Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr Borivoje Surdilovics

0 bejegyzést írt és 217 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Hackelj felnit otthon! 2011.03.10 15:41:00
Mit tegyünk, ha az általunk óhajtott csodálatos felni nem passzol autónkhoz? Osztókör-módosító? Ehh, nem olcsó, tisztességes anyagból legyártatni még drágább, szerencsére a fúrógép feltalálása óta nyitva az ajtó minden lángész számára, akik úgy gondolják, hogy…..
Dr Borivoje Surdilovics 2011.03.10 22:59:48
autózz! Kávé helyett adrenalin 2011.01.23 20:00:00
Aki annyira hardcore kerékpáros, mint Viktor, az nem riad meg a téltől és a lefagyott utaktól sem, pedig vannak aztán olyan közlekedők, akik egész egyszerűen képtelenek felmérni, hogy mit is fognak 3 másodperc múlva csinálni. Persze ezt még tovább tudják súlyosbítani azzal, ha…..
Dr Borivoje Surdilovics 2011.01.24 11:59:33
@Perillustris:
Így ahogy mondod. Ki is próbálhatod milyen ott előzni egy a parkoló autók ajtaja mellett suhanó kerékpárost, aztán tegyél cinikus megjegyzést!

Az más kérdés,hogyha a leállósáv helyett kerékpársáv lenne (kb. mint Bécs) én is szívesen tekerésznék ott egy szép nyári napon.

De olyan barmokat akik a főközlekedési útakon kerékpároznak ahol 50-70 Km/órával mennek az autók meg kell védeni önmaguktól is! Én az ilyen baleseteknél nem is vizsgálnám a felelősséget,mert a kerékpárosnak tudnia kell hogy ott milyen veszélyeket vállal.
Azt kéne megérteni hogy a fővárosban a kerékpár már nem közlekedési eszköz, hanem szabadidős szórakozás (!!!) és ennek megfelelően autók közt nincs helye. Aki meg azzal közlekedik a főforgalmi utakon az őrült, nem beszélve arról hogy aztán izzadtan,büdösen,sárosan, elázva nem jár normális ember munkába.
Dr Borivoje Surdilovics 2011.01.24 14:20:00
@Perillustris:

A körút átalakítása még nagyon távoli,legfeljebb fizettek néhány milcsit egy tanulmányra. Te viszont a jelenben élsz, a jelen körülmények között pedig őrültség ott kerékpározni( és minden más főközlekedési útvonalon).

Szeretem ahogy lezárod a vitát.Igazán stílusos,olyan napóleonos. Semmi leereszkedés az érvek szintjére.De mit is várjon az ember egy felsőbbségtudatú "hardcore" harcostól.
Dr Borivoje Surdilovics 2011.01.24 16:07:08
@Perillustris:
és az így megnyert időt mivel töltöd? Netán tisztálkodással, kerékpár lakatolással?

Mert egyébként tömegközlekedni nem szoktál sehova,így nyílván bérleted sincs ugye?

Abban viszont igazad van hogy erre a távolságra kocsit venni nagy hülyeség lenne.Nem beszélve a parkolás nehézségeiről és áráról.

Én is a belvárosban dolgozom de az aglomerációban lakom és eszem ágában sincs autóval bejönni a belvárosba.
Tisztelt Olvasók!   Nekem is van egy történetem. 20 éve van krónikus sok-izületi gyulladásom, számtalan kezelésen, vizsgálaton vettem részt.   Nem mindig voltak kedvesek, de bunkóságot ilyen szakmai hozzá nem értést még nem tapasztaltam.   Többször költöztünk…..
Dr Borivoje Surdilovics 2010.06.18 09:28:29
@rascal75: Köszönöm a válaszod.

a 4. ponthoz: valószínű hogy itt nagy összeesküvés van,vagy kapitális kommunikációs hiba.Mi halandók nem tudjuk hogy 2 évente meg kéne jelenjünk az orvosnál szűrővizsgálaton,az orvost meg büntetik ha nem teszünk eleget. Másrészt a rendelő folyamatosan tele beteggel, az orvos túlterhelt, nem is tudná a szűréseket elvégezni, sőt valószínű hogy el is zavarna,de minimum rámpirítana hogy mit akarok.

Az is érdekes, hogy itt az aglomerációban ahol lakom az orvosok túlterheltek.Legalább 100 orvos jelentkezne ide egy héten belül ha tehetné, de akkor kisebb lenne a tortaszelet és ez nyílván nem teszik a jelenlegi orvosoknak. Így meg marad a túlterheltség, a kapkodás,a beteg nem ismerete (elvégre házi orvos lenne)a fásultság, a futószalag stb.
Dr Borivoje Surdilovics 2010.06.18 09:42:06
@rascal75: Köszönöm a válaszod.A 4. ponttal kapcsolatban: itt nagy ellentmondás van: amíg az orvost büntetik, mi normál halandók meg nem is tudjuk hogy van ilyen lehetőség sőt kötelezettség.
Bár kétségeim vannak hogy ennek eleget tudnak tenni az orvosok: nálunk állandóan tele a rendelő beteggel, az orvosok túlterheltek, már pusztán jóérzésből sem megy el egészséges ember az orvoshoz,aki meg megteszi valószínű olyan letolásban részesül,hogy többet nem teszi.

Az is egy érdekes dolog hogy inkább túlterheltek az orvosok, de akkor sem engedik hogy a tortaszelet kisebb legyen,pedig itt a főváros környékén nyílván nem kellene lasszóval fogdosni az orvosokat.
Dr Borivoje Surdilovics 2010.06.18 09:42:37
Praxis A sírás kerülgetett 2010.06.07 06:00:00
Kedves blog! Én is úgy gondolom, hogy nem lenne szabad megtörténnie hasonló dolgoknak, amiket ezen a blogon olvasgattam. Nem értettem soha hogyan lehet egy orvos néha annyira embertelen, hiszen az a hivatása, hogy emberekkel dolgozzon, akik hozzá fordulnak segítségért a…..
  A svájcifrank alapú autóhitel halott. De mi történik azokkal, akik még törlesztik? Mit tegyen, aki nem tud fizetni? El fogja veszíteni az autóját? Ki kaphat mostantól hitelt, és mennyit? És vajon melyik márka vevői a legmegbízhatóbb, illetve a legrosszabb törlesztők?…..
Dr Borivoje Surdilovics 2010.03.09 09:28:29
@Tomi1973Wien: én 1 hónapig keresgéltem és semelyik banknál nem lehetett.Te melyiknél találtad?
Dr Borivoje Surdilovics 2010.03.09 10:19:38
@punpa: azért az sem kéne elfelejteni hogy a buta magyar mindent tulajdonolni akar:házat,autót.Ha így nézem igazad van.De ha 10 évre veszi fel valaki a hitelt aki nem minimálbéres,gyakorlatilag 1-2 tank benzin áráért mintegy bérli a kocsit.És (mindig) van egy új kocsija nem a szomszéd kedvéért hanem hogy legyen egy üzembiztos autója,ne kelljen javításra költeni sokat. Nem tulajdonolni kell hanem használni.
A lakásnál is ez a lényeg:ha az albi ára több mint a részlet akkor már megéri beugrani.Ha nem tudja fizetni az ember a törlesztőt még akkor is jobb pozicióban van mintha az albérletet nem tudja egyszer fizetni.
Egyszer ennek is be kellett következnie. Egy barátom születésnapját intenzív vodka és kaviár-mámorban töltöttük, ahogy azt évi rendszerességgel megtesszük. Most azonban került mellé egy orosz sör is.Az orosz sörnek ősi hagyományai vannak, Novgorod a kelet-európai…..
Dr Borivoje Surdilovics 2009.10.15 22:57:15
Az új Astra - számomra - legszebb része a hátulja, arról is a lámpák. Már az előző Astra seggét is az érdekes tejüveg megoldás adta el, itt most megint valami újat találtak ki. Az egész lámpatest homogén piros, alakra pedig valami nagyon ravaszul formázott, támadásra készülõ…..
Ha van olyan olvasónk, aki elhiszi, hogy egy darab rondán dizájnolt kis készülék képes gyógyítani a túlsúlyt, a fogfájást, az aranyeret, elpusztítja a HIV-vírust, a mumpszot, a szalmonellát, a náthát, a kézremegést és a kormányzati kommunikációs tanácsadókat, két…..
hogyvolt Lost 5x03 - Jughead 2009.04.20 22:10:00
Azért is imádjuk a Lostot, mert a készítők képesek egy olyan zseniális évadnyitóra, mint amilyen az ötödiké volt, még egy púpozott lapáttal rátenni, megmutatva, hogy a lendületnek nem feltétlenül kell elfogynia, sőt. A Jughead az egyik legfaszább epizódja az évadnak, amiben…..
Dr Borivoje Surdilovics 2009.04.21 13:33:26
@sixx: Felvilágosítanál mert akkor lemaradtam valamiről.Nyakkendős kalandtúra nekem másképp nem jön össze. Komolyan.
Dr Borivoje Surdilovics 2009.04.21 14:04:31
@sixx:"eszem megáll, mennyi idióta klikkol ad hoc mindenféle oldalra, hogy odaböfögje a faszságait"
Látom a gyerekszobád ablaka az ólra nézett.

Az MVM-nél belső vizsgálat zajlik, mert több milliárd forint került az állami tulajdonú óriásvállalattól offshore cégekhez az előző menedzsment idején. Az új vezérigazgató, Mártha Imre szerint csontvázak dőltek ki a szekrényből, elődjét, Kocsis Istvánt félrevezethették.…..
Belsőség Kalasnyikov 2009.03.24 00:00:00
"7,26 milliárd forintot költene 7700 elavult Kalasnyikov modernizálására a Honvédelmi Minisztérium (…). A tervek szerint elsőre 110 gépkarabélyt szerelnének fel modern, éjszakai célzó­be­ren­de­zé­sek­kel és irányzéklézerekkel, illetve taktikai…..
UPDATE1: 18 órától országos vasutas sztrájk! VDSZSZ.HU: Minél hamarabb szeretnénk a sztrájkkal eredményeket elérni, ezért a VDSzSz Szolidaritás december 14-én 18 órától az egész országra kiterjeszti a határozatlan idejű általános vasutas sztrájkot. December 14-én újra…..
Klasszikus összeesküvéselméletes téma, hogy a gázszolgáltatók titokban nem "vizezik-e" a gázt. Egy csomóan biztosak benne, hogy igen, és a fűtőérték a valóságban egyre alacsonyabb. ("A fűtőérték nem más, mint egy köbméter normál állapotú földgáz…..
Szóval az Insignia az. De most miért? Tényleg? Akkor már miért nem a Skoda Superb? Abban legalább van egy jópofa ötlet, az a külön is - egyben is nyíló ötödik ajtó. Ha én lennék a világ autós újságírói, a második generációs Prius óta nem osztottam volna díjat. Az az autó…..
Dr Borivoje Surdilovics 2008.11.18 14:16:09
Most akkor ez hogyis van? Melyik autó nyert és hogy? Mintha pár hete meg 462 pontal a Mito nyert volna:

www.vezess.hu/hirek/kiszivargott_alfa_mito/16182/

Hogy lehet ilyen híreknek kiszivárogni aztán egészen mást kihozni győztesnek.

Szvsz: üzlet ez is,köze sincs a tiszta játékhoz.Már jó rég volt Opel,meg jól fizettek is,hát miért ne?
Írtam egy haveromnak a publival kapcsolatban. Sokfelé hallja az ember, hogy Svédországban mennyire rendesek, megállnak a zebra előtt, sosem hajtanak gyorsan meg ilyesmi. Az én barátom már 2 éve kint dolgozik, gondoltam megkérem, mondja el pár szóban, mi az igazság. Annyira…..
Belsőség Árpolitikai bukfenc? 2008.11.04 00:54:00
Listaár. Örök témám és érdekes. Hagynám is a fenébe, de ezúttal nem fillérekről van szó. Érdekes módon a német és a szlovák piacon is a tesztelt 2.0 TDI drágább, mint az erősebb és karakteresebb 1.8 TSI. Németországban 475 euró a különbség a benzines javára (30 775…..
A következő posztra a megfordított mondás a legtalálóbb: Minden jóban van valami rossz. Legalábbis az ország lakóinak nagy többsége így gondolja, ami a közlekedést illeti. Lehet, hogy mi vagyunk túlságosan pesszimista nép, vagy csak elszenvedjük a szervezetlenségből fakadó…..
w Álmodik a nyomor 2008.09.08 06:00:00
A szakértői kormányról ábrándozom egy ideje. Próbálom elképzelni. Egyebet úgysem tehetek, senki nem óhajtja ugyanis elmondani, mit csinálna, hogyan működne ez a mitikus testület tulajdonképpen, és miért volna rá szükség. Illetve azt sem, hogy kik lennének azok a szakértők,…..