Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Harkaly

7 bejegyzést írt és 195 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
E-könyv olvasók Formátumháború 2009.10.29 12:49:00
IntroA beszerzés utáni keserves csalódásokat megelőzendő egy dolgot nagyon nagyon érdemes észben tartani: villanykönyv-nyelven ha egy formátum támogatott (supported), az nem jelent többet, minthogy az adott formátumú állományt jó eséllyel az eszköz képes valahogy megjeleníteni,…..
 Szombaton rendkívüli eseményre gyülekeztek az emberek Csentőfán. Az Átkerülés óta ez a kis Dorog melletti falu többször is bekerült a hírekbe, de ezúttal igazi ünnep készült a sokat szenvedett falak között. A Védelmi Minisztérium főmunkatársa, Radnai Gábor és…..
Harkaly 2009.08.03 12:41:25
Cigarettát, alkoholt, ékszereket és egyéb, a vádlott háztartásában látott dolgokat kért az ügyész azért, hogy enyhébb ítélet kiszabását kérje rá. A vádlottal szexuális kapcsolatba is került korábban, majd az ítélet enyhítésének díján nem tudtak megegyezni, így a…..
Mai posztunk megírásának édes terhét átadnánk kedves olvasóinknak: kíváncsiak lennénk arra, ki hogy került át, hogy talált rá erre a blogra, honnan, mikor, miért, mi volt az, ami miatt hosszabb-rövidebb ideig itt ragadt. De hogy ne legyen túl rövid a bejegyzés, levelezési…..
 Egy teljesen friss hír: vasárnap (07.19) délután négy órától Budapesten, a Nyugati térnél lévő Donna Lelle pizzázóban történelmi eseményekre kerül sor: - az omagyar.blog.hu szerzői első alkalommal találkoznak interneten kívüli valójukban, ami nagy élmény lesz…..
Ómagyarország Sandru 2009.07.10 08:30:00
- Nem, nem – rázta a fejét, mint már annyiszor. - Nem lehet menni oda. Varázshely. Keltek, drudák. Veszélyes. A jurta közepén ültünk a földön, körülöttünk a népes család. Az asszonyok tettek, vettek, az öregek aludni próbáltak, a kölykök pedig bennünket bámultak, és…..
Harkaly 2009.07.10 20:07:29
@Timi3: Ne csak ígérgess, hanem írj is! Nekem is új a műfaj (mondjuk meg is látszik :-), de ha meg se próbálod, sose tanulsz bele!

@corpus: Jól halad a történet (na persze én már olvastam). Sandru könnyen átrugdos téged a nyelvi nehézségeken! :-)
Egy pofon száz szóval is felér!
Ómagyarország Sörény 2009.07.08 08:30:00
A húszas éveim elején sokat jártam a természetet. Egyszer nekivágtunk a Kék túra útvonalnak is, gyalog. Vagy tízen, fiúk, lányok, vegyesen. Visszafelé haladtunk a Kék ösvényen, Sátoraljaújhelytől nyugat felé. Élveztem nagyon, nomád körülmények, rengeteg idő a szabadban. De…..
Harkaly 2009.07.08 13:32:15
@Timi3: Vadasan is jó, főleg krumpligombóccal.
Csóró nyulakban rájár a rúd a mai posztban :-)

Nagyon tetszik az írás, főleg, ahogy összerakod a következtetéseket.
Ómagyarország Vékony bá' 2009.07.07 08:30:00
Apámra emlékeztetett. Alacsony, zömök, határtalanul szívós, és eszméletlenül találékony emberke volt. ...valamint istentenül szabad szájú. - Szerencséje, hogy beszart a karburátor, hogy rihadt volna bele még az édesapjába! – morogta. Én a tűz mellett dideregtem a…..
Ezúton szeretnénk értesíteni kedves átkerült olvasóinkat, hogy a nyár hevét egy késő őszi kalanddal szeretnénk enyhíteni: hétfőtől napi folytatásokban kezdetét veszi első összefüggő minisorozatunk, a Végleg átkerülve, amiből két hét alatt kiderül, hogy mit csinált Cs.…..
Vörös sáv úszott a nyugati látóhatár felett, ott ahol a nagyra duzzadt napkorong pár perce lenyugodott. A nap fénye még alulról megvilágította azt a pár kósza gomolyfelhőt, amelyek bizonyára valamilyen tévedésből lehettek csak az egyébként makulátlan kék égbolton. Az ég…..
Történelem tankönyv a honi középiskolák II. osztálya számára (emancipációs területen és célra nem használható!) 5., változatlan kiadás Kr. u. 82. (Á. u. 362.)   Brennus támadása Kr. e. 279. április 21-én   I. Előzmények   A környező népek igen hamar…..
Ómagyarország Barbárok közt 2009.06.26 08:30:00
(Regényrészlet)A szolgálati lakásnak helyt adó régi blokkház elé érve sokáig álltam az Ignis előtt azzal a gondolattal játszva, hogy nyakamba veszem a várost és a környékét, hátha rábukkanok Annára. De fogcsikorgatva el kellett ismernem, hogy Csehinek igaza van. Anna magától…..
 (na meg a kelták is jönnek)   Mostanában egyre rosszabbul alszunk. Vagy a meleg teszi, vagy az, hogy a harci helyzet miatt idegesebbek leszünk... Az egészben a várakozás a legrosszabb. Harcot már láttunk a Sacco meg a puccs éjszakáján, szóval legalább az ismeretlentől nem…..
Harkaly 2009.06.24 12:17:38
Köszönöm a dicséreteket, jól esnek! :-)
Már dolgozom a fő ütközeten, behozom a csatakvér-lemaradásomat, de azt alaposan meg akarom írni. A jó megírásnak pedig a jó felvezetés az alapja. :-)

@Ghery88: Jelenleg külföldön gubbasztok, szóval HungaroCon felejtős.

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: A szalmonelláról nem tudtam, hogy ennyire veszélyes, azt hittem, hogy olyan, mint valami virusos hasmenés. Most legalább tanultam valami újat. A virusos hasmenéssel ellentétben viszont ez a szalmonella csak cseppfertőzéssel terjed, szóval lehet védekezni ellene valamilyen szinten.
Harkaly 2009.06.24 23:42:45
Nesze neked albertizmus Gondolatok, idézetek, tematikus fókuszban   Lexikon: Albert István dandártábornok, államférfi  Az antikhoz való hozzáállásról   "Szomszédok vagyunk, bár igazából sem ők, sem mi nem akartunk szomszédok lenni. Igazán jogosan nem…..
Harkaly 2009.06.22 16:19:33
@triumphator: Albert dandi nem dolgozott, ő másokat dolgozott meg...
Harkaly 2009.06.22 16:23:17
@bz249: Ez mind igaz. Afganisztán egy rohadt nagy köves-hegyes sivatag, mégis mindenki be akar vonulni. A végén meg nem tud kivergődni...

Az abszolút légi-tüzérségi-páncélos-stb fölény a miénk, mégse lesz olyan egyszerű az élet az előretolt telepeskolóniákon meg a határjárőröknek.
A "Nyugaton a helyzet változatlan" fog találkozni a Pax Hungarica-val.
Harkaly 2009.06.23 15:52:54
@bz249: Albert dandi azért van katonai egyenruhában, mert a bíbor tóga meg a babérkoszorú még nem jött divatba :-)

@drazsé: A fejtegetésed a kultúrális fölényről teljesen lehengerelt, csak éppen hívőt akarsz megtéríteni.
Nem azt mondom, hogy a keltáknak van esélye, csak azt, hogy jónéhány baka fog fűbe harapni, mire hozzáedződnek a kelták elleni határharchoz. Ld. Tri posztja a druidavadászatról. Nem mindig lesz ott egy tigris (se kétlábú, se lánctalpas), hogy kimentse őket.
Ez egy ilyen nap - kedves olvasóink szíves figyelmébe ajánljuk Triumphator szerzőtársunk ómagyaros novelláját, amit a Karcolat.hu közölt le. Jövő héten mi is követjük az irodalmi portál példáját, a novellát teljes formájában, hangulatos képekkel és hasznos linkekkel…..
Harkaly 2009.06.23 15:28:08
Ismét gratula az íráshoz!
@Szakyster: Én is a tejsavról tudok, de az előző ok miatt vagy feldobva. Amiatt legfeljebb nem akarsz kimászni az ágyból reggel, mert mindened fáj meg el van macskásodva.
Ilyenkor kell rádolgozni egyes megszállottak szerint.
Ómagyarország Tanulmányi célzat 2009.06.23 09:00:00
A mai napon tanulmányi célzattal egy másik, általunk igen nagyra becsült blogon található írást ajánlunk kedves átkerült olvasóink figyelmébe.Minden, amit tudni akartál eddig a környékbeli keltáktól, csak nem merted megkérdezni tőlük. A pannon vadkan odavág, első…..
Harkaly 2009.06.23 15:23:38
@T1GRIS: Attól még lehet ajnározni. Te meg teszel róla, hogy ne szálljon fejébe a dicsőség :-)

@szs.: Gratula az íráshoz, van mit tanulni belőle! (és még vicces is!)
Ómagyarország Cseresznyéskert 2009.06.19 08:30:00
A fa tetején kapaszkodva épp kezdtem volna élvezni, hogy a szél ritmusára ide-oda hintázva szedhetem apósom cseresznyéjét a falu éhes szájainak, amikor a szomszéd dombra felkúszó kis erdő szélén észrevettem azt a három, szakad, kék rongyokba öltözött alakot. Az egyikük…..
Ómagyarország Mustra és golyó 2009.06.15 08:30:00
- Ez … micsoda? -Kérdezte fojtott hangon Baranyay. Nem mertünk megszólalni. Történt ugyanis, hogy az ales szemlét tartott az erődben. Járai, a két őrmester és az öt tizedes, szigorúan rangsor szerint vonult utána, mint egy lakodalmas menet. Megnézte a karó- és a…..
Harkaly 2009.06.15 22:53:41
@bz249: Most, hogy mondod, tényleg utánagondoltam. Tényleg én vagyok a legpacifistább! Sebaj, a jövőben majd pótlom!

Az alezredes meg régi katona, az a fajta, aki még az 80-as években lett kiképezve és Tatán szolgált. Kevés ilyen van, de ezek érnek is valamit.
- Akkor vegyük át még egyszer. Mielőtt bármilyen sebészi beavatkozást csináltok, ezzel fertőtlenítetek. Mi ez? - Cickafark. Bárhol megtalálható a Kárpát-medencében. - És miért cickafarkkal? - Mert nincs rá allergiás reakció. És bárhol megtalálható. És minden…..
„Összegezve kijelenthető tehát, hogy további expanzióra, a jelenlegi határon túli területek tartós megszállására, ott gépesített járőrtevékenység folytatására nincs lehetőség. A határvédelmi egységek utánpótlási vonala – az etyeki kiszögellés kivételével…..
Á.u.1. 04.y. 15.00 Szigorúan Titkos Tiszti futárral kézbesítendő! Gyorsjelentés Tárgy:Gyepűharcok áttekintése 1.Rendelkezésre álló erőforrások és felhasználásuk Bár az Átkerült sereg a rendelkezésre álló rövid időszak alatt lehetőségeit maximálisan kihasználta, a…..
Másnap gőzerővel láttunk munkához. Egy raj folyamatosan kint volt a terepen és járőrözött a köztünk és az erdő közötti részen, éjszaka kivitték az egyik hőkamerát is, egy négyfős team lovaskocsival járta a gyepű mögöttünk elterülő részét. Egy raj mindig…..
Harkaly 2009.06.08 13:38:43
@szs.: Meglesz. Amúgy meglepett, hogy ilyen hamar kikerült az írás. Ennyire követelt a törzsközönség?
Harkaly 2009.06.08 14:45:53
@szs.: Te ilyen fenevadakat engedsz a számítógép közelébe? Mi van nálatok az egér alkotmányos jogaival :-)
Lassan letelt a szabadság, mi pedig felcuccoltunk, hogy elinduljunk a Gyepüre. Elbúcsúztunk a lányoktól, és megigértük, hogy vigyázunk magunkra meg egymásra. Az eligazításkor mondták nekünk, hogy  két-három hetente elszabadulhatunk majd, de ezt annyira nem hittük. Az egész…..
Harkaly 2009.06.06 14:04:25
@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: Az lehet, hogy így van, de remélem, nem kerül rá sor. Majd meglátjuk, aztán megírom. Ha az idegenlégiót vetik be, akkor onnantól az összes átkerült külföldi hullajelölt lesz, ami nagyon nem kéne.
Harkaly 2009.06.06 22:33:13
@szs.: Lehet róla szó. Eddig nem írtam bele őket, mert úgy gondoltam, hogy a menedzserek nagy része túl öreg (40+) és a legtöbbnek a tudása felhasználható más területeken. Másfelől a szakasz nagy részét még úgyse nevesítettem, esetleg akad köztük pár távol-keleti.
Harkaly 2009.06.06 22:36:56
@teddybear01: Az, hogy miket hazudnak a történelemkönyvekben a magyar történelemről (pláne XX. század), az egy igen hosszasan elemezhető téma. Érdemes mindig megnézni, hogy egy-egy könyvet melyik alapítvány stb. készítettett, támogatott (állami pénzen persze). Sajnos az ideológiai félremagyarázás ma is divat...
(A hová lett T1gris-visszatekintő postsorozat második része)   Éjszakai szállásunk az esztergomi rkap mellett volt. Szerintem itt vendégeskedtem decemberben is, de ebben nem voltam biztos, mindenesetre a régi idők emlékére szívesen összefutottam volna „véletlenül”…..
Harkaly 2009.06.02 14:39:45
@drazsé: Géppuska lesz, az nem gond. A lángszórónak sok a hátrányos tulajdonsága (hatótáv, fogyasztás stb), de nincs az a kelta, aki ne menekülne, ha egyszer rákezd egy ilyen. Aknavető lőszerigénye: Na, igen, nem olyan jó vicc azt is cipelni, szóval T1gris szervezhet egy szekerész-öszvérhajcsár-riksakuli rajt is.
Harkaly 2009.06.02 14:40:41
@T1GRIS: Két szanitéc??? Két Algopyrin esetleg.
Harkaly 2009.06.02 16:30:06
@Panzer: Tolmács? Minek? T1gris töri keltát!