszitek?
A dátum szerint három nap múlva ott volt két feljelentés az önkormányzaton.
Panzej 2012.05.12 13:18:12
@guju: Az előző lakó tizentöt éve meghalt. A lakás tíz éve tök üres. Aki árulta, az gyerekkorában lakott benne, most egy idős orvos.