Regisztráció Blogot indítok
Adatok
b79andi

0 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Füreden sétálgatva gyűjtögettük az inspirációkat. Azt szerettük volna, ha a mi házunk is úgy néz ki kívülről, mint egy balatoni nyaraló. Egy szép balatoni nyaraló. Azt akartuk, hogy legyen hangulata, és valami, ami markánssá teszi a megjelenését. A megoldást néhány liter…..
Újabb játékkal jelentkezünk a Veddvelemmel közösen, felbuzdulva az előző sikerén. Nyerj egy 37x27 centis bordó babtáblát itt, a Gyerekszobán a babtabla.hu felajánlásával, és egy 52 gyakorlat a pozitív gyermekneveléshez című önfejlesztő kártyacsomagot a Veddvelem Facebook…..
b79andi 2011.11.10 14:17:58
Huh,ti hallottatok erről, mielőtt szembejött veletek szülés után?Mert olyanról hallottam, hogy szülés utáni depresszió, de, hogy apát is utolérje... A depi olyan csajos cucc, nem?Mondjuk megértem, ha a pasik szemszögéből nézem a dolgot :)Tudjátok, mi a legjobb?! Hogy tagadnak,…..
A verzió: minden flottul megy, a lehető legjobban, még annál is jobban. Sehol egy veszekedés, szófogadatlanság, hiszti. Az ilyen gyerekeket hívhatják kis angyaloknak.Az ilyen gyerekek minden szülő álma.Nagy ölelések, egész napos gurgulázó kacagások, szeretlek Eme, rengeteg puszika,…..
Éljenek a gyerekek, akik nem alszanak el önállóan!!!!!!!!!!!!!!! Azt hiszem, nem én vagyok az egyetlen, aki ebben a cipőben jár; vagyis nem én, hanem a fiaim járnak ebben a cipőben, én a szegény áldozat vagyok, aki csak vár csak vár és még mindig csak vár, hogy az az édes szempár…..
Ez lehetne egy segélykiáltás is :)Csak egyetlen napra visszaforgatnám az időt. És miért is kell visszaforgatni? Nagyon egyszerű a válasz: ha most van egy kis szabadidőm, akkor is mindig Ők járnak az eszemben; mit csinálhatnak meg ilyenek. Szóval amint nem vagyok velük, elkezdenek…..
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én imádok aludni; és főleg éjjel, és persze ébredések nélkül, egészen reggel 8- ig, 9- ig, esetenként 10-ig.Na most amióta gyerekeim vannak, pontosan 2009. július 06- a óta, még egyszer sem jutott idő ilyen "haszontalan" elfoglaltságra…..
Bakító Jó hét 2011.04.29 21:39:00
Ez egy jó hét. Pláne a múlt hét idegbajossága után. Szó mi szó a múlt héten kaptam rendesen a stresszből, minden egyszerre, de talán így jobb is mintha elszórva kaptam volna egész hónapban mert legalább így napról napra jobban megnyekkentem de csak egy hétig, és nem az hogy…..
Az én gyerekem külön szobával rendelkezik, ami igaz, hogy csupán hat négyzetméteres, de csak és kizárólag az övé. Van egy hosszabbítható ágya, könyvespolca, több polc még a falon, íróasztala, dobozos tárolói, saját szekrénye, mágneses fala, és persze, rengeteg…..
Már kb 5 hete köhögünk, van mikor jobban, vagy kevésbé. Marci most eléggé elfogadható, bár ma megint elkezdett folyni az orra egy kicsit. Szinte reménytelen hogy valaha meggyógyulunk. Annyira régóta tart, és nem múlik. Nem volt még ilyen nekünk hogy ilyen sokáig szenvedünk egy…..
Bakító BOLDOG JÓ ÉVET 2011! 2010.12.31 14:09:00
Ez a nap is csak úgy indult mint a többi.....hehe de nem úgy végződött!Gyorsan ledolgoztam ezt a négy órát a bankban, aztán még kettőt rádobtunk leltárral meg benti pezsgőzéssel (de ki pezsgőzött mert én ugyan nem?) én már rohantam volna fel a pezsgőért a jókaira meg a…..
Gyerekszoba Ünnepi palacsinta 2010.11.30 08:56:00
Rendszeresen szoktam a lányaimnak - reggelire vagy uzsonnára - úgynevezett amerikai palacsintát sütni. Nem szoktam sokat cifrázni, főleg nem úgy, ahogy Jim, merthogy a lényege pont abban rejlik, hogy gyors és egyszerű, de így, az ünnepek közeledtével, valahogy én is fogékonyabb…..
Bakító Hülye voltam. 2010.11.28 16:07:00
Á verem a fejem a falba. Általában már szoktam aludni egy-egy dologra amit kitalálok mielőtt úgy igazán hozzáfogok, de ez most elmaradt és milyen fintora a sorsnak hogy ennyin múlt az egész! Mondom miről beszélek.A szerdai ovi hazajövetelről. Akkor úgy gondolkodtam, hogy Marcinak…..
b79andi 2010.11.29 22:06:07
Bakító Holiday 2010.11.28 21:28:55
Nno és eljott az advent első vasárnapja. Ha utánaolvasnék az egy évvel ezelőtti eseményeknek, de még a két évvel ezelőttieknek is biztos vagyok benne hogy megtalálnám benne a Holiday-t. Annyira jó film!!!! Minden évben egyszer - ilyenkor megnézem. Alap. Jack Black és Kate…..
Bakító Menjél innen! 2010.11.24 20:15:54
Ez a nap is csak úgy indult mint a többi, és egyébként úgy is végződött, Marci itt danolászik a másik szobába, várja hogy elaludjon. Viszont mostanában nagy geg az oviból hazajövés. Már kb két hete kifejlesztette Marci azt a műsort, hogy amikor megyek érte és megát mutogat…..
Bakító Reggeleim 2010.11.19 06:22:00
Ezen az őszön megszoktam, hogy így alakulnak a reggeleim hajnalok hajnalán:Vicces mert mostanában anyával versenyezünk azon, hogy ki kel fel hamarabb, és ki lesz narancssárga a gmailen addigra amíg a másik bekapcsolja magát. Persze ez nem egy igazi verseny, csak jókat szoktunk nevetni…..
Bakító MEGVÁLTOZOTT MINDEN... 2010.07.16 21:38:36
.....amióta elmentem dolgozni. Olvasom az Andika blogját és azt veszem észre hogy mennyi minden történik vele és a gyerekekkel, mennyit tud írni kifogyhatatlan sztorikat én meg semmit. Na jó ez nem igaz, de hol vannak már azok az idők amikor mi annyit voltunk együtt? És én is mindent…..
Bakító Szegedi buli 2010.05.23 20:16:00
Hétvégén Szegeden voltunk Marcival, Mercsivel és Sidivel. Hirtelen jött ötlet volt, délelőtt megbeszéltük, délután már indultunk is. Marci annyira okos és ügyes hogy amikor mondtam neki hogy most ebédelünk, aztán alszunk egyet és utána megyünk koncertre, akkor mint a kisangyal…..
KisMarci Tata 2010.02.06 09:06:00
Marci mostanában felvette a kapcsolatot Tatával. Valahogy kialakult /vagy mindig is volt/ egy szimpátia közöttük, nem is tudom ez is amiatt mert a gyerekek megérzik...stb, de észrevettük hogy szívesen van ott apánál, és hogy soha nem akar eljönni tőle. Már karácsonykor is otthagytuk…..
Gyerekszoba Alkot az Olvasó 26. 2009.11.27 14:53:00
Dortje alkotott kisfiának - és a mi szemünk gyönyörködtetésére - egy olyan falvédőt, amitől szerkesztőségileg tátva maradt a szánk. Profi darab, méghozzá olyan szinten, hogy simán el tudnám képzelni a boltok polcain is.Alkotó Olvasó levele és kreációja…..
KisMarci Marcell vizhullám 2009.11.11 18:47:45
Elsö gyakorlati oram volt ma, és  "Marcell hullamot" kellett fésülnöm. Ez allitolag ilyen mumus a fodraszvizsgan, pepecselös feladat, 25 perc alatt kell az egész fejre ilyen összeérö hullamokat fésülni. Na megmutatta a kisfönök srac hogy kell csinalni, egy tincsen, pont…..
KisMarci Mostmar tényleg sirtam! 2009.11.03 22:38:58
Mindenki szerint sirnak az anyukak mikor otthagyjak a gyereküket elöször a bölcsibe, merthogy a gyerek sir. És otthagyni ismeretlen ovonénik és gonosz gyerekek között...igazan aggaszto élmény. És mégis valahogy nekem ez nem volt olyan siralmas.Ugyértem, eldöntöttem hogy ezt…..
KisMarci Ötleteket kérek 2009.11.07 08:00:26
Ötleteket szeretnék arra hogy mit lehet csinalni a hosszu téli estéken egy 2.5 éves gyerekkel? Mostmar komolyan el kell ezen gondolkodnom, mert tényleg ötkor sötét van és ez még rosszabodni fog, raadasul ha az esö is esik akkor kint tiszta sar minden szoval tényleg nem nagyon lehet kint…..
b79andi 2009.11.07 22:30:48
:) naná, hogy nekem van ötletem ...

mindennapraegyjatek.blogspot.com/
jocsontok.blogspot.com/

Persze nem mindegyik jó egy két és fél évesnek, de azért ötletek vannak bennük jók. Ja, és ha már gyurma ... szerintem ne költsd rá a pénzt! Sóliszt gyumra, nincs is annál jobb. Pláne, ha főzött. És persze kipróbált receptem is van:

Ovis főzött gyurma
Hozzávalók:
1 ek borkősav
2 ek étolaj
3 ek só
3 dl víz
25 dkg liszt
1/2 tubus tempera
Az összetevőket liszt nélkül összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a lisztet, ezzel simára keverjük. Feltesszük főni. Addig főzzük, még el nem válik az edény falától. A végén tegyük zacskóba, majd a hűtőbe, így megőrzi az állagát.

×××××

Házi gyurma
Hozzávalók:
20 dkg liszt
10 dkg só
1 kiskanál citromsav
1 ek olaj
3 dl víz
ételfesték
Összekeverem a hozzávalókat, majd felteszem főni, 1-2 perc alatt összeáll. Levesszük, picit hagyjuk hűlni, gyúrunk rajta és kész. (Az ételfestéket rögtön az elején, és utólag is hozzá lehet keverni.)

Jó hosszú lettem ... bocsi!!!