Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mgyuri

1109 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
uefa-uefa, te csodás, nálad már csak a fifa nagyobb ragyogás!!!4!!  Énekli a felszabadult tömeg, amelyik örül: megmenekült a foci! Tiszteletben van tartva a kultúránk, nem jön el a pokol, marad a földi paradicsom!  Vagy mégsem? Tudom, nekünk még a lócitrom is keserű, de nincs miért örömtüzeket…..
Zakatol tovább a nosztalgiajárat, ma 2005-ig megyünk vissza az időben. Rengeteg régi ismerős, rég nem látott ismerős a Manchester City-ben (természetesen), de ami most még érdekes: egy nekünk, magyar szurkolóknak egy jól ismert ruhadarab tűnt fel a vendégcsapat kapujában...
A 2005-2006-os Premier League idény inkább rossz, mint jó, és akkor még finoman fogalmaztunk. De minden rosszabb idényben, így ebben is voltak, egy derbigyőzelem pedig mindig, mindenkor, bármikor öröm. De különösen egy rosszabb idényben. Most a 2006 januári derbire emlékszünk vissza...
2001-ben újra a második ligában találta magát a City, ebben a szezonban, pontosan tizenkilenc éve az egyik legőrültebb bajnokit játszotta a csapat a Maine Road-on a Norwich City ellen. Az évforduló napján erre a meccsre tekintünk vissza. Piros lap ellenére simán megnyert meccs, emlékezetes…..
Ezt a posztot azoknak a játékosoknak szenteljük akik rögtön az első (tétmeccsen a felnőtt csapatban) mérkőzésükön valamilyen maradandót tudtak nyújtani. Gól, gólok, parádés teljesítmények, elsőre. Égszínkékben (vagy váltómezben, whatever). Nehéz a választás, de összeraktuk ezt a szubjektív…..
Végre(?) vége a szezonnak, most egy kicsit  Soha, semmikor nem látott szünet, pláne idény közben. Soha, semmikor nem látott körülmények. A leállás utáni legnagyobb sikerét nem a pályán, hanem a bíróságon aratta a csapat, erre már kitértünk.  Az újraindult bajnokság elejéről és az FA kupaleégésről…..
Jellemző, tipikus, hogy akármi is lesz, az idény (nem csak az idény, nagyjából a '20-as évek) legfontosabb meccse múlt hétfőn zajlott: komoly büntetés nélkül zárult az uefa-ManCity rangadó. Egy futballcsapat legfontosabb meccsét nem a pályán zavarta le? Szép. Hát milyen csapat az ilyen?!…..
csiki legutóbb Sanét búcsúztatta, most pedig a futballszezon leginkább szeretlek-utállak részére tér rá: az átigazolásokra. Igaz hogy szezonból hátra van még  öt hét, de mivel a helyzet nem a szokványos így van már ahol beindult a transfer gépezet. A Citynél egészen július 13-ig két terv volt…..
Elment Sané, jobb későn, mint soha mondhatnám, de ha már ment, jobb lett volna, ha nem ilyen későn megy.  Az átigazolási saga kapcsán vendégszerzőnk, csiki osztja meg gondolatait, át is adom neki a billentyűzetet. (mgyuri). Nagyjából egy hete, hogy véget ért Leroy Sané hullámvasút-szerű…..
Nem, illetve igen. Menő? Naná, különben nem lenne a Manchester City meze. Hogy mi ez, honnan és miért, ezt járjuk körbe néhány sorban. ..
46 éve tökéletes napja volt a Manchester Citynek, a Unitednek nem.  Idézzük meg egy kicsit Denis Law-t és az ő sarkát a történelem lapjairól:..
A ligakupa döntő olyan lett, mint amilyennek egy angol kupadöntőt elképzelünk. Keményen küzdő ellenfél, kevés izgalom és a végén nyert a kedvenc csapatunk. Tökéletes vasárnap. Ez lett zsinórban a harmadik megnyert ligakupája a City-nek...
A Manchester City olyan, mint a Spurs volt, már-már hazajár a Wembley-be az elmúlt tíz évben.  És ha már otthon volt a csapat — a hazai pálya előnyeit kihasználva — többnyire jó szájízzel térhetett vissza északra. Most ebben a posztban a 2020-ban aktuális (első?) Wembley meccse előtt csokorba…..
Tizenkét éve még nem úgy volt, mint ma, határozottan nem nyerni járt a Manchester City az Old Traffordra. Ezt a Manszúr éra hozta el (és a Ferguson éra elmúlta szilárdította meg). Egy rég várt, rég nem látott siker egy szörnyű esemény évfordulójának árnyékában...
Elkezdünk egy kis áttekintő sorozatot, amelynek — értelem szerűen — az az első darabja. Ez lesz az a poszt, amely megmutatja, hogy Manchester városában milyen mezekben kergették a labdát az aranylábúak a kezdetektől az 1990-es évekig...
Napra pontosan tíz éve egy nagyon furcsa meccset játszott a csapat.  Egy őrült 4:3-as bajnoki, amely után menesztették Mark Hughes-t, karácsonyra meg is kaptuk Roberto Mancinit. Mondhatjuk: egy évtizede indult be igazán a Manszúr éra ..
A jelenlegi keretből hárman voltak Benfica játékosok (Bernardo, Canelo és Ederson), de a közelmúltban is került Lisszabonból Manchesterbe játékos (pl.: Javi García). A Benfica és B csapata az a csapat(ok), amelyre figyelnek a nagyok, így a Manchester City is...
Sokan már kongatták a vészharangot, a kezdőcsapatot látva az ellendrukkerek szája kaján vigyorra húzódott. Ehhez képest a City hozta a meccset. Mondhatni simán, az elvárt módon. Guardiola egy remek ember, nem csak álmodozik, tesz is az álmaiért! I wish I had elven midfielders mondta két éve.…..
Egészen sokáig lehet tudni, hol, mikor játszik a City órára pontosan, így próbáljuk belőni, hogy hol és mikor futhatunk bele a csapatba a képernyőn. A december lesz az ünnepi hónap, így, vagy úgy, akkor az összes Manchester City mérkőzést elkaphatod...
Két hasonló felfogású csapat érkezett legutóbb az Eastlandsre. Hasonló volt a céljuk: valahogy pontot szerezni.  Nagy különbség, hogy egy Premier League középcsapat sokkal combosabb ellenfél, mint egy kelet-európai bajnok, így hiába a hasonló munkamódszer, ami az egyiknél siker, a másiknál…..
Az legutóbbi bajnoki igazi tesztmeccs volt. Szerencsére azok az időknek egy ideje vége, mikor az Everton a City mumusa volt. Marco Silva taktikája nem volt rossz, de azért ő sem annyira tökös, a csapata meg nem annyira jó, hogy nyerési esélyük lett volna.  Ez így sima idegenbeli siker lett.…..
Múlt kedden Prestonba volt hivatalos a csapat, a Championshipben vitézkedő North End Football Club feküdt be a henger alá. A fiatalok, a szépek, az ügyesek és a sztárok voltak a csapatban, de alapvetően a második sorral ismerkedhettünk. Jó volt látni őket is...
Olyan verést kapott a Watford Manchesterben, hogy nem tudom hogy fognak felállni — az edző(vissza)váltás és az Arsenal elleni döntetlen azt hittem, egy pici lendületet ad nekik, szerencsére nem így lett, most már az a kérdés inkább, hogy ekkora pofon után hogy tudnak majd feljebb lépni az utolsó…..
Az érthetetlen hétvégi hasalás után a megszokott ukrajnai út következett Harkovba (hogy visszatér-e Doneckbe mostanság a Sahtar, arra sokat nem tennék). Most nem voltak elemi hibák, visszaállt(?) a megszokott rend. Reméljük így is marad. Megkezdődött a bl ősz.  Ja, amúgy egy igazi wtf poszt.…..
Múlthéten három érdekes, más-más szempontból fontos meccset rendeztek szerdán és csütörtökön (kettőt szerdán, egyet csütörtökön). Mind a három a szombati bajnoki elé került, minden szempontból. A Manchester City történelmének talán legcsodálatosabb kapitányától búcsúzott Manchester. Az U-21-es…..