Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Martinicske

0 bejegyzést írt és 556 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Oké, a nagyitól örökölt, és az idővel (meg úgy egyáltalán mindennel) rendíthetetlen működéssel dacoló Hajduk kora lejárt, ma már nem egy életre veszünk háztartási gépet, de azért talán nem túlzás, ha több, mint 4 rozsdamentes évre számítunk egy középkategóriás…..
A költözés elképesztő macera alapból. Előtte, közben és utána is szívás, nincs mit szépíteni rajta. Az meg pláne kiakasztó, ha a cígölés közben monjduk leesik a déditől örökölt nipp vagy tönkremegy egy háztartási gép, dehét előfordul, hiszen ahogy a bepanaszolt…..
"A szakember annyit mondott, hogy a garancia valóban nem érvényes üzembehelyezés nélkül, de úgysem fog elromlani (???), valamint azért rakott fel kéményest annak ellenére, hogy már nem szabadott volna, mert előtte is az volt (???) valamint a többi házban mellettünk is ilyenek vannak…..
Martinicske 2015.10.16 11:10:30
@atpijkamo:
Én két éve rakattam fel egy turbós kazánt és bár három kéményem is van mégse azok közül lett kibélelve, hanem turbó csövekkel megy felfele, sokkal olcsóbb is lett mint a kémény bélelés és oda tettük a kazánt ahova akartuk. De fém kéményt is lehet csináltatni, egy nap alatt megépítik, beüzemelik engedélyekkel, de nekem végül is tök mindegy. A legjobb talán mégis ha lebontjátok azt a házat.

Amikor én a gázkazánom vettem épp volt egy ember a boltban - pont az egyik eladó apja - pár nappal azelőtt mentők vitték el az egész családját CO mérgezés miatt.

Nem talált embert aki visszakösse neki a gázt, hogy ugyanúgy marad minden. Gondoltam magamban majd hülye lenne bárki megcsinálni neki amikor tele volt velük minden újság, hogy hajszál híján meghaltak a nyílt égésterű kazánjuktól.

Teljesen fel volt háborodva. Olyan elegánsan túllépett rajt, hogy majdnem kinyírta a családját, hogy csak néztem.

Pedig nem tűnt szegény embernek, inkább az elveit féltette, hogy jól van az úgy.
Martinicske 2015.10.16 11:33:46
@horex: aha én is ugyanezt írtam. Hogy az eladó ezt kérte, hát ezt hozta a szerelő. Én sem a szerelőt hibáztattam. Persze, hogy nem fogja a legfaintosabb rendszert beüzemelni az eladó az eladandó házba. A vevő meg nem értett hozzá - hát ja ehhez joga van nem igaz? - mert ha képben lett volna, vagy megkérdez valakit lehet megérte volna rádobni úgy 2-300.000 -et (ha van rá keret) és akkor lenne egy kondenzációs kazánja ami sokkal kevesebbet is fogyaszt. Vagy ha így nem felel meg akkor nem veszi meg a házat, de legalább tudja mit csinál. De ha nem ért hozzá akkor mit is tud csinálni, hát ide ír.
Martinicske 2015.10.16 11:38:18
@atpijkamo: akkor marad a bontás. Ja hát fölöttem nem lakik senki, legfeljebb a macska mászik fel a háztetőre :) Dobáld ki a feletted lakó gönceit mielőtt jön a dózer, meglásd milyen hálás lesz :)

Amúgy mért ne lenne megoldás társasháznak is? Nem a kőkorban élünk. Relativ olcsó a gáz most nem érdekes, ha majd egyszer 4-5 x ennyibe kerül egymást fogják tiporni a kondenzációs kazánokért meg a hozzájuk való égéstermék elvezetésért.
Olvasónk az Oázis Computert szidja nagy hévvel, de egyáltalán nincs igaza. Tanácsadóink pontosan leírják, hogy miért járt el teljesen jogszerűen a cég. A szabályozás egyértelmű, úgyhogy érdemes megfontolni, mielőtt áfá-s számlát kérünk a gyereknek rendelt Legóról vagy a nagypapa fúrójáról. Kedves…..
Született is poszt belőle. A probléma kicsit más jellegű, mint az Intersparosnál volt, de összességében sokkal gázabb, mint az volt. Az akciós ár egyedi módszerrel számolása eleve ciki, de az eladók által előadott bohózat a béna fedősztorival és a röpgyűlést követő…..
Elég durva dologgal vádolja Máté az Office Shoes Premier Outlet-beli üzletének alkalmazottait. A cég egyelőre nem reagált neki, mi meg titkon reménykedünk, hogy hátha csak valami béna félreértés történt. Vagy volt hasonló tapasztalata az OS-ban másnak is? Tisztelt…..
Martinicske 2015.10.08 13:02:18
@hobbitroll: ez akkor nem működik, ha a vadász magával vitte a blokkot. Akkor nem tudják stornózni.

Talán talán, ha valaki más is vett 13.900 -ért valamit, aztán otthagyta a blokkját és azt... hát... nyögve nyelős módja ez a csalásnak.

Ennyi erővel rá se ragasztották volna a leárazós címkét, mert minek ha úgyse adják oda annyiért.
Martinicske 2015.10.08 19:24:59
@McZozo: nyugtáról nem lehet másolatot nyomtatni (számláról igen, de az külön téma). Ha kifogy a papír akkor sem másolatot nyomtat, hanem újat. Ezzel szerintem nem lehet visszaélni.

Nem mondom, hogy nincs a háttérben valami, de nem hiszem hogy ez. Talán valaki más akarta ugyanazt a táskát és ezen a módon megpróbálták eltántorítani... vagy valami simli mégis lehetett... nem tudnám megmondani.
Félreinformált honlapján az Extreme Digital? - oké, nem öröm belefutni egy ilyenbe, de előfordulhat. Elismerik, hogy hibáztak, visszautalást és kedvezményt ígérnek? - szuper! vásárlói szívet melengető, ügyfélbarát magatartás. Hogy mit keres akkor mégis az ügy a Homáron?…..
Martinicske 2015.09.30 10:03:37
@CID: Én nem hiszem, hogy csak erre lenne jó, hogy kiváltsd a madzagot a telefonod meg a készülék között. Így tényleg baromság lenne, hiszen arra ott a távirányító. A Wifi -vel nyilván az internetre csatlakozik, mi másért, hogy bárhonnan tudd vezérelni. Ha nem így van akkor tényleg baromság.

Van egy csomó ilyen dolog - pl. fűtési rendszerek, kamerarendszerek - ma már ami így működik. Egyrészt kényelem, másrészt meg ha valakinek van energiája, hogy ilyen szinten foglalkozzon a dologgal akkor megtakarítás is, mert sokkal inkább akkor fog üzemelni a készülék amikor tényleg szükséges.

@Dezsike: nekem is van inverteres klímám, hűtök is fűtök is vele, be is van programozva napokra előre, de nekem a munkám olyan hogy minden nap nagyjából ugyanakkor, ha valaki különféle időpontokban használja a helységet, előre nem tudja mikor akkor jó lehet ez a funkció. Pl. valakivel akar találkozni a tárgyalóba, előtte egy órával elindítja ne kabátba üldögéljenek már, vagy nyáron fordítva, hogy ne verje le a víz bemelegítés képpen és ne akkor legyen jó a hőmérséklet amikor már mennének... Másrészt meg persze, kényelem.
Úgy látszik kivezet a Knorr is. Ők a korszerűtlen darált húst száműzték a bolognai mártásból, van viszont helyette természetesség meg verenyképes ár és séf tipp. Valószínűleg az történt, hogy annyira fel kellett volna emelni a húsos verzió árát, hogy annyiért senki nem…..
Igaz, hogy csak két hónap múlva, de idén is lesz Black Friday. Nyakamat tenném rá, hogy ismét szép számú levél jön majd arról, hogy hiába  igazolta vissza egy webshop a rendelést, mégis coki lett a vége. Bár nem kell ahhoz Black Friday, hogy így járjon az ember. Kedves…..
A legtöbb  tisztelt homár pontosan tudja, hogy ha két ár van feltüntetve egy terméken, akkor a törvény szerint melyiket (az alacsonyabbat) kell kifizetni érte. De sajnos még mindig nem mindenki van ennyire képben. Utólag meg sopánkodni kár. Vagy mégsem? Tisztelt Homár! A…..
Martinicske 2015.09.24 10:07:06
@köszönöm a kommentált: napok múltán is jogos, hja. Napok alatt ki a bánat nem tud nyomtatni egy címkét?

Ki fog emlékezni egyáltalán amikor vette akkor is ott volt-e az a címke, egyáltalán ahhoz a cipőhöz tartozik-e az a címke, vagy csak valaki ráragasztotta mert ráért...

Korlátlan idő rendelkezésre áll próbálgatni, nézegetni, forgatni. A pénztárnál még mindig lehet reklamálni, ha nem kell ott is lehet hagyni, a pénztáros fejéhez vágni, de napok múlva hisztizni nem túl elegáns.

Persze a GVTI ír egy véleményt mindkét fél meghallgatása nélkül, konkrétumok ismerete nélkül, úgy jogos persze minden.
Martinicske 2015.09.24 10:50:32
@köszönöm a kommentált: lehet, hogy vannak azonosító tényezők, amiből mi itt semmit nem látunk. Manapság már minden szaros telefonon van fényképező, tessék lefotózni a két címkét és a blokkot, átnézzük és akkor meg lehet próbálni véleményt alkotni, de ez így csak fröcsögés.

Ennyi erővel sározhat itt bárki bármilyen üzletet, a poszter általában anonim, a bolt meg így minden nélkül még ha akar se tud semmit bizonyítani.
Az öröklési jog eleve nem egy egyszerű terület, Tamásék ügyében ráadásul szinte minden megvan, amitől csak bonyolultabbá válhat egy ilyen eset. A bank viselkedésében eléggé érthetetlen, hogy ha egyszer elismerik Tamás apját örökösnek, miért nem adnak információt neki,…..
Martinicske 2015.09.11 12:48:15
@cmx85s: attól ne félj, a nyugdíj folyósító az utolsó fillérig vissza követeli a jogosulatlanul kifizetett nyugdíjat. Ennek 100% -ig utána járnak. Le kell állíttani a nyugdíj kifizetést ha valaki meghalt haladéktalanul. Pont ezért, mert ráteszik a számlára - az néha mínuszos - az örökös hozzá se fér, de vissza kell fizetnie, mert a nyugdíj folyósító követeli.
Martinicske 2015.09.11 12:51:10
@CID: Arra figyelj, ha visszautasítod, amennyiben van gyereked a nevében is vissza kell utasítanod, mert különben ahogy az öröklési sorban következik ő kapja meg az egészet. Akár az adósságot is. A kiskorú nevében visszautasítást viszont a gyámhivatalnak jóvá kell hagynia. Igen. A tartozás visszautasítását is... meg lehet csinálni és meg is kell, de utána kell járni. Szintén tapasztalat.
Martinicske 2015.09.11 13:24:59
@Manyecska: ha visszautasította az örökséget és a kiskorú is akkor nem lehet behajtani senkin. Épp ezért kell a kiskorú nevében is visszautasítani. Örökséget elfogadni nem kötelező. Vagy nem értem milyen extrém esetre gondolsz.
Olvasónknak abban nincs igaza, hogy a Miskolc Pláza az egyetlen bevásárlóközpont, ahol fizetni kell a mosdó használatáért, mert rögtön ott van pl. a fehérvári Alba Pláza is, de valóban nem gyakori. Hogy jogszerű vagy nem pénzt kérni a pisiért ilyen helyen, azt nem tudjuk.…..
Martinicske 2015.09.10 12:31:27
@lófaszhajtású bukákkeszimulátor: azt azért nem hiszem, hogy löncshúsért tömegek állnának sorba a plázákban főleg olyanok akik közben még wc -re járnak, mert akkor az 50 Ft -os árkülönbségre rájön még 100 Ft Wc használat igen drága lesz az a döghús.

Szerintem inkább az jár(na) ilyen boltokban wc -re aki több időt tölt el ott, mert moziba megy, eszik iszik, sokat vásárol, járkál, igényesebb nők bepúderezik az orrukat, igazgatják maguk alul felül, stb. De egy étterembe is ha bemegyek enni inni elég fura lenne ha az inputot és az outputot is kifizettetnék. Márpedig büfék, bárok, kajáldák ott is vannak.
Martinicske 2015.09.10 12:50:38
@atpijkamo: látod ez elég baj. Igaz ha sok víz kell nekem ott a kút. Érdekes, hogy onnan meg fillérekbe kerül felhozni szivattyúval. Valaki ezen brutálisat kaszál amire ezer forintos köbméter áru vizet számláznak végül.
A levélben fogyasztásáról nincs szó, sőt, épphogy a nemfogyasztáson van a hangsúly, de talán jobb is ez így. Bár speciel a csótány szerintem a nagyváros alapvető tartozéka, mint a villamos meg az aszfalt. Persze épp ezért extra gondosságot igényel…..
A kérdésekre a válaszokat igyekszünk megtudni a BKK-tól, de vajon ön hogy érzi, jogos felháborodás vagy eltúlzott panasz olvasónk levele? Szavazzon!  Sziasztok! Úgy gondoltam elküldöm ezt nektek is, legyen min csámcsogni.  Budapesten a metrón kívül nem lehet olyan…..
Van valami elképesztő azért abban, hogy az Indesit a jogszabályra és az aránytalan többletköltségre hivatkozva nem akarja cserélni a mosógépét, amit egy hónap alatt háromszor szereltek ugyanazzal a problémával. Szerintem az átlagember az aránytalanságot valahol egész máshol…..
Martinicske 2015.09.01 12:17:09
@atpijkamo:

Politikusnak elmehetsz, mert pár soron belül úgy tudsz ellentmondani magadnak, hogy fel sem tűnik :)

"Nem hiszem, hogy olyan szarul van megtervezve, legyártva"

"Arra gyanakszom, hogy rosszul tervezték meg, könnyű rosszul beilleszteni, és ezért törik le minduntalan."

Aha, szóval megcsinálták jól, csak a saját szerelőjük se tudja kicserélni, hogy legalább egy pár hétig működjön :)

Tehát amit a gyári szerviz nem tud megcsinálni álljon neki a posztoló a saját kockázatára és költségére. Na ne már, ezt te se gondolod komolyan :)
Martinicske 2015.09.01 13:54:57
@atpijkamo:

Már csak azt áruld el ez alapján az elmélet alapján elsőre hogyan szakadhatott le?
Martinicske 2015.09.01 14:20:30
@atpijkamo: ez alapján akkor viszont arra nincs magyarázat első alkalommal hogyan szakadhatott le...
Egy levél a sok közül, amiből kiderül, hogy hiába hívja a Telenor kicsit eufémisztikusan kivezetésnek egyes tarifái megszüntetését, az ügyfelek áremelésnek élik meg. A számok ugye nem hazudnak.  Tisztelt Homárosok! Szomorúan látom, hogy még nem árasztotta el a blogot a…..
Tamás, az isten áldjon meg, ha egyszer te magad is olyanokat tudsz írni, hogy "Tudom butaság az ilyet elhinni" meg "a valós, vagy manipulált hozzászólások dátumát mindig frissítik, ez több mint gyanús!" és "a honlapon feltüntetett Hegyi Róbert elérhetetlen, ha létezik…..
Martinicske 2015.08.26 11:24:56
@CID.: Miért te láttál már olyan embert akinek valami tabletta hatására hosszabb lett a pénisze?

Vagy akinek kinőtt a haja?

Mert én nem.

Mégis hány, de hány oldal ígér ilyeneket...